Utvecklarna bakom stöldskydds-appen Cerberus har bestämt sig för att lura kunder som köpt livstidsabonnemang. Cerberus släpptes för cirka åtta år sedan, och under de första åren fick kunder möjligheten att köpa ett livstidsabonnemang för €3. Men till deras förtret har LSDroid en ganska liberal syn på vad dessa typer av abonnemang innebär.

Appen kan laddas ner via företagets webbsida (jag vill inte länka till dem) och ska hjälpa kunder som tappat bort eller fått sina Android-enheter stulna. Samma app bjussar bland annat på en dold inspelningsfunktion, en dold GPS-funktion samt möjligheten att radera telefonens innehåll (inklusive minneskortet) på distans.

Som ni ser nedan trodde apputvecklarna att Cerberus inte skulle bli särskilt långlivad, så livstidsabonnemanget var att betrakta som en ren bluff redan från första stund.

cerberus-app-android-email

Nu när appen visat sig vara framgångsrik kastas alla som köpt livstidsabonnemang ut med huvudet före. Numera är det €5 per år som gäller, för en enhet vill säga.

cerberus-prissättning

Utvecklarna har dessutom mage att kasta ut användare som klagar i supportforumet. Samma skara försvarar sig genom att säga: – ”vi vill också kunna äta”, dvs. tjäna en herrans massa pengar. En läsare på nyhetssajten Android Police sammanfattar det uttalandet på ett ganska träffsäkert sätt:

”we did not think Cerberus would last that long!” aka ”we were planning to swoop up a bunch of money and bail”

I mina ögon kan LSDroid knappast räknas som ett seriöst it-företag. Android-användare som vill förbättra säkerhetsläget vid en eventuell stöld eller förlust bör titta åt något annat håll.

Och med detta sagt: Livstidsabonnemangen kan aldrig rekommenderas! Det kvittar vilken bransch det rör sig om. Välmående företag måste kamma hem regelbundna intäkter. Om så inte blir fallet – dvs. då kassakistan sinar, blir det alltid kunderna som får lida.

Prenumerera
Notifiera mig
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
JuhaT

Att de fått 8 år för 3 dollar är iofs ganska bra för ett ”livstidsabonnemang” Osedvanligt lång tid. Men visst är det så att när någon erbjuder livstidsabonnemang så är man ganska naiv om man tror att det kommer att gälla för evigt, vilket apptillverkaren mycket väl känner till och därför ganska oseriöst. Själv litar jag inte på såna företag och håller mig borta från såna appar. Men med det sagt så finns det ett undantag naturligtvis, för en annan. Filhanteraren Totalcommander, eller Windows Commander som den hette då innan MS tvingade utvecklaren att byta namn, som jag betalat en… Läs mer »