Meny

Bästa VPN för USA | En komplett guide

Det är en bra idé att skaffa en VPN om du bor i USA.

Men varför då, och vilken VPN passar bäst om du kanske bor i eller ofta reser till USA?

Det svarar vi på i den här artikeln, som är en heltäckande resurs för VPN-användning i USA.

Cyberghost är den bästa VPN-tjänsten för USA!

Cyberghost small logo 250

CyberghostMest VPN för pengarna!

3 gratismånader för nya kunder
Från
€ 2,03
9.9
Så tycker vi
Specifikationer
Cyberghost ger dig mest VPN för pengarna. Just nu inkluderas även 3 månader gratis via samtliga länkar på VPNBasen.
Recension
  3 gratismånader för nya kunder
  Värdens största servernätverk
  Världens snabbaste servernätverk
  Sparar inga känsliga loggar
  Låser upp Netflix i 15 regioner
  Program på svenska
  Säker webbläsare inkluderas
  Annonsblockerare inkluderas
  Ingenting
Pris från
€2,03 (ca. 23 kr) per månad
Fungerar med
Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter
7
Anonym fildelning
Tillåts
Låser upp Netflix
Ja, i över 15 regioner inkl. USA
Policy om loggar
Inga loggar sparas
VPN-protokoll
OpenVPN, WireGuard och IKEv2
Kill Switch
Ja, för alla applikationer.
Webbsida på svenska
Ja, och alla nordiska språk.
Program på svenska
Ja, och alla nordiska språk.
Betala med
Kreditkort, kontokort, PayPal eller Bitcoin
Pengarna tillbaka-garanti
45 dagar

Läs mer: Vi har testat alla VPN-tjänster i världen | Full lista!

5 anledningar att skaffa en VPN i USA

 1. Du kan fildela anonymt. USA är ett av de mest offensiva länderna i världen när det kommer till att åtala och bötfälla fildelare. USA gillar även att klaga på bland annat Indonesien samt Schweiz, och komma med beskyllningar om att deras antipiratlagar är för slappa. Med en loggfri VPN fildelar du anonymt, vilket är lite av ett måste i USA.
 2. Du kan titta på svensk tv i USA. I princip alla tv-plattformar och tv-kanaler tvingas att låsa in sitt material, och det gäller även för svenska streamingtjänster som Viaplay, SVT Play och HBO Nordic. För att kunna titta på dem i USA måste du koppla upp dig mot en svensk server i ditt VPN-program.
 3. Du kan titta på amerikansk tv i Sverige. Om du ofta befinner dig i Sverige mellan dina USA-besök kan det vara skönt att kunna låsa upp amerikanska tv-portaler. Youtube (dvs. USA:s version av Youtube med gratis filmer och tv-serier) och Hulu är två amerikanska streamingportaler som bara finns tillgängliga om du skaffar ett amerikanskt IP-nummer med en VPN.
 4. Du slipper statlig censur. Den amerikanska regeringen använder sig av Patriot Act för att kunna övervaka alla personer som surfar på nätet i USA. Utöver det var Edward Snowden-affären ett bevis på att USA kan ha fler övervakningsprogram som bara regeringen vet om. För att surfa utan statlig övervakning i USA behöver du skaffa en VPN du kan lita på.
 5. Du får ett större Netflix-utbud. Netflix i USA har världens största bibliotek av filmer och tv-serier, som är cirka 3 gånger större än det svenska. Om du kopplar upp dig mot en VPN-server i USA får du tillgång till hela det amerikanska Netflix-biblioteket när du är i Sverige. Men det ska även räknas som ett plus att du kan koppla upp dig mot en svensk server i USA, för att få tillgång till alla svenska filmer och serier på Netflix, och så även svenska undertexter på internationellt material.

Läs mer: Vad är en VPN? En komplett guide för nybörjare!

Så skaffar du en VPN i USA

 1. Skaffa ett VPN-abonnemang, förslagsvis hos Cyberghost. Vi har tjatat hårt på Cyberghost för att vi ska kunna ge dig en bra rabatt via länken. Cyberghost är dessutom den bästa VPN-tjänsten som erbjuder flest amerikanska IP-nummer.
 2. Ladda ner och installera en VPN-app för din enhet. Cyberghost erbjuder VPN-appar med i princip alla språk i världen, inklusive svenska och engelska.
 3. Koppla upp dig mot en VPN-server. Exempelvis en amerikansk server för att kunna titta på amerikansk tv i Sverige.
 4. Nu surfar du anonymt, och från vilket land du vill! 

Läs mer: De bästa VPN-tjänsterna för Kanada

5 kriterier för bästa VPN för USA

 1. Snabba VPN-servrar måste erbjudas. Annars kan du få låga hastigheter när du exempelvis låser upp SVT Play, med ryckig och pixlig bild som följd.
 2. Du ska kunna låsa upp alla tv-portaler. Som SVT Play, BBC iPlayer samt amerikanska, svenska och brittiska Netflix.
 3. VPN-företaget får inte spara känsliga loggar. För då blir du inte anonym på nätet.
 4. Det ska finnas moderna VPN-protokoll. För då får du ett bättre skydd.
 5. Kill Switch ska erbjudas för alla enheter. För då skyddas du mot dataläckor på ett effektivt sätt.

De 3 bästa VPN-tjänsterna för USA

1. Cyberghost

Cyberghost 200x112 1

Cyberghost VPN

Du betalar €2.00 (ca. 20 kronor) per månad om du tecknar dig för 3 år, och får även ta del av 3 gratismånader. En 45 dagar lång pengarna tillbaka-garanti inkluderas alltid.
€11.99
2.00/mån
SPARA 83%
Till erbjudandet

2. Surfshark

Surfshark 200x112 1

Surfshark VPN

Du sparar 83 % och får ta del av 3 gratismånader såvida du tecknar dig för 2 år. Du betalar €2.09 (ca. 21 kronor) per månad, och en pengarna tillbaka-garanti på 30 dagar inkluderas alltid.
€10.59
2.09/mån
SPARA 80%
Till erbjudandet

3. ExpressVPN

Expressvpn 200x12 1

Express VPN

Du betalar $6.67 (ca. 55 kr) i månaden och får samtidigt ta del av tre gratismånader, som inkluderas med hjälp av denna rabattkupong. En pengarna tillbaka-garanti på 30 dagar inkluderas alltid.
$12.95
$6.67/mån
SPARA 48%
Till erbjudandet

Bild med prylar som handlar om USA

Svar på vanligt ställda frågor

Varför behöver jag en VPN i USA?

USA har inga tydliga dataskyddslagar som reglerar vilken information som amerikanska myndigheter får respektive inte får samla in. ”Land of the free” stämmer tyvärr inte in särskilt väl på USA när det kommer till internet och integritet.

Patriot Act

Patriot Act är som vi tidigare nämnt ett skrämmande exempel, där amerikanska myndigheter har rätt att massövervaka alla som surfar innanför USA:s gränser. Målet är ädelt: ”Terrorister ska bekämpas”, men som vanligt när det kommer till övervakningslagar så missbrukas dem.

Edward Snowden-läckan

Edward Snowden-läckan bevisade att USA:s myndigheter inte har någonting emot att gå över gränsen, så länge det gynnar deras intressen. Vem vet om USA har fler massövervakningsprogram som ingen vet någonting om?

Det är viktigt att ha en bra VPN

Med en stark VPN-tjänst som inte sparar loggar förblir du anonym, oavsett om du surfar i USA eller Sverige.

🚀 Vilken VPN har flest amerikanska IP-nummer?

Cyberghost erbjuder flest servrar i USA. och det är inte konstigt då deras servernätverk är störst i världen. I skrivande stund finns det 1 216 servrar i USA, vilket är extremt mycket jämfört med alla andra VPN-tjänster som presterar nästan lika bra som Cyberghost. Med många IP-nummer i USA hittar du lätt en snabb server.

Cyberghost servrar i USA

🆓 En gratis VPN för USA – är det en bra idé?

Nej, en gratis VPN är en mycket dålig idé oavsett om du surfar i USA eller inte. För det första säljer kostnadsfria VPN-tjänster din webbhistorik till högstbjudande, för det andra innehåller gratis-VPN-tjänster ofta virus och/eller spionprogram och för det tredje måste du ofta stå ut med ett datatak.

Datataket ligger i regel på cirka 1 GB, och om det inte finns något datatak är din uppkoppling så pass långsam att du inte kan streama.

🏴‍☠️ Vilken VPN passar bäst för fildelning i USA?

Om du vill ha en VPN-tjänst som du kan fildela anonymt med, då är Cyberghost det bästa valet vilket du kan läsa mer om i vårt test av Cyberghost. De samarbetar inte med vare sig myndigheter eller upphovsrättslobbyn. Det medför att du förblir helt anonym när du exempelvis laddar ner torrenter via TPB eller 1337x.

Du skyddar dig även mot kravbrev när du använder en VPN-tjänst som är att lita på.

VPN for fildelning infogram for vpnbasen

👮 Är det lagligt att använda en VPN i USA?

Det är helt lagligt att ladda ner och använda en VPN i USA. Det finns inga lagar eller regler som säger att du inte får göra det. Värt att notera är att du inte får göra en massa olagliga saker bara för att du skyddar dig med en VPN-tjänst. Du måste därför använda din anonymitet ansvarsfullt och inte bryta mot några lagar online.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN