Meny

De 5 bästa VPN-tjänsterna för USA år 2020

Det är mycket enkelt att skaffa en VPN-tjänst, som klarar av att ge dig ett amerikanskt IP-nummer, vilket innebär att du exempelvis kan låsa upp det fullständiga Netflix-utbudet.

Oavsett om du bor i USA, eller kanske semestrar i USA, kan en VPN vara en god idé. Om du semestrar i Amerika kan du bland annat låsa upp det svenska Netflix-utbudet (med svenska undertexter), SVT Play samt en lång rad övriga nordiska tv-plattformar.

I skrivande stund har över 60 VPN-tjänster recenserats, och fem VPN-alternativ, som presterar synnerligen väl, presenteras i listan nedan.

Men innan vi hoppar över till rekommendationerna vill jag dela med mig av ett antal tips, som är aktuella när du letar efter en VPN som ska fungera mycket väl i USA. För det första bör många USA-baserade VPN-servrar erbjudas, för att du ska kunna hitta en synnerligen snabb VPN-server. Väl här spelar serverparkens storlek en stor roll, då tumregeln säger att en stor serverpark är att föredra framför en mindre sådan. För det andra bör säkra VPN-protokoll finnas tillgängliga, vilka förbättrar säkerhetsläget, och för det tredje bör samtliga streamingportaler kunna överlistas.

Utöver detta ska inga känsliga loggar sparas, och VPN-apparna ska dessutom vara lättanvända samt säkra. Samtliga av de VPN-alternativ som nämns nedan uppfyller de krav som precis nämnts, och bör passa mycket väl för din USA-vistelse.

#1. Cyberghost VPN

cyberghost-logo-landingssida-696x

Cyberghost presterar mycket väl inom alla tänkbara kategorier, och det är främst prisläget, samt allsidigheten, som gör att detta VPN-alternativ återfinns på förstaplatsen.

Om vi tänker pris kontra prestanda, är det ingen som slår Cyberghost VPN på fingrarna. Mer specifikt klarar Cyberghost av att låsa upp samtliga internationella och svenska tv-plattformar, VPN-apparna är dessutom lättanvända samt säkra, och serverparken är extremt stor. Utöver detta är säkerhetsläget perfekt.

Cyberghost har genomgått ett flertal säkerhetsrevisioner, och klarat sig mycket väl vid samtliga av dessa. VPN-jättar likt Cyberghost och ExpressVPN anser att dessa typer av säkerhetskontroller bör vara obligatoriska inom VPN-branschen, men i dagsläget är det endast de största VPN-företagen som låtit sig testas av externa säkerhetsfirmor. Som en liten notis kan jag säga att inte heller jag hittade någonting att anmärka på vid recensionstillfället.

Cyberghost är det bästa valet för att skaffa en amerikansk IP-adress; dels tack vare prisläget, och dels tack vare deras synnerligen goda prestation när jag testade VPN-tjänsten.

Om det är Cyberghost du fastnar för, tänk gärna på att teckna dig för det längsta VPN-abonnemanget, för att kunna spara en hacka. En pengarna tillbaka-garanti som motsvarar 45 dagar existerar även om du skulle ångra dig. Jag har själv nyttjat pengarna tillbaka-garantin i testsyfte, och inga klagomål uppkom från Cyberghosts sida.

Testa Cyberghost nu!

Läs gärna recensionen för att få mer information om hur Cyberghost presterar.

InformationAttribut
Företagets säteRumänien
Antal servrar6200+ i 90+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts7
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
Pris från€2.75
WebbsidaCyberghost.com

#2. ExpressVPN

expressvpn-landningssida-liten

ExpressVPN presterar urstarkt, förmodligen snäppet bättre i jämförelse med Cyberghost. Prisläget är dock inte helt perfekt, vilket vi pratar mer om lite längre ner i recensionen.

Vi börjar dock med att enbart belysa de positiva aspekterna. Samtliga av de VPN-servrar som testades var snabba vid recensionstillfället, och alla tv-plattformar kunde låsas upp, inklusive Netflix, SVT Play, BBC iPlayer och fler.

Som jag tidigare nämnt är prisläget något av en akilleshäl, men Express är förstås inte dumma. De vet att de erbjuder en ruskigt högpresterande VPN, och känner därför att de kan ta betalt därefter.

ExpressVPN rekommenderas för kräsna VPN-spekulanter som vill kunna ta del av en av världens bästa VPN-tjänster, och som inte ser ett något tilltaget prisläge som ett hinder.

Och sist men inte minst, även här sparar du en slant om du väljer att teckna dig för det längsta VPN-abonnemanget, och det bör du göra. De VPN-abonnemang som sträcker sig över en kortare tid är inte nog prispressade i mitt tycke.

Testa ExpressVPN nu!

Läs gärna mer om vad andra användare tycker om ExpressVPN i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar3000+ i 94+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts5
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från:$6.67
WebbsidaExpressVPN.com

 

#3. IvacyVPN

ivacyvpn-landningssida

IvacyVPN har sitt säte i Singapore, och kan beskrivas som relativt okända i Sverige. Men det är av mindre betydelse, då prisläget ser väldigt trevligt ut, samt då VPN-företaget presterar bra eller mycket bra i samtliga kategorier.

Snabba VPN-servrar finns tillgängliga i bland annat USA samt Sverige, egenutvecklade VPN-appar erbjuds för alla vanliga enheter, inklusive Linux, och alla tänkbara tv-plattformar kan överlistas.

Större streamingplattformar, likt BBC iPlayer och Netflix, använder sig av starka brandväggar för att kunna upprätthålla ett snedvridet licenssystem, som funnits på plats i årtionden. Och det är bara omkring hälften av de mest högpresterande VPN-alternativen som klarar av att överlista deras kraftfulla brandväggar.

Utöver det som precis nämnts är serverparken stor, och hastighetsläget perfekt, både i USA samt i Sverige.

Tips: Sänk månadskostnaden till 1 dollar, eller cirka 10 kronor månatligen, genom att ta del av VPNBasens exklusiva rabatterbjudande.

Närmare bestämt bör IvacyVPN betraktas som ett starkt VPN-alternativ för alla som vill skaffa ett amerikanskt IP-nummer, utan att behöva betala alltför mycket pengar. Jag menar att det är det fördelaktiga prisläget som är IvacyVPN:s största fördel. Väl här kan den redan låga månadsavgiften mer än halveras, om du väljer att teckna dig för ett längre VPN-abonnemang.

Testa IvacyVPN nu!

Läs gärna den mer detaljerade recensionen för att få veta mer om IvacyVPN.

InformationAttribut
Företagets säteSingapore
Antal servrar1000+ i 100+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts5
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$1.33
WebbsidaIvacyVPN.com

#4. OVPN

ovpn-landningssida-696

OVPN är ett högpresterande VPN-företag som har sitt säte i Sverige, och det är synnerligen uppenbart att det är svenskar som basar över denna VPN-aktören. Kundsupport-personalen talar svenska, guiderna är skrivna på svenska och många av VPN-apparna har svenska gränssnitt.

Utöver detta är hastighetsläget bra, så även VPN-apparna, och serverparken är stor nog. Det är när det kommer till säkerhetsläget som OVPN briljerar som mest, och detta då de äger samtliga servrar, som dessutom är inställda på att inte spara några loggar. Många av konkurrenterna hyr VPN-servrar från hostingbolag, och det faktum att OVPN inte gör så, bör ses ett rejält styrketecken.

OVPN bör även passa väl för fildelare. Upphovsrättstrollen, som verkar i både Sverige och USA, har en förkärlek för att skicka ut kravbrev, med förlikningssummor som ofta motsvarar 4 000 till 8 000 kronor. Men då OVPN inte sparar några känsliga loggar slipper du ha det problemet i åtanke. VPN-företaget bevisar att de inte sparar några känsliga uppgifter genom att publicera nya transperensrapporter månatligen.

transperensrapport-ovpn

Två nackdelar existerar dock: BBC iPlayer kan inte överlistas, och inga egenutvecklade VPN-appar finns att tillgå för iOS samt Android. Men då bra, och svenska installationsguider finns tillgängliga för samtliga enheter, bör det sistnämnda lilla tillkortakommandet ses som överkomligt.

Om vi ser till helhetsintrycket presterar OVPN mycket väl, och om du tecknar dig för minst ett år pressas månadsavgiften ner till en acceptabel nivå.

Testa OVPN nu!

Läs gärna mer om hur OVPN presterar i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteSverige
Antal servrar83+ i 13+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts4
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerNej
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformar Ja
Kompatibel med routrarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti10 dagar
Pris från49 kr
WebbsidaOVPN.com

#5. Surfshark

surfshark-logo-landningssida-696x-1

Surfshark är en av världens mest populära VPN-tjänster, och det är främst två aspekter som gör att de särskiljer sig från konkurrenterna: prisläget är mycket tilltalande, och du kan koppla upp hur många enheter som helst på en och samma gång. Du bör dock inte utnyttja Surfsharks givmildhet i en alltför stor utsträckning. Om du kopplar upp mer än 20 enheter på en och samma gång, är chansen stor att kundsupport-personalen hör av sig och undrar vad som försiggår.

Utöver detta är serverparken tillräckligt stor, samtliga svenska och internationella tv-plattformar kan överlistas, och hastighetsläget är bra, både i USA samt i Sverige.

Sammanfattningsvis menar jag att Surfshark presterar mycket väl, och bör beskrivas som ett smart VPN-alternativ för alla som vill kunna koppla upp många enheter samtidigt, samt vill komma synnerligen billigt undan.

Testa Surfshark nu!

Ta gärna en titt i recensionen för att få reda på hur Surfshark presterar i detalj.

InformationAttribut
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar1.000+ i 61+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåtsObegränsat
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformar Ja
Kompatibel med routrarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€2.09
WebbsidaSurfshark.com

Svar på vanligt ställda frågor

Under denna rubrik ämnar jag svara på alla tänkbara frågor som rör VPN-användning i USA. Om du har en specifik fråga, som inte tas upp nedan, hör gärna av dig via kommentarsfältet.

Behöver man en VPN i USA?

USA har inga tydliga dataskyddslagar, som reglerar vilken information som amerikanska myndigheter får respektive inte får samla in.

Patriot Act kan nämnas som ett skrämmande exempel. De lagar som ingår i Patriot Act är ämnade för att myndigheter ska kunna samla in data från privatpersoner, för att kunna förebygga terrorism. Men likt många andra lagar, har även Patriot Act missbrukats.

Edward Snowden-läckan, där amerikanska myndigheter spårade privatpersoner via GPS, samt övervakade deras sms och telefonsamtal, var ett synnerligen starkt bevis på att USA:s myndigheter inte har någonting emot att gå över gränsen, så länge det gynnar deras intressen.

Med en högpresterande VPN, som krypterar hela internetuppkopplingen, och inte sparar några loggar, kan du undgå övervakning från alla tänkbara myndigheter. Mer specifikt blir all data oläslig så fort du kopplat upp dig mot en VPN-server, vilket innebär att inte heller internetoperatörerna kan spåra dig. Anonymiseringen bör ses som positiv då du kan ladda ner vilka filer du vill via Bittorrentprotokollet, låsa upp streamingplattformar som är regionsbegränsade, och mer.

Hur kan man skaffa en amerikansk IP-adress?

Många VPN-användare väljer att skaffa en USA-baserad IP-adress, för att kunna låsa upp streamingplattformar likt Netflix och Hulu.

Mer specifikt bör du välja en VPN-aktör som förfogar över många amerikanska IP-nummer, likt CyberGhost(recension) eller ExpressVPN(recension).

En gratis VPN för USA – är det en bra idé?

Nej. De renodlade gratis-VPN-tjänsterna är osäkra, och då de tjänar pengar på att sälja din data, kan de inte rekommenderas överhuvudtaget.

De VPN-alternativ som tar betalt för sig sparar inga känsliga loggar, och bör därmed räknas som tillförlitliga.

Vilken VPN passar bäst för att ladda ner torrenter i USA?

Bittorrent- och p2p-trafik är ofta sammankopplat med nerladdning av upphovsrättsskyddat material, vilket innebär att många USA-baserade internetoperatörer väljer att blockera all fildelningstrafik. Det betyder att du oftast inte kan ladda ner torrenter, inte ens lagliga sådana, med hjälp av en amerikansk internetoperatör.

Men även här kommer VPN-tekniken till räddning. Läs gärna mer om hur du kan ladda ner torrenter utan risk i ”de bästa VPN-tjänsterna för torrenting”-guiden.

Vilken VPN passar bäst för att streama i USA?

Enligt mina erfarenheter passar ExpressVPN(recension) och CyberGhost(recension) synnerligen väl för att kunna överlista de amerikanska tv-plattformarnas skydd. De klarar av att låsa upp allt, inklusive Netflix, Hulu, BBC iPlayer och mer.

Kan man titta på svensk tv i USA?

Ja. Om du kopplar upp dig mot en svensk VPN-server kan du låsa upp SVT Play, C More, SF Anytime, och även nordiska tv-plattformar kan överlistas, likt NRK Play och YLE Areena.

Du kan även titta på Netflix, med svenska undertexter, såvida du kopplar upp dig mot en svensk VPN-server innan du öppnar Netflix-appen.

Sammanfattning

USA är ett fritt och öppet land, men dess myndigheter har rätt att ta sig stora friheter, enligt Patriot Act. Med en bra VPN, som inte sparar några loggar, slipper du myndighetsövervakning, och kan bland annat låsa upp streamingplattformar samt ladda ner torrenter på ett betydligt säkrare sätt, när du befinner dig i USA.

Har du använt en VPN i USA, eller använder du en VPN i Sverige, för att kunna låsa upp amerikanska streamingtjänster? Prata gärna mer om saken i kommentarsfältet nedan.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN