Anonine VPN
Test år 2021
Uppdaterad: 2021-04-03
Besök Anonine VPN
Besök Anonine VPN
Höjdpunkter
 • Säkra applikationer
 • Långsam fildelning
 • Långsamt servernätverk
 • Långsam kundsupport
Betyg:
5.0
Hastighet
2
Säkerhet
6
Funktioner
5
Streaming
7
Betyg:
5.0
Besök Anonine VPN
Meny
Anonine VPN
Test år 2021
Uppdaterad: 2021-04-03
Besök Anonine VPN
Besök Anonine VPN
Höjdpunkter
 • Säkra applikationer
 • Långsam fildelning
 • Långsamt servernätverk
 • Långsam kundsupport
Betyg:
5.0

Recension AnonineVPN – en långsam VPN som underpresterar

Anonine var från början en svensk VPN-aktör, men är numera en seychellisk VPN. Om du frågar VPN-företaget varför de packade väskorna säger de att internetlagarna ser betydligt trevligare i Seychellerna.

Det kan stämma, men det faktum att Seychellerna är lite av ett skatteparadis kan också ha spelat in.

En sammanfattning för dig som har bråttom

Anonine låser upp alla streamingportaler och erbjuder dessutom begripliga och säkra VPN-applikationer. Deras serverpark är dock såväl liten som långsam, och även om man får fildela anonymt är den hastighet man får ta del av genomgående låg.

Anonine VPN är ett dåligt val. Mitt bästa råd är att du inte läser vidare, och i stället väljer att ta dig till vår sammanställning av de bästa VPN-tjänsterna.

Om vi du besöker Anonines webbsida ser du att egenutvecklade appar ska finnas tillgängliga för alla vanliga enheter. Servrarna ska vara kvicka som få och du dessutom få möjlighet att betala i kronor istället för dollar eller euro.

I recensionen nedan granskar vi det som nämnts, och svarar även på de här frågorna:

 • Vilka typer av loggar sparas?
 • Är apparna användarvänliga?
 • Kan BBC iPlayer och Netflix låsas upp?

Men innan allvaret börjar får du dock ta del av lite snabbfakta.

InformationAttribut
Företagets säteSeychellerna
P2P och torrentingTillåts
Netflix amerikanska utbudJa
BBC iPlayerJa
SVT PlayJa
Antal servrar150+ i 34+ länder
VPN-protokollOpenVPN, IKEv2, L2TP/IPSec och PPTP
Krypteringsteknik (högst)AES 256
Kill SwitchJa (Windows)
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti7 dagar
Pris från30 kr/mån
WebbsidaAnonine.com

På plussidan (+)

Säkra krypteringsalternativ erbjuds

Anonine fungerar utmärkt tillsammans med världens mest säkra krypteringsalgoritm, AES-256. Utöver detta stöds även följande VPN-protokoll:

 • OpenVPN (mycket säkert)
 • IKEv2 (mycket säkert)
 • L2TP/IPSec (säkert)
 • PPTP (relativt osäkert)

OpenVPN eller IKEv2 ska användas i första hand. L2TP/IPSec är också ett bra alternativ, men PPTP-protokollet ska du endast använda i nödfall, exempelvis om en lite äldre enhet ska kopplas upp.

Med detta sagt: Låt AES 256-algoritmen arbeta i tandem med OpenVPN-protokollet (när det är möjligt) för att maximera säkerhetsnivån.

Kill Switch för Windows

Utöver detta inkluderas även ett Kill Switch-verktyg för Windows. Tack vare Kill Switch-verktyget bryts din internetuppkoppling per automatik såvida du skulle tappa kontakten med Anonines servrar, eller bli utslängd från någon av deras VPN-appar.

Kill Switch-verktyget är resurssnålt och behöver i princip aldrig göra sitt jobb – men ska torts det vara aktiverat för jämnan då Kill Switch-funktionen är det bästa skyddet du har mot såväl IP- som DNS-läckor.

Att endast erbjuda Kill Switch för Windows är dock relativt svagt, då starkare VPN-alternativ likt Cyberghost erbjuder Kill Switch för samtliga enheter som kan skyddas.

Anonine är en säker VPN

En VPN-tjänst som inte klarar av att hålla tätt är inte vatten värd, och med detta sagt är det Anonines tur att stångas mot ett flertal webbtjänster:

 • IPLeak.net (ok)
 • Browserleaks.com (ok)
 • Doileak.com (ok)
 • Torrent IP Tool (ok)
 • VPN Insights (ok)

Som du själv ser går det knappast att klaga på säkerhetsläget. Inga IP-läckor, DNS-läckor eller spår av virus kunde identifieras.

Jag vill därför påstå att Anonine är en säker VPN.

dns-check-på-anonine-inga-läckor
Inga IP- eller DNS-läckor kunde hittas..

Alla vanliga enheter kan kopplas upp

Hos AnonineVPN kan du koppla upp det mesta, inklusive:

 • Windows (egenutvecklad app)
 • Mac (egenutvecklad app)
 • iOS (egenutvecklad app)
 • Android (egenutvecklad app)
 • Linux
 • Webbläsare (Chrome)
 • Routrar (Tomato och DD-WRT)

I övrigt är det maximalt fem samtidigt uppkopplade enheter per abonnemang som gäller, vilket är en standardnivå där många VPN-företag väljer att lägga sig.

anonine-enheter-som-kan-kopplas-upp

Apparna är användarvänliga och snygga

Det är mycket enkelt att komma igång med Anonine VPN. Efter att man betalat för sig dimper ett välkomstmejl ner i inkorgen, och därefter bestämmer man själv vilka inloggningsuppgifter som ska gälla.

Anonine för Windows 10

Med detta sagt tar vi en titt på den första VPN-appen som ska undersökas, Anonine för Windows. Inställnings-alternativen är tydliga och allt som allt tog det bara någon minut innan jag kände mig hemma i gränssnittet.

Rent tekniskt sker alla serverbyten helt sömlöst, och Kill Switch-verktyget är aktiverat redan från start – vilket alltid är att föredra.

programvara-windows-för-aninine
Anonine för Windows

Anonine för iOS

iOS-applikationen var välsvarvad även den. Vid installationen behövde inga manuella inställningsval göras. Det är bara att ladda ner appen – logga in, och slutligen godkänna inställningarna via Face ID (Touch ID fungerar minst lika bra).

När installationsprocessen är överstökad kopplar man upp sig mot den VPN-server som passar bäst – och sen är man helt skyddad.

I korthet var iOS-appen minst lika rapp och begriplig som Windows-applikationen, även om gränssnittet för iOS var något mer avskalat.

aninine-app-för-ios
Appen har uppdaterats – bilden är hämtad från App Store..

Mer specifikt gjorde de VPN-appar som provkördes precis vad de skulle, och då blir det plushögen som gäller även här.

Anonine sparar inga känsliga loggar

Alla VPN-företag sparar loggar, inklusive Anonine. Men för att man ska kunna ta reda på om de uppgifter som sparas är känsliga eller inte måste loggpolicyn granskas, och det gör vi nu.

Anonine sparar

 • Din inloggningsinformation (för tex. automatisk inloggning)
 • Betalinformation (krypterad – kan inte användas för att spåra dig)
 • Din e-postadress (för att tex. hålla koll på supportmeddelanden)
 • Cookies (på den egna webbplatsen)
 • Begränsad Google Analytics-data (på samma webbsajt)
 • Information om hur mycket data du förbrukar (för att förhindra missbruk)
 • Användar-ID:n (anonyma – kan inte kopplas till någon enskild användare)
 • Kraschrapporter (även de anonyma – kan inte användas för att spåra dig)

Men då Anonine krypterar alla data som sparas och inte samarbetar med vare sig upphovsrättslobbyn eller myndigheter, kan man känna sig hur säker som helst.

Jag gillar dock inte att de sparar användar-ID:n, som kopplas mot din e-postadress. Om du mot våra råd väljer att teckna dig Anonine – registrera dig då med en anonym e-postadress likt den som ProtonMail erbjuder.

Anonine sparar inte

 • IP-adresser 
 • DNS-förfrågningar
 • Tidsstämplar (inf. om när du kopplar upp dig mot en specifik server)
 • Uppkopplingsloggar (inf. som rör hur länge du varit uppkopplad mot en specifik VPN-server)

För att sammanfatta är Anonine med stor sannolikhet en säker VPN, men det faktum att användar-ID:n sparas är dock illavarslande.

Mer specifikt existerar minst 25 VPN-företag som erbjuder en säkrare VPN, varav Cyberghost och ExpressVPN är två relevanta exempel.

Anonine har ett bra rykte online

Anonines webbsida hittar man inga filtrerade recensioner där Pelle Polis eller Bosse Brevbärare beskriver att denna VPN-tjänst är det bästa som hänt sedan det färdigskivade brödet.

För att man ska kunna få en bra bild över hur nöjda företagets kunder är dammsögs ett  stort antal sociala medie-sajter och webbforum.

Och resultatet?

Nästan alla är nöjda, åtminstone de som uttalade sig via Reddit, Twitter och Facebook.

reddit-kommentar-om-anonine

Men då Anonine är en mindre VPN-aktör är det svårt att hitta befintliga kunder som valt att uttala sig. Åsikterna är som sagt få, men tills att några negativa åsikter återfinns får denna kategori stanna i plushögen.

Netflix och BBC iPlayer kan låsas upp

Här är det inga konstigheter: Både Netflix och BBC iPlayer har fått öronmärkta servrar som anpassats för just streaming, och dessa fungerar utmärkt.

Som en liten notis kan man även låsa upp en lång rad svenska streamingplattformar, såsom SVT Play och Viaplay, om du kopplar upp dig mot en svensk VPN-server vill säga.

Relativt billigt om man tecknar sig för 1+ år

Det finns tre VPN-paket att välja på, och det är bara priset som skiljer sig – inte funktionerna.

Om du tecknar dig för det längsta abonnemanget kommer du dessutom ganska billigt undan. Anonine kan dock inte klassas som något budgetalternativ, men om man tänker på allt som ingår är prisnivån acceptabel.

Utöver detta inkluderas även en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över sju dagar. För att kunna utnyttja öppet köp-garantin måste du dock höra av dig till kundsupporten, vilket tyvärr kan ta en stund. Det snackar vi dock mer om lite längre ner i recensionen.

På minussidan (-)

Långsam kundsupport

Det går att kontakta kundservicepersonalen via e-post, ett webbformulär eller via en chattklient. Jag valde att skicka två frågor via chattklienten.

Den första frågan besvarades efter någon timme och den andra efter något dygn, vilket kändes acceptabelt men långtifrån bra. I synnerhet då VPN-företag likt NordVPN erbjuder dygnet runt-chatt och dessutom presterar bättre inom alla mätbara kategorier.

Fejkad och värdelös chattklient

I ”chattklienten” bor en bott vid namn Viktoria, som är lika dum som dagen är lång. Nedan får du det tvivelaktiga nöjet att ta del av ett exempel på en av många något knasiga konversationer:

Jag: Hi! are you still there? How do I use the money back guarantee?
Viktoria: We have 7 day money back guarantee.
Jag: Grrr..

Ta mig inte fel, det är helt okej att använda sig av bott-lösningar, men då vill jag kunna urskilja huruvida det är en bott eller en riktig människa jag snackar med.

anoine-chattlogg-med-kundtjänst

Hjälpsektionen är dock välfylld med guider samt bra information om hur en VPN fungerar.

Men vad gör det? Det faktum att ett VPN-företag av denna storlek inte erbjuder en bättre uppstyrd kundsupport är i mina ögon skamligt.

kunskapsdatabas-för-anoninevpn

Ett litet och långsamt servernätverk

Anonines serverpark består av 150+ servrar i 34+ länder, vilket ska som en relativt respektabel siffra.

Anonine har dessutom ovanligt många svenska servrar i sitt nätverk, då de en gång varit svenska. De ligger dock i lä jämfört med mer högpresterande VPN-alternativ såsom ExpressVPN och Surfshark, som ger dig tillgång till tusentals VPN-servrar.

anonine-serverlista

Huruvida en VPN-leverantör förfogar över sjuttioelvatusen servrar eller inte spelar ofta ingen större roll, så länge de servrar som erbjuds är snabba samt strategiskt placerade.

Men då Anonine inte övertygar i hastighetsmätningarna får hela denna kategori stanna i på fel sida av plusstrecket.

Långsamt servernätverk

Bashastigheten

Den hastighet som gäller när internetuppkopplingen på testdatorn är okrypterad hittar du precis här.

Nerströms: 244 Mbps
Uppströms: 251 Mbps

baslinjetest-för-vpn-recensioner

Anonine – hastighet i Sverige

Jag inledde med att testa några av de svenska VPN-servrar som Anonine erbjuder, i förhoppning om att få ett bra hastighetsresultat.

Men icke!

Anonine är en genomgående långsam VPN, som inte ens klarar av att leverera vettiga hastigheter i Sverige.

anonine-sverige-stockholm-server-2

Anonine – ett fullständigt hastighetstest

Nedan kan du ta del av ett mer utförligt hasighetstest, som vittnar om att de hastigheter som Anonine erbjuder inte håller måttet.

LandNerströmsUppströms
Norge (Oslo)98 Mbps119 Mbps
Sverige (Stockholm)46 Mbps34 Mbps
Tyskland (Frankfurt)44 Mbps29 Mbps
Tyskland (Dusseldorf)39 Mbps28 Mbps
Nederländerna (Amsterdam)34 Mbps26 Mbps
Kanada (Öst)29 Mbps18 Mbps
USA (Kalifornien)27 Mbps32 Mbps
USA (Florida)25 Mbps19 Mbps
USA (Texas)19 Mbps31 Mbps
Storbritannien (London)16 Mbps23 Mbps

Långsam fildelning

Just stödet för fildelning är lite av en känslig punkt när det kommer till ett flertal VPN-aktörer. Om ett specifikt VPN-företag inte skyddar sina kunder på ett bra sätt kan ett så kallat utpressningsbrev vara på ingång, där mottagaren skräms att betala ett ganska högt belopp (ofta några tusenlappar) för sitt påstådda upphovsrättsbrott.

Men om VPN-leverantören i fråga inte lämnar ut någon information har upphovsrättstrollen inget att hämta. Och lyckligtvis är det locket på som gäller för AnonineVPN.

Det medför att du kan fildela så mycket du vill utan att behöva oroa dig över vad upphovsrättslobbyn hittar på.

Det finns även en säkerhetsmässig risk när det kommer till just torrentnerladdningar. När man laddar ner filer via Bittorrent-protokollet är ditt riktiga IP-nummer fullt synligt för andra fildelare som laddar ner exakt samma torrent.

Med detta sagt kan diverse hackers göra mycket otrevliga saker med den informationen – såsom att ta över din enhet samt att spionera på dig.

Men även här kan VPN-tekniken hjälpa till: Med en VPN-tjänst i ryggen kan du byta din IP-adress mot ett delat IP-nummer, som VPN-aktören förfogar över. Alla känsliga data blir då helt värdelösa, både för upphovsrättslobbyn samt diverse hackers och cyberbrottslingar.

Åter till Anonine!

Kan man fildela anonymt med Anonine egentligen?

Ja, det går utmärkt. Fildelning via Bittorrent- samt p2p-protokollet är fullt tillåtet på samtliga servrar. Somliga VPN-leverantörer begränsar Bittorrenttrafik till ett fåtal servrar som i regel är överbelastade, alternativt förbjuder de fildelning helt och hållet (som tex. F-Secure Freedome gör).

Men går det undan när man laddar ner torrenter med Anonine?

Nej, ett genomgående långsamt servernätverk medför att de hastigheter man får ta del av vid fildelning är låga.

Jag laddade ner en laglig speldemo (Lego Marvel Super Heroes) från The Pirate Bay, och den maximala nerladdningshastigheten på 32 Mbps var en stor besvikelse.

Sammanfattande tankar
Anonine är en lågpresterande VPN som ska undvikas. Främst då servernätverket är långsamt.
Betyg:
5.0
Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonine VPN
Betyg:
5.0
 • Säkra applikationer
 • Långsam fildelning
 • Långsamt servernätverk
 • Långsam kundsupport

Mer om VPN

Säkra applikationer - Långsam fildelning - Långsamt servernätverk - Långsam kundsupportRecension AnonineVPN - en långsam VPN som underpresterar