Vilken är den mest populära torrentsidan år 2020? The Pirate Bay kanske? Ja, så är det faktiskt. Förra året hittade vi YTS på förstaplatsen, men numera är det återigen The Pirate Bay som regerar.

Under de senaste åren har streamingsidorna (tex. Nyafilmer och DreamfilmHD) stigit i popularitet, men torrentsajterna är fortfarande mycket populära.

Tips: Fildela säkrare med en bra VPN-tjänst.

Nog snackat – över till de bästa torrent-sajterna år 2020.

I listan nedan presenteras de bästa torrentsajterna. De 10 mest populära alternativen har bra rutiner på plats som skyddar användare mot torrenter som är av dålig kvalitet, eller rentav farliga. Många av de sajter som placerar sig högt upp har dessutom trogna och erfarna uppladdare på plats, såsom Justiso (laddar upp mycket swesub-torrenter), ETTV, och många andra.

Förra årets placering presenteras inom parentes, och precis som förra året är det Alexa-rankingen som avgör placeringarna.

#1. The Pirate Bay (3)

the-pirate-bay-logo

TPB är återigen världens största torrentsida. Tre välkända svenskar drog igång sajten år 2003, och sedan dess har väldigt mycket hänt. Sidan har tex. tagits ner ett antal gånger och de ursprungliga ägarna har straffats (i en farsartad rättegång). Men inget kan stoppa dem. TBP kör med dängan: ”The world’s most resilient pirate site”, och den stämmer ruskigt bra.

De driftproblem som plågade TPB under 2018 och delar av 2019 verkar vara bortsuddade. TPB har dessutom lanserat en streamingfunktion och bytt till en lite mer begriplig Onion-adress. TPB-gänget har med andra ord jobbat hårt, och det har lönat sig.

Grundades: 2003
Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 169

#2. YTS.lt (1)

yts-logo-landningssida

Världens näst största torrentsajt, YTS.lt – är kända för att döpa om och ladda upp populära film- och serie-releaser. Allt är dock inte frid och fröjd, under det senaste året har de stämts av tre mediebolag. Den senaste gången valde de att betala. Men trots att ägaren blev omkring 1.4 miljoner kronor fattigare ligger sajten fortfarande uppe, och lär göra så under ett bra tag framöver.

Grundades: 2018
Nerladdning via ett klick: Nej
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 244

#3. 1337X (2)

1337x-logo

1337X slog upp sina dörrar år 2007. Sajten är fruktansvärt rapp och med en bra annonsblockerare i ryggen slipper man all tänkbar reklam. 1337x listar i princip allt, och de har många duktiga uppladdare som ser till att nytt material ploppar upp fort som attan.

Grundades: 2007
Nerladdning via ett klick: Nej
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 307

#4. RARBG (4)

rarbg.to-logo

RARBG drog igång år 2008. Vid samma tidpunkt hade de lite problem med upphovsrättslobbyn, men det är historia. RARBG fokuserar mest på att erbjuda filmer och tv-serier i bra kvalitet, och med tanke på att de kammat hem fjärdeplatsen på topplistan verkar de göra ett bra jobb med just detta.

Grundades: 2008
Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 428

#5. Nyaa.si (6)

nyaa.si_

Nyaa.si är en Singapore-baserad torrentsajt som främst satsar på anime- och filmreleaser. År 2018 hade de lite problem med Cloudflare, men det rättade till sig ganska kvickt. Som ni själva ser plockar de hem en placering år 2020, så användarna verkar iallafall vara nöjda.

Grundades: 2015
Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 861

#6. Torrentz2 (5)

torrentz2-torrent-site

Torrentz2 är en klon av den forna torrentsajten Torrentz.eu, som la ner sin verksamhet år 2016. Sajten bjuder inte på några egna torrenter, utan fungerar bara som en torrent-sökmotor.

Grundades: 2016
Nerladdning via ett klick: Nej
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 1.090

#7. EZTV.io (9)

eztv

EZTV.io är en relativt nystartad torrentsida med strax över 150.000 torrenter. Sidan bytte ägare år 2015. De gamla ägarna hävdade att de blivit lurade, men huruvida de blev det eller inte är det få som vet. Torrentsajten fokuserar främst på tv-serier.

Grundades: 2015
Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 1.186

#8. LimeTorrents (7)

limetorrents.cc-logo-landningssida

LimeTorrents är en stor och minst sagt seglivad torrentsida. Upphovsrättslobbyn har varit på dem som iglar genom åren. På grund av detta har de blivit blockerade i ett flertal länder, och har fått byta domännamn några gånger, men det är ingen större fara. De är fortfarande uppe och tickar – precis som vanligt.

Grundades: 2009
Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 1.581

#9. Fitgirl Repacks (ny)

fitgirl-repacks

Nepp, nykomlingen Fitgirl Repacks är ingen träningssajt, utan en fullfjädrad torrentsajt. På webbsidan hittar ni i princip bara crackade spel, och nerladdningarna ska vara snabba som bara den. Deras torrenter laddas främst upp på TPB och 1337x, men de erbjuder samtidigt magnetlänkar till allt material som listas på deras egen sajt.

Grundades: 2014
Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 1.883

#10. TamilRockers (ny)

fitgirl-repacks

TamilRockers är Indiens största torrentsida, men bara för att så är fallet hittar vi inte bara en massa Bollywood-trams. Sajten finns tillgänglig på engelska, och de har mängder av besökare från jordens alla hörn. I övrigt är upphovsrättslobbyn dem hack i häl, men än så länge är de uppe och tickar.

Grundades: 2011
Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 2.035

Så här laddar ni ner en torrent?

För att ni ska kunna ladda ner filer via Bittorrent-protokollet krävs en torrentklient som håller måttet. Många av dessa är helt gratis, utvecklas av entusiaster och kan laddas ner på ett mycket enkelt sätt. Nedan förklarar jag hur ni kommer igång:

Steg 1: Ladda ner en Torrentklient. I detta exempel väljer vi att använda oss av qBittorrent, som kan hittas på Fosshub.com/qBittorrent.

ladda-ner-qbittorrent

Steg 2: Följ alla installationssteg, ta er till Slackware.com och klicka på en torrent i listan.

slackware-linuxdistributioner

Steg 3: Välj en lämplig mapp där torrenten ifråga ska hamna, och klicka ”OK”

spara-torrent-i-qbittorrent

Steg 4: Öppna qBittorrent, och se till att torrenten laddas ner fullständigt.

qbittorrent-gränssnitt

Steg 5: Nu har ni en fullt fungerande Linux-distribution på hårddisken. Ni måste förstås inte installera Linux, men ni kan klappa er själva på axeln då ni precis laddat ner eran första torrent. Och om ni behöver tips vad gäller lämpliga torrentsajter behöver ni inte leta länge *wink wink*.

Som ni själva märkte var hastighetsläget perfekt, och detta har vi Bittorrent-tekniken att tacka för. Men alla torrenter är tyvärr inte lika rappa som den testtorrent som precis laddades ner. Men men, välj en bra torrentsida så är det problemet inte särskilt blödigt.

Med en VPN-tjänst kan ni fildela säkert och anonymt

VPN-tekniken bjussar på två viktiga fördelar när det kommer till just fildelning. För det första krypteras hela internetanslutningen, och med detta sagt kan inga snokande internetoperatörer, upphovsrättsorganisationer, advokatbyråer och dylikt ta reda på vad ni gör på nätet. Ni slipper då även de så kallade kravbreven eller utpressningsbreven – som dyker upp i var och varannan brevlåda.

För det andra är fildelning lite av en säkerhetsrisk. Då en direkt uppkoppling skapas mot ett antal främlingar blir era riktiga IP-nummer synliga, och med den informationen kan oärliga användare hitta på en hel del bus. För ett tag sedan hittade ett gäng hackers en allvarlig säkerhetsbrist i uTorrent, vilket ledde till att många fildelare drabbades av virusangrepp samt andra tråkigheter.

Vilken VPN-tjänst passar bäst för fildelning?

ivacyvpn-torrenting

Med en VPN-tjänst i ryggen döljs era riktiga IP-nummer på ett mycket effektivt sätt, och vissa VPN-aktörer har till och med valt att optimera sina VPN-servrar för just denna ädla hobby. De bästa VPN-alternativen för just fildelning hittar ni här, och om ni vill jämföra vidare finns även VPN-topplistan tillgänglig.

Många VPN-aktörer erbjuder även gratis prova på-konton, som kan användas helt utan risk i uppemot en månad. I somliga fall behöver ni inte ens uppge några betaluppgifter.

Gör så här för att komma igång:

Steg 1: Välj en kompetent VPN-tjänst och ta er till deras officiella webbsida. Jag har testat extremt många sådana, och kan med gott samvete säga att IvacyVPN(recension) kan ses som ett mycket bra val. Om ni vill jämföra med samtliga av VPN-alternativen bör en inhalkning på topplistan ses som en bra idé.

Steg 2: Skapa ett konto och ladda ner en VPN-app som passar den enhet ni använder er av. IvacyVPN erbjuder egenutvecklade appar för bland annat Windows, Mac, Android och iOS.

Steg 3: Starta upp VPN-appen och koppla upp er mot en VPN-server. Ju närmare servern ni befinner sig – desto bättre blir hastighetsläget. För fildelning bör en svensk VPN-server väljas, om ni befinner er i Sverige vill säga.

Steg 4: Ni kan nu fildela på ett betydligt säkrare sätt.

Google censureras av copyrightanslag

För några år sedan kunde ni googla på en specifik torrent, och vips blev man överöst av ett större gäng relevanta sökresultat. Den tiden är dock förbi. Upphovsrättslobbyn har tvingat alla större sökmotorer att rensa bort sökresultat som kan förknippas med piratkopiering, vilket i längden bidrar till att sökmotorerna försämras – det vill säga inte visar de resultat som användarna vill se.

Med detta sagt är det mest bekväma alternativet att använda er av någon/några av de torrentsidor som nämns i artikeln.

Se upp för fejkade torrenter

Alla torrentsajter som ni hittar på topp 10-listan ovan har inte blivit populära av en slump. De har kämpat hårt för att locka till sig användare. Och för att få samma användare att stanna kvar krävs det att torrentsajten ifråga sköter sig rent säkerhetsmässigt. Det ska med andra ord inte existera några virusinfekterade torrenter, farlig reklam eller annat trams.

En annan bra vana är att aldrig ladda ner .WMV- eller .VMA-filmer, då dessa nästan alltid är fejkade, eller i värsta fall farliga. Ni bör också använda ett antivirusverktyg (tex. Virustotal.com) för att undersöka alla .RAR-, .TAR- samt .ZIP-filer innan ni öppnar dessa på era enheter.

Och om det är The Pirate Bay som föredras, se till att ladda ner torrenter från dödskallemärkta användare. Dessa har bevisat att de är att lita på – och deras torrenter är av mycket bra kvalitet.

trusted-uploader-the-pirate-bay

Om ni följer de råd som nämns ovan kan ni undvika en hel del problem.

Övriga torrentsajter som fortfarande fungerar

Nedanstående torrentsidor är populära, men kvalar dock inte in på topp 10-listan. Här blandas öppna torrentsajter med slutna sådana med krav på registrering.

TorrentDownloads

torrentdownloads-logotyp

TorrentDownloads faktiskt varit med och lekt bland de stora grabbarna på topplistan, men populariteten verkar ha dalat. Trots att besökarna sviker är utbudet brett, och designen snygg. TorrentDownloads kanske repar sig, vem vet?

Grundades: 2017
Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej

Zoogle

zoogle-logo

Zoogle är en relativt ung torrentsida med över 3.5-miljoner torrents. En smidig topplista finns tillgänglig och de satsar i huvudsak på tv-serier och filmer.

Grundades: 2013
Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej

Torlock

torlock

Torlock är en torrentsökmotor som främst listar tv-serier samt filmer. Användare som rapporterar in fejkade torrenter kan dessutom belönas på olika sätt, vilket innebär att Torlock bör räknas som seriösa.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej

iDope

idope

iDope är en ganska stor torrentsajt som listar omkring 20 miljoner torrenter. Gränssnittet är rent och fint, och om ni slinker in med en annonsblockerare i ryggen slipper ni all tänkbar reklam.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej

Nordicbits

nordicbits

Nordicbits är nordisk torrentsida som har hängt med ett bra tag. I skrivande stund krävs en inbjudan för att bli medlem, och utbudet består främst av filmer samt tv-serier.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja

LinuxTracker

linux-tracker-torrentsida

Med tanke på namnet, dvs. LinuxTracker, förstår säkert alla att det är Linux-material som det är frågan om. Ingen registrering krävs – det är bara att tuta och köra direkt från start.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej

EbookShares

ebook-shares-torrentsajt

EbookShares är en torrentsajt som bara fokuserar på e-böcker.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja

TorrentLeech

torrentleach

TorrentLeech är en större, och mycket privat torrentsajt med över 100.000 användare. Registreringen stängs med jämna mellanrum, men om ni har tur (eller kanske en invite?) kan ni säkert knipa en plats.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja

SceneTime

scenetime

SceneTime hittar ni bara scenreleaser. Registrering krävs.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja

IPTorrents

iptorrents-torrentsida-med-öppen-registrering

IPTorrents var länge en helt öppen torrentsida, men numera är det registreringskrav som gäller. Sajten är rumänsk och materialet är relativt blandat.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja

MacTorrents

mactorrents.com-sajten

Vatten är vått, och MacTorrents bjussar på torrenter för Mac. Sajten är snyggt designad, men reklamen är dock något störande. Inte ens annonsblockerarna kan rå på reklamen. Surt sa räven.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja

ILoveClassics

iloveclassics-torrentsajt

ILoveClassics är en torrentsajt som fokuserar på klassiska filmer, dvs. filmer som släpptes 1988 eller tidigare. Om ni börjar gaffla om en nyare film – räkna med en verbal örfil.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja

Takeabyte Nordic

takeabyte-nordic

Takeabyte Nordic listar främst nordiska scenreleaser. Registrering krävs.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja

NorBits

norbits-torrentsajt

Hos NorBits är det enbart norskt material som erbjuds. En inbjudan krävs för att bli medlem.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja

DanishBits

danishbits

DanishBits är en dansk torrentsajt med registreringskrav. Registreringen är för närvarande stängd.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja

FinVIP

finvip

FinVIP listar enbart finskt material. Registreringen är stängd.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja

MusicMaster

music-master

MusicMaster är en rumänsk torrentsajt som enbart listar musik.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja

TorrentGalaxy

torrentgalaxy

Hos TorrentGalaxy är materialet minst sagt blandat, men det är främst tv-serier och film som gäller.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej

Toorgle

toorgle

Toorgle har ingenting med Tor att göra. Toorgle är en gigantisk torrent-databas som hämtar sina sökresultat från över 450 torrentsajter.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej

YourBittorrent

yourbittorent

YourBittorrent är en ganska stor torrentsida med ett rent gränssnitt och blandat innehåll.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej

Popcorn Time

popcorn-time

Popcorn Time är egentligen inte en regelrätt torrentsida, även om de använder sig av bittorrent-tekniken för att slinga iväg filmer och tv-serier helt gratis. Här listas VPN-tjänster som passar extra bra för just Popcorn Time.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja

SeedPeer

seedpeer

SeedPeer är en relativt stor torrentsajt med blandat material. Ingen registrering krävs.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej

SkyTorrents

skytorrents

SkyTorrents är en torrentsökmotor som indexerar andra sidors innehåll. För närvarande kan vi söka bland strax under 25 miljoner torrenter. I övrigt finns även en topp 100-lista tillgänglig.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej

SumoTorrent

sumotorrent

SumoTorrent öppnade sina dörrar år 2007, och har sedan dess växt rejält. Numera har sajten strax över en miljon besökare per månad och omkring 8 miljoner torrenter. Innehållet är brett, men tv-serier och filmer verkar vara mest populärt. I övrigt är gränssnittet rent och det är heller inte svårt att stöta på nordiska torrenter.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej

Torrentfunk

torrentfunk

Torrentfunk är kanske inte populärast i klassen, men sajten är iallafall modern som få. Uppladdare kan verifieras, torrenter kan betygsättas och mer specifikt bör Torrentfunk räknas in som en riktigt trevlig torrentsida.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej

Är det någon torrentsida som bör tas tas bort eller läggas till? Är det någon viktig information som saknas? Om så skulle vara fallet – hojta gärna till via kommentarsfältet.

LÄMNA ETT SVAR

Kommentera gärna!
Ange ditt namn