Meny

De 5 bästa VPN-tjänsterna för företag

En företags-VPN är en av de viktigaste verktygen för moderna organisationer. Med en VPN för företag kan exempelvis anställda arbeta hemifrån samt komma åt företagsfiler på ett säkert sätt.

Då all webbtrafik krypteras skyddas dessutom företagets anställda mot hackare, som i förlängningen inte längre kan se vad företagets anställda gör på webben.

Det faktum att flertalet företags-VPN-tjänster erbjuder statiska IP-adresser medför även att nätverksägaren med en VPN kan blockera IP-nummer som inte nyttjas av användare som redan godkänts i förväg, vilket medger säkerhetsfördelar.

Vad kännetecknar en bra företags-VPN?

Alla företags-VPN-tjänster erbjuder olika typer av säkerhetsfunktioner, och precis som när det kommer till de bästa VPN-tjänsterna för privatanvändare finns det även aspekter som medför att en specifik företags-VPN presterar bättre än konkurrenterna.

För det första måste du se till att företags-VPN-tjänsten erbjuder en stark kryptering samt många VPN-protokoll, så att dina anställda kan surfa säkert på samtliga av sina enheter.

Utöver detta är en dedikerad IP-adress ett måste. Som vi nämnde tidigare är det av stor vikt att IT-avdelningen ska kunna vitlista IP-nummer som tillhör användare av företags-VPN-tjänsten, medan de svartlistar samtliga övriga IP-adresser som inte har med företagsnätverket att göra.

I vår recension av Perimeter 81 blir du varse om att vi anser att de erbjuder den bästa VPN-tjänsten för företag. Perimeter 81 tillhandahåller svenska VPN-servrar, erbjuder dygnet runt-support och utöver det en lättarbetad VPN-portal där du bland annat kan lägga till och ta bort användare.

Nedan pratar vi mer om såväl Perimeter 81 som dess närmaste konkurrenter.

De 5 bästa företags-VPN-tjänsterna just nu

 1. Perimeter 81: Erbjuder alla viktiga funktioner för företagsanvändare, och kostar från cirka 60 kr per månad och användare.
 2. NordVPN Teams: Presterar nästan lika väl som Perimeter 81, men har dock en svårtydd prislista som kräver att du begär en offert.
 3. ExpressVPN: Lämnar sig bäst för småföretagare, och kostar cirka 45 kronor per månad och användare.
 4. Encrypt.me: Erbjuder bland annat privata IP-adresser, och sparar inga känsliga loggar. Dock lite funktionsfattig för att vara prisvärd.
 5. Twingate: En relativt funktionsrik företags-VPN som kostar från cirka 75 kronor per månad.

Nedan pratar vi mer om de företags-VPN-tjänster som precis nämnts i större detalj.

perimeter vit logo

Perimeter 81Bästa företags-VPN!

Bra prisnivå
Från
$ 80
9.8
Så tycker vi
Specifikationer
Perimeter 81 är en utmärkt företags-VPN-tjänst som erbjuder ett lättnavigerat och säkert gränssnitt, så även en bra prisnivå.
Recension
  Bra prisnivå
  Kraftfull kryptering
  Begriplig och avancerad VPN-hubb
  Enkelt att komma i gång
  Utmärkta applikationer
  Inga säkerhetsbrister
  Snabbt servernätverk
  Utmärkt kundsupport
  Minimigräns på 5 användare
  Inga program på svenska
Pris per användare
Cirka 60 kr/mån
Fungerar med
Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter
5 - 250+
Policy om loggar
Inga loggar sparas
VPN-protokoll
OpenVPN, PPTP, WireGuard och L2TP
Kill Switch
Ja
Webbsida på svenska
Ja
Program på svenska
Nej
Betala med
Kreditkort, kontokort eller PayPal
Pengarna tillbaka-garanti
30 dagar

Perimeter 81 erbjuder en molnbaserad företags-VPN som lämpar sig bäst för små till medelstora företag på uppemot 300 anställda. Du måste dock betala en fast månadskostnad för minst fem anställda, så om du har ett mindre antal anställda än så är Perimeter 81 förmodligen inte det bästa valet för dig.

Den VPN-portal som perimeter 81 erbjuder är både begriplig samt tekniskt fulländad. I portalen kan du bland annat lägga till nya användare, så även sätta upp regler som exempelvis kräver att de anställda bara får koppla upp sig mot företagsnätet när de använder sig av en stationär dator.

Perimeter 81 erbjuder även applikationer för alla vanliga operativsystem såsom Windows, Mac, iOS, Android, Linux (inkl. Debian) samt datorer med Chrome OS.

Rent säkerhetsmässigt finns det inte heller någonting att klaga på. Alla viktiga VPN-protokoll finns tillgängliga inklusive OpenVPN, IKEv2 samt WireGuard. Utöver det inkluderas även Wifi-protection och ett zero-trust-nätverk, som skyddar ditt företagsnätverk mot både potentiella dataförluster samt höga kostnader för IT-tjänster.

Mer specifikt får du ta del av en VPN-plattform som klarar av att göra flera saker samtidigt, på ett begripligt sätt.

Det vi uppskattade mest vid recensionstillfället var dels enkelheten, dels det inkluderade Wifi-skyddet och dels funktionen för tvåfaktorsverifikation som alltid fungerade utmärkt.

Efter att du har blivit kund hos Perimeter 81 kan du även förvänta dig kundsupport dygnet runt. Vi kontaktade deras supportavdelning två gånger, och fick ett träffsäkert svar inom cirka 30 sekunder vid båda tillfällena.

Utöver detta inkluderas även en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över 30 dagar, och ger dig rätten att få dina pengar återbetalda såvida du inte är nöjd.

nordvpn logo 250

NordVPNEn urstark VPN-jätte!

Stort och snabbt servernätverk
Från
€ 3.17
9.5
Så tycker vi
Specifikationer
NordVPN är en av få VPN-tjänster som presterar utmärkt i alla mätbara kategorier. Servernätverket är stort samt snabbt, och priset är lågt.
Recension
  Stort och snabbt servernätverk
  Stark kryptering
  Inga loggar sparas
  Program på svenska
  Låser upp alla streamingtjänster
  Snabb fildelning
  Säkerhetsverktyg inkluderas
  Ingenting
Pris från
€3.17 (ca. 32 kr)
Fungerar med
Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter
6
Anonym fildelning
Tillåts
Låser upp Netflix
Ja, i över 16 regioner inkl. USA
Policy om loggar
Inga loggar sparas
VPN-protokoll
OpenVPN, WireGuard, IKEv2, L2TP, SSTP och PPTP
Kill Switch
Ja, för alla enheter
Webbsida på svenska
Ja, och alla nordiska språk
Program på svenska
Ja, och alla nordiska språk
Betala med
Kreditkort, kontokort, PayPal eller Bitcoin.
Pengarna tillbaka-garanti
30 dagar

Som du får reda på i recensionen av NordVPN erbjuder de en av världens bästa VPN-tjänster för privatanvändare, och företags-VPN-tjänsten presterar minst lika väl. Mer specifikt får du tillgång till dubbel 2048-bit-kryptering, som medför att inga utomstående får möjlighet att ta del av dina företagsdata oavsett vad som händer.

Huruvida en så pass stark kryptering är nödvändigt eller inte är dock debatterbart, men du kan förvisso alltid välja en mindre avancerad kryptering som erbjuder ett minst lika välfungerande skydd.

NordVPN inkluderar även en kill switch-funktion i samtliga av företagets applikationer, och utöver det inkluderas ett dedikerat IP-nummer per företagsanvändare. Att ta reda på hur mycket tjänsten kostar är dock lite krångligt, då man alltid måste begära en offert från NordVPN.

Mer specifikt är NordVPN en bra företags-VPN-tjänst med avancerad funktionalitet, men Perimeter 81 har dock fler och mer välintegrerade funktioner.

expressvpn 250

Express VPNDyr men kraftfull!

3 gratismånader för nya kunder
Från
$ 6.67
9.5
Så tycker vi
Specifikationer
ExpressVPN erbjuder ett stort och snabbt servernätverk. Om du har råd att teckna dig för en särskilt stark VPN är ExpressVPN ett toppval.
Recension
  3 gratismånader för nya kunder
  Snabbt servernätverk
  Anonym fildelning tillåts
  Begripliga applikationer
  Extremt hög prestanda
  Program på svenska
  Låser upp Netflix och BBC iPlayer
  Utmärkt kundsupport
  En påkostad VPN
Pris från
$6.67 (ca. 55 kr) per månad
Fungerar med
Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter
5
Anonym fildelning
Tillåts
Låser upp Netflix
Ja, i över 12 regioner inkl. USA
Policy om loggar
Inga loggar sparas
VPN-protokoll
OpenVPN, PPTP, Lightway och L2TP
Kill Switch
Ja, för Windows, Mac och Linux.
Webbsida på svenska
Ja, och alla nordiska språk
Program på svenska
Ja, och alla nordiska språk
Betala med
Kreditkort, kontokort, PayPal eller Bitcoin
Pengarna tillbaka-garanti
30 dagar

ExpressVPN passar bäst för mindre företag med maximalt ett fåtal anställda. De erbjuder ingen VPN-portal som företagsanvändare kan logga in i och exempelvis kan sätta upp regler, men VPN-servrarna är många till antalet och så även snabba. Utöver detta tillhandahåller dessutom ExpressVPN alla viktiga säkerhetsfunktioner mot ett acceptabelt pris.

ExpressVPN erbjuder egenutvecklade VPN-applikationer för iOS, Android, Mac, Windows, Linux, Chrome, Firefox och Chrome OS. Samtliga VPN-applikationer fungerar utmärkt och ger dig  bland annat tillgång till automatisk kill switch, så även ett inbyggt skydd mot DNS- och IP-läckor.

Då ExpressVPN i grund och botten är en VPN för privatpersoner är det en dålig idé att teckna sig för dem såvida ditt företag har mer än tre anställda, men om ditt företag klarar sig utan dedikerade IP-adresser samt en VPN-portal kan ExpressVPN vara ett bra val.

4. Encrypt.me – en inte helt fulländad företags-VPN

Encrypt.se erbjuder en företags VPN med dedikerade IP-adresser, och den prislista som tillämpas är dessutom enkel att förstå sig på.

Encrypt.me fungerar även på alla vanliga plattformar såsom iOS, Android, MacOS samt Windows, och de inkluderar även ett inbyggt skydd mot såväl DNS- som IP-läckor. VPN-applikationen för Windows är dock lite gammalmodig, och VPN-applikationer för Linux saknas helt.

Som lägst betalar du cirka 140 kronor i månaden för två medlemmar, och därefter höjs totalpriset successivt. För att nämna ett exempel kostar det cirka 9 900 kronor i månaden att förse 200 anställda med ett VPN-skydd från Encrypt.me.

Du får även möjlighet att testa tjänsten i två veckor utan kostnad, men allt som allt är Encrypt.me ett ganska dåligt val. Främst på grund av att de företags-VPN-tjänster som återfinns högre upp i artikeln erbjuder mer fulländade tjänster mot ett lägre pris.

5. Twingate – en acceptabel företags-VPN

Twingate är en företags-VPN som ger dig tillgång till en VPN-portal, där du bland annat kan lägga till nya användare samt begränsa vad användarna har rätt att göra på företagsnätverket.

Utöver detta erbjuder Twingate egenutvecklade applikationer för Mac, iOS, Windows, Linux samt Android och samtliga viktiga VPN-protokoll finns tillgängliga, så även 256-bitars AES-kryptering.

Likt Perimeter 81 erbjuder de även ett zero trust-nätverk som förenklat medför att nätverksägaren har full kontroll på vilka användare som har rätt att göra vad, samt att användarna alltid verifieras med hjälp av avancerad nätverksteknik.

Som brukligt i VPN-sammanhang tillämpar dessutom Twingate en 14 dagar lång pengarna tillbaka-garanti.

Vilken VPN-passar bäst för ditt företag?

Om du har ett företag på mellan 1 och 4 anställda räcker i regel en VPN för privatanvändare gott, likt den som ExpressVPN erbjuder. Men om du förfogar över ett större företag är Perimeter 81 det bästa alternativet.

De ger dig tillgång till precis allt; inklusive VPN-appar för alla vanliga enheter samt en välfungerande och lättanvänd VPN-portal med alla funktioner man kan förvänta sig av en modern företags-VPN-tjänst.

Behöver man verkligen en företags-VPN?

Om du frekvent handskas med data som måste skyddas från utomstående är en företags-VPN en bra idé. Detta då all information kan hållas säker, samt då du kan kontrollera vad varje anställd ska få tillgång till på företagsnätverket.

Om VPN-företaget erbjuder statiska IP-adresser kan användarna dessutom surfa i Sverige och i förlängningen komma åt företagsnätverket, även om de skulle befinna sig i ett land som tillämpar stark censur.

Mer specifikt är en företags-VPN en god idé för alla organisationer som vill slippa investera pengar i egen IT-infrastruktur, och samtidigt vill kunna ta del av ständigt uppdaterade applikationer och säkerhetsfunktioner.

Det faktum att man även får ta del av kostnadsfri kundsupport är ytterligare en faktor som talar för att det är fördelaktigt att skaffa en VPN-tjänst för företag.

Använder du dig av en företags-VPN? Och om så är fallet, är du nöjd med din upplevelse? Prata gärna mer om saken i kommentarsfältet nedan.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN