Meny

De 5 bästa VPN-tjänsterna enligt Reddit

För att kunna hitta den mest passande VPN-tjänsten, är det viktigt att samla in så mycket information som möjligt. Du bör i första hand läsa de VPN-recensioner som publicerats. I skrivande stund har över 60 VPN-alternativ granskats på denna webbsida. Samtliga av dessa har utförts på ett rättvist sätt, och VPN-företag som inte sköter sig får ingen rekommendation från vårat håll. 

Men om vi bortser från recensionerna kan även andra personers åsikter kring specifika VPN-företag utgöra en viktig informationskälla. 

I den här artikeln talar vi mer om de VPN-tjänster som rekommenderas av Reddit-användare. Mer specifikt är den genomsnittlige Reddit-användaren, som pratar om VPN-tjänster på exempelvis r/Sweden eller r/VPN, mycket påläst, vilket innebär att de råd som ges bör betraktas som tillförlitliga. 

Om du söker efter mer information om VPN-tjänster på Reddit, bör du hålla dig borta från VPN-företagens egna Reddit-delforum, likt r/Cyberghost och r/ExpressVPN. Dessa typer av delforum passar förvisso bra om du redan är kund, och vill ha råd samt tips, men tongångarna är dock oftast lite väl positiva, då VPN-företaget ifråga kan radera alltför negativa inlägg. 

Kan man lita på Reddit när man letar efter en VPN?

Ja, Reddit är ett mycket hjälpsamt webbforum. På Reddit kan du bland annat kan läsa mer om vad som händer i världen, genom att besöka r/News, och dela dina åsikter i mer nischade delforum, likt spelforumet r/FIFA. Utöver detta bör delforumet r/AskReddit ses som intressant. Väl där vill diverse Reddit-användare ha svar på finurliga frågor, såsom huruvida du bevarar en hemlighet som du inte berättat för någon.

Med detta sagt: utbudet är enormt, och den information du hittar är ofta av bra kvalitet, då moderatorer tar bort inlägg som är alltför elaka, och/eller inte hör till ämnet.

Vad kännetecknar en bra VPN?

Det är lätt att bli överväldigad när man är i färd att välja en passande VPN-tjänst. Just därför ämnar vi belysa ett antal aspekter, som är synnerligen viktiga, så att du ska kunna hitta en VPN som passar dina behov, och din budget. Nedan följer ett antal exempel på faktorer som är av extra stor vikt:

Krypterings- och VPN-protokoll

Det finns ett flertal VPN-protokoll på marknaden, och samtliga av dessa har egna för- och nackdelar. Vi anser att du i första hand bör välja en VPN-tjänst med stöd för OpenVPN samt WireGuard. OpenVPN är ett mycket säkert protokoll, så även WireGuard, även om det sistnämnda VPN-protokollet inte är helt färdigutvecklat. Utöver de VPN-protokoll som precis nämnts bör även IKEv2, L2TP samt IPSec betraktas som säkra. 

Du bör även försäkra dig om att många VPN-protokoll erbjuds, då somliga VPN-protokoll inte fungerar på vissa enheter. För att nämna ett exempel är OpenVPN-stöd ovanligt för iPhone och iPad, väl där är IKEv2-protokollet mer vanligt förekommande.

Alla krypteringsprotokoll måste kompletteras med en säkerhetsalgoritm. I dagsläget räknas AES 256-algoritmen som säkrast. AES 256-algoritmen har aldrig knäckts, och så lär det förbli även i framtiden.

Loggpolicyn

Det är mycket viktigt VPN-företaget inte sparar några känsliga loggar. Vi har granskat ett stort antal loggavtal, och kommit fram till att somliga VPN-företag sköter sig väl, medan andra sparar uppgifter som riskerar att röja din identitet.

expressvpn-loggpolicy
ExpressVPN:s loggavtal är vattentätt..

Serverparken 

De VPN-företag som presterar bäst inom den här kategorin förfogar över serverparker innehållandes cirka 3 000 till 6 000 servrar. Ju större den specifika serverparken är, desto fler VPN-användare får möjlighet att koppla upp sig utan att hastighetsläget påverkas i en alltför hög utsträckning.

VPN-jätten CyberGhost(recension) basar över världens största serverpark, som innehåller mer än 6 000 servrar.

Extrafunktionerna

En högpresterande VPN-tjänst ska kunna låsa upp alla tänkbara streamingplattformar, inklusive de svenska tv-plattformarna. Utöver det ska VPN-företaget kunna skydda dig vid fildelning, så att upphovsrättstrollen, som skickar kravbrev i tid och otid, ska kunna hållas på avstånd.

Hos exempelvis Cyberghost, OVPN samt ExpressVPN ingår dessutom säkerhetsfunktionalitet, vilket innebär att bland annat annonser samt skadliga webbsidor blockeras per automatik.

Pengarna tillbaka-garantin

Cyberghost erbjuder VPN-branschens längsta pengarna tillbaka garanti. Den motsvarar 45 dagar, medan många av konkurrenterna, likt ExpressVPN samt OVPN, ”endast” erbjuder en 30 dagar lång pengarna tillbaka-garanti.

Vi har nyttjat pengarna tillbaka-garantin (i testsyfte) hos samtliga av de VPN-tjänster som nämns i artikeln, och mina pengar var alltid tillbaka på kontot inom någon dag, som mest efter någon vecka.

Den bästa gratis-VPN-tjänsten enligt Reddit

Varför ska man offra sina surt förvärvade slantar för att köpa en VPN, när det finns en hel uppsjö av gratis VPN-alternativ på marknaden? Sanningen är att de renodlade gratisalternativen är inte skyddar din integritet online, då de sparar känsliga loggar, och säljer vidare all insamlad information till diverse marknadsföringsinstitut, som skapar reklamprofiler.

Många Reddit-användare stämmer in i dessa tankegångar, som du ser nedan:

vpn-reddit

gratis-vpn-reddit1

gratis-vpn-reddit

gratis-vpn-reddit-3

Om du inte har råd att teckna dig för en premium-VPN, som tar betalt för sig, bör du istället låta din internetoperatör skydda dig. Det bör knappast beskrivas som ett drömscenario, men det är samtidigt bättre i jämförelse med att ge sig in i gratisdjungeln. 

De bästa VPN-tjänsterna – enligt Reddit

Nedan hittar du VPN-aktörer som skött sig synnerligen väl i våra recensioner, och samtidigt visat sig vara populära på Reddit. 

#1. ExpressVPN

expressvpn-landningssida-liten

ExpressVPN är långtifrån billigast inom VPN-branschen, men de presterar dock utmärkt inom alla mätbara kategorier, och det har även Reddit-användarna uppmärksammat. 

De VPN-servrar som erbjuds är snabba, samt många till antalet, och samtliga streamingportaler kan låsas upp, inklusive SVT Play, Netflix (alla regioner) och många fler. 

Som vi nämnt i det översta stycket är prisläget något av en akilleshäl, men om vi tänker pris kontra prestanda är den prisnivå som är aktuell helt acceptabel. ExpressVPN är inte dumma, de vet att de erbjuder en synnerligen stark VPN, och känner därför att de kan ta ut en relativt hög månadskostnad, då nya kunder knappast kan räknas som någon bristvara.

Vad säger Reddit?

ExpressVPN är en VPN-jätte av rang, och verkar ha ett stort förtroendekapital. Reddit-användarna har bland annat uppmärksammat att de inte sparar några känsliga loggar, samt att kundsupport-avdelningen är mycket väl uppstyrd.

reddit-expressvpn

expressvpn-reddit

ExpressVPN presterar mycket starkt, och rekommenderas av både mig, samt majoriteten av Reddit-användarna. Och om du fastnar för dem, tänk gärna på att teckna dig för det längsta abonnemanget, för att kunna spara en hacka. Mer specifikt är de VPN-abonnemang som löper över en lite kortare tidsperiod alltför kostsamma i mitt tycke.

Testa ExpressVPN nu!

Läs gärna mer om vad andra användare tycker om ExpressVPN i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar3000+ i 94+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts5
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från:$6.67
WebbsidaExpressVPN.com

#2. OVPN

ovpn-landningssida-696

OVPN har sitt säte i Sverige, och det märks. Samtliga guider finns tillgängliga på svenska, kundsupporten pratar svenska och många VPN-appar har svenska gränssnitt.

Utöver detta är VPN-servrarna snabba, och alla tänkbara streamingplattformar kan låsas upp, om vi bortser från BBC iPlayer.

OVPN:s största fördel står det goda säkerhetsläget för. Då OVPN äger sina egna servrar, och samtliga av dessa är inställda på att inte spara några loggar, kan upphovsrättstroll, och andra snokare, aldrig få reda på vad du gör på nätet. Somliga VPN-företag hyr VPN-servrar av hostingföretag, då det är mer ekonomiskt att tillämpa den metoden. Så det faktum att OVPN har full kontroll över sin egen hårdvara bör ses som ett synnerligen stort styrketecken. 

Vad säger Reddit?

Som ni ser nedan har Reddit-användare uppmärksammat att OVPN förfogar över dedikerade servrar, samt att transparensen är hög, och att prisläget är humant. OVPN är med andra ord synnerligen populära på Reddit, då vi inte hittade några relevanta klagomål. 

ovpn-reddit-2

ovpn-reddit

Helhetsintrycket är perfekt, när det kommer till det som OVPN har att erbjuda. De rekommenderas därför helt och fullt, både på VPNBasen samt på Reddit.

Testa OVPN nu!

Läs gärna mer om hur OVPN presterar i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteSverige
Antal servrar83+ i 13+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts4
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerNej
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformar Ja
Kompatibel med routrarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti10 dagar
Pris från49 kr
WebbsidaOVPN.com

#3. Cyberghost VPN

cyberghost-logo-landingssida-696x

Cyberghost presterar mycket väl inom samtliga mätbara kategorier, och det är främst VPN-företagets allsidighet som särskiljer dem från konkurrenterna. 

Samtliga streamingportaler kan överlistas, serverparken är mycket stor, VPN-apparna är säkra samt lättanvända och prisläget är lågt, i synnerhet om du tecknar dig för ett längre abonnemang. 

Cyberghost är dessutom ett av få VPN-företag som har låtit sig granskas av externa säkerhetsföretag. Bland revisionsföretagen hittar vi exempelvis Cure 53, som aldrig hittat någonting att anmärka på hos Cyberghost. ExpressVPN, Cyberghost och andra VPN-jättar som regelbundet granskas av externa aktörer, menar att dessa typer av säkerhetskontroller, där bland annat loggavtalen och VPN-apparna kontrolleras, bör ses som obligatoriska.

Cyberghost erbjuder dessutom marknadens längsta pengarna tillbaka-garanti, vilket även det bör ses som positivt.

Vad säger Reddit?

På Reddit får Cyberghost mest högljudd beröm för att de skyddar fildelare på ett bra sätt, för att de låser upp många streamingtjänster, samt för att deras VPN-servrar är snabba.

cyberghost-reddit-2

cyberghost-reddit

Cyberghost är en sann VPN-jätte, som presterar otroligt starkt, men då OVPN samt ExpressVPN har ett marginellt bättre rykte på Reddit får de nöja sig med en tredjeplats den här gången. 

Testa Cyberghost nu!

Läs gärna recensionen för att få mer information om hur Cyberghost presterar.

InformationAttribut
Företagets säteRumänien
Antal servrar6200+ i 90+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts7
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
Pris från€2.75
WebbsidaCyberghost.com

#4. IvacyVPN

ivacyvpn-landningssida

IvacyVPN är relativt okända, både i Sverige och resten av Norden, men det är av mindre betydelse, då de presterar bra eller mycket bra inom samtliga mätbara kategorier.

Mer specifikt är VPN-servrarna snabba, VPN-apparna är dessutom lättanvända och alla större streamingplattformar kan överlistas. 

Det är i synnerhet det låga prisläget som utmärker IvacyVPN från konkurrenterna. Om du tecknar dig för ett längre abonnemang kommer du vansinnigt billigt undan, och enligt de användarrecensioner som återfinns på recensionssidan verkar alla som tecknat sig för dem vara nöjda.

Tips: Sänk månadskostnaden till 1 dollar, eller cirka 10 kronor månatligen, genom att ta del av VPNBasens exklusiva rabatterbjudande.

Vad säger Reddit?

Många Reddit-användare beskriver IvacyVPN som en kompetent VPN-leverantör, som erbjuder snabba VPN-servrar och kan låsa upp webbsidor och streamingtjänster utan några som helst problem.

Användaren ”Baronbas” menar dock att ExpressVPN samt Cyberghost presterar bättre, men denne pekar även på en lång rad fördelar som IvacyVPN erbjuder.

ivacy-vpn-reddit

ivacyvpn-reggit

ivacyvpn-pÅ-reddit

IvacyVPN presterar väl, och bör passa VPN-spekulanter som har en liten budget, som inte får spräckas. Du bör dock tänka på att teckna dig för det längsta VPN-abonnemanget, då det är mycket kraftigt nersatt. 

Testa IvacyVPN nu!

Läs gärna den mer detaljerade recensionen för att få veta mer om IvacyVPN.

InformationAttribut
Företagets säteSingapore
Antal servrar1000+ i 100+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts5
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$1.33
WebbsidaIvacyVPN.com

#5. Surfshark

surfshark-logo-landningssida-696x-1

Surfshark är en mycket populär VPN-tjänst, och det är främst prisläget, samt det faktum att du kan koppla upp hur många enheter du vill på en och samma gång, som gör att de utmärker sig från konkurrenterna. Du bör dock inte koppla upp mer än 20 samtida enheter. Om du gör så kan kundsupporten komma att kontakta dig, för att fråga vad som försiggår. 

Utöver det som nämnts är serverparken stor nog, VPN-servrarna är dessutom snabba och samtliga streamingplattformar kan låsas upp, inklusive SVT Play, Netflix (alla regioner), BBC iPlayer, Viaplay och fler. 

Vad säger Reddit?

Surfshark hyllas bland annat för deras kompetens när det kommer till att låsa upp streamingportaler, för att VPN-apparna är lättanvända samt för att extrafunktionerna fungerar som de ska. 

surfshark-reddit

surfshark

Sammanfattningsvis menar vi att Surfshark presterar mycket väl, och bör beskrivas som ett smart VPN-alternativ för alla som vill kunna koppla upp många enheter samtidigt, samt vill komma synnerligen billigt undan.

Testa Surfshark nu!

Ta gärna en titt i recensionen för att få reda på hur Surfshark presterar i detalj.

InformationAttribut
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar1.000+ i 61+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåtsObegränsat
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformar Ja
Kompatibel med routrarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€2.09
WebbsidaSurfshark.com

Svar på vanligt ställda frågor

I stycket nedan svarar vi på ett antal vanligt ställda frågor, med mål att kunna släta ut de sista frågetecknen.

Var hittar man VPN-relaterad information på Reddit?

r/VPN finner du mer information som bland annat rör VPN-tekniken samt VPN-tjänster, och utöver det kan r/NetflixViaVPN var värt ett besök. Väl där pratar Reddit-användare mer om huruvida Netflix kan låsas upp eller inte, hos specifika VPN-företag. 

Kan man låsa upp Reddit i Kina och Ryssland?

Reddit kan inte nås i länder som tillämpar stark censur, likt Ryssland, Kina, Nordkorea samt Bali. Om du vill kunna låsa upp Reddit ett land där censuren är maximal, är en VPN-tjänst ett måste. Läs gärna mer om detta ämne i ”de bästa VPN-tjänsterna för Kina”-guiden samt den guide som rör hur man använder en VPN i Kina utan att bryta mot lagen.

VPN-tjänster för gaming, och VPN-tjänster för fildelning

Vi har sammanställt en guide som berättar mer om de fördelar som blir aktuella när du skyddar dig med en VPN, i samband med att du fildelar. I samma artikel listas även de bästa VPN-tjänsterna för fildelning.

En VPN kan även vara behjälplig när du spelar, då exempelvis DDoS-attacker kan förhindras, samt då du kan koppla upp dig mot en VPN-server som befinner sig närmare spelservern, med en lägre latens (”pingvärde”) som följd. Läs gärna mer om de positiva aspekter som är sammankopplade med VPN-gaming, och/eller de VPN-tjänster som passar bäst för gaming.

Då har denna guide, som berättar mer om de bästa VPN-tjänsterna enligt Reddit, nått sitt slut. Vår förhoppning är att du funnit den intressant, och om du har några synpunkter eller frågor, hör gärna av dig via kommentarsfältet nedan.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN