Meny

USA har lackat ur på Schweiz: ”Deras copyright-regler är för slappa”

Schweiz tillämpar generösa upphovsrättsregler, och som en konsekvens av det är de hedersmedlemmar på USA:s bevakningslista, där bland annat Sydafrika och Indonesien återfinns.

Mer specifikt anser Schweiz att de ska bli borttagna från listan i samband med att deras nya upphovsrättslag införs den första april. Men USA, med påtryckning från upphovsrättslobbyn i samma land (främst IIPA) – anser att den nya lagen är för tam.

Enligt Schweiz nya upphovsrättsreform blir piratsajter tvungna att ta ner upphovsrättsskyddat material på stört. De måste också se till att samma typ av material inte kan återuppladdas på plattformarna.

iipa
IIPA är mest kritiska till Schweiz nya upphovsrättsreform..

Schweiz regering är dock benfasta när det kommer till två hänseenden. Inga piratsajter ska blockeras, och privatpersoner ska fortfarande kunna ladda ner upphovsskyddat material för privat bruk. Det är dock olagligt att ladda upp piratkopierat material – så har det alltid varit.

Upphovsrättslobbyn är precis som förväntat inte helt nöjda med det klargörandet. De hade hoppats på mer, och anser att Schweiz bör ta sig i kragen. Schweiz anser i sin tur att upphovsrättslobbyn ställer orimliga krav och menar att de gjort tillräckligt. USA:s internationella handelskommission kommer att säga sitt senare under året. Då får vi reda på huruvida sanktioner kan vara att vänta eller inte.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN