Perfect Privacy
Test år 2021
Uppdaterad: 2021-03-12
Besök Perfect Privacy
Besök Perfect Privacy
Höjdpunkter
 • Unika säkerhetsfunktioner
 • Utmärkt applikation för Windows
 • Något långsamt servernätverk
 • Högt pris
Betyg:
7.0
Hastighet
4
Säkerhet
10
Funktioner
8
Streaming
6
Betyg:
7.0
Besök Perfect Privacy
Meny
Perfect Privacy
Test år 2021
Uppdaterad: 2021-03-12
Besök Perfect Privacy
Besök Perfect Privacy
Höjdpunkter
 • Unika säkerhetsfunktioner
 • Utmärkt applikation för Windows
 • Något långsamt servernätverk
 • Högt pris
Betyg:
7.0

Test av Perfect Privacy – en säker men dyr VPN-tjänst

En sammanfattning för dig som har bråttom

Perfect Privacy är en mycket säker VPN som erbjuder många unika säkerhetsfunktioner, likt att man kan tunnla sin VPN-uppkoppling genom fyra datacenter samtidigt.

De erbjuder dock inte egenutvecklade applikationer för alla enheter, som exempelvis Cyberghost gör och det servernätverk som Perfect Privacy förfogar över är dessutom aningen långsamt.

Perfect Privacy är en bra VPN, men de kostar betydligt mer än vad de smakar. Jämför gärna de bästa VPN-tjänsterna mot varandra innan du läser vidare, det är vårt ärliga råd.

Perfect Privacy slog upp sina dörrar år 2014, de ägs av det schweiziska säkerhetsföretaget Vectura Data management Limited och på pappret finns det mycket att gilla.

webbsidan ser man att säkerhetsläget ska vara oerhört bra, alla tänkbara enheter ska kunna kopplas upp och de hastigheter man får ut ska vara minst sagt höga.

Men men, det är lätta att lovorda sig själv, och om de vackra fraserna stämmer överens med verkligheten tar vi reda på i recensionen nedan.

Där granskar vi allt: loggpolicyn, hastighetsläget, enhetsstödet, fildelningstödet, stödet för att kunna låsa upp utländska streamingtjänster samt mycket mer.

Men innan dess får du stå ut med lite snabbfakta:

InformationAttribut
Företagets säteSchweiz
P2P och torrentingTillåts
Netflix amerikanska utbudJa
BBC iPlayerNej
SVT PlayJa
Antal servrar55+ i 24+ länder
VPN-protokollOpenVPN, IPSec, SOCKS5 och PPTP
Krypteringsteknik (högst)AES 256
Kill SwitchJa (Windows och Mac)
Antal samtida enheter som tillåtsObegränsat
Support viaWebbformulär och mail
Pengarna tillbaka-garanti

7 dagar

Pris från

$8.95

Webbsida

Perfectprivacy.com

På plussidan (+)

Moderna säkerhetsfunktioner erbjuds

Perfect Privacy erbjuder som bäst AES 265-kryptering, och säkrare än så kan det knappast bli. Fullt stöd finns även för det öppna VPN-protokollet OpenVPN samt det minst lika säkra IKEv2-protokollet, som ofta används när iOS-enheter ska skyddas.

Kill Switch för Windows och Mac

Kill Switch-funktionalitet återfinns för Windows och Mac. Tack vare Kill Switch-verktyget bryts din internetuppkoppling per automatik om du skulle tappa kontakten med VPN-företagets servrar, vilket förvisso nästan aldrig händer.

Att bara erbjuda Kill Switch-stöd för Windows och Mac är dock relativt svagt, då Zenmate inkluderar en automatisk Kill Switch för samtliga enheter som kan skyddas.

Zenmate kostar dessutom mindre än hälften så mycket som Perfect Privacy, trots att de presterar bättre eller lika väl i nästan alla mätbara kategorier.

Ett Stealth-läge inkluderas

Utöver detta inkluderas även ett Stealth-läge som får all VPN-trafik att se ut som normal HTTPS-trafik. Länder som är kända för att vara censurerande såsom Kina, Iran, Förenade Arabemiraten och Turkiet, använder sig av en teknik kallad DPI (Deep Packet Inspection) för att blockera VPN-trafik.

Detsamma gäller även för vissa skolor, universitet och arbetsplatser – som vill att du ska arbeta istället för att titta på hundvalpar på Youtube.

Med Stealth-läget aktiverat kan man med andra ord att komma åt alla webbsidor såsom Youtube, Facebook, Netflix, Instagram samt Twitter oavsett var man befinner sig.

Den enda nackdelen är att hastighetsläget tar sig en smäll – men det kan det vara värt vid de tillfällen man inte har något annat val.

stealthvpn-funktion-för-perfect-privacy

En annonsblockerare vid namn TrackStop ingår

Med TrackStop kan man skydda sig mot bland annat annonser, hackers, ransomware, spionprogram, fejkade nyheter samt bedrägliga webbsidor.

Det inkluderas även ett föräldrafilter som i sin tur kan blockera spel- (casino & betting) samt snusksidor, som man kan argumentera för att barn ska klara sig utan.

trackstop-funktionen-för-perfect-privacy
Två av de säkerhetsfunktioner som ingår i TrackStop-verktyget..

Men hur fungerar verktyget egentligen?

Jodå – riktigt bra faktiskt. Efter att jag avaktiverat samtliga annonsblockerare i Chrome-webbläsaren såg jag att TrackStop tog över på ett föredömligt sätt. Alla annonser blockerades, och skadliga webbsidor kunde inte längre besökas.

När det kommer till resten av funktionerna är det svårt att uttala sig efter bara någon veckas testkörning.

Perfect Privacy är branschens bästa multihoppare

Multihop-verktyget, dvs. det säkerhetsverktyg som låter dig surfa från flera datahallar samtidigt, är riktigt snyggt utformat. Konkurrenter såsom NordVPN och OVPN erbjuder likvärdiga funktioner, men hos dem kan man ”bara” filtrera trafiken via två datahallar.

Hos Perfect Privacy kan trafiken filtreras via fyra datacenter – vilket innebär medför att Perfect Privacy är världens bästa multihoppare.

multihop-funktion-för-perfect-privacy

Exempeldags: Vi tar på oss en foliehatt modell större och säger att Säpo och/eller NSA övervakar dig. Då Perfect Privacys servrar inte har några hårddiskar (SSD eller HDD) kan ingenting lämnas ut i efterhand, och övervakarnas enda chans blir då att avlyssna VPN-trafiken i realtid, vilket är supersvårt – men möjligt (åtminstone i teorin).

En sådan avlyssning kan dock Multi Hop-tekniken förhindra. Om man låter VPN-trafiken hoppa mellan till exempel Ryssland, Ukraina, Polen och Storbritannien måste samtliga av Perfect Privacys servrar övervakas på en och samma gång – vilket är fullkomligt omöjligt.

Och med tanke på att många länder inte samarbetar med varandra blir det ännu svårare för diverse säkerhetsorganisationer att få ut någon användbar information.

Säkerhetsläget är urstarkt

Som du själv har kunnat läsa dig till har Perfect Privacy lagt många tunnor krut på just säkerhetsfunktionerna. Det är få VPN-leverantörer som kan slå dem på fingrarna här.

Inga säkerhetsbrister kunde hittas

Även om Perfect Privacy erbjuder mängder av extrafunktioner måste deras VPN-tjänst fortfarande hålla tätt. Och jepp – det gör den.

Precis som väntat finns det ingenting att slå ner på:

 • VPN Insights (ok)
 • DNSleak.com (ok)
 • Torrent IP Tool (ok)
 • Browserleaks.com (ok)
 • Virustotal.com (ok)
inga-ip-läckor-för-torrenting-för-perfect-privacy
Inga IP-läckor vid torrenting..
inga-dns-läckor-enligt-vpn-insights-för-perfect-privacy
Inga DNS-läckor..

Port Forwarding inkluderas utan extra kostnad

Alla VPN-leverantörer använder sig av kraftfulla brandväggar för att kunna skydda din uppkoppling mot inkommande trafik av det skadliga slaget. Och i många fall är det hur bra som helst, men inte alltid.

I vissa fall blockeras inkommande trafik som man vill komma åt såsom Plex-anslutningar, Bittorrent-trafik samt trafik från spelservrar, vilket kan bli problematiskt.

Lösningen på detta problem stavas Port Forwarding. Tack vare att man då låser upp specifika portar kan inkommande trafik (tex. från uTorrent eller EA) släppas igenom utan att säkerhetsläget påverkas negativt.

På Perfect Privacys kontosida går det att aktivera Port Forwarding-verktyget med hjälp av ett knapptryck, och de tar dessutom inte ut någon extraavgift för detta.

port-forwarding-tillåts-för-perfect-privacy

Loggpolicyn är mycket stark

Många VPN-leverantörer säger exakt samma sak: ”Vi sparar inte några loggar”, men det stämmer aldrig. Samtliga VPN-företag sparar en viss mängd information. Ibland sparas känslig sådan, och ibland sparas helt ofarlig information som inte kan användas för att spåra dig.

Vissa VPN-aktörer är också duktiga på att skriva vaga och intetsägande användaravtal för att de ska kunna samarbeta med diverse myndigheter och upphovsrättsorganisationer utan att bli stämda, vilket även det är omoraliskt gentemot kunderna.

Men hur sköter sig Perfect Privacy då?

Lyckligtvis klarar de sig riktigt bra – som du säkert redan är med på om du läst rubriken.

Perfect Privacy sparar

 • Dina inloggningsuppgifter (för tex. lösenordsåterställning)
 • Din e-postadress (för att du ska kunna bekräfta kontot/prata med supporten)
 • Abonnemangsinformation (för att tex. veta när ditt abonnemang löper ut)
 • Begränsad Google Analytics-data (på deras egen webbsida)
 • Cookies (på samma webbsida)

De uppgifter som väl sparas krypteras dessutom till oigenkännlighet och delas aldrig med vare sig myndigheter eller upphovsrättsorganisationer. Och då samtliga servrar är hårddiskfria har de ändå ingenting att lämna ut.

perfect-privacy-loggavtal

Perfect Privacy sparar inte

 • Din IP-adress
 • Dina betaluppgifter (unikt)
 • Uppkopplingsloggar (inf. om när man kopplar upp sig mot en specifik server)
 • Tidsloggar (inf. om hur länge man varit uppkopplad mot en specifik server)
 • Bandbreddsloggar (inf. om hur mycket bandbredd man konsumerat)

Med detta sagt är loggavtalet helt perfekt utformat. Inga känsliga data sparas, de samarbetar inte med övervakare och avtalet är dessutom både lättbegripligt samt helt befriat från diverse juridiska finter.

Utöver detta publicerar VPN-företaget även månatliga transperensrapporter där säkerhetsläget sammanställs:

transperensrapport-för-perfect-privacy

VPN-applikationerna är lättbegripliga och säkra

Alla VPN-appar är inte stöpta ur samma form. Vissa av dem har en förmåga att krångla i timtal innan man kan koppla upp sig, medan andra är så pass svårhanterliga att man måste läsa till mjukvaruingenjör innan man förstår hur de fungerar. Perfect Privacys VPN-appar sköter sig dock utmärkt, vilket vi pratar mer om nedan.

Så fort man betalat för sig får man tillgång till samtliga appar, och Windows-torsk som man är började jag med att utvärdera Windows 10-appen.

Perfect Privacy för Windows 10

Precis efter inloggningen möttes jag av ett snyggt och minimalistiskt gränssnitt som mer påminde om en mobil-app, vilket bara är ett plus i mina ögon.

I övrigt var serverbytena snabbt överstökade, och alla viktiga säkerhetsfunktioner var aktiverade redan från start (me likey).

Kill Switch-verktyget är dessutom mycket logiskt utformat och kan anpassas enligt följande:

 • Kill Switch-verktyget är aktiverat när man är uppkopplad mot en VPN-server
 • Kill Switch-verktyget är aktiverat medan VPN-appen körs
 • Kill Switch-verktyget är aktiverat permanent (även när programmet inte körs)

Jag provkörde det tredje alternativet (Kill Switch-verktyget är aktiverat permanent), och då blev jag helt utelåst från webben efter att jag avslutat programmet, precis som det ska vara.

Med detta sagt ska Perfect Privacys Windows-app betraktas som ruskigt säker.

windowsklient-för-perfect-privacy
Perfect Privacy för Windows..

Perfect Privacy för iOS

Mina förväntningar var skyhöga inför testet av iOS-appen. Men någon egenutvecklad sådan blir man tyvärr utan, vilket var en besvikelse.

Men till Perfect Privacys försvar fungerar OpenVPN Connect utmärkt, och detta tack vare att installations- och inställningsguiderna är så pass lättförstådda.

Man kan till och med installera nya OpenVPN-profiler genom att använda sig av QR-koder, som du ser nedan.

openvpn-kan-installeras-via-qr-kod-för-perfect-privacy

Allt som allt gillade jag Windows-appen skarpt, men jag saknade samtidigt en egenutvecklad iOS-applikation med samma underbara gränssnitt. Man får helt enkelt hoppas på att en applikation för iOS är under utveckling.

Många typer av enheter kan kopplas upp

Enhetsstödet är enormt. Man kan koppla upp följande enheter:

 • Windows (egenutvecklad app)
 • Mac (egenutvecklad app)
 • iOS
 • Android (egenutvecklad app)
 • Apple TV
 • Smarta TV-apparater
 • Routrar (Asus-WRT, Tomato, DD-WRT)

Man kan dessutom koppla upp hur många enheter man vill på en och samma gång, vilket ska ses som mycket generöst. Förvisso erbjuder Surfshark exakt samma sak mot en billigare peng, men Perfect Privacys goda prestation ska jag dock inte ta ifrån dem.

Men det är samtidigt helt upp till dig själv att inte missbruka förmånen genom att dela sitt VPN-konto med halva släkten. Om du gör så kan du inte heller inte kontrollera vissa säkerhetsfunktioner fullt ut, då dessa justeras på kontonivå.

Utöver detta kan man även använda oss sig Tor-webbläsaren när man är uppkopplad mot företagets VPN-servrar, vilket ska ses som en trevlig liten bonus.

perfect-privacy-appar

Den senaste nykomlingen i app-arsenalen står Perfect Privacy för Android för. Om de bara tar fram en lika snygg och säker iOS-klient blir jag en ”happy camper”.

Perfect Privacy har ett gott rykte online

Om vi tar ytterligare en titt på Perfect Privacys webbsida ser man att de inte stoltserar med några egna recensioner, som med handen på hjärtat brukar vara ganska överdrivna – såsom:

”Min fru kom tillbaka och jag blev mångmiljonär efter att jag valt randomVPN”

Med detta sagt gav jag mig ut på en rejäl grävexpedition på diverse sociala medie-sajter, och resultatet visade på att nästan alla verkar vara nöjda.

Perfect Privacy beröms främst för alla smidiga säkerhetsfunktioner samt den alerta kundsupporten – och det kan jag köpa med hull och hår.

De enda som hade någonting negativt att säga klagade över att prisnivån var något hög. Men det gamla uttrycket ”man får det man betalar för” stämmer faktiskt ofta, så även här.

Det omdöme som jag tycker var mest träffsäkert kan du titta på nedan:

perfect-privacy-omdöme-1

Kundsupporten är kvicka som bara den

Om du vill kunna prata med kundsupporten är det antingen direktmail eller ett webbformulär som gäller. Någon chattklient finns inte tillgänglig i skrivande stund, men i detta fall gör det ingenting.

Hur som helst, två meddelanden skickades till kundsupporten, och vid båda fallen damp korrekta svar ner i inkorgen inom två timmar, vilket ska räknas som en klart godkänd prestation.

Perfect Privacy erbjuder även gratis Teamviewer-hjälp om du skulle fastna vid tex. en installation eller stöta på andra typer av problem som du inte kan lösa själv.

supportformulär-för-perfect-privacy-1

FAQ-sektionen är dessutom snyggt uppstyrd, och begripliga guider finns tillgängliga för alla enheter som kan kopplas upp.

installationsguider-för-perfect-privacy

Under samma flik hittar man även ett supportforum där man kan prata loss med andra kunder samt supportpersonalen.

Netflix och SVT Play kan låsas upp

Sedan 2016 bedriver Netflix ett långvarigt krig mot VPN-leverantörerna, vilt påhejade av Hollywood som vill att dagens trasiga licenssystem ska finnas kvar i all framtid.

Med detta sagt använder streamingjätten sig av en avancerad Proxy-lösning som ser till att många av VPN-företagens IP-nummer svartlistas, och det fullständiga utbudet blir otillgängligt för alla som inte vistas i USA.

Perfect Privacy stretar dock emot bra, och just nu går det att komma åt Netflix fullständiga utbud på alla USA-servrar. Utöver detta kan även SVT Play samt Viaplay låsas upp på de svenska servrarna.

Fildela kan man göra överallt – och snabbt går det

Som rubriken säger kan man fildela på samtliga servrar, och då man dessutom kan öppna portar (Port Forwarding) på ett enkelt sätt blir det extra bra tryck i ledningarna.

Perfect Privacy och torrenter – hur snabbt går det?

Om vi smiter tillbaka till testandet ser du att det gick bra undan när en fruktansvärt laglig Linux-distribution laddades ner via qBittorrent. 23.7 MiB/s, eller 199 Mbps, ska räknas som en riktigt bra prestation.

torrenting-test-med-perfect-privacy

Servernätverket är relativt litet – men det gör ingenting

Perfect Privacy ger dig tillgång till 55+ servrar i 24+ länder, vilket är klart godkänt. Men serverarsenalen är dock inte lika maffig som NordVPN:s jättenätverk, med tusentals servrar i nästan 100 länder.

I detta fall är den något mindre servernätverket dock ingen större nackdel, och det finns två anledningar till att så är fallet.

serverpark-för-perfect-privacy-1

1. Perfect Privacy tar inte in fler kunder än vad de kan behärska

Sammanlagt provkörde jag ett femtiotal servrar under någon veckas tid, och inte en gång träffade jag på någon ostabil VPN-server. Med detta sagt litar jag helt på att Perfect Privacy aldrig tar in fler kunder än vad servrarna mäktar med.

2. Servrarna är logiskt placerade

VPN-företaget har placerat servrarna strategiskt, dvs. i alla viktiga länder samt världsdelar. Och med handen på hjärtat bör servrar i Sverige, Nederländerna, Storbritannien, Danmark och USA mfl. räcka för nästan alla.

Prisnivån är hög – men acceptabel för entusiaster

Som du säkert förstår är Perfect Privacy inget budgetalternativ. Här betalar man bland annat för ett exceptionellt bra säkerhetsläge, många trevliga extrafunktioner samt möjligheten att koppla upp ett obegränsat antal uppkopplade enheter.

Priset man betalar är dock relativt högt, även i jämförelse med ExpressVPN som ofta betraktas som en dyr VPN-tjänst.

Utöver detta erbjuder de även en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över sju dagar. För att nyttja pengarna tillbaka-garantin hör du bara av dig till kundsupporten så hjälper de dig vidare.

Betala kan du göra via bland annat:

 • Kontokort (Visa/Mastercard)
 • PayPal
 • Bitcoin

Och ungefär 60+ ytterligare betalsätt som jag inte orkar nämna och som du säkert vill slippa läsa om.

På minussidan (-)

BBC iPlayer kan inte låsas upp

Alla brittiska servrar provkördes, och ingen av dessa fungerade tillsammans med BBC iPlayer. Men till Perfect Privacys försvar kan man åtminstone låsa upp både Netflix samt SVT Play.

Servernätverket är lite för långsamt

Bashastigheten

När vår testdator inte skyddas med en VPN är det nedanstående hastigheter som gäller.

 • Nerströms: 244 Mbps
 • Uppströms: 251 Mbps

Perfect Privacy – hastigheter i Sverige

Att som Perfect Privacy erbjuda en hastighet på strax över 70 Mbps i Sverige är en acceptabel, men långtifrån bra prestation.

hastighetstest-server-i-stockholm-för-perfect-privacy

Perfect Privacy – ett komplett hastighetstest

I Storbritannien gick det fortare. Där var det cirka 150 Mbps som gällde, men i USA var hastigheten återigen medioker.

Men trots att jag fick räkna med en hastighetssänkning på exempelvis 68 % i USA kändes servrarna alltid stabila. Men allt som allt, man ska faktiskt kunna förvänta sig mer med tanke på vad man tvingas betala.

Nedan kan du ta del av det fullständiga hastighetstestet.

LandNerströmsUppströms
Storbritannien (London 1)174 Mbps105 Mbps
Nederländerna (Amsterdam 1) 151 Mbps138 Mbps
Storbritannien (Manchester)124 Mbps108 Mbps
Nederländerna (Amsterdam 2)109 Mbps58 Mbps
Sverige (Malmö)74 Mbps55 Mbps
USA (Los Angeles)71 Mbps48 Mbps
Spanien (Madrid)67 Mbps43 Mbps
Nederländerna (Amsterdam 3)65 Mbps114 Mbps
Australien (Sydney 1)54 Mbps91 Mbps
Australien (Sydney 2)51 Mbps79 Mbps
Japan (Tokyo 1)19 Mbps31 Mbps

Har du provat Perfect Privacy, och om så är fallet, vad tycker du om den prestanda som gäller respektive prisnivå?

Sammanfattande tankar
Perfect Privacy är en lika säker som dyr VPN-tjänst, som kostar mer än vad den smakar.
Betyg:
7.0
Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Perfect Privacy
Betyg:
7.0
 • Unika säkerhetsfunktioner
 • Utmärkt applikation för Windows
 • Något långsamt servernätverk
 • Högt pris

Mer om VPN

Unika säkerhetsfunktioner Utmärkt applikation för Windows - Något långsamt servernätverk - Högt prisTest av Perfect Privacy - en säker men dyr VPN-tjänst