Meny

Recension Perfect Privacy: Snabba och säkra – helt enkelt

Perfect Privacy slog upp sina dörrar år 2014, ägs av det schweiziska säkerhetsföretaget Vectura Data management Limited, och på pappret finns det mycket att gilla.

webbsidan ser vi att säkerhetsläget ska vara oerhört bra, alla tänkbara enheter ska kunna kopplas upp och hastigheterna vi får ut ska vara minst sagt höga.

Men men, det är lätta att lovorda sig själv, och om de vackra fraserna stämmer överens med verkligheten tar vi reda på i recensionen nedan. Där granskar vi allt: loggpolicyn, hastighetsläget, enhetsstödet, fildelningstödet, stödet för att kunna låsa upp utländska streamingtjänster samt mycket mer. Men innan dess får ni stå ut med lite snabbfakta:

FaktaInfo
Företagets säteSchweiz
P2P och torrentingTillåts
Netflix amerikanska utbudJa
BBC iPlayerNej
SVT PlayJa
Antal servrar55+ i 24+ länder
VPN-protokollOpenVPN, IPSec, SOCKS5 och PPTP
Krypteringsteknik (högst)AES 256
Kill SwitchJa (Windows och Mac)
Antal samtida enheter som tillåtsObegränsat
Support viaWebbformulär och mail
Pengarna tillbaka-garanti

7 dagar

Kostnad vid månadsbetalning$12.99
Kostnad vid årsabonnemang$9.99
Övriga abonnemang:
Två år

$8.95

Webbsida

Perfectprivacy.com

På plussidan (+)

Moderna säkerhetsfunktioner erbjuds

VPN-företaget erbjuder som bäst AES 265-kryptering, och säkrare än så kan det knappast bli. Fullt stöd finns även för det öppna VPN-protokollet OpenVPN samt det minst lika säkra IKEv2-protokollet, som ofta används när iOS-enheter ska kopplas upp.

Kill Switch-funktionalitet hittar vi för Windows och Mac. Tack vare samma verktyg bryts våra internetuppkopplingar automatiskt om vi skulle tappa kontakten med VPN-företagets servrar, vilket förvisso nästan aldrig händer. Med stor sannolikhet behöver Kill Switch-verktyget aldrig göra sitt jobb, men det bör alltid vara påslaget då densamma är det bästa vi har för att skydda oss mot diverse IP- samt DNS-läckor.

Ett Stealth-läge ingår

Utöver detta ingår även ett Stealth-läge som får all VPN-trafik att se ut som normal HTTPS-trafik. Länder som är kända för att vara extra censurvänliga såsom Kina, Iran, Förenade Arabemiraten och Turkiet, använder sig av en teknik kallad DPI (Deep Packet Inspection) för att blockera VPN-trafik. Detsamma gäller även för vissa skolor, universitet och arbetsplatser – som vill att ni ska arbeta istället för att titta på hundvalpar på Youtube.

Med Stealth-läget aktiverat kan vi med andra ord att komma åt alla webbsidor, såsom Youtube, Facebook, Netflix, Instagram, Twitter samt många andra större sajter – oavsett var vi befinner oss. Den enda nackdelen är att hastighetsläget tar sig en smäll – men det kan det vara värt vid de tillfällen vi inte har något annat val.

stealthvpn-funktion-för-perfect-privacy

En annonsblockerare vid namn TrackStop ingår

Med säkerhetsverktyget som Perfect Privacy-gänget valt att kalla för ”TrackStop” kan vi skydda oss mot bland annat annonser, hackers, ransomware, spionprogram, fejkade nyheter samt bedrägliga webbsidor.

Det ingår även ett föräldrafilter som i sin tur kan blockera spel- (casino & betting) och snusksidor, samt mycket annat som yngre internetanvändare inte bör ta del av.

trackstop-funktionen-för-perfect-privacy
Två av de säkerhetsfunktioner som ingår i TrackStop-verktyget..

Men hur fungerar verktyget egentligen? Jodå – riktigt bra faktiskt. Efter att jag avaktiverat samtliga annonsblockerare i Chrome-webbläsaren såg jag att TrackStop tog över på ett föredömligt sätt. Alla annonser blockerades, och skadliga webbsidor kunde inte längre besökas. När det kommer till resten av funktionerna är det svårt att uttala sig efter bara någon veckas testkörning.

AI-verktyget NeuroRouting ingår

Säkerhetsverktyget NeuroRouting analyserar webben kontinuerligt för att vår trafik ska kunna ta den säkraste vägen från punkt a till punkt b. Som Perfect Privacy-gänget själva säger minskar hastigheten marginellt, och verktyget gör det dessutom svårare för oss att komma åt diverse utländska streamingtjänster såsom Netflix och BBC iPlayer.

Men om vi befinner oss i ett land med starka censurlagar är samma verktyg riktigt behändigt, då detta kan lura censurfiltren. Men om ni surfar i ett censurfritt land gör ni rätt i att låta NeuroRouting-verktyget vara avmarkerat.

neuro-routing-stöds-för-perfect-privacy-1

Perfect Privacy är branschens bästa multihoppare

Multihop-verktyget, dvs. det säkerhetsverktyg som låter oss surfa från flera datahallar samtidigt, är riktigt snyggt utformat. Konkurrenter såsom NordVPN och OVPN erbjuder likvärdiga funktioner, men hos dem kan vi ”bara” filtrera trafiken via två datahallar. Hos Perfect Privacy kan trafiken filtreras via fyra sådana – vilket innebär samma VPN-företag är världens bästa multihoppare.

multihop-funktion-för-perfect-privacy

Exempeldags: Vi tar på oss en foliehatt modell större och säger att Säpo och/eller NSA övervakar oss. Då VPN-företagets servrar inte har några hårddiskar (SSD eller HDD) kan ingenting lämnas ut i efterhand, och övervakarnas enda chans blir då att avlyssna VPN-trafiken i realtid, vilket är supersvårt – men möjligt (åtminstone i teorin).

En sådan avlyssning ska dock Multi Hop-tekniken kunna förhindra. Om vi låter VPN-trafiken hoppa mellan till exempel Ryssland, Ukraina, Polen och Storbritannien måste samtliga av Perfect Privacys servrar övervakas på en och samma gång – vilket är snudd på omöjligt. Och med tanke på att många länder inte samarbetar med varandra blir det ännu svårare för diverse säkerhetsorganisationer att få ut någon användbar information.

Säkerhetsläget är urstarkt

Som ni själva har kunnat läsa er till har Perfect Privacy lagt många tunnor krut på just säkerhetsfunktionerna. Det är få (om ens någon) VPN-leverantör som kan slå dem på fingrarna här.

Inga säkerhetsbrister kunde hittas

Även om Perfect Privacy erbjuder mängder av extrafunktioner måste deras VPN-tjänst fortfarande hålla tätt. Och jepp – det gör den. Precis som väntat finns det ingenting att slå ner på:

 • VPN Insights (ok)
 • DNSleak.com (ok)
 • Torrent IP Tool (ok)
 • Browserleaks.com (ok)
 • Virustotal.com (ok)

inga-ip-läckor-för-torrenting-för-perfect-privacy
Inga IP-läckor vid torrenting..

inga-dns-läckor-enligt-vpn-insights-för-perfect-privacy
Inga DNS-läckor..

Port Forwarding ingår utan extra kostnad

Alla VPN-leverantörer använder sig av kraftfulla brandväggar för att kunna skydda våra uppkopplingar mot inkommande trafik av det skadliga slaget. Och i många fall är det hur bra som helst, men inte alltid. I vissa fall blockeras inkommande trafik som vi vill komma åt, såsom Plex-anslutningar, Bittorrent-trafik samt trafik från spelservrar, vilket kan bli problematiskt.

Lösningen på detta lilla problem stavas Port Forwarding. Tack vare att vi då låser upp specifika portar kan inkommande trafik (tex. från uTorrent eller EA) släppas igenom utan att säkerhetsläget påverkas negativt.

På VPN-företagets kontosida går det att aktivera Port Forwarding-verktyget via ett knapptryck, och de tar dessutom inte ut någon extraavgift för detta.

port-forwarding-tillåts-för-perfect-privacy

Loggpolicyn är mycket stark

Många VPN-leverantörer säger exakt samma sak: ”Vi sparar inte några loggar”, men det stämmer aldrig. Samtliga VPN-företag sparar en viss mängd information. Ibland sparas känslig sådan, och ibland sparas helt ofarlig information som inte kan användas för att spåra oss.

Vissa VPN-aktörer är också duktiga på att skriva vaga och intetsägande användaravtal för att de ska kunna samarbeta med diverse myndigheter och upphovsrättsorganisationer utan att bli stämda, vilket även det känns lite omoraliskt gentemot kunderna.

Men hur sköter sig Perfect Privacy då? Lyckligtvis klarar de sig riktigt bra – som ni säkert redan är med på om ni läst rubriken.

Företaget sparar dock en viss mängd information såsom:

 • Våra inloggningsuppgifter (för tex. lösenordsåterställning)
 • Våra e-postadresser (för att vi ska kunna bekräfta kontot/snacka med supporten)
 • Abonnemangsinformation (för att tex. veta när våra abonnemang löper ut)
 • Begränsad Google Analytics-data (på deras egen webbsida)
 • Cookies (på samma webbsida)

De uppgifter som väl sparas krypteras dessutom till oigenkännlighet och delas aldrig med vare sig myndigheter eller upphovsrättsorganisationer. Och då samtliga servrar är hårddiskfria har de ändå ingenting vettigt att lämna ut.

perfect-privacy-loggavtal

Då var det dags att fokusera på det trevligaste, dvs. vad VPN-företaget inte sparar:

 • Våra IP-adresser
 • Våra betalningsuppgifter (unikt)
 • Uppkopplingsloggar (inf. om när vi kopplar upp oss mot en specifik server)
 • Tidsloggar (inf. om hur länge vi varit uppkopplade mot en specifik server)
 • Bandbreddsloggar (inf. om hur mycket bandbredd vi konsumerar)

Med detta sagt är loggavtalet helt perfekt utformat. Ingen känslig data sparas, de samarbetar inte med övervakare och avtalet är dessutom både lättbegripligt samt helt befriat från diverse juridiska finter.

Utöver detta publicerar VPN-företaget även månatliga transperensrapporter där säkerhetsläget sammanställs:

transperensrapport-för-perfect-privacy

Apparna är lättbegripliga och säkra

Alla VPN-appar är inte stöpta ur samma form. Vissa av dem har en förmåga att krångla i timtal innan vi kan koppla upp oss, och andra är så pass svårhanterliga att vi måste läsa till mjukvaruingenjörer innan för förstår hur de fungerar. Perfect Privacys VPN-appar sköter sig dock utmärkt, vilket vi snackar mer om nedan.

Så fort vi betalat för oss får vi tillgång till samtliga appar, och Windows-torsk som man är började jag med att utvärdera Windows 10-appen.

Precis efter inloggningen möttes jag av ett snyggt och minimalistiskt gränssnitt som mer påminde om en mobil-app, vilket bara är ett plus i mina ögon. I övrigt var serverbytena snabbt överstökade, och alla viktiga säkerhetsfunktioner var aktiverade redan från start (me likey).

Kill Switch-verktyget är dessutom mycket snyggt utformat och kan anpassas enligt följande:

 • Kill Switch-verktyget är aktiverat när vi är uppkopplade mot en VPN-server
 • Kill Switch-verktyget är aktiverat medans VPN-appen körs
 • Kill Switch-verktyget är aktiverat permanent (även när programmet inte körs)

Jag provkörde det tredje alternativet (Kill Switch-verktyget är aktiverat permanent), och då blev jag helt utelåst från webben efter att jag avslutat programmet, precis som det ska vara. Med detta sagt bör VPN-företagets Windows-app betraktas som ruskigt säker.

windowsklient-för-perfect-privacy
Perfect Privacy för Windows..

Mina förväntningar var skyhöga inför testet av iOS-appen. Men någon egenutvecklad sådan blir vi tyvärr utan, vilket var lite av en besvikelse. Men till Perfect Privacys försvar fungerar OpenVPN Connect-varianterna utmärkt, och detta tack vare att installations- och inställningsguiderna är så pass lättförstådda. Vi kan till och med installera nya OpenVPN-profiler genom att använda oss av diverse QR-koder, som ni ser nedan.

openvpn-kan-installeras-via-qr-kod-för-perfect-privacy

Allt som allt gillade jag Windows-appen skarpt, men jag saknade samtidigt en egenutvecklad iOS-app med samma underbara gränssnitt. Vi får helt enkelt hoppas att en sådan är på ingång.

Många typer av enheter kan kopplas upp

Enhetsstödet är enormt. Vi kan koppla upp följande enheter:

 • Windows (egenutvecklad app)
 • Mac (egenutvecklad app)
 • iOS
 • Android (egenutvecklad app)
 • Apple TV
 • Smarta TV-apparater
 • Routrar (Asus-WRT, Tomato, DD-WRT)

Vi kan dessutom koppla upp hur många enheter vi vill på en och samma gång, vilket bör ses som mycket generöst. Men det är samtidigt helt upp till oss själva att inte missbruka förmånen genom att dela VPN-konto med halva släkten. Om ni gör så kan ni inte heller inte kontrollera vissa säkerhetsfunktioner fullt ut då dessa aktiveras på kontonivå.

Utöver detta kan vi även använda oss av Tor-webbläsaren när vi är uppkopplade mot företagets VPN-servrar, vilket bör ses som en trevlig liten bonus.

perfect-privacy-appar

Den senaste nykomlingen i app-arsenalen står Android-varianten för. Om de bara vaskar fram en iOS-variant också blir jag en ”happy camper”.

VPN-företaget har ett gott rykte online

Om vi tar ytterligare en kik på webbsidan ser vi att de inte stoltserar med några egna recensioner, som med handen på hjärtat brukar vara ganska överdrivna – såsom:

”Min fru kom tillbaka och jag blev mångmiljonär efter att jag valt randomVPN”

Med detta sagt gav jag mig ut på en rejäl grävexpedition på diverse sociala medie-sajter, och resultatet visade på att nästan alla verkar vara nöjda. Perfect Privacy beröms främst för alla smidiga säkerhetsfunktioner samt de kvicka servrarna – och det kan jag köpa med hull och hår.

De enda som hade någonting negativt att säga klagade över att prisnivån var något hög. Men men, den gamla ”man får det man betalar för”-dängan stämmer ofta, så även här.

Det omdöme som jag tycker var mest träffsäkert kan ni kika på nedan:

perfect-privacy-omdöme-1

Support-gänget är kvicka som bara den

Om ni vill kunna tjattra med kundsupporten är det antingen direktmail eller ett webbformulär som gäller. Någon chattklient finns inte tillgänglig vid skrivande stund, men i detta fallet gör det ingenting.

Hur som helst, två meddelanden skickades till kundsupporten, och vid båda fallen damp korrekta svar ner i inkorgen inom två timmar, vilket bör räknas som en klart godkänd prestation. VPN-företaget bjussar även på gratis Teamviewer-hjälp om vi skulle fastna vid tex. en installation eller stöta på andra typer av problem som vi inte kan lösa själva.

supportformulär-för-perfect-privacy-1

FAQ-sektionen är dessutom snyggt uppstyrd, och begripliga guider finns tillgängliga för alla enheter som kan kopplas upp.

installationsguider-för-perfect-privacy

Under samma flik hittar vi även ett supportforum där vi kan snacka loss med andra kunder samt supportpersonalen.

Netflix och SVT Play kan låsas upp

Sedan 2016 bedriver Netflix ett långvarigt krig mot VPN-leverantörerna, vilt påhejade av Hollywood som vill att dagens trasiga licenssystem ska finnas kvar i all framtid. Med detta sagt använder streamingjätten sig av en avancerad Proxy-lösning som ser till att många av VPN-företagens IP-nummer svartlistas, och det fullständiga utbudet blir otillgängligt för alla som inte vistas i USA.

Perfect Privacy stretar dock emot bra, och just nu går det att komma åt Netflix fullständiga utbud på alla USA-servrar. Utöver detta kan även SVT Play låsas upp på de svenska servrarna.

Servrarna är kvickare än genomsnittet

Bashastigheten

När vi inte är anslutna mot en VPN-server ser hastighetsläget ut enligt följande:

Nerströms: 244 Mbps
Uppströms: 251 Mbps
Latens: 12 ms

baslinjetest-för-vpn-recensioner

Sverige

De svenska servrar som provkördes bjöd på bra hastigheter, som ni ser nedan. 70+ Mbps är fullt godkänt och något hack över medelnivån.

Nerströms: 74 Mbps
Uppströms: 55 Mbps
Latens: 14 ms

hastighetstest-server-i-stockholm-för-perfect-privacy

Storbritannien

I Storbritannien tog det fart ordentligt. Flera servrar testades och samtliga av dessa bjöd på hastigheter över 120 Mbps nerströms.

Nerströms: 150 Mbps
Uppströms: 18 Mbps
Latens: 41 ms

hastighetstest-server-i-storbritannien-för-perfect-privacy

USA

De nordamerikanska servrarna är generellt sett de tröttaste i gänget, men inte här. Ett hastighetsläge på omkring 80 Mbps nedströms i USA är en mycket bra prestation.

Nerströms: 80 Mbps
Uppströms: 12 Mbps
Latens: 114 ms

hastighetstest-server-i-usa-för-perfect-privacy

Efter att ha plågat Perfect Privacy-servrarna en längre stund vet jag att de höga hastigheterna håller i sig över tid. Mer specifikt hamnar denna kategori i plushögen med god marginal.

Fildela kan vi göra överallt – och kvickt går det

Som rubriken säger kan vi fildela på samtliga servrar, och då vi dessutom kan öppna portar (Port Forwarding) på ett enkelt sätt blir det extra bra tryck i ledningarna.

Om vi smiter tillbaka till testandet ser ni att det gick undan rejält när en fruktansvärt laglig Linux-distribution laddades ner via qBittorent. 23.7 MiB/s, eller 199 Mbps, bör räknas som en riktigt bra prestation.

torrenting-test-med-perfect-privacy

Serverparken är relativt liten – men det gör ingenting

VPN-företaget ger oss tillgång till 55+ servrar i 24+ länder, vilket är klart godkänt. Men serverarsenalen är dock inte lika maffig som Cyberghosts och NordVPN:s jätteparker. I detta fallet är den något mindre serverparken dock ingen större nackdel, och det finns två anledningar till att så är fallet.

serverpark-för-perfect-privacy-1

#1. Företaget tar inte in fler kunder än vad de kan behärska

Sammanlagt provkörde jag ett femtiotal servrar under någon veckas tid, och inte en gång träffade jag på någon ostabil sådan. Med detta sagt litar jag helt på att Perfect Privacy aldrig tar in fler kunder än vad servrarna mäktar med.

#2. Servrarna är logiskt placerade

VPN-företaget har placerat servrarna strategiskt, dvs. i alla viktiga länder samt världsdelar. Och med handen på hjärtat bör servrar i Sverige, Nederländerna, Storbritannien, Danmark och USA mfl. räcka för nästan alla.

Prisnivån är trevlig med tanke på allt som ingår

Som många säkert förstår är Perfect Privacy inget budgetalternativ. Här betalar vi bland annat för ett exceptionellt bra säkerhetsläge, många trevliga extrafunktioner, ett obegränsat antal uppkopplade enheter och mycket annat som gör att priset vi betalar för tvåårs-abonnemanget, dvs. $8.95, inte känns alltför blödigt. Det går trots allt inte att betala för en Skoda och förvänta sig en Ferrari.

Utöver detta bjussar VPN-företaget även på en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över sju dagar. För att utnyttja densamma hör ni bara av er till kundsupporten så hjälper de er vidare.

prislista-för-perfect-privacy-1

Betala kan vi göra via bland annat:

 • Kontokort (Visa/Mastercard)
 • PayPal
 • Bitcoin

Och ungefär 60+ ytterligare betalsätt som jag inte orkar nämna och som ni säkert vill slippa läsa om.

På minussidan (-)

BBC iPlayer kan inte låsas upp

Alla brittiska servrar provkördes, och ingen av dessa lirade bra ihop med BBC iPlayer. Men till Perfect Privacys försvar kan vi åtminstone låsa upp både Netflix samt SVT Play.

Rekommenderas Perfect Privacy?

Till viss del. Perfect Privacy rekommenderas till alla som är ute efter en säker VPN-tjänst med många extrafunktioner, som dessutom är ganska prisvärd. Tack vare en benhård loggpolicy, snabba servrar och ett bra stöd för både utländsk streaming samt fildelning anser jag att Perfect Privacy är relativt starkt VPN-val. Detta hade en av företagets representanter att säga, när jag talades vid med honom:

”Vissa tycker att vår VPN-tjänst är dyr. Men med tanke på hur bra vi presterar samt alla extrafunktioner som ingår bör prisnivån betraktas som låg. Det är ju trots allt en premiumtjänst vi snackar om”

Visst, han arbetar såklart på företaget ifråga, och kan knappast räknas som opartisk, men jag håller med. Perfect Privacy är ett starkt val, och tack vare det har företaget hamnat ganska högt upp på topplistan, där alla VPN-tjänster kan jämföras mot varandra.

CyberGhost(recension), Surfshark(recension) och ExpressVPN(recension) bör dock ses som bättre VPN-alternativ, då säkerhetsfunktionerna är lika kompetenta, och prisläget desto mer humant. Även om Perfect Privacy erbjuder en starkare VPN-tjänst i jämförelse med merparten av konkurrenterna har de svårt att mäta sig med de absoluta toppalternativen.

Besök PerfectPrivacy.com

Har någon av ni läsare provkört Perfect Privacy? Och om så är fallet – är ni nöjda? Hör gärna av er via kommentarsfältet för att diskutera mer eller kläm till med ett användarbetyg vettja.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN