Trust.Zone grundades år 2014 och ägs av Internet Privacy Ltd. Likt många andra VPN-aktörer har de sitt säte i Seychellerna, en ögrupp i Indiska Oceanen. Som slogan kör de med dängan: “The One You Can Count On,” och i recensionen nedan tar vi reda på om detta stämmer. Men först lite snabbfakta.

FaktaInfo
Företagets säteSeychellerna
P2P och torrentingTillåts
Netflix amerikanska utbudJa
BBC iPlayerJa
SVT PlayJa
Antal servrar187+ i 83+ områden
VPN-protokollOpenVPN och L2TP/IPSec
Krypteringsteknik (högst)AES 256
Kill SwitchJa (Windows)
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär
Pengarna tillbaka-garanti10 dagar
Kostnad vid månadsbetalning$8.88
Kostnad vid årsabonnemang$3.33
Övriga abonnemang:
Två år$2.88
WebbsidaTrustZone.com

På plussidan (+)

Moderna krypteringsalternativ erbjuds

Stöd finns för dagens starkaste krypteringsprotokoll, AES 256, samt för det öppna VPN-protokollet OpenVPN. Tack vare att företagets säte är placerat i Seychellerna slipper vi även Eyes-samarbetet som har som mål att övervaka allt som rör sig. Trust.Zone sparar inte heller några loggar, men detta kommer vi till längre ner i recensionen.

Utöver detta erbjuds även Kill Switch-funktionalitet på Windows-appen. Tack vare detta verktyg hålls våra internetuppkopplingar alltid säkra även om vi skulle tappa kontakten med Trust.Zones servrar, eller om appen skulle krascha. Att bli av med sin internetuppkoppling en kortare stund är aldrig skoj, men det är inte ett läckt IP-nummer heller.

Lätt att komma igång – trevlig Windows-app

Så fort vi betalat får vi tillgång till samtliga appar. Jag som är lite av en Windows-torsk börjar med att granska Windows-appen.

Som ni ser nedan är gränssnittet rent och fint. Innan vi ens startar appen får vi ta ställning till om Kill Switch-verktyget ska vara aktiverat som standard, vilket är utmärkt. Där bör ni välja ”ja”. Att ha en Kill Switch aktiverad från första början kan rädda de av oss som är lite glömska och inte kontrollerar alla inställningar innan vi kör igång. Hur som helst så kunde serverbyten utföras på bara någon sekund och allt som allt kändes appen rapp och begriplig.

trust.zone-klient-för-windows
Trust.Zone för Windows..

Mobilappen för iOS måste installeras manuellt (De kör med OpenVPN Connect). Men då det finns en smidig guide för detta på webbsidan kommer man trots allt igång inom några minuter.

trustzone-app-för-ios-och-android
Trust.Zone för iOS

Uppdatering: Trust.Zone har precis släppt en Android-app som finns tillgänglig via Google Play. Nu väntar vi bara på en minst lika fiffig iOS-app wink wink.

Snabba och stabila servrar

Sverige

Den svenska server som fick sträcka på sig bjöd på mycket bra hastigheter. Servern testades vid tre tillfällen och hastigheten nerströms dippade aldrig under 120 Mbps.

Nerströms: 145 Mbps
Uppströms: 129 Mbps
Latens: 83 ms

serverhastighet-i-sverige-för-trust.zone_

Storbritannien

I Storbritannien får omkring 50 Mbps åt båda hållen ses som klart godkänt.

Nerströms: 52 Mbps
Uppströms: 44 Mbps
Latens: 63 ms

server-storbritannien-för-trustzone

USA

De amerikanska servrarna var kvickare än förväntat. Att få ut över 130 Mbps på en nordamerikansk server är mycket unikt. Sammanlagt provades fyra USA-servrar, och tre av dessa klarade av att leverera hastigheter över 100 Mbps.

Nerströms: 137 Mbps
Uppströms: 10 Mbps
Latens: 130 ms

server-i-usa-för-trust.zpne_

Allt som allt är servrarna flera hack snabbare än genomsnittet. Hela kategorin hamnar därför under plusstrecket.

Fullt stöd för Netflix och BBC iPlayer

Netflix, BBC och många andra streamingjättar är i öppet krig med VPN-leverantörerna. IP-nummer svartlistas till höger och vänster, men VPN-företagen kontrar genom att skaffa nya sådana, och sen rullar det på. Långt ifrån alla VPN-leverantörer som har råd/tid/tålamod att klösa emot, men Trust.Zone stretar emot bra.

Just nu fungerar både BBC iPlayer samt Netflix på de servrar som anpassats för streaming. Utöver detta går det även att komma åt SVT Play på de svenska servrarna.

Torrenting och p2p tillåts på samtliga servrar

Trust.Zone ger grönt ljus för torrenting samt p2p på alla servrar, vilket är starkt då somliga VPN-leverantörer stänger av kunder som ägnar sig åt denna ädla hobby. En helt laglig testfil laddades ner på en svensk server, och som ni ser nedan gick det undan riktigt bra (ca. 53 Mbps) nerströms.

torrenting-med-trust.zone_

Enhetsstödet är brett

Fullt stöd finns för bland annat:

 • Windows (egenutvecklad app)
 • Mac (egenutvecklad app)
 • Linux
 • Tor
 • Android (egenutvecklad app)
 • iOS
 • Routrar (DD-WRT)

Utöver detta kan vi koppla upp oss med fem enheter samtidigt på ett och samma abonnemang, vilket bör ses som generöst.

supportade-enheter-ios-android-linux-windows-mac-för-trust.zone_

Trevlig kundsupport via webbformulär

Kundsupporten går att nå via ett smidigt webbformulär som vi hittar under support-fliken. Väl där fyller vi i vad ärendet gäller och hur viktig frågan är. Jag kontaktade supporten en gång och fick svar relativt fort (inom 2 timmar), men svaret hade förmodligen kommit ännu kvickare om jag märkt ärendet som ”critical”.

supportlogg-för-trust

Hur som helst är kundtjänstnivån klart godkänd. Jag är inget fan av webbformulär, men med tanke på att Trust.Zone-supporten skötte sig exemplariskt hittar jag ingenting att klaga på inom denna kategorin. Utöver detta finns även en FAQ-sektion tillgänglig som är mycket välfylld. Där hittar vi bland annat installationsguider till samtliga enheter som stöds.

Inga virus eller andra säkerhetsbrister identifierades

IP- och DNS-läckor ska aldrig accepteras, inte minst när vi betalar för att hålla oss säkra på webben. För att kunna försäkra mig om att Trust.Zone erbjuder en säker tjänst kontrollerades VPN-uppkopplingen mot fem webbverktyg:

 • IPLeak.net (ok)
 • Virustotal (ok)
 • Doileak.com (ok)
 • VPN Insights (ok)
 • My Torrent IP (ok)

Som ni ser ovan (och nedan) klarade sig VPN-leverantören utmärkt i alla säkerhetstester.

inga-ip-läckor-vid-torrenting-för-trustzone
Inga IP-läckor vid torrenting..
virustotal-scanning-godkändes-för-trust.zone_
Programvaran är ren och fin..
inga-ip-läckor-med-trust.zone_
Inga IP-läckor enligt VPN Insights..

Mycket stark loggpolicy

Likt precis alla andra VPN-leverantörer lägger även Trust.Zone vantarna på vår e-postadress, men det är allt. Inga namn, telefonnummer, tidsstämplar, DNS-förfrågningar eller dylikt sparas, vilket är rätt unikt. Om du dessutom registrerar dig med en anonym e-postadress likt Protonmail kan du lägga till ytterligare ett skyddslager.

trustzone-villkor-loggpolicy

Som företaget själva skriver är bolagets säte beläget i Seychellerna. Detta underlättar enormt rent säkerhetsmässigt då USA, Sverige och övriga regeringar inte kan sätta press på Trust.Zone för att få dem att röja några uppgifter om oss. Då Trust.Zone inte sparar några uppgifter som kan användas för att identifiera oss har de för övrigt ingenting att lämna ut om någon nyfiken rackare (tex. en regering eller upphovsrättsorganisation) skulle knacka på.

Allt som allt – loggpolicyn är vattentät. De få uppgifter som sparas skyddas av en stark seychellisk datalagstiftning samt företaget själva.

Prisvärt om du tecknar dig för 1 år eller mer

Precis som hos många andra VPN-aktörer är det bäst att teckna sig för det längsta abonnemanget, som i detta fall löper över två år. Om du känner dig osäker kan du registrera dig för ett kostnadsfritt prova på-konto som dock har vissa begränsningar, men det går trots allt inte att begära för mycket när det kommer till dessa typer av konton.

trustzone-prislista

Trust.Zone erbjuder även en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över 10 dagar. Om du känner att du vill utnyttja denna är det följande som gäller:

 • Uppsägningen måste inkomma via mail inom 10 dagar.
 • Du får inte ha använt mer en 1GB data.
 • Det kan ta upp till 20 dagar innan återbetalningen sätts in på ditt konto

1 GB räcker för övrigt fint för att göra några hastighetstester och streama en stund.

Betala kan vi göra via bland annat:

 • Bitcoin
 • Kontokort (Visa/Mastercard)
 • Paypal
 • Presentkort

betalning-visa-bitcoin-mastercard-presentkort

På minussidan (-)

Här hittar vi lyckligtvis ingenting.

Rekommenderas Trust.Zone?

Ja. Trust.Zone erbjuder en prisvärd VPN-tjänst, bra tillgång till utländsk streaming, torrenting och p2p samt riktigt kvicka servrar. Fler egenutvecklade appar hade varit trevligt, men med tanke på att vi bara betalar $2.88 i månaden vid treårsavtalet är det svårt att klaga på det.

Om du vill klura och jämföra en stund till – kika gärna in på topplistan. Där listas samtliga VPN-leverantörer på ett kortfattat sätt.

Delta i diskussionen