Meny

4 anledningar till att livstidsabonnemang för VPN är en dålig idé

Vad är ett livstidsabonnemang för VPN, hur fungerar de och varför ska du passa dig för dem? Dessa frågor och fler svarar vi på nu!

Vad är ett livstidsabonnemang för VPN?

Ett livstidsabonnemang för VPN är ett abonnemang som återförsäljaren lovar ska vara giltigt resten av livet. Men så blir det sällan. I regel blir livstidsabonnemang så pass urholkade och funktionsfattiga att de sällan är värda pengarna efter bara några år.

4 anledningar till att inte skaffa ett livstidsabonnemang

  1. Du får lite VPN för pengarna.
  2. VPN-tjänsten är i regel långsam och ostabil.
  3. Det händer att VPN-tjänsten drar in erbjudandet.
  4. Tekniken förändras.

Snabbt svar

Nedan berättar vi mer om de faktorer som precis nämnts i större detalj.

1. Du får inte mycket VPN för pengarna

Det är lätt att tro att du får mycket VPN för pengarna när du skaffar ett livstids-abonnemang, men så är inte fallet.

Tänk på att om ett erbjudande verkar för bra för att vara sant, då är det sannolikt också för bra för att vara sant.

Seriösa VPN-företag erbjuder inte livstidsabonnemang, för det lönar sig inte för någon. Du som kund får inte det du betalar för, och VPN-företaget kan inte kan erbjuda en vettig VPN-tjänst utan att få in en fast summa pengar varje månad.

VPN-företagen måste kunna uppgradera sina servrar, betala personal, uppdatera sina appar och marknadsföra sina tjänster. För att det ska fungera måste de få in pengar, vilket de inte får om kunderna bara väljer att köpa livstidsabonnemang.

För att nämna ett exempel kommer ExpressVPN aldrig erbjuda livstidsabonnemang..

ExpressVPN kommer aldrig att erbjuda livstidsabonnemang

..och detsamma gäller för samtliga av de bästa VPN-tjänsterna.

Det är bara att ta fram en miniräknare så får du reda på att du får ett VPN-abonnemang som är giltigt i 3 år hos en bra betal-VPN såsom Cyberghost för 72 euro (2x12x3=72).

Du far i regel ett VPN abonnemang for 70 euro sager miniraknare.se

Att satsa på Cyberghost ger dig betydligt mer valuta för pengarna än om du köpt ett livstidsabonnemang hos en VPN som ändå inte håller måttet.

Tips: Ta gärna del av vårt test av Cyberghost.

2. Du får en dålig VPN-tjänst

Om du skaffar en betal-VPN måste de kämpa med näbbar och klor för att behålla dig. Så är inte fallet när du skaffat ett livstidsabonnemang, och det märks på den VPN-tjänst du får ta del av.

Då VPN-tjänster som erbjuder livstidsabonnemang inte behöver lägga någon energi på att förbättra sina tjänster kommer du till slut få en ruskigt dålig VPN-tjänst.

Tänk dig själv; när VPN-företaget sålt tillräckligt många VPN-abonnemang går servrarna på knäna medan supporten blir överösta med meddelanden. Och då VPN-företaget inte får in några regelbundna inkomster kan du knappast räkna med att varken supporten eller serverhastigheterna förbättras.

Rakna inte med att fa en snabb VPN med ett livstidsabonnemang

3. VPN-företaget är sannolikt redo att läggas ned

VPN-företag som erbjuder livstidsabonnemang sjunger i princip alltid på sista versen.

DisassembleVPN var en VPN-tjänst som drog in mycket pengar på att erbjuda livstidsabonnemang. Men när tillräckligt många kunder nappat på erbjudandet, då la de ner hela företaget för att bara några dagar därefter grunda ett nytt VPN-företag.

Inga av de personer som köpte livstidsabonnemang hos DisassembleVPN fick tillbaka några pengar.

Sen kan man också göra som LSDroid, som blåste alla kunder som köpt livstidsabonnemang för säkerhetsappen Cerberus. I början fick alla som ville köpa ett livstidsabonnemang för omkring 30 kr, men efter ett par år ångrade sig utvecklarna och sa (grovt översatt från engelska):

”Nu drar vi in livstidsabonnemanget för gott, så från och med idag är det 50 kr per år som gäller. Vi trodde inte att appen skulle bli så populär och vara kvar så länge, så nu måste vi få in lite högre månadsintäkter för att kunna förbättra appen.”

Och vips så blev kunderna blåsta på det de hade betalat för.

Alla som kopte livstidsabonnemang for cerberus blev rundlurade

4. Tekniken förändras

Bara för att en VPN-tjänst fungerar bra idag behöver inte det betyda att den fungerar lika bra om bara något år.

Då alla VPN-tjänster som säljer livstidsabonnemang inte får in några fasta inkomster har de i princip noll motivation att låta dig göra saker som att låsa upp amerikanska Netflix eller titta på svensk tv utomlands.

Detta då det kostar pengar att överlista de verktyg som streamingtjänsterna använder för att skilja på vanliga internetanvändare och VPN-användare.

Samma sak gäller om ett nytt protokoll blir populärt. Då får kunder med livstids-abonnemang förmedlingen inte se röken av det, medan betalande kunder får tillgång till det nya protokollet.

Så summa summarum; alla livstidsabonnemang för VPN kommer antingen bli värdelösa eller nedlagda tids nog. Det är därför en dålig idé att skaffa ett livstidsabonnemang för VPN.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN