I denna artikel går vi igenom hur ni installerar cCloud. Skärmavbilderna är tagna från PC-versionen av Kodi 18, Leia. Men då gränssnittet ser likadant ut på alla enheter fungerar guiden finfint på alltifrån Smart TV-apparater till mobiltelefoner.

cCloud fokuserar främst på live TV-innehåll, och det som gjort tillägget så pass populärt är förmodligen det breda utbudet. Appen är utöver detta helt gratis och ingen registrering krävs.

Innan vi börjar..

Många Kodi-användare väljer att skydda sig via en VPN-tjänst. Tack vare detta kan vår regering, våra internetoperatörer och skumma advokatbyråer aldrig få reda på vad vi pysslar med online. Jag rekommenderar att ni använder er av en VPN-tjänst som är snabb nog för låta dig strömma Kodi-material utan laggande, buffrande, och annat trams – samtidigt som säkerhetsläget är på topp och loggpolicyn är bergsäker.

En VPN-leverantör som bockar i alla dessa krav samt mycket är är Cyberghost(recension). VPN-tjänsten är utöver detta även enkel att komma igång med och fungerar på en lång rad enheter – inklusive Windows, Mac, iOS, Linux samt Android. Om ni vill kunna jämföra samtliga VPN-tjänster mot varandra är för övrigt topplistan ett mycket bra val.

Läs mer: Här listas de bästa VPN-tjänsterna för Kodi

Installera cCloud på er Kodi-enhet

Installationen delas för enkelhets skull upp i två delar, som ni märker nedan.

Del 1: Tillåt installationer från okända källor

Steg 1: Ta er till hemskärmen och tryck på kugghjulet för att komma till ”Settings.”

inställningar-för-kodi

Steg 2: Därefter tar ni er till ”System”

kodi-system-settings

Steg 3: Välj efter detta ”Add-ons” och bocka för ”Unknown Sources”

app-settings-för-kodi

Steg 4: Därefter bekräftar ni att tredjepartsappar ska tillåtas. Jag har själv använt mig av cCloud ett bra tag och appen har tuffat på hur bra som helst.

varningsmeddelande-för-kodis-appinställningar

Nu är den första biten av installationsförloppet avklarad. Härnäst ska vi installera cCloud från en tredjepartskälla som kallas för Kodil.

OBS! Alla Kodi-användare bör använda sig av en VPN-tjänst, och enligt mig är Cyberghost det bästa valet. En VPN-tjänst skyddar hela internetuppkopplingen mot hackers, snokande internetoperatörer och mycket mer. Förutom detta bjussar även VPN-tekniken på en lång rad andra fördelar, som ni kan läsa mer om här.

Del 2: Installera källan ”Kodil” och därefter ”cCloud”

Steg 1: Ta er tillbaka till huvudmenyn och klicka på kugghjulsikonen.

inställningar-för-kodi

Steg 2: Klicka på ”File Manager”.

kodi-file-manager

Steg 3: Dubbelklicka därefter på ”Add source”

add-source-i-kodi-1

Steg 4: När ni ser följande gränssnitt – klicka på ”<None>”

kodi-add-source-none

Steg 5: Skriv http://www.lvtvv.com/repo/ i fältet och klicka ”OK”. Det är väldigt viktigt att ni använder er av rätt adress, annars får ni besök av ett ilsket felmeddelande.

lägg-till-källa-ccloud

Steg 6: Välj vad källan ska heta. Det enklaste är om ni döper den till Kodil, och därefter klickar ”OK”.

döp-källan-till-kodil

Steg 7: Ta er därefter tillbaka till hemskärmen och välj ”Add-ons” i sidopanelen.

kodi-hemskärm-add-ons

Steg 8: Öppna därefter upp paket-installeraren som ni hittar längst upp till vänster.

paketinstalleraren-för-kodi

Steg 9: Välj ”Install from zip file”

kodi-install-from-zip-file

Steg 10: Leta reda på namnet du gett källan i steg 6, och klicka på det. I mitt fall heter källan Kodil.

kodil-installation-install-from-zip

Steg 11: Klicka på Zip-filen som heter repository.kodil[versionsnummer].zip

kodi-installera-kodil

Steg 12: När installationen har lyckats visas en ruta längst upp till höger i gränssnittet. Detta innebär att Kodil nu har installerats.

kodil-är-installerat

Steg 13: Klicka på ”Install from repository”

install-from-repository-kodi

Steg 14: Klicka på ”Kodil-repository”

kodil-repository

Steg 15: Välj ”Video add-ons”

video-add-ons-för-kodil

Steg 16: Välj ”cCloud TV” (det lättaste är att söka efter cCloud via vänsterflikens sökfunktion som kallas för ”Filter”)

filter-för-kodi

Steg 17: Klicka på ”Install”-knappen som ni hittar längst ner till vänster. Om en ny skylt dyker upp klickar ni ”OK” på denna.

install-ccloud-1

Steg 18: En popup-ruta dyker nu upp som bekräftar det vi redan har på känn – cCloud är installerat.

ccloud-är-installerat-visar-en-popup-ruta

Steg 19: Gå tillbaka till hemskärmen och välj återigen ”Add-ons”. Klicka därefter på ”Video add-ons” och välj ”cCloud TV”. Därefter kommer cCloud TV:s huvudgränssnitt att visa upp sin fina hjässa.

ccloud-tv-hittar-vi-på-kodi

Vad innehåller cCloud TV?

Som ni själva ser finns det en hel del att välja på: Sport, filmer, tv-serier, dokumentärer – i princip allt vi kan tänka oss.

kodi-installerar-ccloud-och-visar-innehåll

Få en bättre Kodi-upplevelse med en VPN-tjänst

Allt ni gör på internet övervakas i realtid av både vår regering samt våra internetoperatörer. Detta innebär bland annat att upphovsrättstroll samt oetiska advokatorganisationer kan ställa till med en hel del problem om de väl sätter klorna i oss.

Då det inte är vi själva som styr över det material som Kodi-tilläggen bjussar på kan upphovsrättstrollen sniffa upp våra IP-adresser och beskylla oss för både det ena och det andra. Seriösa VPN-leverantörer, såsom de på topplistan, döljer våra riktiga IP-adresser och byter ut dessa mot företagets egna sådana. På detta sätt hålls obehöriga snokare borta, och om någon, tex. ett upphovsrättstroll, försöker ta reda på vilken VPN-kund som använt ett visst IP-nummer, får de kalla handen direkt.

Just nu står Cyberghost för det mest stabila och prisvärda alternativet, och det är löjligt enkelt att komma igång:

Steg 1: Teckna er för CyberghostVPN

Steg 2: Ladda ner och installera en VPN-app på den enhet ni använder er av. Cyberghost tillåter för närvarande sju samtidigt uppkopplade enheter – vilket är ett hack över medelnivån.

Steg 3: Koppla upp er mot en lämplig VPN-server. Ju närmare servern är – desto snabbare går det. Svenskar bör därför koppla upp sig mot svenska VPN-servrar i första hand.

Enligt våra tester är samtliga av Cyberghosts VPN-servrar kvicka, inklusive de amerikanska, svenska, brittiska och kanadensiska sådana. Detta innebär att vi kommer åt samtliga regionslåsta Kodi-tillägg såsom CBC, NHL TV samt BBC iPlayer med flera – helt utan frysande eller buffrande.

cyberghost-för-windows-applikation

Utöver detta erbjuder Cyberghost dessutom en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över 45 dagar – om ni inte skulle vara helt nöjda vill säga.

Sammanfattning

Det finns ett stort antal Kodi-tillägg att välja på, och cCloud är i mitt tycke ett av de bästa. Jag har själv använt mig av tillägget en längre tid och kan gå i god för att det fungerar stabilt.

Läs mer: Allt om Kodi: Tillägg, tips, guider och mycket mer

Läs mer: Installera tv-serie- och film-tillägget Venom

Prenumerera
Notifiera mig
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments