Popcorn Time är en streaming-app som använder sig av BitTorrent-teknik, och densamma  gör det möjligt för oss att kika på filmer och tv-serier helt gratis. Men precis som när det kommer till vanlig Bittorrent-fildelning är det viktigt att vi skyddar oss med en kompetent VPN-tjänst så att internetoperatörer, myndigheter, hackers och diverse upphovsrättstroll inte ska kunna komma och snoka.

Finns Popcorn Time fortfarande kvar?

Ja, absolut. Historien bakom Popcorn Time är dock inte helt okomplicerad. Plattformen lanserades år 2014, och gjorde stor succé. Tekniken bakom Popcorn Time hyllades också som nyskapande. Så pass nyskapande att antipirat-lobbyn satte klorna i dem. Men det hjälpte inte.

Då hela Popcorn Time-plattformen är byggd på öppen källkod har nya utvecklare klonat originalprogrammet och gjort appen till sin egen. På följande webbadresser kan ni ladda ner Popcorn Time:

#1 getpopcorntime.is

#2 popcorntime-online.ch

#3 popcorntime.sh (kan ligga nere)

Den sistnämnda sajten, popcorntime.sh, ligger för närvarande nere efter att en större räd utförts i Tunisien. Men detta är än så länge bara ett rykte – och ingenting som bekräftats via officiella källor.

Så här bedöms VPN-leverantörerna

Då Popcorn Time-appen bygger på Bittorent-teknik är följande faktorer extra viktiga för att kunna avgöra vilka VPN-tjänster som passar bäst.

#1 Nerladdningshastigheten måste vara hög, eller med andra ord, VPN-servrarna måste hålla måttet.

#2 Kill Switch-funktionalitet måste erbjudas för att säkerhetsläckor ska kunna förhindras på ett effektivt sätt.

#3 Loggpolicyn måste vara benhård. Om upphovsrättslobbyn knackar på måste vi veta att VPN-företaget ifråga håller klaffen.

#4 De Windows- och Android-appar som erbjuds måste vara både användarvänliga och säkra. Samtliga VPN-appar måste förstås hålla måttet, men då Popcorn Time ”bara” fungerar på Windows och Android blir det de apparna som får stå i rampljuset denna gången.

Läs mer: Lås upp Netflix fullständiga utbud samt BBC iPlayer med en VPN-tjänst

Vilka VPN-tjänster passar bäst för Popcorn Time?

#1 ExpressVPN – lättanvända appar och kvicka servrar

expressvpn-logo-landningssida-696x

Hos ExpressVPN skenar det iväg rejält rent hastighetsmässigt, och utöver detta är det OpenVPN samt AES 256-kryptering som gäller – vilket kan beskrivas som världens mest säkra kombination. Bättre än så kan det inte bli. Loggpolicyn är vattentät, inga säkerhetsläckor identifierades vid recensionstillfället och fildelning tillåts på samtliga servrar.

Det enda vi kan anmärka på är att priset är något högt. Men men, ExpressVPN gör trots allt så pass mycket rätt att den något tilltagna månadskostnaden går att försvara. Det billigaste priset, dvs. $6.67/m, gäller endast om ni klickar på rabattlänken nedan.

FaktaInfo
Antal servrar3000+ i 94+ länder
Nerladdningshastighet121 Mbps
Egenutvecklade appar förWindows, Mac, iOS och Android.
LoggpolicyInga känsliga loggar sparas.
Pris från$6.67 (via rabattlänk) 
WebbsidaExpressVPN.com (rabattlänk) (recension)

#2 Zenmate – ett bra budgetalternativ för Popcorn Time

zenmate-logo-landningssida

Tyska ZenmateVPN gör mycket rätt. Servrarna är kvicka som bara den (150 Mbps+ i Sverige och Storbritannien), och det är heller inga problem att låsa upp vare sig BBC iPlayer eller Netflix. Om vi fokuserar på fildelningsstödet en stund finns det absolut ingenting att klaga på. Denna ädla hobby tillåts på många, men inte riktigt alla servrar.

Loggpolicyn är vattentät även här, och upphovsrättslobbyn får alltid foten vid dörren – precis som det ska vara. Mer specifikt erbjuder Zenmate en kvick, säker och prisvärd VPN-tjänst som passar utmärkt för Popcorn Time-streamande.

FaktaInfo
Antal servrar300+ i 30+ länder
Nerladdningshastighet167 Mbps
Egenutvecklade appar förWindows, Mac, iOS och Android.
LoggpolicyInga känsliga loggar sparas.
Pris från€1.75
WebbsidaZenmate.com (recension)

#3 IvacyVPN – snabba servrar och smidiga appar

ivacyvpn-landningssida-696x

IvacyVPN är ett riktigt toppval. Prisläget ser minst sagt trevligt ut, och appar finns tillgängliga för alla vanliga enheter (iOS, Android, Windows, Mac), inklusive Linux.

Utöver detta är servrarna kvicka som bara den, och fildelning tillåts på ett gäng öronmärkta servrar. Loggpolicyn är bergsäker även den, och alla upphovsrättsorganisationer som kommer med konstiga förfrågningar skjutsas ut på momangen. Mer specifikt är IvacyVPN ett mycket bra val som bör passa hur bra som helst för lite Popcorn Time-kikande.

FaktaInfo
Antal servrar1000+ i 100+ länder
Nerladdningshastighet133 Mbps
Egenutvecklade appar förWindows, Mac, iOS, Android och Linux.
LoggpolicyInga känsliga loggar sparas.
Pris från$1.33
WebbsidaIvacyVPN.com (recension)

#4 Cyberghost – Lågt pris och bra fildelningsstöd

cyberghost-logo-landingssida-696x

Rumänska Cyberghost bjussar på ett utmärkt stöd för både Bittorrent-trafik, och med en nerladdningshastighet på uppemot 215 Mbps lär det knappast bli tal om något buffrande. Fildelningstrafiken filtreras dock via ett gäng nederländska servrar, men då det varken påverkar hastighets- eller säkerhetsläget spelar det ingen roll alls.

I övrigt är loggpolicyn helt vattentät. De sparar inga känsliga uppgifter, har aldrig samarbetat med upphovsrättsmaffian – och kommer aldrig göra det heller. Säkerhetsmässigt är det AES 256-kryptering samt OpenVPN-stöd som gäller, och när de två standarderna får arbeta i tandem kan säkerhetsläget inte bli bättre.

FaktaInfo
Antal servrar6200+ i 90+ länder
Nerladdningshastighet215 Mbps
Egenutvecklade appar förWindows, Mac, iOS, Android och Linux
LoggpolicyInga känsliga loggar sparas.
Pris från€2.75
WebbsidaCyberghost.com (recension)

#5 NordVPN – Bra stöd för Popcorn time och en enorm serverpark

nordvpn-logo-landningssida-696x

NordVPN är en av världens största VPN-leverantörer, i alla fall om vi fokuserar på den enorma serverparken, som dessutom är riktigt välsmord. Vid det senaste recensionstillfället bjöd en av det svenska VPN-servrarna på en nerladdningshastighet som motsvarade 142 Mbps nerströms, vilket innebär att risken för diverse buffrande, laggande eller andra tråkigheter bör vara minimala.

Säkerhetsläget då? Jodå – det är på topp. Inga IP- eller DNS-läckor kunde hittas, men det var förvisso ganska väntat. I övrigt kan vi fildela precis överallt, och loggpolicyn är fullkomligt vattentät. De kör förvisso inte med några ”Kom och fildela här!”-skyltar på webbsidan – men det gör ingenting. De har aldrig samarbetat med varken myndigheter eller upphovsrättsorganisationer – vilket bör vara ett styrketecken som heter duga.

FaktaInfo
Antal servrar5600+ i 61+ länder
Nerladdningshastighet142 Mbps
Egenutvecklade appar förWindows, Mac, iOS och Android.
LoggpolicyInga känsliga loggar sparas.
Pris från€3.17
WebbsidaNordVPN.com (recension)

#6 IPVanish – Snabba hastigheter och bra stöd för fildelning

ipvanish-logo-landningssida-696x

Det USA-baserade VPN-företaget IPVanish behöver knappast skämmas för sig. Fildela kan vi göra överallt, och i premium-abonnemanget ingår även en SmartDNS-tjänst som kan användas för att ni ska kunna låsa upp en större mängd utländska streamingportaler, såsom Netflix och BBC iPlayer.

Loggpolicyn är strikt (dvs. säker), och tack vare att företaget äger sina egna servrar ökar säkerhetsläget ännu ett snäpp. I kort erbjuder IPVanish en mycket prisvärd VPN-tjänst som absolut kan mäta sig med de toppalternativ som listas lite längre upp i artikeln.

FaktaInfo
Antal servrar1300+ i 75+ länder
Nerladdningshastighet161 Mbps
Egenutvecklade appar förWindows, Mac, iOS och Android.
LoggpolicyInga känsliga loggar sparas.
Pris från$6.49
WebbsidaIPVanish.com (recension)

#7 StrongVPN – Fungerar utmärkt tillsammans med Popcorn Time

strongvpn-logo-landningssida-696x

StrongVPN är en relativt stor VPN-leverantör med över 15 år i branschen. Men då det finns ett hundratal VPN-leverantörer på marknaden, och alla lovar exakt samma sak, är konkurrensen maximal. Men men, kan StrongVPN utmärka sig från konkurrenterna?

Svaret på den fråga är till viss del. VPN-företaget gör mycket rätt, men deras serverpark var något ostabil vid testtillfället. Men om vi bortser från det är loggpolicyn mycket bra utformad, och bjuder på ett mycket bra skydd. Fildela kan vi göra på samtliga servar och prisnivån ser riktigt trevlig ut.

FaktaInfo
Antal servrar950+ i 30+ länder
Nerladdningshastighet226 Mbps
Egenutvecklade appar förWindows, Mac, iOS och Android.
LoggpolicyInga känsliga loggar sparas.
Pris från$5.83
WebbsidaStrongVPN.com (recension)

Hur använder ni en VPN-tjänst tillsammans med Popcorn Time?

Den lilla manövern är avklarad på bara några minuter, och sker i fyra steg.

#1 Välj en passande VPN-tjänst och skapa ett konto på VPN-företagets webbsida. Som tidigare nämnts är ExpressVPN och Zenmate två bra val – som kan rekommenderas starkt.

#2 Installera en VPN-app på den enhet du använder för att kika på Popcorn Time.

#3 Koppla upp samma enhet mot en VPN-server. Om ni väljer en VPN-tjänst som endast tillåter fildelning på ett gäng öronmärkta servrar måste ni välja en fildelningsserver, eller p2p-server – som det ibland heter.

#4 Öppna Popcorn Time-appen och streama på.

VPNBasen.se och dess skribenter tar avstånd från alla typer av piratkopiering och innan ni använder er av Popcorn Time; tänk gärna på att det alltid innebär en viss risk att använda sig av dessa typer av tjänster. Netflix, BBC iPlayer och HBO Nordic är tre bra alternativ till Popcorn Time som bör övervägas.

Om ni har några frågor angående innehållet, hör gärna av er via kommentarsfältet nedan.

LÄMNA ETT SVAR

Kommentera gärna!
Ange ditt namn