Rapid VPN
Test år 2021
Uppdaterad: 2021-03-29
Besök Rapid VPN
Besök Rapid VPN
Höjdpunkter
 • Långsamt servernätverk
 • Litet servernätverk
 • Krånglig prissättning
 • Undermåliga applikationer
Betyg:
1.8
Hastighet
1
Säkerhet
2
Funktioner
1
Streaming
3
Betyg:
1.8
Besök Rapid VPN
Meny
Rapid VPN
Test år 2021
Uppdaterad: 2021-03-29
Besök Rapid VPN
Besök Rapid VPN
Höjdpunkter
 • Långsamt servernätverk
 • Litet servernätverk
 • Krånglig prissättning
 • Undermåliga applikationer
Betyg:
1.8

Test av Rapid VPN → En av världens sämsta VPN-tjänster

En sammanfattning för dig som har bråttom

Rapid VPN erbjuder inte en snabb VPN-tjänst, ej heller en säker sådan. Servernätverket är dessutom både för litet samt för långsamt, och applikationerna är antingen för komplicerade eller för osäkra.

Vi råder dig att sluta läsa precis här, för att i stället ta dig till vår samlingssida med de bästa VPN-tjänsterna. De presterar bättre än Rapid VPN, och är dessutom mer prispressade.

Brittiska Rapid VPN förfogar över en ganska liten serverpark och ska därför beskrivas som en mindre VPN-aktör. Men då de har över 10 år inom branschen kanske de kan överraska trots sin ringa storlek?

Om man tar en snabbtitt på webbsidan ser man att serverhastigheterna ska vara utmärkta. Fildela ska man kunna göra precis överallt och en lång rad streamingtjänster ska kunna överlistas.

Men skryta kan vem som helst göra.

I recensionen nedan blir det upp till bevis som gäller. Väl där granskas allt som precis nämnts samt mycket mer, men innan allvaret börjar får du stå ut med lite snabbfakta:

InformationAttribut
Företagets säteStorbritannien
P2P och torrentingTillåts
Netflix amerikanska utbudNej
BBC iPlayerNej
SVT PlayJa
Antal servrar20+ i 6+ länder
VPN-protokollOpenVPN, L2PT, PPTP och SoftEther
Krypteringsteknik (högst)AES 128
Kill SwitchJa (Windows och Android)
Antal samtida enheter som tillåts4
Support viaWebbformulär och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$5.30
WebbsidaRapidVPN.com

På plussidan (+)

Många typer av enheter kan kopplas upp

Toppalternativ såsom ExpressVPN erbjuder egenutvecklade appar för alla enheter som kan skyddas, men Rapid VPN hamnar inte långt efter.

För Windows och Mac har de tagit fram egenutvecklade appar, och på mobilsidan finner man en egenutvecklad applikation för Android.

Men när det kommer till iOS får man hålla tillgodo med tredjepartsalternativ såsom OpenVPN Connect. Enligt kundsupporten ska en iOS-applikation dock vara under utveckling – men det tror jag på när jag ser den.

Följande enheter kan skyddas med Rapid VPN:

 • Windows (egenutvecklad app)
 • Mac (egenutvecklad app)
 • Android (egenutvecklad app)
 • iOS
 • Linux (Ubuntu, Fedora, Mint)
 • Routrar (DD-WRT, Tomato, Asus, Netgear mfl.)

Utöver detta kan man koppla upp fyra enheter på en och samma gång, vilket medför att de lägger sig ungefär vid den standardnivå som många av konkurrenterna tillämpar.

Om du vill koppla upp fler enheter än fyra är det ett pristillägg på 30% per enhet som gäller. Men gå inte på den luringen. Om du vill kunna koppla upp många enheter på en och samma gång är Surfshark ett utmärkt alternativ.

De presterar även bättre i jämförelse med Rapid VPN, och är dessutom mindre än hälften så kostsamma.

Inga säkerhetsbrister kunde identifieras

Alla VPN-leverantörer som recenseras får tampas mot ett flertal webbverktyg, och nu är det Rapid VPN:s tur:

 • IPLeak.net (ok)
 • Browserleaks.com (ok)
 • Virustotal.com (ok)
 • Torrent IP Tool (ok)
 • VPN Insights (ok)

Som du ser ovan klarade de sig hur bra som helst. Inga IP-, DNS- eller WebRTC-läckor kunde identifieras, och säkerhetsläget ska därför beskrivas som helt perfekt.

rapidvpn-inga-ip-läckor
Inga IP-läckor enligt VPN Insights..
inga-dns-läckor-för-rapidvpn
Inga DNS-läckor..

Långsam fildelning på öronmärkta servrar

När man bara förfogar över cirka 20 VPN-servrar då är det ingen bra idé att öronmärka ett fåtal av dessa för fildelning, som du snart kommer att märka.

Rapid VPN och torrenter – hur snabbt går det?

Jag laddade ner en laglig speldemo mot en svensk VPN-server och som mest var det 16 Mbps nerströms som gällde. En hastighetsminskning på cirka 95 % vid fildelning är ett uselt resultat, som högpresterande VPN-jättar likt NordVPN bara skrattar åt.

torrenting-med-rapidvpn

Säkra krypteringsprotokoll erbjuds

Hos Rapid VPN är det AES 128-algoritmen som gäller. AES 256, som bland annat OVPN ger dig tillgång till, är som namnet antyder strået vassare – men AES 128 betraktas dock som starkt nog.

Om man tar en titt på de VPN-protokoll som erbjuds hittar man:

 • OpenVPN (mycket säkert)
 • Softether (mycket säkert)
 • L2PT (säkert)
 • PPTP (mediokert)

Något stöd för WireGuard inkluderas dock inte, och det är ett stort tillkortakommande då WireGuard är världens snabbaste VPN-protokoll. Så även säkert som bara den.

Om det är ett bra stöd för WireGuard som lockar, då vill jag tipsa dig om att läsa mer om Cyberghost. De erbjuder en VPN-tjänst som presterar extremt väl, och dessutom är billigare i jämförelse med Rapid VPN.

Kill Switch för Windows och Mac

Kill Switch-verktyget bryter din internetuppkoppling per automatik om du skulle tappa kontakten med Rapid VPN:s servrar. Tack vare det skyddas du mot både IP- samt DNS-läckor på ett mycket effektivt sätt.

Det faktum att Rapid VPN inte erbjuder Kill Switch för mobila enheter är dock ett tillkortakommande. I synnerhet då Zenmate erbjuder en automatisk Kill Switch för samtliga enheter som kan skyddas.

kill-switch-för-android-och-mac

Utmärkt kundsupport

Vid det förra recensionsögonblicket skällde jag ut Rapid VPN:s supportavdelning efter noter, men läget har faktiskt förbättrats rejält.

En chatt-klient har införts, och väl där svarar supportpersonalen på momangen. Sammanlagt kontaktade jag Rapid VPN:s kundsupport två gånger via chattklienten, och vid båda av de tillfällena svarade de inom 30 sekunder.

chattklient-med-rapidvpn

Utöver detta har de även lagt till en hjälpsektion. Väl där hittar man snygga och begripliga installationsguider för alla enheter som kan kopplas upp, inklusive routrar och Linux.

Rapid VPN erbjuder numera en utmärkt kundsupport, vilket de ska ha all heder för.

På minussidan (-)

Servrarna är plågsamt långsamma

Bashastigheten

Nedanstående hastighet gäller när vår dator inte är skyddad med en VPN.

 • Nerströms: 244 Mbps
 • Uppströms: 251 Mbps

Rapid VPN – ett komplett hastighetstest

Hos Rapid VPN går det långsamt – oavsett vilken VPN-server man kopplar upp sig mot. Nedan får du det tvivelaktiga nöjet att ta del av det fullständiga hastighetstestet, server för server.

LandNerströmsUppströms
Tyskland38 Mbps16 Mbps
Sverige21 Mbps19 Mbps
Nederländerna20 Mbps7 Mbps
Storbritannien19 Mbps13 Mbps
USA (Atlanta)15 Mbps5 Mbps
Kanada11 Mbps18 Mbps
USA (Boston)8 Mbps6 Mbps

Rapid VPN är på tok för långsamma för att kunna rekommenderas. En hastighetsminskning på över 90 % mot en svensk server och över 95 % mot en amerikansk server är ett mycket dåligt resultat.

Priset är högt och förvirrande

Inom VPN-nischen är det brukligt att man får ta del av allt som erbjuds via ett och samma abonnemang, men så är det inte här. Rapid VPN erbjuder bland annat ”Torrent VPN”, ”Europe VPN”, ”Canada VPN” samt ”USA IP VPN” som alla är både utformade och prissatta på olika sätt.

Valmöjlighet i alla ära, men detta blir på tok för mycket att hålla reda på. Och det faktum att Rapid VPN dessutom erbjuder en dyr VPN-tjänst gör inte saken bättre.

Pengarna tillbaka-garantin sträcker sig över 30 dagar, och betala kan du göra med bland annat:

 • Bitcoin
 • Kontokort (Visa/Mastercard)

Notera gärna att PayPal inte inkluderas som betalsätt.

Pengarna tillbaka-garantin är dåligt utformad

Pengarna tillbaka-garantin gäller endast om du använt dig av 400 MB eller mindre och du får inte heller besöka ”utvalda applikationer och webbsidor”, vad nu dessa kan tänkas vara.

Mer specifikt är de villkor som gäller för öppet köp-garantin tillräckligt illa utformade för att hela kategorin ska få bosätta sig permanent i minushögen.

De borde göra som IvacyVPN i stället; det vill säga erbjuda pengarna tillbaka utan att tillämpa en massa krångliga villkor.

Rapid VPN har ett dåligt rykte online

Visst finns det VPN-leverantörer som är mindre omtyckta än Rapid VPN. Men allt som allt är majoriteten av de som uttalar sig online missnöjda – vilket knappast kan ses som något styrketecken.

När det kommer till de negativa aspekterna är det spridda skurar som gäller: vissa klagar på att loggpolicyn är osäker medan andra väljer att tala illa om serverhastigheterna och/eller det faktum att BBC iPlayer samt Netflix inte kan låsas upp.

rapidvpn-omdöme-på-trustpilot

Missnöjda kunder klagar online, medan nöjda kunder fortsätter att använda tjänsten och håller klaffen. Det faktumet kan man inte komma ifrån.

Men andelen negativa kommentarer kontra positiva recensioner är helt enkelt för många – vilket innebär att även denna kategori hamnar under minusstrecket.

Rapid VPN samarbetar med övervakare

Alla VPN-leverantörer i hela världen sparar en viss mängd data, så även Rapid VPN.

Rapid VPN sparar

 • Din e-postadress (för tex. supportärenden)
 • Din inloggningsinformation (krypteras)
 • Betalinformation (krypteras)
 • Kraschrapporter (anonyma)
 • Cookies (på hemsidan)
 • Begränsad Google Analytics-data (på hemsidan)

De typer av uppgifter som precis nämnts är att betrakta som helt ofarliga, även om de är ganska många till antalet.

Rapid VPN sparar inte

 • IP-adresser
 • DNS-förfrågningar
 • Uppkopplingsloggar (inf. som rör när man kopplar upp sig mot en specifik VPN-server)

Även om Rapid VPN inte sparar några känsliga loggar så samarbetar de fortfarande med upphovsrättslobbyn samt myndigheter. Det faktumet är förödande för din integritet, och medför att även den här kategorin får se minushögen som sin permanenta bostadsadress.

Netflix samt BBC iPlayer kan inte låsas upp

Netflix samt BBC iPlayer kan inte överlistas. Men som en liten tröst kan iallafall SVT Play samt Viaplay låsas upp med hjälp av den svenska servern.

Det räcker dock inte för att kunna lyfta kategorin från minushögen, som bara blir tyngre och tyngre.

Hemska applikationer

Rapid VPN för Windows

Jag började med att undersöka Windows-appen. Till en början vi goda kompisar, men det ändrades ganska kvickt.

Efter omkring fem minuter frös appen och slängde ut mig från den svenska server som jag var uppkopplad på. Men vid samma tillfälle fick jag i alla fall reda på att Kill Switch-funktionen fungerade som den skulle.

När appen väl fungerade kändes den logiskt utformad, men efter att blivit utkastad en femte gång så tröttnade jag och avinstallerade applikationen för gott.

rapidvpn-klient-för-windows
Rapid VPN för Windows

Rapid VPN för iOS

Nu vilar hoppet på iOS-appen, och på den sidan erbjuds tyvärr ingen egenutvecklad programvara. Där tvingas man nöja sig med en OpenVPN Connect-app som är minst lika säker som de egenutvecklade applikationerna, men det tar i regel en bra stund att komma igång – i synnerhet för nyinvigda.

Till Rapid VPN:s försvar finns det bra installationsguider på deras webbsida som beskriver hela installationsförloppet i detalj, oavsett vilken enhet man vill koppla upp.

openvpn-för-ipad
OpenVPN Connect för iOS (iPad)

Men då applikationerna antingen är för osäkert utformade eller svåra att installera blir det minushögen som gäller även här.

Varning: Ladda inte ner Rapid-VPN (lägg märke till bindestrecket) i App Store. De har ingenting med Rapid VPN att göra.

Sammanfattande tankar
Rapid VPN har under åren blivit en mer högpresterande VPN, men de underpresterar fortfarande inom allt för många kategorier.
Betyg:
1.8
Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rapid VPN
Betyg:
1.8
 • Långsamt servernätverk
 • Litet servernätverk
 • Krånglig prissättning
 • Undermåliga applikationer

Mer om VPN

- Långsamt servernätverk - Litet servernätverk - Krånglig prissättning - Undermåliga applikationerTest av Rapid VPN → En av världens sämsta VPN-tjänster