VPN Unlimited är ett USA-ägt VPN-företag som grundades år 2013. På webbsidan lovar de kompromisslöst höga hastigheter samt en urhög säkerhetsnivå. Men men, många VPN-leverantörer lovar exakt samma sak, och misslyckas. Med detta sagt får vi hoppas på att VPN Unlimited sticker ut från mängden.

FaktaInfo
Företagets säteUSA
P2P och torrentingTillåts
Netflix amerikanska utbudJa
BBC iPlayerJa
SVT PlayJa
Antal servrar400+ i 70+ länder
VPN-protokollIKEv2, OpenVPN och KeepSolid Wise
Krypteringsteknik (högst)AES 256
Kill SwitchJa (Windows, Mac, Android och iOS)
Support viaWebbformulär och mail
Gratis prova på-konto7 dagar
VPN Unlimited Standard
Antal samtida enheter som tillåts5
Kostnad vid månadsbetalning$9.99
Kostnad vid årsabonnemang$5.00
Övriga abonnemang
Tre år$2.78
Livstid$199.99
VPN Unlimited Pro
Antal samtida enheter som tillåts10
Övriga abonnemang
Tre år$4.17
Livstid299.99
Kostnad vid månadsbetalning

$14.99

Kostnad vid årsabonnemang

$7.50

WebbsidaVPNUnlimited.com

På plussidan (+)

Bra stöd för utländsk streaming

Ända sedan 2016 har Netflix gett sig attan på att kriga mot VPN-leverantörerna. Deras IP-nummer blockas i tid och otid, och i korthet är det bara de VPN-företag med mest resurser som klarar av att streta emot. Men ställer sig VPN Unlimited till den skaran?

bbc-iplayer-fungerar-på-vpn-unlimited

Svaret är ja – VPN-företaget låser upp Netflix amerikanska utbud samt BBC iPlayer på ett nafs. Allt vi behöver göra är att välja en streamingserver i rätt land – sen är det bara att tuta och köra.

Kompetent kundsupport

Det är lätt att tro: – När ingen direktchatt erbjuds får man vänta i evigheter på att få ett vettigt svar. Och visst, så är det ibland, men inte här. Sammanlagt kontaktades kundsupporten två gånger och det tog aldrig mer än några minuter att få utförliga svar.

kundsupport-logg-för-vpn-unlimited

Det här är det bästa jag sett när det kommer till ticket-baserade supportsystem. Även om VPN-jättar såsom Cyberghost och ExpressVPN också svarar blixtsnabbt presterar VPN Unlimited mycket bra i en kategori där många andra VPN-leverantörer misslyckas.

Starka krypteringsalternativ

VPN Unlimited använder sig av AES-standarden, och som mest är det AES 256-kryptering som gäller, vilket är det bästa vi kan ta del av nuläget. Samma krypteringsform används bland annat inom det militära samt av banker, och i korthet: När säkerhetsläget är viktigast är det alltid AES 256-kryptering som bör användas. Visst, AES 128 duger fint det med. Men 256-varianten är i mina ögon alltid värda den lilla hastighetsminskningen.I övrigt ger företaget även stöd för OpenVPN-protokollet samt IKEv2, vilket är mer eller mindre standard.

vpn-unlimited-beskriver-vpn-tekniken

Det som får VPN Unlimited att stå ut från mängden inom denna kategori är KeepSolid Wise – en vidarebyggnad på OpenVPN-protokollet som gör att skumma regeringar och andra övervakare inte märker av att via surfar via en VPN-uppkoppling. Denna funktion kan komma väl till pass om vi befinner oss i länder med stark censur såsom Ryssland, Kina, Turkiet eller Iran med flera.

Stöd för många typer av enheter

VPN-företag såsom OVPN samt Trust.Zone erbjuder egenutvecklade VPN-appar till många enheter, men inte alla. Hos VPN Unlimited är det inga kompromisser. De bjussar på egensvarvade appar för en stor mängd enheter inklusive iOS, Android, Windows, Mac och Linux. Utöver detta finns även insticksprogram för både Firefox och Chrome tillgängliga, vilket kan vara en trevlig liten bonus.

appar-som-stöds-för-vpn-unlimited

VPN-mjukvaran är kvick och stabil

Jag fick nöjet att provköra VPN Unlimiteds appar för Windows 10 samt iOS, och i korthet var jag hur nöjd som helst. Vi börjar med att kika närmare på Windowsversionen.

Windows-appen är både rapp samt säker, och serverbytena är överstökade på någon sekund. Kill Switchen måste dock stängas på manuellt och från start är det IKEv2-protokollet som gäller, vilket är säkert nog för de flesta. Jag valde dock att byta till OpenVPN-protokollet. Sammanfattningsvis gör appen precis vad den ska. Mer än så kan man inte begära.

vpn-unlimited-för-windows
VPN Unlimited för Windows

iOS-appen var mer avskalad och gränssnittet var något renare, vilket i princip alltid är fallet när det kommer till mobilversionerna. En kul liten detalj var att både Windows- och iOS-apparna kunde låsas för obehöriga. En funktion som VPN Unlimited-gänget är rätt ensamma om att erbjuda.

vpn-unlimited-app-för-ios
VPN Unlimited för iOS

Mer specifikt var båda apparna kvicka, snygga och säkra. Och med sagt blir det plushögen som gäller.

Läs mer: De starkaste VPN-alternativen rankas på topplistan

Servrarna är urstarka

Sverige

Traditionsenligt börjar vi med den svenska servern. Där gick det undan bra, precis som väntat.

servertest-sverige-för-vpn-unlimited

Nerströms: 228 Mbps
Uppströms: 21 Mbps
Latens: 54 ms

Storbritannien

VPN-leverantörer som placerar sig över 100 Mbps-spärren i Storbritannien gör en superinsats. VPN Unlimiteds storbritanniska server stannade dock på 86 Mbps nerströms. Inte bäst – men flera hack över genomsnittet.

openspeedtest-test-för-server-i-storbritannien-med-vpn-unlimited

Nerströms: 86 Mbps
Uppströms: 11 Mbps
Latens: 58 ms

USA

De amerikanska servrarna är i regel de sämst presterande maskinerna i dessa typer av tester, men här överraskar faktiskt VPN-företaget. 133 Mbps nerströms är en mycket bra insats som till och med bräcker listettan Cyberghosts USA-servrar.

hastighetstest-server-usa-för-vpn-unlimited

Nerströms: 133 Mbps
Uppströms: 5 Mbps
Latens: 147 ms

Benhård loggpolicy

Alla VPN-leverantörer i hela världen sparar några former av loggar, och för att få reda på vilka måste loggpolicyn lusläsas.

vpn-unlimited-loggpolicy

Som ni kan läsa er till ovan sparar VPN-företaget inga känsliga loggar såsom:

  • Tidsstämplar (när vi kopplar upp oss mot en specifik server)
  • Uppkopplingsloggar (hur länge vi är uppkopplade mot en specifik server)
  • Information om förbrukad datamängd (unikt)

Med andra ord sköter sig VPN Unlimited mycket bra, men en viss mängd data sparas dock, inklusive:

  • E-postadresser (ofarligt)
  • Betalningsloggar (ofarligt)
  • Inloggningsinformation (ofarligt)

Men för att förtydliga: Denna information är starkt krypterad och kan aldrig användas för att spåra oss. VPN-företaget har heller aldrig samarbetat med vare sig myndigheter eller upphovsrättsorganisationer, och lär aldrig göra det. I korthet: Loggpolicyn är urstark och ger oss ett mycket bra skydd.

Bra rykte online

Efter att jag dammsugit ett antal webbforum kunde jag komma fram till att nästan alla som provat på VPN Unlimited var nöjda. Mest beröm får företaget för kundsupporten och de rappa serverhastigheterna. Ett par enstaka användare klagade på någon mjukvarubugg, men denna är patchad sedan en lång tid tillbaka.

vpn-unlimited-har-ett-bra-rykte-online

Inga säkerhetsbrister kunde hittas

Vad är en bra loggpolicy värd om VPN-tjänsten inte kan hålla tätt? Ingenting – då betyder den inte ett skvatt. Men som tur är klarar VPN-företaget sig finfint även här.

Sammanlagt testades VPN Unlimiteds VPN-uppkoppling mot fem webbtjänster, och samtliga tester gick galant. Inga IP-läckor, DNS-läckor, virus eller annat trams kunde hittas.

inga-ip-läckor-för-vpn-unlimited
Inga IP-läckor enligt VPN Insights..
inga-ip-läckor-vid-torrenting-för-vpn-unlimited
Inga läckor via torrenting..
inga-web-rtc-läckor-för-vpn-unlimited
Inga WebRTC-läckor..
inga-dns-läckor-för-vpn-unlimited
Inga DNS-läckor..
inget-virus-i-programvaran-enligt-virustotal
Programvaran är ren enligt Virustotal..

Torrenting samt p2p tillåts – och snabbt går det

VPN-företaget bjussar ”bara” på fem fildelningsservrar. ”Lite i det minsta laget”, var min första tanke, men när det går undan så här pass bra går det inte att klaga. 20.5 Mbps motsvarar för övrigt ungefär 172 Mbps.

test-torrenting-med-vpn-unlimited

Ett längre abonnemang = lågt pris

Likt nästan alla andra VPN-leverantörer belönar även VPN Unlimited kunder som hänger med länge. Månadskostnaden sänks med hela 75 procent om ni väljer att teckna er för treårsvarianten. Samma VPN-företag erbjuder även ett livstidsabonnemang, men då får vi slanta upp rejält. Om vi kör lite snabb matte betalar vi lika mycket pengar för livstidsabonnemanget som om vi skulle köra på 3 års-varianten två gånger. Mer specifikt är livstids-varianten en mycket bra deal om ni har tänkt att stanna kvar en längre stund.

Som ni själva ser i faktarutan längst upp finns det även ett lite mer påkostat abonnemang tillgängligt. Den enda skillnaden är att antalet enheter som kan användas samtidigt ökar från 5 till 10. Detta kan förstås vara trevligt, men i mina ögon är bas-abonnemanget mest prisvärt.

Någon pengarna tillbaka-garanti hittar vi inte, men det gör inget. Alla kan teckna sig för en vecka helt gratis, utan några som helst förpliktelser.

vpn-unlimited-pris

Betala kan vi göra via bland annat:

  • Kontokort
  • Paypal
  • Bitcoin

På minussidan (-)

Här är det ibland välfyllt. Men denna gången är det tomt, och skönt är det.

Rekommenderas VPN Unlimited?

Ja. VPN-företaget presterar bra eller mycket bra inom alla kategorier. Ett bra stöd ges för utländsk streaming, servrarna är kvicka, egenutvecklade appar finns tillgängliga för alla vanliga enheter och prisnivån är mycket bra om vi tecknar oss för ett längre abonnemang.

Besök VPN Unlimited

Delta i diskussionen