Hide My IP
Test år 2021
Uppdaterad: 2021-04-09
Besök Hide My IP
Besök Hide My IP
Höjdpunkter
 • Långsamt servernätverk
 • Undermålig kryptering
 • Samarbetar med övervakare
 • Långsam kundsupport
Betyg:
2.5
Hastighet
3
Säkerhet
2
Funktioner
2
Streaming
3
Betyg:
2.5
Besök Hide My IP
Meny
Hide My IP
Test år 2021
Uppdaterad: 2021-04-09
Besök Hide My IP
Besök Hide My IP
Höjdpunkter
 • Långsamt servernätverk
 • Undermålig kryptering
 • Samarbetar med övervakare
 • Långsam kundsupport
Betyg:
2.5

Recension Hide My IP → En långsam och förhållandevis dyr VPN

En sammanfattning för dig som har bråttom

Hide MY IP är en långsam VPN, så även en osäker sådan. De underpresterar inom nästan alla kategorier, och kan varken låsa upp Netflix eller BBC iPlayer.

Vi råder dig att bespara dina ögon från resten av recensionen, för att i stället ta dig till vår samlingsartikel med de bästa VPN-tjänsterna.

Hide My IP slog upp dörrarna år 2006 och ägs av My Privacy Tools Inc, som har sin säte i USA. Om man tar en titt på webbsidan ser läget ganska trevligt ut.

En lång rad webbsidor och streamingportaler ska kunna överlistas, säkerhetsläget ska vara perfekt och apparna ska vara snygga som få.

Som du själv märker tar Hide My IP i från tårna, och det har de förstås all rätt att göra. Men de ganska djärva påståendena kommer tyvärr tillbaka och biter dem i rumpan.

Innan vi grottar ner oss i vad VPN-företaget gör rätt respektive fel får du dock stå ut med lite snabbfakta:

InformationAttribut
Företagets säteUSA
P2P och torrentingTillåts
Netflix amerikanska utbudNej
BBC iPlayerNej
SVT PlayJa
Antal servrarOkänt antal servrar i 123+ städer
Krypteringsteknik (högst)DNS Proxy
Kill SwitchJa (Windows, Android, Mac och Linux)
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$2.91
WebbsidaHideMYIP.com

På plussidan (+)

Inga säkerhetsläckor kunde identifieras

Efter att VPN-företaget fått stångas mot ett flertal webbtjänster kom jag fram till följande; inga IP-läckor, DNS-läckor, virus eller WebRTC-läckor kunde hittas – oavsett hur djupt jag grävde.

 • IPX.ac (ok)
 • Torrent IP Tool (ok)
 • VPN Insights (ok)
 • Virustotal (ok)
 • IPLeak.net (ok)

Med detta sagt ska säkerhetsläget kunna beskrivas som utmärkt.

inga-ip-läckor-enligt-dns.com_
Inga konstigheter enligt IPX.ac
inga-ip-läckor-för-hidemyip
Inga IP-läckor enligt VPN Insights..
inga-dns-läckor-för-hidemyip
Inga DNS-läckor kunde identifieras..

Många typer av enheter kan kopplas upp

Ungefär hälften av alla VPN-företag erbjuder en Windows- samt en Mac-app, efter det tar det stopp. Hide My IP går dock steget längre och erbjuder egenutvecklade appar för alla enheter som kan skyddas, bortsett från Linux.

Följande enheter kan skyddas med Hide My IP:

 • Windows (egenutvecklad app)
 • Mac (egenutvecklad app)
 • Linux (via kommandotolken)
 • Android (egenutvecklad app)
 • iOS (egenutvecklad app)
 • Smarta tv-apparater
 • Kodi-boxar
 • Alla vanliga routertillverkare stöds (TP Link, Linksys, D-Link, Asus, Netgear och Belkin)

Utöver detta är det som mest fem samtidigt uppkopplade enheter på ett VPN-abonnemang som gäller.

Det är en acceptabel prestation, som samtidigt slås av bättre VPN-tjänster såsom Cyberghost (max. 7 samtidigt uppkopplade enheter) och Surfshark (ingen enhetsbegränsning).

Servernätverket är stort – men långtifrån störst

Att ta reda på hur många VPN-servrar en specifik VPN-aktör förfogar över är ofta en enkel historia, men inte här. Hide My IP avslöjar att de förfogar över ”många” (vad nu det kan innebära) servrar i 123 städer världen över.

serverpark-för-hide-my-ip

Men hur man än vrider och vänder på det är servrarna strategiskt placerade och ganska många till antalet, så de behöver knappast skämmas för sig – åtminstone inte här.

serverpark-hidemyip

Toppalternativ såsom NordVPN och ExpressVPN förfogar över betydligt större serverparker, men Hide My IP:s servernätverk får trots allt ses som godkänt. Även om hemlighetsmakeriet lämnar en lite bitter eftersmak i munnen.

På minussidan (-)

Lite VPN för pengarna

Hide My IP kostar som lägst cirka 30 kronor per månad, vilket är ett högt pris om man har formeln pris kontra prestanda i åtanke.

Utöver detta inkluderas även en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över 30 dagar vilket är branschstandard, och betala kan du göra med bland annat:

 • Kontokort (Visa/Mastercard)
 • PayPal
 • Bitcoin

Långsam fildelning

Tack vare Bittorrent-tekniken kan man dela stora filer snabbt som bara den, men man tvingas samtidigt dras med ett flertal tillkortakommanden. Den största av dessa är att din riktiga IP-adress blottas för alla andra som laddar ner samma torrent, vilket hackers och cyberbrottslingar inte är sena på att utnyttja.

För bara något år sedan lyckades en illasinnad hacker ta över ett flertal uTorrent-användares datorer för att senare låsa dem ute och kräva ut en rejäl lösensumma.

Nya säkerhetsbrister avslöjas hela tiden, så förutom att använda dig av en VPN ska du även se till att uppdatera din torrentklient regelbundet.

uppdatera-torrentklient
Det kan vara tråkigt att uppdatera sin torrentklient – men ack så nödvändigt..

På grund av den problematik som beskrivs ovan har vissa VPN-leverantörer (tex. F-Secure Freedome) förbjudit fildelning helt och hållet, men Hide My IP hör lyckligtvis inte till den skaran. Här kan man ladda ner hur mycket vi vill på samtliga servrar, helt utan några som helst begränsningar.

Hide IP VPN och torrenter – hur snabbt går det

Men går det undan när man laddar ner torrenter?

Nej, verkligen inte.

En större testfil laddades ner på en svensk server, och en maximal hastighet på 55 Mbps nerströms är långt ifrån godkänt.

Man ska knappast behöva stå ut med en hastighetsminskning på cirka 80 % när man fildelar. så här blir det minushögen som gäller.

torrenting-på-en-svensk-server-med-hideipvpn

Långsam kundsupport

VPN-företagets kundsupport kan kontaktas på tre sätt: via ett webbformulär, via e-post eller via en chattklient. Då chattklienten oftast erbjuder de snabbaste svaren var det också den som ansattes först.

Men det gick inget vidare. De två frågor som skickades via chattklienten vidarebefordrades till ett e-postbaserat ticket-system då chattklienten stängdes ner i tid och otid.

14 timmar senare anlände det första svaret, och det andra meddelandet fick jag aldrig något svar på. Chattklienten är dessutom buggig som få. Ibland ville den inte dyka upp alls – andra gånger tog det flera minuter att skicka i väg ett meddelande.

Webbformuläret fungerade bättre. Den fråga som skickades därigenom besvarades inom cirka 8 timmar, vilket förvisso inte heller kan klassas som godkänt.

Att behöva vänta i timmar på kortfattade och ganska informationsfattiga svar är inte okej någonstans. Och då somliga frågor inte verkar besvaras överhuvudtaget blir det minushögen som gäller.

chattlogg-för-hide-my-ip

Hide My IP har ett dåligt rykte online

Om vi tar en kik på VPN-företagets webbsida hittar man inga utvalda tyckare som glatt beskriver hur nöjda de är. Men det gör ingenting då de ”recensenterna” brukar vara betalda och/eller partiska.

För att jag skulle få reda på huruvida kunderna är nöjda eller inte dammsögs bland annat Facebook, Reddit och Twitter på mer information.

Resultatet av den undersökningen var inte särskilt upplyftande då många verkade vara minst sagt missnöjda. Loggpolicyn, kundsupporten och krypteringsnivån var tre områden som fick ta emot extra mycket kritik.

omdöme-för-hidemyip

Med detta sagt blir det minushögen som gäller även här, med en ganska bred marginal dessutom.

Hide My IP samarbetar med övervakare

Alla VPN-leverantörer hävdar exakt samma sak: ”vi sparar inga loggar”, men det är alltid ett felaktigt påstående. ”Vi sparar inga känsliga loggar” hade varit ett mer nyanserat svar – men där sätter förmodligen marknadsförings-avdelningarna stopp.

Här måste vi förstås ställa oss frågan, sparar Hide My IP några känsliga loggar? För att vi ska kunna svara på det måste loggavtalet granskas, och det sätter vi igång med på direkten.

Hide My IP sparar

 • Din e-postadress (för tex. supportärenden)
 • Betalinformation (krypteras)
 • Tidsstämplar (inf. om när man kopplar upp sig mot en specifik server)
 • Din IP-adress (vid registreringen)
 • Dina namnuppgifter (vid registreringen)
 • Dina adressuppgifter (vid registreringen)
 • Cookies (på hemsidan)
 • Google Analytics-data (på hemsidan)

Hide My IP sparar för mycket information, och enligt loggavtalet samarbetar de dessutom med både upphovsrättslobbyn och myndigheter. Det rimmar knappast särskilt väl med deras påstående om 100 % anonymitet, som kan läsa mer om lite var stans på deras webbsida.

Mer specifikt är loggavtalet tydligt och begripligt, men innehållet är dock inte mycket att hurra för.

Tips: Svenska OVPN samarbetar inte med övervakarare och sparar inte heller några känsliga loggar.

USA inkluderas i Eyes-samarbetet

Eyes-samarbetet kan beskrivas som en övervakningsklubb där ett femtontal regeringar ingår, inklusive Sveriges samt USAs. I samma grupp är det tyvärr inte bara kaffedrickande som står på agendan, utan någonting betydligt värre – massövervakning.

Samtliga länder som ingår i avtalet spionerar på sina medborgare digitalt. Men om tex. USAs regering vill veta mer om en specifik VPN-kund, väljer VPN-företagen då att lätta på locket?

Nej, brukar jag säga. Men i Hide My IP:s fall är det svårare att ge ett rakt svar. Svaret får bli kanske med tanke på att de samarbetar med myndigheter samt det faktum att loggavtalet ser allt annat än trevligt ut.

Krypteringsnivån är relativt vek

Om man ska vara pillig – och det ska man, är Hide My IP egentligen inte en VPN-tjänst, utan en Smart DNS-tjänst. Den största skillnaden alternativen emellan är att VPN-tjänsterna erbjuder ett helt annat säkerhetsläge i jämförelse med Smart DNS-tjänsterna.

Smart DNS-tjänsterna erbjuder något bättre hastigheter då krypteringsläget kan hållas på en låg nivå, men en renodlad VPN-tjänst erbjuder alltid ett bättre skydd, även om de hastigheter man får ut ibland är lägre.

Vissa VPN-leverantörer, likt CactusVPN, erbjuder både en Smart DNS-tjänst samt en VPN-tjänst i ett och samma paket. Men att göra som Hide My IP, att bara erbjuda en Smart DNS-tjänst, är absolut inte rätt väg att gå.

Netflix och BBC iPlayer kan inte låsas upp

Netflix och BBC iPlayer använder sig av avancerade proxy-lösningar för att kunna hålla kunder från ”fel” regioner på mattan.

Netflix inledde sin blockeringskampanj år 2016 då de började svartlista VPN-leverantörernas IP-nummer till höger och vänster. Som en konsekvens av detta valde många kunder att visa sin ilska, men Netflix brydde sig inte överhuvudtaget.

Den dåvarande vd:n, Reed Hastings, ska ha sagt följande på en bolagsstämma:

”Det är bara en obetydlig men ack så högljudd minoritet som vill kunna komma runt våra regionsbegränsningar. Det är inget att bry sig om.”

Men tji fick han. Många VPN-leverantörer lyckas fortfarande med konststycket att överlista både Netflix och BBCs löjliga tilltag, men vi hittar tyvärr inte Hide My IP på den listan.

Sammanlagt testkördes tre brittiska servrar – men något BBC iPlayer-tittande blev det aldrig frågan om. Samma sak gällde för Netflix: fyra USA-servrar testades – och ingen av dessa kunde låsa upp Netflix fullständiga utbud.

Men det finns i alla fall en liten tröst mitt i allt mörker. SVT Play och en lång rad andra inhemska streamingportaler fungerar utmärkt på de svenska servrarna. Men det räcker tyvärr inte för att dra upp kategorin från minushögen – som nu börjar bli ganska överfull.

svt-play-funkar-med-hidemyip

Långsamma serverhastigheter

Bashastigheten

Utan en VPN-uppkoppling är det följande hastigheter som gäller för vår testdator.

 • Nerströms: 244 Mbps
 • Uppströms: 251 Mbps

Hide My IP – ett komplett hastighetstest

Som du ser nedan är det plågsamt långsamma serverhastigheter som gäller, oavsett vilken server man kopplar upp sig mot.

LandNerströmsUppströms
Norge118 Mbps101 Mbps
Danmark114 Mbps23 Mbps
Polen114 Mbps14 Mbps
Portugal102 Mbps19 Mbps
Spanien91 Mbps15 Mbps
Finland83 Mbps16 Mbps
Rumänien79 Mbps28 Mbps
USA (Dallas)51 Mbps67 Mbps
USA (Tampa)45 Mbps16 Mbps
Storbritannien32 Mbps9 Mbps
USA (Portland)18 Mbps6 Mbps

VPN-applikationerna fungerar illa

Ungefär en kvart efter att jag betalat för mig fick jag ta del av ett välkomstmail i min inkorg. I detta hittade jag ett serienummer som kunde lösas in i valfri app, och därefter var jag igång.

Hide My IP för Windows

Windows-appen och jag var goda vänner i någon minut, men efter detta började problem efter problem att uppenbara sig.

Jag blev utslängd vid ett flertal tillfällen, webbsidor slutade att svara (inklusive Netflix, Youtube och Facebook) och efter någon timme gav appen upp fullständigt och frös till is.

Men jag gav mig inte och tänkte: – ”En ominstallation kanske hjälper”

Men där hade jag fel. Visst, Windows-appen började bete sig bättre, men långtifrån stabilt. Efter ytterligare någon halvtimme gav jag upp helt och avinstallerade åbäket för gott.

klient-för-windows-för-hide-my-ip
Hide My IP för Windows..

Hide My IP för iOS

Vidare till iOS-appen, som inte heller var mycket att hänga i julgranen. Denna var förvisso mer lätthanterlig och det något mer avskalade gränssnittet passade mig perfekt.

Rent tekniskt var installationen kvickt överstökad, men serverbytena var dock långt ifrån blixtsnabba och allt som allt kändes iOS-appen inte heller särskilt välutvecklad.

hide-my-ip-app-för-ios-skärmavbilder
Hide My IP för iOS (ny bild – appen har uppdaterats)

När VPN-företag såsom IvacyVPN samt Zenmate erbjuder VPN-applikationer som både är säkra och användarvänliga kan man inte göra annat än att underkänna Hide My IP:s insats inom även den här kategorin.

Sammanfattande tankar
Letar du efter en snabb och säker VPN-tjänst? Då har du hittat alldeles fel! Hide My IP underpresterar inom nästan alla kategorier.
Betyg:
2.5
Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hide My IP
Betyg:
2.5
 • Långsamt servernätverk
 • Undermålig kryptering
 • Samarbetar med övervakare
 • Långsam kundsupport

Mer om VPN

- Långsamt servernätverk - Undermålig kryptering - Samarbetar med övervakare - Långsam kundsupportRecension Hide My IP → En långsam och förhållandevis dyr VPN