Meny

Guide: Gör så här för att titta på Hulu i Sverige

I skrivande stund finns det hundratals seriösa VPN-företag på marknaden (tusentals om vi räknar med de värdelösa gratisalternativen). Men det är bara ett fåtal av dem som klarar av att överlista Hulus kraftiga brandväggar.

Till skillnad från andra tv-plattformar såsom Netflix är Hulu bara tillgängligt i USA och Japan. Hulu har med andra ord blockerat alla IP-adresser som inte hör hemma i något av de länder som precis nämnts.

Men det är ingen större fara. Med en VPN kan ni lura Hulu (och många andra streamingtjänster) att tro att ni befinner er i ett annat land. I Hulus fall ska ni koppla upp er mot en amerikansk server, men det snackar vi mer om lite längre ner i guiden.

Lås upp Hulu i Sverige – en komplett guide

När exempelvis SVT ska låsas upp i utlandet är processen löjligt enkel. För att lura dem kopplar ni upp er mot en Svensk VPN-server – sen är det klart. När det kommer till Hulu är det tyvärr inte lika enkelt.

Då de inte accepterar svenska betalkort måste ni köpa ett presentkort, och som vi snackat om tidigare; det är långtifrån alla VPN-leverantörer som klarar av att överlista Hulu.

Men ni kan vara lugna. Om ni bara följer de steg som anges nedan är Hulu överlistat på bara en liten stund.

När det kommer till just streaming kan ni inte välja vilken VPN-leverantör som helst. Hulu ger sig ofta ut på ”IP-räder” där de blockerar VPN-företagens IP-nummer till höger och vänster.

Och precis som många andra tv-plattformar försöker även Hulu lyckas med konststycket att särskilja VPN-trafik från vanlig HTTPS-trafik, för att på så sätt neka inträde för svenska användare.

topplistan hittar ni de bästa VPN-alternativen. Men om ni inte vill eller orkar hoppa över dit kan Cyberghost nämnas som ett mycket starkt VPN-alternativ som klarar av att låsa upp i princip allt, inklusive Hulu förstås.

cyberghost-hulu

Hos Cyberghost är de amerikanska servrarna (och alla andra VPN-servrar för den delen) blixtsnabba och supportgänget svarar oftast inom trettio sekunder. Tack vare att det finns många USA-servrar att välja på är det lätt att hitta en rapp sådan, och då kundsupporten är minst lika kvick behöver man inte vänta i timmar för att få hjälp.

Nu är det färdigsnackat – följ de steg som anges nedan så är Hulu överlistat på ett nafs.

Steg 1: Skapa ett konto på Cyberghost.com

Steg 2: Ladda ner den VPN-app som passar bäst. Cyberghost bjussar på egenutvecklade appar för alla vanliga enhete

r (iOS, Android, Windows och Mac) samt några till.

Steg 3: Logga in i VPN-klienten och välj en amerikansk server.

cyberghost-amerikansk-server

Steg 4: Köp ett Hulu-presentkort på exempelvis CardDelivery.com eller Mygiftcardsupply.com.

huliu-presentkort

Steg 5: Besök Hulu.com/gifting och lös in presentkortet.

presentkort-för-hulu

Steg 6: En ny flik bör öppnas, men om webbläsaren skulle krångla kan ni helt enkelt besöka sajten manuellt genom att ange ”Hulu.com” i adressfältet.

Steg 7: Klicka på ”Start your free trial”

Steg 8: Välj den abonnemangsform som passar bäst. De reklamfinansierade varianterna är ganska trevligt prissatta, som ni ser nedan.

medlemskap-för-hulu

Steg 9: Fyll i informationsfältet och klicka på ”Continue”

Steg 10: Om ni tvingas ange ett amerikanskt postnummer, använd ”55315” eller ”55315”. De bör fungera utmärkt.

Steg 11: Det var faktiskt allt. Ni kan nu kika på Hulu oavsett var ni befinner er. Om någonting skulle krångla – kontakta Cyberghosts kundsupport och/eller hojta till i kommentarsfältet.

Vilka fördelar bjuder en VPN-tjänst på?

Cyberghost klarar av mer än att ”bara” låsa upp Hulu. BBC iPlayer och Netflix kan överlistas hur enkelt som helst, och detsamma gäller för SVT Play, NRK, HBO Nordic och många andra nordiska plattformar.

Utöver detta får även säkerhetsläget sig en rejäl skjuts i rätt riktning då hela internetuppkopplingen kapslas in i en skyddande tunnel. Om ni vill läsa mer om VPN-tekniken – kika vidare här, och om det är Cyberghost ni vill veta mer om, läs gärna recensionen.

Svar på vanligt ställda frågor:

#1. Var är Hulu tillgängligt?

I USA och Japan. Om ni försöker koppla upp er i något annat land är det felmeddelanden som väntar, om ni inte använder er av en VPN vill säga.

#2. Vilka VPN-tjänster låser upp Hulu?

Det är bara de bästa och mest högpresterande VPN-aktörerna som klarar av att överlista Hulus skyddsåtgärder. Men för att svara på frågan klarar både ExpressVPN(recension) och Cyberghost(recension) av den uppgiften.

#3. Är det lagligt att låsa upp Hulu i Sverige?

Ja. Det finns inget i Hulus användaravtal som säger att det är förbjudet att använda en VPN-tjänst för att ”lura systemet”. VPN-tekniken nämns inte överhuvudtaget. De säger dock att användare som inte befinner sig i USA eller Japan kan stängas av.

Mer specifikt vinner ni förmodligen inga popularitetspriser om ni använder er av en VPN för att kika på Hulu. Men i skrivande stund har de inte portat några användare – och det lär de inte göra i framtiden heller.

#4. Vilka VPN-tjänster klarar inte av att låsa upp Hulu?

Alla VPN-företag säger att de är störst, bäst och vackrast, men trots att så är fallet är det bara ett fåtal av dem som klarar av att låsa upp Hulu.

För att nämna några exempel klarar följande VPN-aktörer inte av att överlista Hulu:

  • IPVanish
  • PureVPN
  • Private Internet Access
  • Avast Secureline

Och en lång rad fler.

#5. Kan en VPN-tjänst som är gratis överlista Hulu?

Nej. Att låsa upp utländska streamingtjänster är svårt, kostar pengar och kräver specialkompetens från VPN-företagens sida. Många kostnadsfria VPN-tjänster tillämpar dessutom databegränsningar, så även om ni skulle lyckas låsa upp Hulu kan ni inte kika mer än någon halvtimme.

För det andra är gratisalternativens VPN-servrar plågsamt långsamma och för det tredje säljer de vidare all data till diverse reklaminstitut, och kan knappast ses som något stabilt alternativ.

#6. Varför är inte Hulu tillgängligt överallt?

Hulu (och många andra tv-plattformar) köper in sitt material från stora mediebolag som säljer sina filmer och tv-serier flera gånger, dvs. till många olika regioner, för att på så sätt tjäna mer pengar.

Och då Hollywood gillar dagens ganska snedvridna licenssystem måste streamingplattformarna lyda och därmed låsa ute kunder som bor i ”fel” länder.

#7. Fungerar Hulu i Storbritannien?

Nej. Då Hulu är en amerikansk tv-plattform är det omöjligt att komma åt materialet i Storbritannien. År 2018 klurade Hulu på huruvida en internationell utrullning skulle vara möjlig, och vid det tillfället sågs Storbritannien som en stark kandidat. Men någon brittisk lansering blev det tyvärr aldrig frågan om.

Om ni bor eller semestrar i Storbritannien kan ni förstås låsa upp Hulu med en VPN – precis som vanligt. En amerikansk IP-adress och ett Hulu-konto är allt som behövs.

#8. Vad kostar ett Hulu-abonnemang?

Att kunna kika på Hulu gratis kan ni tyvärr glömma. För många år sedan erbjöd de gratis prova på-abonnemang, men den tiden är förbi.

Numera kostar de reklamfinansierade abonnemangen från $5.99 i månaden, och om ni vill slippa avbrotten får ni dubblera den summan (den reklamfria varianten går loss för $11.99 i månaden).

#9. Hur kan man betala för Hulu i Sverige?

Om ni vill komma åt Hulu utanför USA eller Japan kan ni använda er av något av de presentkorts-alternativ som angetts ovan.

Men det finns även ett tredje alternativ. På Statespay kan ni skapa ett virtuellt kreditkort som fungerar utmärkt i USA. Den enda nackdelen är att det kostar en slant, närmare bestämt $3.99 i månaden.

statespay-betalmedel

#10. Hulu klagar på ett Proxy-fel, vafalls?

Om Hulu inte släpper in er kan det vara ett Proxy-fel som spökar. Ni kan försöka lösa felet tillsammans med VPN-företagets kundtjänst, men om ni inte vill/orkar tjattra med dem bör problemet kunna avhjälpas om ni inaktiverar IPv6.

Mer specifikt är IPv6 ett nytt (okej nygammalt) IP-protokoll som långtifrån alla VPN-aktörer stödjer fullt ut, och den svagheten har Hulu sniffat sig till. Prova gärna med att avaktivera IPv6 genom att följa den här guiden, och om inte det hjälper – ta kontakt med supportavdelningen och förklara vad som hänt.

I övrigt kräver vissa VPN-företag att ni använder er av specifika streamingservrar för att Hulu ska kunna överlistas. Ta gärna kontakt med VPN-företaget och fråga vilka servrar som klarar av att låsa upp Hulu.

Om ni har några frågor, hojta gärna till i kommentarsfältet nedan. Och om ni gillar guiden – dela den gärna på Facebook eller Twitter.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN