Meny

Vänta inte på Sverigelanseringen – lås upp Disney+ redan idag

I mars 2020 släpps Disney+ i en lång rad europeiska länder, men inte Sverige. När vi svenskar får ta del av streamingtjänsten är ännu inte klart.

Om ni är trötta på att vänta, och inte villiga att piratkopiera (som självklart är aja-baja), klarar Surfshark(recension) av att låsa upp streamingtjänsten via samtliga servrar.

Är det lagligt att låsa upp Disney+ i Sverige

Ni bryter inte mot några lagar om ni väljer att låsa upp Disneys streaming-plattform på hemmaplan, men Disney kan försöka blockera VPN-tjänster allteftersom, precis som Netflix gör.

Så här låser ni upp Disney+ i Sverige

I korta drag behöver ni en kompetent VPN-tjänst, ett iTunes-presentkort och ett amerikanskt iTunes-konto – det är allt. Vi börjar med att köpa presentkortet.

#1. Köp ett iTunes-presentkort på Amazon

Om ni väljer att köpa ett presentkort till er själva kan ni lura Disneys streamingplattform, som bara godkänner amerikanska konto- och kreditkort. Mer specifikt är Amazon ett bra val då ni på så sätt slipper ange en amerikansk hemadress för att kunna beställa digitala produkter.

Allt ni behöver göra är att bege er till Amazon och ange det belopp som passar bäst. Presentkorten kostar från $25 till $200, och det är inte tal om några transaktionsavgifter eller rabatter; om ni köper ett presentkort för $25 är det exakt $25 som gäller.

amazon-presentkort

#2. Skapa ett amerikanskt iTunes-konto

För att Disney+ ska kunna överlistas måste ni skapa ett amerikanskt iTunes-konto.

Steg 1: Öppna iTunes och logga ut – om ni är inloggade vill säga.

logga-ut-från-itunes

Steg 2: Klicka på ”Affär”

klicka-på-affär

Steg 3: Klicka på den svenska flaggan som återfinns längst ner i det högra hörnet.

klicka-på-den-svenska-flaggan

Steg 4: Välj USA som hemregion.

välj-usa-som-region-i-itunes

Steg 5: Ni slussas nu tillbaka till huvudgränssnittet, som av förklarliga själ är engelskt. Klicka på ”Konto” och välj ”Logga in”

välj-konto-och-logga-in

Steg 6: Välj ”Skapa ett nytt Apple-ID”

skapa-ett-nytt-apple-id

Steg 7: Följ instruktionerna och fullfölj registreringen, men ange inte någon betalform (Svenska kreditkort är inte tillåtna) och hitta på en amerikansk adress. Fake Adress Generator kan vara ett bra val för just det ändamålet.

Följande adresser bör fungera hur bra som helst:

”7162 S. Airport Dr.
Clarksville, TN 37040”

”9675 Fremont Ave.
Twin Falls, ID 83301”

”11 Piper Court
Hephzibah, GA 30815”

”109 N. Glendale Rd.
Newburgh, NY 12550”

Steg 8: Lös in presentkortet genom att välja ”Konto” och sedan ”Lös in”

Steg 9: Nu är det dags att plocka fram en iOS-enhet. Använd gärna en enhet som inte används särskilt ofta. Ta er till ”Inställningar” och välj ”Logga ut”

Steg 10: Logga in med det amerikanska Apple-kontot som ni precis skapat.

Steg 11: Byt region från Sverige till USA. Detta gör ni genom att välja ”Inställningar” -> ”Allmänt” -> ”Språk och Region” -> ”Region” och därefter väljer ni ”USA” i rullisten.

#2. Välj rätt VPN-tjänst

Välj gärna ett ett högpresterande VPN-alternativ med snabba servrar och en stark pengarna tillbaka-garanti. Surfsharks pengarna tillbaka-garanti sträcker sig över 30 dagar, och de låser upp alla tänkbara streamingtjänster, inklusive Disney+ förstås.

disney-surfshark

Om ni vill välja och vraka bland fler VPN-aktörer kan ni göra så på topplistan. I mina ögon är Surfshark(recension), ExpressVPN(recension) och Cyberghost(recension) de bästa VPN-alternativen för just Disney+. De amerikanska servrarna är ursnabba, och kundsupporten svarar oftast inom någon minut, men oftast går det bra mycket fortare än så.

Surfshark bör dock vara det bästa valet, och detta då de kan låsa upp Disney+ oavsett vilken VPN-server ni väljer att koppla upp er mot.

#3. Skapa ett Disney Plus-konto

Nu är det inte långt kvar. Jag kommer att använda mig av Surfshark som exempel i den tredje och sista delen.

Steg 1: Besök Surfshark.com och skaffa ett VPN-konto.

Steg 2: Ladda Surfsharks VPN-app för iOS.

Steg 3: Koppla upp er mot en svensk server. Ni kan självklart välja vilken VPN-server ni vill, men om ni befinner er i Sverige är bjussar de svenska sådana på det bästa hastighetsläget. Om ni använder er av en annan VPN-aktör än just Surfshark måste ni i regel använda er av amerikanska VPN-servrar för att kunna låsa upp Disney+ i Sverige.

Steg 4: Ladda ner Disney Plus-appen för iOS.

Steg 5: Registrera er och logga in på Disney+. Om ni väljer att prenumerera på streamingtjänsten får ni ta del av en sju dagar lång provperiod, vilket innebär att ni kan kika på Pixar-, Marvel- och Star Wars-filmer helt gratis – under en begränsad period vill säga.

När Disney-kontot är väl är skapat kan ni även logga in och streama via webbläsaren (Disneyplus.com). Men tänk alltid på att aktivera VPN-uppkopplingen innan ni gör så.

disney-usa-sida

Steg 6: Disney Plus-gänget är överlistade, tji fick de!

Om det ploppar upp felmeddelanden som säger att Disney+ inte kan låsas upp har Disney förmodligen infört en kraftig brandvägg som förstår att vi befinner oss i Sverige, och inte USA. Men som sagt, Surfshark låser upp Disney Plus just nu, och så lär det förbli även i framtiden.

Om ni inte kan låsa upp Disney+, prova att ominstallera appen, och som en sista utväg; hör av er till kundsupporten och fråga vad som kan vara fel. Och om de inte kan hjälpa er – välj att nyttja pengarna tillbaka-garantin.

Varför är inte Disney+ tillgängligt överallt?

Utrullningen av Disneys nya streamingplattform går långsamt. Vid skrivande stund är plattformen endast lanserad i USA och Kanada, medans alla som bor i ”fel” länder får hålla i hatten ett tag till. Om de inte använder sig av en VPN-tjänst vill säga.

Den egentliga anledningen till att utrullningen går långsamt vet bara Disney. Men en kvalificerad gissning kan vara att Disney sålt sändningsrättigheter till andra plattformar, och måste vänta på att dessa ska sluta gälla.

Vad har Disney+ att erbjuda?

På Disneys streamingplattform kommer ni bland annat över klassiska Disney-filmer, Marvel-filmer, Pixar-filmer, Star Wars-filmer samt de två serier vi snackar mer om nedan:

The Mandalorian

IMDb: 9.1
Genre: Action/Sci-fi

I live-action-serien The Mandalorian träffar vi en ensam revolverman, på behörigt avstånd från New Republic, som har fått som uppdrag att döda en baby. Som tur är blir det inte så, och samma lilla krabat blir istället väl omhändertagen.

Om vi frågar kritikerna är serien en jätte-hit, allt beröms. Stämningen är super, skådespelarinsatserna och handlingen likaså – och med tanke på IMDB-betyget kan detta vara ett av årets bästa serier.

See

IMDb: 7.7
Genre: Action/Sci-fi

I denna dystopiska framtidstolkning har alla människor blivit blinda, men det stoppar oss inte från att bland annat jaga, bygga bostäder samt kriga. För att röra om lite i soppan föds även ett par tvillingar, som ser hur bra som helst – vilket leder till en lång rad intriger.

See har inte blivit lika populär som The Mandalorian, men den är knappast någon flopp för det. Jason Momoa beröms för sin insats, och i det stora hela beskrivs serien som välgjord.

De bästa VPN-tjänsterna för Disney+

Som jag redan nämnt klarar Surfshark(recension) av att överlista Disney+ motåtgärder på ett riktigt snyggt sätt. Men även CyberGhost(recension) och ExpressVPN(recension) klarar av exakt samma sak. Om ni vill jämföra alla VPN-tjänster som recenserats mot varandra, kika gärna in på VPN-topplistan – där de bästa VPN-tjänsterna presenteras.

När kommer Disney+ till Sverige?

Alla skandinaver måste snällt vänta till sommaren 2020. Väl då äntrar Disney+ den svenska marknaden. Något exakt lanseringsdatum har dock inte avslöjats.

Sammanfattning

Det är relativt enkelt att låsa upp Disney Plus när vi befinner oss i Sverige. Om ni valt att följa guiden ska Disneys nya streamingplattform vara överlistad, och då är det bara att gratulera.

Har ni låst upp Disney+? Och i så fall – är ni nöjda? Snacka gärna loss i kommentarsfältet för att diskutera vidare.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN