Trust.Zone
Komplett test
Uppdaterad: 2023-11-26
Besök Trust.Zone
Besök Trust.Zone
Höjdpunkter
 • Låser upp Netflix
 • Inga känsliga loggar sparas
 • Användarvänliga program
 • Inga VPN-appar på svenska
Betyg:
8.8
Hastighet
8
Säkerhet
9
Funktioner
9
Streaming
9
Betyg:
8.8
Besök Trust.Zone
Meny
Trust.Zone
Komplett test
Uppdaterad: 2023-11-26
Besök Trust.Zone
Besök Trust.Zone
Höjdpunkter
 • Låser upp Netflix
 • Inga känsliga loggar sparas
 • Användarvänliga program
 • Inga VPN-appar på svenska
Betyg:
8.8

Test av Trust.Zone → Ett säkert och snabbt budgetalternativ

En sammanfattning för dig som har bråttom

Trust.Zone är en säker VPN-tjänst som erbjuder ett snabbt och väl optimerat servernätverk, och utöver det kan man även låsa upp både Netflix samt BBC iPlayer.

Kill Switch-verktyg för fler typer av enheter samt fler egenutvecklade VPN-applikationer hade dock varit önskvärt. Men trots små tillkortakommanden presterar Trust.Zone mycket väl, främst då VPN-tjänsten både är snabb och prispressad.

Besök gärna vår samlingsartikel med de bästa VPN-tjänsterna, där du får tillfälle att jämföra Trust.Zone med de mest svårslagna konkurrenterna.

Seychelliska Trust.Zone grundades år 2014 och ägs av Internet Privacy Ltd., och likt många andra VPN-företag har de sitt säte i Seychellerna, som är en ögrupp i Indiska Oceanen.

Som slogan kör de med: “The One You Can Count On”, och på webbsidan ser man att du ska kunna fildela anonymt. Utöver det ska inga känsliga loggar sparas medan servernätverket är snabbt som vinden.

Men som vanligt tar vi inte deras ord på att så är fallet. I recensionen nedan granskar vi allt, inklusive loggpolicyn, apparna samt de säkerhetsfunktioner som erbjuds.

Men först blir det lite traditionsenlig snabbfakta som står på schemat:

InformationAttribut
Företagets säteSeychellerna
P2P och torrentingTillåts
Netflix amerikanska utbudJa
BBC iPlayerJa
SVT PlayJa
Antal servrar164+ i 40+ länder
VPN-protokollOpenVPN och L2TP/IPSec
Krypteringsteknik (högst)AES 256
Kill SwitchJa (Windows)
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär
Pengarna tillbaka-garanti10 dagar
Pris från€1.99
WebbsidaTrustZone.com

Hitta till rätt ställe direkt

Bra saker

Avrundning

På plussidan (+)

Säkra krypteringsalternativ finns

Som väntat erbjuds stöd för både AES 256-kryptering samt det öppna VPN-protokollet OpenVPN, som tillsammans bildar en stark kombination.

Som reservalternativ finns även L2TP/IPSec-protokollet tillgängligt, men det ska du endast använda dig av i nödfall – till exempel om en äldre eller lite mer ovanlig enhet ska kopplas upp.

Kill Switch för Windows

Kill Switch-funktionalitet hittar endast för Windows. Tack Kill Switch-verktyget kan du skyddas mot både IP- samt DNS-läckor även om du skulle ha oturen att tappa kontakten med Trust.Zones VPN-servrar.

Trustzone ger dig tillgang till kill switch

Att enbart erbjuda Kill Switch för Windows är dock något svagt, då VPN-företag likt ExpressVPN samt Cyberghost erbjuder Kill Switch för samtliga enheter som kan skyddas.

Seychellerna har säkra datalagar

Tack vare att Trust.Zone har sitt säte i Seychellerna slipper man Eyes-samarbetet, som har som mål att övervaka allt som rör sig.

I samma Eyes-samarbetet inkluderas bland annat Sverige, USA samt Storbritannien, och målet var från början mycket ädelt: Freden och de goda relationerna skulle bevaras länderna emellan.

Samma motto gäller förvisso fortfarande, men numera är Eyes-länderna mycket mer nyfikna än tidigare.

Seychellerna ar ett sakert hem for VPN foretag

Eyes-samarbetet har förvandlats till ett övervakningsmonster, som signalspanar på allt och alla.

Det faktum att Trust.Zone har sitt säte utanför Eyes-zonen är ett plus i kanten, men VPN-företag som inte sparar loggar är förvisso lika säkra som Trust.Zone. Även om de skulle befinna sig inom Eyes-zonen.

Apparna är lättanvända och snabba

Så fort man betalat för sig får man tillgång till samtliga appar, och vi börjar med att granska Trust.Zone för Windows.

Trust.Zone för Windows

Precis efter man loggat in möts man av en inställningsskylt som berättar att man måste ta ställning till om Kill Switch-verktyget ska vara aktiverat eller inte. Där ska man alltid välja ”ja”, och Trust.Zone ska ha en stor eloge för att de belyser vikten av att aktivera Kill Switch-verktyget.

I övrigt är gränssnittet rent och fint, serverbytena skedde dessutom ögonblickligen och applikationen kändes sammanfattningsvis snabb och säker. Så även enkel – på ett bra sätt vill säga.

Trust zone for windows

Trust.Zone för iOS

Någon egenutvecklad VPN-app erbjuds inte för iOS. Här måste man i stället hålla tillgodo med en OpenVPN Connect-applikation, som måste installeras manuellt. Ibland kan det innebära lite problem, men inte här.

Smidiga installationsguider finns att tillgå för samtliga enheter som kan kopplas upp, inklusive iOS-enheter. Detta innebär att installationen bör gå blixtsnabbt för vana datoranvändare, och på omkring fem till tio minuter för ovana användare.

Trustzone for ios

Trust.Zone för Android

Trust.Zone släppte år 2020 en Android-applikation som fungerar utmärkt. Nu väntar man bara på en minst lika smidig applikation för iOS.

Trustzone android

Sammanfattningsvis presterar Trust.Zone väl inom denna kategori, även om egenutvecklade applikationer med samma gränssnitt hade varit önskvärt för alla enheter som kan skyddas.

Servrarna är snabba och stabila

Bashastigheten

När vår testdator inte är skyddad med en VPN är det följande hastigheter som gäller.

 • Nerströms: 244 Mbps
 • Uppströms: 251 Mbps

Trust.Zone – ett komplett hastighetstest

Hastighetsminskningen i Sverige var minimal, och även i resten av världen gick det bra undan.

De hastighetstester som du kan granska nedan medför att Trust.Zone gör en utmärkt insats inom den här kategorin.

LandNerströmsUppströms
Sverige237 Mbps223 Mbps
Storbritannien218 Mbps201 Mbps
Norge215 Mbps157 Mbps
Finland204 Mbps108 Mbps
Frankrike195 Mbps156 Mbps
Spanien181 Mbps124 Mbps
USA (Chicago)143 Mbps103 Mbps
Kanada124 Mbps92 Mbps
USA (Miami)121 Mbps59 Mbps
USA (Los Angeles)98 Mbps76 Mbps
Australien52 Mbps16 Mbps

Servernätverket är relativt stort

För närvarande är det 202+ servrar i 100+ länder som gäller, vilket innebär att Trust.Zone ska räknas som en medelstor VPN-aktör.

Även om VPN-jättar såsom NordVPN erbjuder betydligt större serverparker betyder inte det att Trust.Zones servernätverk skulle sämre för det. I synnerhet inte när man får ta del av så här pass bra hastigheter.

Se bara på svenska OVPN. De presterar utmärkt trots att deras servernätverk är relativt blygsamt.

Servernatverk for Trustzone

Netflix och BBC iPlayer kan låsas upp

Netflix och BBC är inte helt nöjda med att VPN-företagen låser upp deras regionsblockerade innehåll.

Nästan alla streamingtjänster ger sig ut och blockerar VPN-aktörernas IP-nummer till höger och vänster, men många av VPN-företagen kontrar genom att skaffa nya IP-nummer, och efter det är cirkusen i full gång.

Med detta sagt är det få VPN-leverantörer råd, tid eller tålamod att klösa emot, men Trust.Zone stretar emot väl.

Just nu kan man låsa upp både BBC iPlayer samt Netflix på streamingservrarna, och utöver det går det även att komma åt svenska tv-plattformar likt SVT Play och Viaplay på de svenska servrarna.

Anonym fildelning tillåts

Trust.Zone ger grönt ljus för fildelning på alla servrar de förfogar över, vilket är starkt då somliga VPN-leverantörer slänger ut fildelare till överfulla p2p-servrar med som bäst mediokra hastigheter.

Trust.Zone och torrenter – hur snabbt går det?

En löjligt laglig speldemo ner mot en svensk server, och den maximala låg på 221 Mbps av maximalt 250. Det är ett utmärkt resultat som står sig väl mot även de bästa konkurrenterna.

Apparna funkar på mobil, surfplatta och dator

Även om Trust.Zone inte erbjuder särskilt många egenutvecklade VPN-applikationer kan alla vanliga enheter skyddas, såsom:

 • Windows (egenutvecklad app)
 • Mac
 • Linux
 • Tor
 • Android (egenutvecklad app)
 • iOS
 • Routrar (DD-WRT)

Utöver detta kan maximalt fem enheter kopplas upp samtidigt på ett VPN-abonnemang, vilket är en standardnivå där även många av konkurrenterna lägger sig.

Trust zone fungerar med alla vanliga enheter

Snabb kundsupport finns

Supportavdelningen når man med hjälp av ett webbformulär som kan hittas direkt under support-fliken. Väl där fyller man i vad ärendet gäller samt vilken avdelning frågan ska skickas till, sen är det bara att skicka iväg sitt meddelande och vänta på svar.

Jag kontaktade kundsupporten två gånger och fick alltid ett helt korrekt svar inom 1 timme.

För cirka ett år sedan kunde man även markera vilken allvarlighetsgrad frågan skulle hamna inom, men den funktionen har tagits bort. Gissningsvis för att i princip alla markerat sina ärenden som ”critical”, oavsett vad frågan gällde.

Trust zone erbjuder snabb och kunnig support

Hur som helst är kundservicenivån klart godkänd. Jag är inget större fan av webbformulär, men med tanke på att Trust.Zone-supporten svarade så här pass snabbt och dessutom var riktigt trevliga finns det inget att slå ner på inom den här kategorin.

Utöver detta finns även en FAQ-sektion tillgänglig där man bland annat hittar installationsguider till samtliga enheter som kan kopplas upp, felsökningsguider samt lite kortfattad information om vad en VPN är.

Inga säkerhetsbrister finns

IP- och DNS-läckor ska aldrig accepteras, inte minst när man betalar för att hålla sig säker på webben. Trust.Zone grillades av sammanlagt fem webbverktyg, och resultatet av genomköraren hittar du nedan:

 • IPLeak.net (ok)
 • Virustotal (ok)
 • Doileak.com (ok)
 • VPN Insights (ok)
 • My Torrent IP (ok)

Som du ser ovan klarade Trust.Zone sig utmärkt i alla säkerhetstester, och deras VPN-tjänst ska därför betraktas som säker.

Inga sakerhetsbrister vid torrenting

Programvaran ar frin fran virus

Inga IP eller DNS lackor kunde hittas enligt VPN Insiights

Inga känsliga loggar sparas

Likt alla andra VPN-leverantörer på marknaden sparar även Trust.Zone en viss mängd data, såsom.

Trust.Zone sparar

 • Din e-postadress (för tex. supportärenden)
 • Betalinformation (krypterad)
 • Cookies (på hemsidan)
 • Begränsad Google Analytics-data (på hemsidan)
 • Kraschrapporter (anonyma)
 • Inloggningsinformation (för tex. auto-inloggning)

Men det är faktiskt allt. Det innebär att Trust.Zone sparar betydligt mindre än många av konkurrenterna.

Alla uppgifter som de väl sparar skyddas dessutom av stark kryptering, en minst lika stark seychellisk lagstiftning samt företaget själva.

Trust.Zone sparar inte

 • Namnuppgifter
 • Tidsstämplar (inf. om när man kopplar upp sig mot en server)
 • Uppkopplingsloggar (inf. om hur länge man varit uppkopplad mot en specifik server)
 • IP-nummer
 • DNS-förfrågningar

Utöver detta samarbetar de inte med vare sig regeringar, myndigheter eller upphovsrättslobbyn.

Loggpolicyn ovanligt kort, men det gör ingenting då all viktig information finns angiven i vilket fall. Man blir också utan diverse juridiska finter, och mer specifikt ger avtalet dig ett mycket bra skydd.

Trust.Zone är en prisvärd VPN

Alla VPN-leverantörer vill ha trogna kunder som stannar kvar länge, och det gäller även för Trust.Zone. Som mest sparar man om man tecknar sig för det längsta VPN-abonnemanget, vilket är vanligt inom hela VPN-nischen.

Man kan även teckna sig för en dedikerad IP-adress i exempelvis USA eller Storbritannien, och utöver det lägga till stöd för tre ytterligare uppkopplingar för cirka 10 kronor i månaden.

Som reglerna ser ut idag får du skydda upp till 5 enheter på samma VPN-abonnemang hos Trust.Zone, och det är en ganska bra prestation.

Att betala extra för att kunna koppla upp 8 enheter på samma gång med Trust.Zone är dock en dålig idé. Då kan man lika gärna teckna sig för Surfshark, som inte har någon enhetsbegränsning överhuvudtaget.

Betala kan man göra med bland annat:

 • Bitcoin
 • Kontokort (Visa/Mastercard)
 • PayPal
 • Presentkort

Du kan betala med anonyma betalalternativ

Som brukligt erbjuds även en pengarna tillbaka-garanti, som i Trust.Zones fall är aktiv i 10 dagar. Du får dock inte förbruka mer än 10 GB data, för då upphör garantin att gälla.

Trust.Zone Free

Trust.Zone erbjuder även en gratis VPN-tjänst, som är lika säker som premiumversionen men samtidigt allt för begränsad.

Begränsningar för Trust.Zone Free

 • Gratisversionen gäller bara i tre dagar
 • Du får bara koppla upp en enhet på samma gång
 • Du får tillgång till färre VPN-servrar
 • Du får endast förbruka 1 GB data

Sammanfattning av vårt test av Trust.Zone

Vi är så pass nöjda med vårt intryck av Trust.Zone att vill ge dem utmärkelsen ”Bra produkt”. Läs gärna vår sammanfattning här nedan om hur de presterade.

Sammanfattning for

Bra produkt logotyp

Sammanfattande tankar
Trust.Zone är en säker VPN som inte sparar några loggar, och dessutom är bra prissatt.
Betyg:
8.8

2 KOMMENTARER

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Trust.Zone
Betyg:
8.8
 • Låser upp Netflix
 • Inga känsliga loggar sparas
 • Användarvänliga program
 • Inga VPN-appar på svenska

Mer om VPN

Låser upp Netflix Inga känsliga loggar sparas Användarvänliga program - Inga VPN-appar på svenskaTest av Trust.Zone → Ett säkert och snabbt budgetalternativ