Meny

Vilken Popcorn Time-klient är bäst?

Det finns 2 Popcorn Time-klienter som fungerar bäst, och båda av dessa pratar vi om i den här artikeln. Du kommer även lära dig hur du kommer igång med Popcorn Time, så häng med.

Innan vi börjar

Popcorn Time-klienterna är alltid gratis. Glömt inte det. Om ni tvingas betala för er rör det sig om en bluffversion, som ni inte kan lita på. Använd gärna någon av de två Popcorn Time-klienter som nämns nedan. De har testats och ska vara säkra.

Men tänk gärna på att utbudet kan skilja sig ganska rejält då Popcorn Time-klienterna hämtar materialet från olika typer av torrentsajter. De PT-alternativ som finns på nätet just nu ligger dessutom i luven på varandra. Beskyllningarna fullkomligt haglar då alla Popcorn Time-klienter tävlar om att var störst, bäst och vackrast.

Skydda dig mot upphovsrättstroll!

1. Cyberghost

Cyberghost small logo 250

CyberghostMest VPN för pengarna!

4 gratismånader för nya kunder
Från
€ 2,03
9.9
Så tycker vi
Specifikationer
Cyberghost ger dig mest VPN för pengarna. Just nu inkluderas även 3 månader gratis via samtliga länkar på VPNBasen.
Recension
  4 gratismånader för nya kunder
  Värdens största servernätverk
  Världens snabbaste servernätverk
  Sparar inga känsliga loggar
  Låser upp Netflix i 15 regioner
  Program på svenska
  Säker webbläsare inkluderas
  Annonsblockerare inkluderas
  Ingenting
Pris från
€2,03 (ca. 23 kr) per månad
Fungerar med
Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter
7
Anonym fildelning
Tillåts
Låser upp Netflix
Ja, i över 15 regioner inkl. USA
Policy om loggar
Inga loggar sparas
VPN-protokoll
OpenVPN, WireGuard och IKEv2
Kill Switch
Ja, för alla applikationer.
Webbsida på svenska
Ja, och alla nordiska språk.
Program på svenska
Ja, och alla nordiska språk.
Betala med
Kreditkort, kontokort, PayPal eller Bitcoin
Pengarna tillbaka-garanti
45 dagar

2. Surfshark

Surfshark logo

SurfsharkSnabb och säker!

Du får koppla upp hur många enheter du vill
Från
€ 2,19
9.6
Så tycker vi
Specifikationer
Surfshark övertygar inom samtliga kategorier: Alla streamingplattformar kan låsas upp och priset är lågt såvida du tecknar dig för ett längre abonnemang.
Recension
  Du får koppla upp hur många enheter du vill
  Stort och snabbt servernätverk
  Kunnig supportavdelning
  Låser upp alla streamingtjänster
  Kostnadsfri multihop (dubbel kryptering)
  Avancerade säkerhetsfunktioner inkluderas
  Snabb fildelning
  Mycket VPN för pengarna
  Dyrt att betala månad för månad
  Inga svenska VPN-appar
  Ingen Kill Switch för Android
Pris från
€2,19 (ca. 25 kr) per månad
Fungerar med
Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter
15+
Anonym fildelning
Tillåts
Låser upp Netflix
Ja, i över 16 regioner inkl. USA
Policy om loggar
Inga loggar sparas
VPN-protokoll
OpenVPN, IKEv2, SSTP, PPTP, WireGuard samt L2TP/IPSec
Kill Switch
Ja, för Windows, Mac och iOS
Webbsida på svenska
Nej
Program på svenska
Nej
Betala med
Kreditkort, kontokort, PayPal, Google Pay eller Bitcoin
Pengarna tillbaka-garanti
30 dagar

3. ExpressVPN

expressvpn 250

Express VPNDyr men kraftfull!

3 gratismånader för nya kunder
Från
$ 6.67
9.5
Så tycker vi
Specifikationer
ExpressVPN erbjuder ett stort och snabbt servernätverk. Om du har råd att teckna dig för en särskilt stark VPN är ExpressVPN ett toppval.
Recension
  3 gratismånader för nya kunder
  Snabbt servernätverk
  Anonym fildelning tillåts
  Begripliga applikationer
  Extremt hög prestanda
  Program på svenska
  Låser upp Netflix och BBC iPlayer
  Utmärkt kundsupport
  En påkostad VPN
Pris från
$6.67 (ca. 70 kr) per månad
Fungerar med
Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter
5
Anonym fildelning
Tillåts
Låser upp Netflix
Ja, i över 12 regioner inkl. USA
Policy om loggar
Inga loggar sparas
VPN-protokoll
OpenVPN, PPTP, Lightway och L2TP
Kill Switch
Ja, för Windows, Mac och Linux.
Webbsida på svenska
Ja, och alla nordiska språk
Program på svenska
Ja, och alla nordiska språk
Betala med
Kreditkort, kontokort, PayPal eller Bitcoin
Pengarna tillbaka-garanti
30 dagar

Läs mer: Här listas alla VPN-tjänster som passar bra för Popcorn Time

Popcorn Time.app

popcorn-time-sh

Popcorn Time.app påstår att de är den “officiella” Popcorn Time-klonen, som bjussar på bäst bildkvalitet samt erbjuder det största film- och tv-serie-biblioteket. De har faktiskt all anledning att vara lite kaxiga då en av de ursprungliga PT-utvecklarna, Federico Abad, valt att gå i god för dem.

Den här PT-klienten promotar VPN.ht, som inte är en hemsk VPN-tjänst, men tyvärr dålig nog för att inte kunna rekommenderas från mitt håll.

Popcorn Time.app fungerar utmärkt på Windows, Mac, Linux, Android samt Android TV. Och jepp – utbudet är det faktiskt inget fel på, precis som de själva påstår. Streama kan ni göra via både Airplay samt DLNA, och vid testögonblicket fungerade det utmärkt.

Popcorn Time.is

popcorn-time-is

Popcorn Time.is var för en tid sedan Popcorn Time.to, så precis som många andra Popcorn Time-klienter väljer de att domän-hoppa för att kunna slå sig fria från upphovsrättslobbyn. Popcorn Time.is har hängt med sedan den ursprungliga PT-klienten tackade för sig, och deras slogan är “This Popcorn Time service will never be taken down”. Den dängan stämmer faktiskt, än så länge åtminstone.

Den här PT-forken väljer att samarbeta med AnonymousVPN, som inte heller är dåliga, men långtifrån lika högpresterande som listettan CyberGhost(recension).

Popcorn Time.io fungerar tillsammans med Windows, Mac, Linux och Android, men inte Android TV – tråkigt nog. Det tillkortakommandet tar de dock igen då de erbjuder en iOS-app. Men ni måste dock jailbreaka era iPhone-lurar eller iPads för att kunna ta del av iOS-klienten.

I övrigt är bildkvaliteten suverän. Det är oftast 1080p-strömmar som erbjuds, och svenska undertexter finns oftast på plats. Biblioteket är dessutom något större i jämförelse med Popcorn Time.app, så det finns mycket som talar för att .is-varianten är snäppet vassare.

Svar på vanliga frågor

🍿 Är Popcorn Time säkert?

Då alla Popcorn Time-klienter bygger på öppen källkod bör de vara säkra, men det finns såklart inte några hundraprocentiga garantier på att så skulle vara fallet. Om ni döljer era riktiga IP-adresser med en VPN-tjänst och ser till att alltid använda er av en uppdaterad PT-klient bör ni vara säkra.

Ni bör även hålla er borta från Popcorn Time-online.ch. De vill installera tramsprogrammet ”Safewatch.exe”, vilket knappast kan rekommenderas. Jag anser att Popcorn Time.is och Popcorn Time.app är de mest stabila PT-klienterna.

🍿 Hur kommer jag igång med Popcorn Time

Följ stegen nedan så är ni igång på bara några minuter:

Steg 1: Välj en passande VPN-tjänst och skapa ett konto på VPN-företagets webbsida. CyberGhost(recension) passar bäst för Popcorn Time.

Steg 2: Installera VPN-appen på den enhet ni använder Popcorn Time på.

Steg 3: Koppla upp er mot en VPN-server. Ni kan ibland vara tvungna att ansluta er mot en p2p-server. Men det är ingen större fara då de är minst lika rappa som de ordinarie servrarna.

Steg 4: Öppna PT-appen och streama för fulla muggar. Tänk gärna på att aktivera Kill Switch-verktyget för att era riktiga IP-adresser ska förbli dolda vad som än händer.

🍿 Finns Popcorn Time fortfarande kvar?

Ja, absolut. Popcorn Times historia är dock lite snårig. Plattformen lanserades år 2014 och blev snabbt en stor succé. PT-grundarna lyckades skapa ett modernt gränssnitt där innehållet hölls levande tack vare att de som tittade också laddade upp materialet.

Men som ni själva förstår var upphovsrättslobbyn allt annat än glada. Det ursinniga antipirat-gänget lyckades få den ursprungliga PT-tjänsten nedstängd för gott. Danska Rättighetsalliansen har till och med lyckats stänga ner en informationssida för Popcorn Time, så kriget är i full gång.

popcorn-time

Men de kan försöka bäst de vill. Då den ursprungliga Popcorn Time-plattformen var baserad på öppen källkod har nya utvecklare lyckats kopiera originalprogrammet för att därmed kunnat släppa kloner, eller ”forkar”, som fungerar minst lika bra.

🍿 Kan jag streama Popcorn Time med VPN + Airplay?

Jepp – det går hur bra som helst. Många VPN-tjänster fungerar utmärkt tillsammans med både Airplay- och DLNA-streaming. Ni bör dock se till att VPN-företaget inte skyddar de lokala IP-adresserna per automatik.

Men även om så skulle vara fallet kan ni undvika det lilla problemet på två sätt. Ni kan antingen tjonga in VPN-tjänsten i routern, för att på så sätt skydda alla enheter på en och samma gång, eller be VPN-mjukvaran att inte skydda de lokala IP-adresserna.

Om ni har problem med att streama till exempelvis Apple TV-burkar eller Chromecast-stickor, hör gärna av er till kundsupporten i första hand.

Och om inte det hjälper – hojta gärna till i kommentarsfältet. Många VPN-appar för Android har ett alternativ som kallas ”Bypass VPN for local network”, det fungerar utmärkt i skrivande stund.

🍿 Är Popcorn Time lagligt?

Bittorrent-tekniken, som PT-klienterna använder sig av, är fullt laglig. Popcorn Time-programvarorna är fullt tillåtna även de. Det är först när ni streamar olicensierat material som ni bryter mot upphovsrättslagen, och det ska ni förstås undvika.

Inga PT-användare har åtalats. Upphovsrättslobbyn gör allt för att stänga ner Popcorn Time-klienterna, medan upphovsrättstrollen ger sig på enskilda användare. Om ni skulle råka streama licensierat material av misstag är det en bra idé att skydda sig med en VPN-tjänst.

De VPN-alternativ som ni hittar i den här artikeln fungerar utmärkt tillsammans med Popcorn Time, men om ni vill välja och vraka bland alla VPN-företag som recenserats, kika gärna in på topplistan. Där hittar ni lättsmält information som bör passa perfekt för en snabbare jämförelse.

Läs mer: Sveriges största test av VPN-tjänster!

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN