HideIPVPN
Test år 2021
Uppdaterad: 2021-04-03
Besök HideIPVPN
Besök HideIPVPN
Höjdpunkter
 • Låser upp Netflix
 • Långsam kundsupport
 • Lite VPN för pengarna
 • Långsamt servernätverk
Betyg:
5.8
Hastighet
4
Säkerhet
5
Funktioner
4
Streaming
10
Betyg:
5.8
Besök HideIPVPN
Meny
HideIPVPN
Test år 2021
Uppdaterad: 2021-04-03
Besök HideIPVPN
Besök HideIPVPN
Höjdpunkter
 • Låser upp Netflix
 • Långsam kundsupport
 • Lite VPN för pengarna
 • Långsamt servernätverk
Betyg:
5.8

Test av HideIPVPN → En långsam VPN utan svenska VPN-servrar

En sammanfattning för dig som har bråttom

HideIPVPN ger dig tillgång till begripliga samt säkra VPN-applikationer, och de sparar inte heller några känsliga loggar. En Smart DNS-tjänst inkluderas även utan kostnad, oavsett vilket VPN-abonnemang man väljer.

Men allt är dock inte frid och fröjd. Servernätverket är allt för långsamt, så även allt för litet då inte ens en svensk VPN-server erbjuds. HideIPVPN är dessutom en relativt dyr VPN, om man har formeln pris kontra prestanda i åtanke.

Vi rekommenderar att du slutar läsa denna artikel omedelbart, för att i stället ta dig till vår samlingssida med de bästa VPN-tjänsterna. Konkurrensen är hög inom VPN-nischen, så att jämföra de mest högpresterande VPN-tjänsterna mot varandra är den bästa vägen att gå.

Amerikanska HideIPVPN slog upp sina dörrar år 2009 och har för närvarande fem anställda. Med sina 29+ servrar i totalt 11+ länder är de knappast den största VPN-tjänsten på marknaden, men ibland kan VPN-företag som har mindre servernätverk faktiskt prestera utmärkt. Se bara på OVPN.

HideIPVPN:s webbsida regnar marknadsföringsbegreppen tätt. ”Blixtsnabba hastigheter”, ”det bästa säkerhetsläget” samt ”Ninja Power” är det som gäller, vad nu det kan innebära.

Det låter ju förstås hur bra som helst, men huruvida de vackra orden stämmer överens med verkligheten eller inte tar vi reda på snart.

Innan recensionen påbörjas blir det dock lite snabbfakta som står på schemat:

InformationAttribut
Företagets säteUSA
P2P och torrentingTillåts
Netflix amerikanska utbudJa
BBC iPlayerJa
SVT PlayJa
Antal servrar29+ i 11+ länder
VPN-protokollOpenVPN, SSTP, PPTP, L2TP, SoftEther och IKEv2
Krypteringsteknik (högst)AES 256
Kill SwitchJa (Windows, Mac)
Antal samtida enheter som tillåts3
Support viaWebbformulär och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$4.99
WebbsidaHideIPVPN.com

På plussidan (+)

Ett stort antal enheter kan kopplas upp

Hos HideIPVPN kan man skydda följande enheter:

 • Windows (egenutvecklad app)
 • Mac (egenutvecklad app)
 • Linux 
 • Android (egenutvecklad app)
 • iOS (egenutvecklad app)
 • Routrar (DD-WRT och Tomato)
 • Kodi-boxar

Och i övrigt kan man som mest skydda 3 enheter samtidigt på ett VPN-abonnemang, vilket är en ganska svag prestation då bland annat Surfshark inte tillämpar någon enhetsbegränsning överhuvudtaget.

Netflix och BBC iPlayer kan låsas upp

Med HideIPVPN kan man låsa upp såväl Netflix som BBC iPlayer. BBC-utbudet kan låsas upp via de brittiska servrarna och när det kommer till Netflix är det just nu ”US2”-servern som gäller.

I övrigt kan SVT Play och alla andra svenska streamingtjänster låsas upp, men då måste man använda sig av den Smart DNS-tjänst som inkluderas kostnadsfritt i samtliga HideIPVPN-abonnemang.

HideIPVPN har ett gott rykte online

Om man tar ytterligare en titt på HideIPVPN:s webbsida ser man att de stoltserar med mycket goda användarbetyg som hämtats hem från omdömes-aggregatorn Wiremo. Väl där verkar nästan alla vara nöjda, och det är förstås hur bra som helst.

wiremo-hideipvpn-1

Men för att man ska kunna ta reda på huruvida kunderna är nöjda eller inte måste man vara mer grundliga än så här. Mer specifikt måste ett stort antal sociala medie-sajter såsom Reddit, Twitter och Facebook undersökas – och det sätter vi igång med direkt.

För att sammanfatta läget verkar nästan alla vara nöjda det som HideIPVPN har att erbjuda. Det är dock främst kundsupporten samt möjligheten att låsa upp utländska streamingtjänster som beröms mest frekvent.

hideipvpn-betyg-på-trustpilot

De hastigheter man får ta del av är den aspekt som kritiseras hårdast, men då det finns mer positiva röster än negativa vill vi beskriva HideIPVPN:s rykte som gott, ändock inte helt perfekt.

Många säkerhetsprotokoll finns tillgängliga

Marknadens mest säkra krypteringsalgoritm, AES 256, finns att tillgå – precis som väntat. Och om man i stället tar en titt på de VPN-protokoll som inkluderas hittar man:

 • OpenVPN (mycket säkert)
 • IKEv2 (mycket säkert)
 • Softether (mycket säkert)
 • SSTP (säkert)
 • PPTP (osäkert – undvik)
 • L2TP (säkert)

Vilka tillsammans utgör en bra mix.

Inget stöd för WireGuard

Hos HideIPVPN får man inte tillgång till VPN-protokollet WireGuard, som är världens snabbaste VPN-protokoll.

Om det är ett bra stöd för WireGuard som du är ute efter är NordVPN ett utmärkt alternativ. De presterar bättre än HideIPVPN, och tillämpar dessutom ett lägre pris.

Kill Switch för Windows och Mac

Kill Switch-funktionalitet återfinns för Windows och Mac. Kill Switch-verktyget bryter din internetuppkoppling per automatik om du skulle tappa kontakten med HideIPVPN:s servrar, vilket kan hända vid exempelvis en app-krasch eller ett serverbyte.

Du kan även att ställa in så att din torrentklient stängs ner automatiskt om kontakten till HideIPVPN:s servrar skulle svaja, vilket medför att den här delfunktionen lämpar sig utmärkt för fildelare.

Att bara erbjuda Kill Switch för Windows och Mac är dock en ganska svag prestation, som VPN-företag likt Zenmate slår med hästlängder. Hos dem inkluderas nämligen en automatisk Kill Switch för samtliga enheter som kan skyddas.

Inga säkerhetsbrister kunde hittas

HideIPVPN testades mot ett flertal webbtjänster, inklusive:

 • VPNInsights.com (ok)
 • Doileak.com (ok)
 • Tenta.com (ok)
 • DNSLeaktest.com (ok)
 • Virustotal.com (ok)

Och som du själv precis blivit varse om kunde inga säkerhetsbrister likt IP-läckor eller DNS-läckor identifieras.

inga-ip-läckor-vid-torrenting-för-hideipvpn
Inga IP-läckor vid torrenting
inga-web-rtc-läckor-1
Inga WebRTC-läckor..

VPN-applikationerna är snygga och begripliga

Så fort man betalat för sig får man ta del av ett e-postmeddelande innehållandes inloggningsuppgifter, och därefter är det bara att installera rätt VPN-app och logga in på den enhet som passar bäst.

HideIPVPN för Windows

Windows-appen är en både lättanvänd och användarvänlig historia, som i grund och botten påminner om en mobil-app vilket i mina ögon är hur bra som helst.

Om man i stället går in på de tekniska bitarna är gränssnittet hur snabbt som helst, och serverbytena är kvickt överstökade även de.

I övrigt är Kill Switch-verktyget aktiverat redan från start tillsammans med ett säkert VPN-protokoll – så inte heller där finns det någonting att klaga på.

Man kan även skicka meddelanden till kundsupporten direkt via appen, vilket jag såg som en trevlig bonus.

hideipvpn-klient-för-windows

HideIPVPN för iOS

iOS-appen går inte av för hackor den heller. Installationen är avklarad på någon minut, mycket tack vare att alla inställningar kan godkännas via Touch ID (Face ID fungerar minst lika bra).

Själva appen är en mer avskalad variant av Windows-klienten, och rent tekniskt finns det inte heller någonting att klaga på. Serverbytena var blixtsnabba, gränssnittet var responsivt och appen gjorde alltid precis det jag ville.

hideipvpn-app-för-ios-iphone-och-ipad

Mer specifikt var alla appar som provkördes både lättanvända och säkra, och mer än så kan man knappast begära.

Fildelning tillåts på samtliga servrar

Att fildela via Bittorrent-protokollet samt via p2p kan man göra precis överallt, vilket är relativt unikt då många VPN-företag puttar ut fildelare till öronmärkta p2p-servrar som i regel är sega som sirap.

Att ladda ner torrenter med HideIPVPN

Jag kunde ladda ner en större speldemo till en maximal hastighet på 165 Mbps nerströms, vilket är en bra prestation. En hastighetsminskning på cirka 35 % är dock långt ifrån perfekt, men bra nog för att denna kategori ska stanna kvar i plushögen.

torrenting-med-hideipvpn-1

Inga känsliga loggar sparas

Alla VPN-företag sparar loggar. Somliga sparar ofarliga loggar, medan andra lägger beslag på i princip alla data de kommer över.

För att man ska kunna ta reda på hur HideIPVPN sköter sig när det kommer till denna aspekt måste loggpolicyn granskas – och det sätter vi igång med på momangen.

HideIPVPN sparar

 • Din e-postadresser (för supportärenden)
 • Betalningsinformation (krypteras)
 • Inloggningsinformation (för exempelvis lösenordsåterställning)
 • Cookies (på hemsidan)
 • Begränsad Google Analytics-data (på hemsidan)
 • Kraschrapporter (kan inte användas för att spåra dig)

De loggar som väl sparas kan inte användas för att röja din identitet online, och krypteras dessutom till oigenkännlighet. Och då HideIPVPN inte samarbetar med vare sig upphovsrättslobbyn eller myndigheter kan man känna sig hur säker som helst.

HideIPVPN sparar inte

 • IP-adresser 
 • DNS-förfrågningar
 • Uppkopplingsloggar (inf. om när du kopplar upp dig mot en server)
 • Tidsstämplar (inf. om hur länge du varit uppkopplad mot en specifik server)
 • Bandbreddsloggar (inf. om hur mycket data du förbrukar)

Allt som allt är loggpolicyn säkert utformad samt begriplig. Inga känsliga uppgifter sparas, och HideIPVPN förklarar tydligt hur de skyddar den begränsade information som väl samlas in.

En Smart DNS-tjänst inkluderas

Oavsett vilket VPN-abonnemang man väljer att teckna sig för inkluderas alltid en DNS-tjänst, helt utan kostnad. Mer specifikt är DNS-tekniken inte lika säker som VPN-tekniken, men oslagbar när det kommer till att låsa upp streamingtjänster.

Med den Smart DNS-tjänst som HideIPVPN tillhandahåller kan man låsa upp över 200 streamingportaler – inklusive de som återfinns på bilden nedan.

kanallista-för-hideipvpn

USA ingår i Eyes-samarbetet

USA, där HideIPVPN har sitt säte – ingår i det så kallade Eyes-samarbetet. Gruppen bildades i början av 50-talet, och har numera ett femtontal medlemsländer (inkl. Sverige).

Målet med samarbetet är att signalspana på sina egna befolkningar, och så fort något nytt och smaskigt dyker upp ska samtliga medlemsländer varnas.

golden-gate-bron-i-usa

Men kan VPN-företag som verkar inom Eyes-zonen påverkas på ett negativt sätt?

Nej, skulle jag säga. Och i synnerhet inte HideIPVPN, som har ett mycket välskrivet loggavtal att förhålla sig till.

På minussidan (-)

Supportpersonalen svarar långsamt

HideIPVPN kan kontaktas via mejl, ett webbformulär samt via en chattklient. Vid recensionstillfället kontaktade jag kundsupporten två gånger. En gång via webbformuläret samt en gång via direktchatten.

Mer specifikt svarade de inom 20 minuter när direktchatten användes som kontaktväg, och den fråga som skickades via webbformuläret besvarades efter cirka två dygn. I övrigt var de alltid måna om att jag skulle bli nöjd, och alla konversationer jag hade med kundsupporten var både trevliga och informativa.

Men allt som allt duger inte svarstiden. Hos Cyberghost svarar kundsupporten alltid inom en minut. Så borde det vara här med. I synnerhet då HideIPVPN knappast kan räknas in som en budget-VPN-tjänst.

hideipvpn-svar-från-kundtjänst

På HideIPVPN:s webbsida hittar man även en välfylld hjälpsektion. Där återfinns bland annat svar på vanligt ställda frågor, installationsguider för alla enheter som kan kopplas upp tillsammans med grundläggande information om vad en VPN är.

hjälpsektion-för-hideipvpn

Lite VPN för pengarna

Även om en Smart DNS-tjänst inkluderas är det priser som HideIPVPN tar ut lite väl häftiga. För ungefär samma pengar kan man likagärna teckna sig för ExpressVPN eller varför inte IvacyVPN, som kostar hälften så mycket som HideIPVPN.

En pengarna tillbaka-garanti på 30 dagar tillämpas, och betala kan du göra med bland annat:

 • Kontokort
 • Kryptovalutor (Bitcoin)
 • PayPal

Servernätverket är allt för litet

HideIPVPN ger dig tillgång till 29+ servrar i totalt 11+ länder, vilket är allt för lite. När man inte ens kan koppla upp sig mot en VPN-server i Sverige utgör det faktumet ett tecken på att servernätverket måste utvidgas.

vpn-servrar-för-hideipvpn

Servernätverket är relativt långsamt

Bashastigheten

När vår testdator inte skyddas med en VPN är det följande hastigheter som gäller.

 • Nerströms: 244 Mbps
 • Uppströms: 251 Mbps

HideIPVPN – ett komplett hastighetstest

Det finns betydligt långsammare VPN-tjänster i jämförelse med HideIPVPN, men för att kunna utmärka sig måste det gå bättre undan en så här.

En hastighetsminskning på cirka 55 % mot en server i Storbritannien är trots allt en relativt svag insats. Och när avståndet stiger, då sjunker dessutom hastigheterna mer än vad som är brukligt inom VPN-nischen.

OBS: Notera att Sverige inte finns med i hastighetsresultaten då någon svensk VPN-server inte erbjuds. Om man exempelvis vill låsa upp svenska tv-plattformar måste man i stället använda sig av den inkluderade Smart DNS-tjänsten.

LandNerströmsUppströms
Nederländerna225 Mbps193 Mbps
Frankrike201 Mbps108 Mbps
Lettland199 Mbps201 Mbps
Polen128 Mbps57 Mbps
Storbritannien (London 1)91 Mbps16 Mbps
Luxemburg81 Mbps143 Mbps
Kanada80 Mbps101 Mbps
USA (Chicago)43 Mbps50 Mbps
Storbritannien (London 2)29 Mbps13 Mbps
USA (Waltham)18 Mbps7 Mbps
Australien6 Mbps12 Mbps
Sammanfattande tankar
Hos HideIPVPN inkluderas en kostnadsfri DNS-tjänst i samtliga VPN-abonnemang. Men servernätverket är dock litet, så även långsamt.
Betyg:
5.8
Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
HideIPVPN
Betyg:
5.8
 • Låser upp Netflix
 • Långsam kundsupport
 • Lite VPN för pengarna
 • Långsamt servernätverk

Mer om VPN

Låser upp Netflix - Långsam kundsupport - Lite VPN för pengarna - Långsamt servernätverkTest av HideIPVPN → En långsam VPN utan svenska VPN-servrar