Meny

Se SF Anytime utomlands med en VPN-tjänst

On demand-tjänsten SF Anytime kan nås i alla EU-länder, såsom Sverige, Norge, Danmark och Finland, men efter det tar det stopp. Om ni vill komma åt SF Anytime utomlands, dvs. bortom EU/EES-samarbetet, måste ni förlita er på VPN-tekniken.

Gör så här för att låsa upp SF Anytime utomlands:

#1. Skapa ett konto hos en kompetent VPN-leverantör. Cyberghost(recension) samt ExpressVPN(recension) bör ses som två bra alternativ.

#2. Ladda ner en passande VPN-app till din enhet. Både Surfshark och NordVPN erbjuder snygga och lättanvända VPN-appar för alla vanliga enheter, inklusive Windows, Mac, iOS samt Android.

#3. Koppla upp er mot en svensk VPN-server.

#4. Se på SF Anytime utomlands.

När måste SF Anytime låsas upp?

SF Anytime kan nås från alla EU/EES-länder, inklusive:

 • Österrike
 • Belgien
 • Bulgarien
 • Kroatien
 • Cypern
 • Tjeckien
 • Danmark
 • Estland
 • Finland
 • Slovenien
 • Spanien
 • Sverige
 • Storbritannien
 • Schweiz
 • Norge
 • Island

Men utanför EU/EES-zonen, i bland annat Sydamerika, USA, Kanada, Afrika och Mellanöstern blir det svart på skärmen. Då hjälper med andra ord inte de steg som nämns nedan:

Steg 1: Logga in i SF Anytime-appen och välj ”Mitt konto”

sf-anytime-välj-ditt-konto

Steg 2: Välj ”Titta inom EU” och klicka på ”Uppdatera betalningsinfo”

sf-anytime-uppdatera-betalningsinformation

Steg 3: Nu kommer ett mindre belopp reserveras på era kontokort, men bara under ett fåtal dagar. Några pengar dras aldrig, och efter att proceduren är avklarad ska ni kunna titta på SF Anytime innanför EUs gränser.

Varför måste SF Anytime låsas upp utomlands?

Då streaming-plattformen ifråga köper in material från större produktionsbolag, såsom:

 • Paramount Pictures
 • Sony Pictures
 • 20th Century Fox
 • Universal Pictures
 • Walt Disney Pictures
 • Warner Bros
 • Scanbox
 • Nordisk Film

Måste de hålla sig till vissa regler. De bolag som nämns ovan vill kunna sälja sitt material (tex. en film) till en region i taget, för att på detta sätt kunna tjäna så mycket pengar att till och med Joakim von Anka skulle bli avundsjuk.

Är det lagligt att låsa upp SF Anytime utomlands?

Ja. Det finns inga lagar eller bestämmelser som säger att SF Anytime inte får låsas upp utomlands, dvs. utanför EU/EES-området. I mina ögon ska betalande kunder aldrig kunna snuvas på konfekten bara för att dagens licenssystem är minst sagt skruvat.

Vad är en VPN-tjänst?

En VPN-tjänst erbjuds av ett VPN-företag. Dessa företag osynliggör era egentliga IP-nummer, och byter ut dessa mot anonyma sådana i det land ni föredrar. Är det SF Anytime som ska låsas upp bör en svenskt IP-nummer väljas, och om en annan plattform ska låsas upp, tex. Netflix, är det oftast amerikanska IP-nummer som gäller.

Med andra ord kapslas all webbtrafik in i en skyddande tunnel, och blir därmed otillgänglig för alla snokare, inklusive:

 • Internetoperatörer
 • Myndigheter
 • Upphovsrättsorganisationer

För att nämna ett fåtal exempel.

Kan alla VPN-tjänster låsa upp SF Anytime utomlands?

Nej. De oseriösa gratisalternativ som ploppar upp lite här och var kan ibland (men mycket sällan) låsa upp SF Anytime. Men då dessa skojare säljer vidare privat information till skumma tredjepartsaktörer bör ni hålla er borta. Utöver detta är hastighetsläget dessutom helt bedrövligt, åtminstone om vi jämför med premiumalternativen.

Det är endast de mest högpresterande VPN-alternativen, såsom Cyberghost(recension) eller ExpressVPN(recension), som klarar av att överlista SF Anytime på ett effektivt sätt.

Bra VPN-alternativ som låser upp allt, inkl. SF Anytime

#1. Cyberghost

cyberghost-logo-landingssida-696x

Cyberghost klarar av att låsa upp alla svenska streamingplattformar. Om vi bortser från SF Anytime kan de även överlista SVT Play, HBO Nordic, Viaplay och mer inhemska streamingportaler. Utöver det kan även internationella streamingtjänster, likt Netflix, BBC iPlayer samt Hulu, låsas upp. 

Mer specifikt är det allsidigheten som är Cyberghost största styrka. VPN-servrarna är snabba, serverparken är enorm och supportavdelningen gör ett utmärkt jobb. De svarar oftast inom några sekunder, som mest efter någon minut, och det är aldrig frågan om några chattbotar eller direktlänkar till FAQ-sektionen.

Cyberghost har även säkerhetstestats av ett antal externa IT-säkerhetsföretag, vilket bör ses som positivt. Detta då samtliga säkerhetsföretag kommit fram till att alla appar är säkra, samt att inga känsliga loggar sparas.

Ni kan även installera Cyberghosts VPN-tjänst i routern, vilket bör ses som en bra idé för alla som vill ha möjlighet att skydda samtliga uppkopplade enheter per automatik. 

Vi avslutar med att ta en närmare titt på prisläget, som ser riktigt bra ut om vi tänker pris kontra prestanda. Rent procentuellt sparar ni mest pengar om ni väljer att teckna er för det längsta abonnemanget, och en 45 dagars pengarna tillbaka-garanti är alltid aktuell. 

Cyberghost är i mina ögon det bästa VPN-alternativet, och bör övervägas.

Testa Cyberghost nu!

Läs gärna recensionen för att få mer information om hur Cyberghost presterar.

InformationAttribut
Företagets säteRumänien
Antal servrar6200+ i 90+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts7
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
Pris från€2.75
WebbsidaCyberghost.com

#2. ExpressVPN

expressvpn-landningssida-liten

ExpressVPN presterar precis lika bra, om inte bättre än Cyberghost, men prisläget är betydligt högre.

Om vi snöar in oss på de positiva aspekterna är VPN-servrarna snabba, VPN-apparna fungerar utmärkt och serverparken är massiv. Den är dock inte lika stor i jämförelse med listettans serverpark, men stor nog.

Även ExpressVPN har granskats av externa säkerhetsföretag, och klarat sig utmärkt, precis varenda gång. Tack vare det har ExpressVPN ett synnerligen gott rykte online.

Streamingplattformarna då – kan de överlistas? Jepp – det kan ni lita på. För att nämna några exempel kan C More, SVT Play, Viaplay, Netflix samt SVT Play låsas upp, och SF Anytime förstås.

Prisläget är den enda uppenbara nackdelen. Men om ni väljer att köra på det längsta abonnemanget kommer ni relativt billigt undan, och får samtidigt nyttja en ruskigt stark VPN-tjänst. 

Testa ExpressVPN nu!

Läs gärna mer om vad andra användare tycker om ExpressVPN i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar3000+ i 94+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts5
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från:$6.67
WebbsidaExpressVPN.com

#3. IvacyVPN

ivacyvpn-landningssida

 

 

IvacyVPN erbjuder en lågbudget-VPN-tjänst som presterar riktigt bra, men inte lika väl som det två ovanstående alternativen.

VPN-appar finns tillgängliga för alla vanliga operativsystem, såsom iOS, Android, Windows, Mac samt Linux, och VPN-servrarna håller en bra hastighet. 

VPN-företaget låser dessutom upp alla tänkbara streamingplattformar, såsom SF Anytime, SVT Play, Netflix, BBC iPlayer och mer.

Sammanfattningsvis bör IvacyVPN beskrivas som ett bra val för alla som har en tight budget, men samtidigt vill få tillgång till en bra VPN-tjänst. Som alltid sparar ni en rejäl hacka om ni väljer att teckna er för ett längre abonnemang. 

Testa IvacyVPN nu!

Läs gärna den mer detaljerade recensionen för att få veta mer om IvacyVPN.

InformationAttribut
Företagets säteSingapore
Antal servrar1000+ i 100+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts5
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$1.33
WebbsidaIvacyVPN.com

#4. OVPN

ovpn-landningssida-696

Den svenska VPN-leverantören OVPN erbjuder en stark VPN-tjänst, och det är synnerligen tydligt att VPN-företaget har sin bas i Sverige. Samtliga guider är skrivna på svenska, många av apparna har svenska gränssnitt och kundsupport-gänget pratar svenska. Kundsupporten är dock inte öppen dygnet runt, men det är av en mindre betydelse då FAQ-sektionen innehåller svar på alla tänkbara frågor.

Utöver det sparas inga känsliga loggar, och säkerhetsläget är helt perfekt. OVPN har dessutom valt att satsa på WireGuard-protokollet, som både är prestandaeffektivt samt säkert.

OVPN var under en tid relativt svaga när det kom till att låsa upp streamingtjänster, men den tiden är förbi. Numera låser OVPN upp SF Anytime, samt en lång rad övriga streamingplattformar, såsom Netflix, SVT Play och Boxer Play, utan några som helst problem. BBC iPlayer kan dock inte överlistas, tråkigt nog. 

I dagsläget erbjuds inte några egenutvecklade appar för Android samt iOS, men då de tredjepartsappar som finns tillgängliga är säkra som bara den är detta tillkortakommandet förlåtligt. Det kan dock vara något svårt att komma igång med tredjepartsappar, i synnerhet om ni är nyinvigda inom VPN-svängen. Men då lättbegripliga guider finns på plats bör inte heller denna faktor ses som någon större nackdel.

Sammanfattningsvis bör OVPN beskrivas som ett fullgott VPN-alternativ, som erbjuder en bra prisnivå samt ett utmärkt säkerhetsläge. De kan mycket väl vara värda en närmare titt, och den gamla ramsan: ”Ni sparar en rejäl slant om ni tecknar er för det längsta abonnemanget” stämmer överens även här.

Testa OVPN nu!

Läs gärna mer om hur OVPN presterar i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteSverige
Antal servrar83+ i 13+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts4
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerNej
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformar Ja
Kompatibel med routrarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti10 dagar
Pris från49 kr
WebbsidaOVPN.com

#5 Surfshark

surfshark-logo-landningssida-696x-1

Surfshark har svårt att hävda sig mot de största VPN-jättarna, men presterar trots det bättre än 95% av konkurrenterna. Vi inleder med att ta en närmare titt på de positiva faktorerna.

VPN-apparna håller en mycket hög nivå, VPN-servrarna är snabba och serverparken är relativt stor. Utöver det låser de upp samtliga streamingplattformar, inklusive SF Anytime, Netflix, BBC iPlayer och mer. 

Surfshark utmärker sig synnerligen väl inom en aspekt: Ni kan koppla upp uppemot 20 enheter på en och samma gång. På pappret kan ni dock koppla upp hur många enheter ni vill, men om ni ansluter fler än 20 enheter på samma abonnemang brukar kundsupporten hojta till och fråga vad som försiggår. 

Utöver det ser prisläget mycket trevligt ut om ni tecknar er för ett längre abonnemang. Sammanfattningsvis presterar Surfshark mycket bra, och bör ses som ett prispressat samt högpresterande VPN-alternativ. 

Testa Surfshark nu!

Ta gärna en titt i recensionen för att få reda på hur Surfshark presterar i detalj.

InformationAttribut
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar1.000+ i 61+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåtsObegränsat
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformar Ja
Kompatibel med routrarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€2.09
WebbsidaSurfshark.com

Nu har ni fått ta en närmare titt på fem VPN-företag som alla presterar bra, alternativt mycket bra. Samtliga av dem klarar av att låsa upp SF Anytime utomlands, och med tanke på att över 60 VPN-alternativ recenserats, och just dessa kvalat in på listan, bör de ses som mycket bra VPN-val. Med det sagt tittar vi närmare på vanliga frågor och svar, som kan sammankopplas med SF Anytime.

Hur fungerar SF Anytime-plattformen?

SF Anytime fungerar något annorlunda i jämförelse med andra streamingplattformar såsom Netflix, HBO och Viaplay. Här kan ni välja att antingen hyra eller köpa materialet. Enligt SF Anytimes supportsidor är det följande priser som gäller:

”Hyrfilmer kostar från 19 kr, köpfilmer från 79 kr och serieavsnitt från 9 kr/st. Du ser priset som gäller när du går in på vald film eller serie.”

Om ni väljer att hyra materialet finns det tillgängligt i 48 timmar. Efter detta måste ni antingen hyra om samma material ytterligare en gång, eller köpa materialet ifråga – för att kunna fortsätta titta.

Vad innehåller SF Anytime-plattformen?

Här hittar ni en stor mängd filmer, tv-serier och barnprogram. Alla filmer och tv-serier har svenska undertexter, och i många av barnprogrammen är det svenskt tal som gäller. Innehållet varierar beroende på vad SF Anytime väljer att köpa upp.

Hur tittar ni på SF Anytime utomlands?

SF Anytime kan nås på följande sätt:

 • Direkt via webbläsaren (sfanytime.com)
 • Via smarta tv-apparater (Samsung, LG, Sony, Philips och Panasonic)
 • Via mobila enheter (Android och iOS)
 • Via tv-boxar (Telia, ComHem och Canal Digital mfl.)

Vad gör ni om SF Anytime inte kan nås utomlands?

Kontrollera att ni följt alla steg som anges längst upp i artikeln, samt att ni använder er av en kompetent VPN-tjänst, såsom Cyberghost(recension) eller ExpressVPN(recension). Tänk gärna på att ni först måste koppla upp er mot en svensk VPN-server, för att få ett svenskt IP-nummer, innan ni väljer att starta upp SF Anytime-appen.

Om det inte hjälper, kontakta VPN-företagets kundsupport för att få mer hjälp. Och om kundsupporten inte lyckas hitta en lösning, välj att nyttja pengarna tillbaka-garantin, för att få tillbaka alla investerade slantar.

Då var denna miniguide över. Om ni har några frågor gällande innehållet – hör gärna av er i kommentarsfältet nedan.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN