VeePN är en relativt nystartad VPN-leverantör som har sitt säte i Panama. Det som utmärker detta företaget är främst möjligheten att surfa med 10 enheter uppkopplade på samma konto (unikt) samt den stora serverparken (se snabbfakta). I recensionen nedan går vi igenom alltifrån loggpolicyn och stödet för torrenting till serverhastigheterna, häng med.

FaktaInfo
Företagets sätePanama
P2P och torrentingTillåts
Netflix amerikanska utbudJa
BBC iPlayerJa
SVT PlayJa
Antal servrar2500+ i 42+ länder
VPN-protokollOpenVPN och IKEv2
Krypteringsteknik (högst)AES 256
Kill SwitchJa (Windows, Mac, iOS och Android)
Antal samtida enheter som tillåts10
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Kostnad vid månadsbetalning$10.99
Kostnad vid årsabonnemang$5.83
Övriga abonnemang:
Fem år$1.67
Rabattkoder
$15 rabatt på årsabonnemangetVPNBASEN1YEAR
$30 rabatt på 5-årsabonnemangetVPNBASEN5YEARS
WebbsidaVeepn.com

På plussidan (+)

Användarvänliga appar – enkelt att komma igång

Så fort vi betalat får vi tillgång till samtliga appar. Jag började med att testa Windows-versionen.

Windows-appen var en trevlig historia som kändes både rapp (snabba serverbyten) och logiskt utformad. Jag drogs tyvärr med några felkoder men efter att kundsupporten kontaktats (de är blixtsnabba) var problemet överslätat på några minuter. Kill Switch-funktionen var för övrigt inte aktiverad som standard. Det är viktigt att ni aktiverar detta verktyg så fort ni bara kan för att få det bästa skyddet.

veepn-app-för-windows

Vidare till iOS-appen. Denna var något mer avskalad men påminde trots allt väldigt mycket om Windowsklienten, vilket alltid är ett plus. Serverbytena var minst lika kvicka här och allt som allt var appen både rapp och enkel att förstå.

app-för-ios-för-veepn

Mer specifikt var de appar jag testkörde mycket användarvänliga. Tack vare att kundsupporten hjälpte mig så pass kvickt när det kom till Windows-appen hamnar hela kategorin på plussidan.

Inga säkerhetsbrister

Likt precis alla andra VPN-leverantörer som recenseras fick även VeePN gå några ronder mot ett antal säkerhetsverktyg. Fem webbverktyg användes för att kontrollera om tjänsten var säker, och i korta ordalag – det var den.

 • Doileak.com (ok)
 • Torrent IP Tool (ok)
 • VPN Insights (ok)
 • DNSTest.com (ok)
 • IPLeak.net (ok)
ip-leak-test-för-veepn-inga-läckor
Inga IP-läckor enligt VPN Insights
inga-dns-läckor-för-veepn
Inga DNS-läckor..
virustotal-säger-att-programvaran-för-veepn-är-ren
Programvaran är ren..

Väl utformad loggpolicy

Som ni ser nedan sparas en mindre mängd information såsom:

 • Cookies (på den egna webbsidan)
 • Information om vår dataförbrukning (för att optimera servrarna)
 • Information om antalet uppkopplade enheter (för att förhindra missbruk)
 • De datum (obs. inte klockslag) vi kopplar upp oss mot en specifik VPN-server

Dessa uppgifter sparar i princip samtliga VPN-leverantörer, och är ingenting som är unikt för just VeePN.

veeppn-loggpolicy

Nu till det viktigaste: VeePN sparar inga:

 • Trafikloggar
 • DNS-förfrågningar

Eller någonting annat som riskerar att röja vår identitet. Den lilla mängd data som sparas är dessutom krypterad till bristningsgränsen och skyddad av Panamas väl utformade datalagstiftning. Företaget samarbetar dessutom aldrig några regeringar eller upphovsrättsorganisationer, och om de skulle komma och knacka har VeePN ändå ingenting vettigt att lämna ut. Loggpolicyn är med andra ord vattentät.

veepn-privacy-policy

Starka säkerhetsprotokoll erbjuds

Precis som väntat erbjuder VeePN stöd för marknadens säkraste krypteringsstandard, AES 256, som bland annat används inom det militära samt av storbanker. Hastigheten vi får ut kan öka något om vi väljer att använda oss av mindre säkra protokoll likt PPTP eller L2TP, som för övrigt kan knäckas på några minuter. Detta rekommenderas dock inte och tumregeln är: Stöds AES 256-standarden på din enhet – använd dig av den.

Utöver detta erbjuds Kill Switch-funktionalitet för Windows och Mac. Tack vare detta extraskydd bryts våra internetuppkopplingar automatiskt om vi skulle tappa kontakten med VeePN:s servrar vid tex. serverbyten eller pga. något tillfälligt avbrott. Chansen är stor att Kill Switchen aldrig behöver göra sitt jobb, men verktyget är trots allt den bästa försäkringen vi har mot både IP-läckor och DNS-läckor, och är superviktig rent säkerhetsmässigt.

Kvicka servrar i Sverige

Sverige

Den svenska server som provkördes gjorde ett bra jobb och dippade aldrig under 100 Mbps.

Nerströms: 111 Mbps
Uppströms: 3 Mbps
Latens: 200 ms

hastighetstest-för-sverige-med-veepn

Storbritannien

I Storbritannien gick det inte undan lika bra, men 50+ Mbps är trots allt godkänt.

Nerströms: 52 Mbps
Uppströms: 5 Mbps
Latens: 175 ms

server-hastighetstest-för-veepn-i-storbritannien

USA

De amerikanska servrarna var rätt kvicka även de. Omkring 50 Mbps nerströms är bra med tanke på avståndet.

Nerströms: 47 Mbps
Uppströms: 5 Mbps
Latens: 146 ms

veepn-server-i-usa

Allt som allt är serverhastigheterna helt ok, och hela kategorin hamnar därför på plussidan.

Bra stöd för torrenting och p2p

Många VPN-företag tycker att fildelning via tex. Bittorent-protokollet tar upp för mycket serverkraft och förbjuder detta helt. VeePN hör lyckligtvis inte till den skaran och torrenting och p2p är tillåtet på samtliga servrar.

Som ni ser nedan gick det bra undan när en laglig testfil laddades ner på en fransk server. 10.2 MiB/s motsvarar för övrigt cirka 86 Mbps.

torrenting-test-med-veeps

Bra rykte online

VeePN klarar sig mycket bra om vi ska tro på alla kundrecensioner som lämnas in på bland annat Reddit och Twitter. Nästan alla berömmer företaget för de kvicka serverhastigheterna samt för att kundtjänstmedarbetarna är kunniga och hjälpsamma. Ett fåtal användare klagade på några mjukvarubuggar, men de sa samtidigt att VeePN-teamet var mycket snabba med att släta över dessa. Allt som allt – nästan alla verkar vara nöjda med vad VeePN erbjuder.

veepn-får-betyg-fem-av-fem-på-trustpilot

Stor serverpark

Det faktum att VeePN erbjuder 2500+ servrar i 42+ länder gör dem till en av världens största VPN-leverantörer. Visst, Cyberghost och NordVPN erbjuder marginellt fler, men den stora serverparken gör att VeePN kan räknas in som en riktig gigant. Åtminstone sett till antalet tillgängliga servrar.

serverparken-är-jättestor-för-veepn

Panama ingår inte i Eyes-avtalet

Det så kallade Eyes-avtalet grundades på 50-talet som och var från början en samarbetsorganisation där två länder ingick: USA och Storbritannien. Antalet medlemmar växte undan för undan och tanken var att allierade länder skulle dela med sig av underrättelseinformation för att gynna den nyblivna freden efter WW2. En utmärkt idé kan tyckas, och det var det, åtminstone ett tag.

Målet är numera att signalspana på precis allt – inklusive sina egna medborgare. Och har ett land fått reda på någonting smaskens kan vi räkna med att alla länder har tillgång till exakt samma information. Men men, åter till VPN-leverantören som recenseras. Då VeePN har sitt säte i Panama berörs de lyckligtvis inte av detta avtal, och därför hamnar även denna kategorin i plushögen.

Fullt stöd för Netflix och BBC iPlayer

Streamingjättarna ligger sedan några år tillbaka i öppet krig mot VPN-leverantörerna. Netflix drog igång en ”Vi vill göra livet surt för alla VPN-företag”-kampanj år 2016, och strax därefter följde BBC iPlayer efter. VPN-företag med kunnande och stora resurser har kraft nog att streta emot, och VeePN tillhör lyckligtvis den skaran.

I dagsläget lirar både BBC iPlayer och Netflix (USA) mycket bra tillsammans med VeePN. Utöver detta fungerar även SVT Play utmärkt på de svenska servrarna, vilket kan vara bra om du är på utlandssemester eller rentav flyttar utomlands.

netflix-funkar-för-veepn
Netflix fungerar bättre än Google Translate-översättningen – jag lovar..

Kundsupporten svarar oftast på momangen

Som jag nämnde ovan hade jag lite problem med Windowsklienten (inte VeePN:s fel – Windows 10 bestämde sig för att tjura ihop), men som tur var fick jag tag på en supportmedarbetare inom bara några sekunder. Det lilla problem jag tampades med kunde därmed lösas på cirka fem minuter, och det lilla irritationsmomentet blev därmed mycket kortvarigt.

Allt som allt kontaktades kundsupporten två gånger. Den andra gången hamnade mitt meddelande i ett ticket-system och besvarades inom någon timme, vilket trots allt är helt godkänt.

chattlogg-med-veepn

Utöver detta finns även smidiga installationsguider tillgängliga under supportfliken för alla enheter som stöds. Under samma flik listas även svar på lite enklare frågor om VPN-tekniken.

Stöd för ett stort antal enheter

VeePN erbjuder ett mycket bra stöd för bland annat:

 • Windows (egenutvecklad app)
 • Mac (egenutvecklad app)
 • iOS (egenutvecklad app)
 • Android (egenutvecklad app)
 • Linux
 • Apple TV
 • Routrar

veepn-enhetsstödet-är-stort

Då företaget erbjuder stöd för 10 samtidigt uppkopplade enheter (unikt) slipper vi dessutom koppla ifrån oss på enhet X för att kunna surfa säkert på enhet Y. Nästan alla VPN-företag låter oss använda mellan 3 till fem enheter samtidigt, vilket gör att VeePN presterar mycket bra inom denna kategorin.

Prisvärt om du tecknar dig för ett längre abonnemang

Som vanligt när det kommer till att teckna oss för ett VPN-avtal tjänar vi mest kosing på att köra på abonnemanget med längst löptid. Vid skrivande stund erbjuds ett 5-årsabonnemang där månadskostnaden landar på ynka $1.67 per månad. Det är svårt att komma lägre än så – oavsett vilken VPN-leverantör du väljer.

Utöver detta får vi även tillgång till en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över 30 dagar. Denna kan utnyttjas utan att några jobbiga frågor ställs, och fungerar som en smidig inkörsport till de lite längre abonnemangen.

prislista-för-veepn

Betala kan vi göra med bland annat:

 • Bitcoin
 • Visa/Mastercard
 • Paypal

betalning-med-kreditkort-och-bitcoin-för-veepn

På minussidan (-)

Ingenting, lyckligtvis.

Rekommenderas VeePN?

Ja. VeePN erbjuder en mycket prisvärd VPN-tjänst med bra stöd för torrenting samt utländsk streaming och utöver detta är apparna ena trevliga små rackare. Kundsupport-personalen är trevlig även dem och loggpolicyn är vattentät. Allt som allt VeePN är ett mycket bra val.

Vill du jämföra VeePN mot övriga alternativ? Kika vid sådana fall in på topplistan. Där kan du jämföra samtliga VPN-leverantörer på ett mycket smidigt sätt.

Delta i diskussionen