Meny

Recension VPN Unlimited: Ett acceptabelt VPN-alternativ

USA-baserade VPN Unlimited slog upp sina dörrar år 2013, och sedan dess har en hel del hänt. Serverparken har växt stadigt, och fler och fler VPN-protokoll har tillkommit – för att nämna ett litet axplock.

Nåväl, om vi tar en titt på webbsidan utlovar de ”kompromisslöst höga hastigheter” samt en urstark säkerhetsnivå. Men men, många VPN-leverantörer säger att de bjussar på exakt samma saker, och misslyckas. För att vi ska kunna få reda på huruvida VPN Unlimited sticker ut från mängden eller inte måste vi granska de påståenden som listas ovan, och mer därtill – och detta tar vi tag i direkt. Men innan recensionen inleds blir det som vanligt lite snabbfakta som står på schemat:

FaktaInfo
Företagets säteUSA
P2P och torrentingTillåts
Netflix amerikanska utbudJa
BBC iPlayerJa
SVT PlayJa
Antal servrar400+ i 80+ länder
VPN-protokollIKEv2 och OpenVPN
Krypteringsteknik (högst)AES 256
Kill SwitchJa (Windows, Mac, Android och iOS)
Support viaWebbformulär och mail
Gratis prova på-konto7 dagar
VPN Unlimited Standard
Antal samtida enheter som tillåts5
Kostnad vid månadsbetalning$9.99
Kostnad vid årsabonnemang$5.00
Övriga abonnemang
Tre år$2.78
Livstid$199.99
VPN Unlimited Pro
Antal samtida enheter som tillåts10
Kostnad vid månadsbetalning

$14.99

Kostnad vid årsabonnemang

$7.50

Övriga abonnemang
Tre år$4.17
Livstid$299.99
WebbsidaVPNUnlimited.com

På plussidan (+)

Netflix och BBC iPlayer kan låsas upp

Ända sedan 2016 har Netflix gett sig attan på att kriga mot VPN-leverantörerna. VPN-företagens IP-nummer blockeras i tid och otid, och i korthet är det bara de VPN-aktörer som har mest resurser som klarar av att streta emot. Men ställer sig VPN Unlimited till den skaran?

bbc-iplayer-fungerar-på-vpn-unlimited

Svaret är ja – VPN Unlimited klarar av att låsa upp Netflix fullständiga utbud samt BBC iPlayer på ett nafs. Allt ni behöver göra är att välja en streamingserver i rätt land – sen är det bara att tuta och köra. För att tillägga kan vi även låsa upp SVT Play, vilket förstås är trevligt – men samtidigt väldigt förväntat.

Kundsupport-sidan är bra uppstyrd

Det är lätt att tänka enligt följande:

– När ingen chattklient finns att tillgå får man vänta i evigheter på att få ett vettigt svar.”

Och visst, så är det ibland, men inte här. Sammanlagt kontaktades kundsupporten två gånger, och det tog aldrig mer än några minuter innan ett utförligt svar damp ner i inkorgen.

kundsupport-logg-för-vpn-unlimited

Detta är en prestation som heter duga, i synnerhet då VPN Unlimited använder sig av ett ticket-baserat supportsystem. Även om VPN-jättar såsom Cyberghost och ExpressVPN också bjussar på blixtsnabba svar presterar VPN Unlimited urstarkt i en kategori där många andra VPN-leverantörer misslyckas.

Säkerhetsläget är oerhört bra

Hos VPN Unlimited är det AES 256-kryptering som gäller, precis som väntat. Samma krypteringsform används bland annat inom det militära samt av storbanker, och i korthet är AES 256-algoritmen helt oknäckbar.

Om vi tar en titt på de VPN-protokoll som erbjuds hittar vi både OpenVPN, som kan användas på i princip samtliga enheter, samt IKEv2, som främst används på iOS-sidan.

vpn-unlimited-beskriver-vpn-tekniken

Utöver detta ingår även en extrafunktion vid namn KeepSolid Wise – som är en vidarebyggnad på OpenVPN-protokollet. Med samma funktion i ryggen kan vi surfa säkrare i länder med starka censurlagar, såsom Kina, Iran, Irak och Turkiet.

Mer specifikt döljs det faktum att vi surfar via en VPN-uppkoppling, vilket innebär att det blir mycket svårt att urskilja vad som är VPN- kontra vanligt HTTPS-trafik. När funktionen väl var aktiverad märkte jag av en marginell hastighetssänkning, men om ni befinner er på resande fot, eller kanske till och med bor ett land som begränsar friheten på internet, bör samma funktion ses som mycket användbar. Om ni surfar på hemmaplan bör ni dock låta KeepSolid Wise förbli avaktiverat.

keepsolid-erbjuder-kill-switch-funktionalitet

Kill Switch-funktionalitet erbjuds för alla vanliga enheter och plattformar, såsom iOS, Android, Windows och Mac – vilket är mycket unikt. Samma verktyg bryter våra internetuppkopplingar per automatik om vi skulle tappa kontakt med VPN-företagets servrar.

Detta låter förstås ganska trist, och det är det också. Men då samma verktyg nästan aldrig behöver göra sitt jobb, alltid arbetar i bakgrunden – och är det bästa vi har för att skydda oss mot diverse IP- och DNS-läckor, bör det alltid vara aktiverat.

Många typer av enheter kan kopplas upp

Somliga VPN-företag, såsom OVPN samt Trust.Zone, erbjuder egenutvecklade VPN-appar till många, men inte alla vanliga enheter. Hos VPN Unlimited är det dock inga kompromisser som gäller. Här finns det appar för precis allt, inklusive:

 • iOS (egenutvecklad app)
 • Android (egenutvecklad app)
 • Windows (egenutvecklad app)
 • Mac (egenutvecklad app)
 • Linux (egenutvecklad app)
 • Webbläsare (Chrome och Firefox)

Utöver detta kan vi även VPN-bestycka våra routrar, vilket innebär att alla enheter som kopplas upp skyddas automatiskt. Vid skrivande stund lirar VPN Unlimited utmärkt med följande routrar och programvaror:

 • Asus
 • Mikrotik
 • TP-LINK
 • DD-WRT
 • Tomato
 • pfSense

Och ett antal fler. I övrigt är det fem samtida enheter per abonnemang som gäller, vilket kan beskrivas som en standardnivå där många VPN-aktörer väljer att lägga sig.

VPN-apparna är riktigt välsmorda

Jag fick nöjet att provköra VPN Unlimiteds Windows- samt iOS-app, och i korthet var jag hur nöjd som helst. Men en lite mer specifik beskrivning än så förtjänar ni faktiskt, och med detta sagt inleder vi med att granska Windows 10-klienten.

Vi börjar med det tekniska. Gränssnittet var rappt och responsivt, och serverbytena var överstökade på någon sekund. Kill Switch-funktionen är aktiverad redan från start (bra där!), och detsamma gäller för IKEv2-protokollet – som är minst lika säkert som OpenVPN-varianten.

Sammanfattningsvis gjorde Windows 10-appen precis det jag bad den om, och mer än så kan man knappast begära.

vpn-unlimited-för-windows
VPN Unlimited för Windows

Vidare till iOS-appen, som även den är en fin rackare. Här var gränssnittet än mer avskalat, vilket är mycket vanligt när det kommer till VPN-appar för bärbara enheter. I övrigt var serverbytena minst lika kvicka på iOS-sidan, och gränssnittet var rappt och fint även här.

Det går dessutom att låsa VPN-apparna på både Windows- och iOS-sidan, så att obehöriga inte att komma och pilleriplocka – vilket VPN Unlimited är ganska ensamma om att erbjuda.

vpn-unlimited-app-för-ios
VPN Unlimited för iOS

Mer specifikt var alla appar som testkördes kvicka, snygga och säkra – och då blir det plushögen som gäller även här.

Servrarna är urstarka

Bashastigheten

Nedanstående hastighetsläge är det som gäller utan en VPN-uppkoppling i ryggen.

Nerströms: 244 Mbps
Uppströms: 251 Mbps
Latens: 12 ms

baslinjetest-för-vpn-recensioner

Sverige

Vi börjar med att ta en titt på hur de svenska VPN-servrarna sköter sig, och som ni ser nedan är det knappast frågan om något snigelrace. 220+ Mbps bör ses som en mycket bra prestation.

Nerströms: 228 Mbps
Uppströms: 21 Mbps
Latens: 54 ms

servertest-sverige-för-vpn-unlimited

Storbritannien

VPN-leverantörer vars brittiska servrar bräcker 100 Mbps-spärren ska kunna sträcka sig ordentligt. VPN Unlimiteds brittiska VPN-servrar nådde tyvärr inte hela vägen dit, men 80+ Mbps är trots allt en bra prestation.

Nerströms: 86 Mbps
Uppströms: 11 Mbps
Latens: 58 ms

openspeedtest-test-för-server-i-storbritannien-med-vpn-unlimited

USA

De amerikanska servrarna är i regel de långsammaste i högen, men inte här. 130+ Mbps nerströms är även det en superb insats, som bekräftar att VPN Unlimiteds USA-servrar är välsmorda som bara den.

Nerströms: 133 Mbps
Uppströms: 5 Mbps
Latens: 147 ms

hastighetstest-server-usa-för-vpn-unlimited

Som ni själva har läst er till är VPN Unlimiteds serverpark otroligt vässad, och mer specifikt tyngs plushögen ner med ytterligare en kategori.

Tillägg: Grafiken ser lite annorlunda ut då Speedtest.nets testservrar inte ville vara med och leka. Detta berodde förmodligen på att VPN Unlimiteds brandväggar satte käppar i hjulet. Det är dock varken ovanligt eller någon egentlig nackdel – träffsäkra hastighetstester fick vi ju ta del av i vilket fall.

Loggpolicyn är bra utformad

Alla VPN-leverantörer sparar en viss mängd data, annars skulle de aldrig klara av att leverera en fungerande tjänst. Men samtliga loggar är dock inte stöpta ur samma form, vissa av dem kan röja vår identitet – och andra är fullkomligt ofarliga. För att vi ska kunna veta vilka typer av loggar som VPN Unlimited lägger vantarna på måste loggavtalet lusläsas – och det tar vi tag i direkt.

VPN-företaget sparar följande uppgifter:

 • Våra e-postadresser (för tex. supportärenden)
 • Betalningsloggar (krypteras – och kan inte användas för att spåra oss)
 • Vår inloggningsinformation (för tex. lösenordsåterställning)
 • Namnuppgifter (skyddas via kryptering)
 • Bandbreddsloggar (inf. som rör hur mycket datatrafik vi förbrukar)
 • Tidsloggar (inf. om när vi kopplar upp oss mot en specifik server)
 • Begränsad Google Analytics-data (på företagets egen webbsida)
 • Cookies (på samma webbsida)
 • Kraschrapporter (anonyma)

Som ni själva ser sparas en ganska ansenlig mängd data, men då VPN Unlimited aldrig lättar på locket för vare sig myndigheter och/eller upphovsrättsorganisationer bör vi kunna känna oss hur säkra som helst.

Med det tråkigaste överstökat tar vi en titt på någonting betydligt trevligare, dvs. vad VPN-företaget ifråga inte sparar:

 • IP-adresser
 • DNS-förfrågningar
 • Uppkopplingsloggar (inf. om hur länge vi är uppkopplade mot en specifik server)

Mer specifikt sparar VPN-leverantören ganska mycket data – men loggpolicyn bör trots detta räknas som solid. Den är välskriven, lättläst, och de förklarar alltid vad de gör med det insamlade materialet. Då jag inte hittar någon anledning till att underkänna loggavtalet hamnar även den här kategorin på rätt sida om plusstrecket.

Inga säkerhetsbrister kunde hittas

Vad är en bra loggpolicy värd om VPN-uppkopplingen läcker som ett såll? Inte ett jota – då betyder den inte ett skvatt. Men som tur är klarar VPN Unlimited sig finfint även inom här.

Sammanlagt testades VPN-aktören mot fem webbtjänster, och det fanns ingenting att slå ner på:

 • VPN Insights (ok)
 • Doileak.com (ok)
 • Tenta.com (ok)
 • DNSLeaktest.com (ok)
 • Virustotal.com (ok)

Inga IP-läckor, DNS-läckor, virus eller annat trams kunde identifieras.

inga-ip-läckor-för-vpn-unlimited
Inga IP-läckor enligt VPN Insights..

inga-ip-läckor-vid-torrenting-för-vpn-unlimited
Inga läckor via torrenting..

inga-web-rtc-läckor-för-vpn-unlimited
Inga WebRTC-läckor..

inga-dns-läckor-för-vpn-unlimited
Inga DNS-läckor..

inget-virus-i-programvaran-enligt-virustotal
Programvaran är ren enligt Virustotal..

VPN Unlimited har ett bra rykte online

Om vi smiter tillbaka till webbsidan ser vi att ett antal filtrerade recensioner listas, och som väntat beskrivs VPN Unlimited som det bästa som hänt VPN-branschen på år och dagar. Recensionerna är säkerligen äkta, men mer än fem personer måste få säga sitt. För att vi ska kunna få en bra bild huruvida kunderna är nöjda eller inte måste användaromdömen på bland annat Twitter, Facebook och Reddit granskas.

Efter att jag dammsugit de sociala medie-plattformar som precis nämnts kom jag fram till att många av VPN-företagets kunder är hur nöjda som helst. Mer specifikt beröms kundsupporten samt VPN-servrarna (förståeligt) i högst uträckning.

vpn-unlimited-kundomdöme

Finns det något negativt att säga om VPN-leverantören ifråga? Med handen på hjärtat får alla VPN-företag ta emot kritik online. Men då VPN Unlimiteds kunder verkar vara mer nöjda än genomsnittet bör företagets rykte kunna beskrivas som mycket gott.

Fildelning tillåts på öronmärkta servrar

VPN-företaget bjussar ”bara” på fem fildelningsservrar. ”Det var lite i det minsta laget”, var min första tanke – men när det går undan så här pass bra kan man knappast klaga. Hastighetsläget, dvs. 20.5 MiB/s eller 172 Mbps nerströms – bör ses som en mycket stark prestation.

test-torrenting-med-vpn-unlimited

Serverparken är stor – men inte störst

VPN-företagets serverpark bleknar i jämförelse med VPN-jättar såsom NordVPN samt ExpressVPN, som erbjuder mångdubbelt fler servrar. Men det gör inte ett smack. VPN Unlimiteds serverpark är vältrimmad som få, och pigga VPN-servrar finns att tillgå på alla viktiga platser, inklusive:

 • Sverige
 • Norge
 • Danmark
 • USA
 • Storbritannien

Och en lång rad ytterligare länder. På bilden nedan kan ni ta en titt på de servrar som finns tillgängliga i Europa.

vpn-unlimited-server-park

Prisläget ser trevligt ut

Många VPN-leverantörer belönar kunder som är beredda att hänga med länge, och VPN Unlimited är lyckligtvis inget undantag till den regeln. Som ni ser nedan är treårs-varianten mest plånboksvänlig – medans det månatliga abonnemanget knappast kan beskrivas som prisvärt.

VPN Unlimited är dessutom ett av få VPN-företag som erbjuder ett livstidsabonnemang, men då måste ni dock slanta upp ganska rejält. Om vi kör lite snabb matte betalar vi lika mycket pengar för livstidsabonnemanget som om vi skulle köra på 3 års-varianten två gånger. Mer specifikt är livstidsabonnemanget en mycket bra deal om ni litar på att VPN Unlimited kommer att sköta sig lika bra även i framtiden. Ta mig inte fel – det kommer de säkert att göra – men livstids-abonnemang bör alltid betraktas som lite av en chansning.

Som ni ser i faktarutan längst upp finns det även ett lite mer påkostat abonnemang tillgängligt. Den enda skillnaden som de extra slantarna bidrar till är att ett större antal samtida enheter tillåts. Enhetsbegränsningen puttas med andra ord upp från 5 samtida enheter till totalt 10. Detta kan förstås vara trevligt, men i mina ögon är alltid bas-abonnemanget den bästa vägen att gå.

Någon pengarna tillbaka-garanti hittar vi dock inte, men det gör inget. Alla kan prova på VPN-tjänsten helt gratis under en veckas tid – helt utan några förpliktelser.

vpn-unlimited-pris

Betala kan vi göra via bland annat:

 • Kontokort
 • Paypal
 • Bitcoin

På minussidan (-)

Här är det ibland välfyllt – men denna gången är det tomt, och skönt är det.

Rekommenderas VPN Unlimited?

Till viss del. VPN Unlimited presterar bra eller mycket bra inom alla kategorier. BBC iPlayer och Netflix kan låsas upp, VPN-servrarna är kvicka som bara den, apparna är användarvänliga samt säkra, och prisnivån ser mycket trevlig ut om ni tecknar er för ett lite längre abonnemang.

VPN Unlimited väger dock lätt i jämförelse med de mer högpresterande VPN-företagen, likt CyberGhost(recension) och ExpressVPN(recension). De erbjuder bättre VPN-tjänster om vi tänker pris kontra prestanda, och bör därför vara smartare val.

De bästa VPN-tjänsterna kan jämföras på VPN-topplistan. Där hamnar ni om ni klickar på knappen nedan.

Jämför alla VPN-tjänster på topplistan

Har någon av ni läsare provkört VPN Unlimited? Och om så är fallet – är ni nöjda? Hör gärna av er via kommentarsfältet för att diskutera mer eller kläm till med ett användarbetyg vettja.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN