Vilken är den mest populära torrentsidan år 2019? The Pirate Bay kanske? Nepp, så är det inte. YTS har tagit över ledningen, och i listan nedan hittar ni en lång rad andra torrentsajter som fortfarande fungerar.

I övrigt har streamingsidorna (tex. Nyafilmer och DreamfilmHD) stigit i popularitet på senare tid, men bittorrent-sajterna kan fortfarande beskrivas som mycket populära.

The Pirate Bay hittar vi först på tredjeplatsen. Slagen av både YTS samt uppstickaren 1337x. Men varför har The Pirate Bay dalat i popularitet? Det korta svaret är att sajten ifråga blivit alltmer ostabil. Ta mig inte fel, alla torrentsajter drabbas av lite nertid titt som tätt, men TBP-plattformen har tyvärr börjat gunga ordentligt. Somliga misstänker att proxysajterna DDoS-attackerar huvudsajten för att dra in mer annonsintäkter, men det är än så länge bara ett rykte.

Nog snackat – över till de bästa torrent-sajterna år 2019.

Här presenteras de absolut bästa torrentsajterna. Samtliga av dessa har bra rutiner på plats som skyddar användare mot torrenter som är av dålig kvalitet, eller rentav farliga. Hela topp 10-gänget har dessutom trogna och erfarna uppladdare på plats, såsom Justiso (laddar upp mycket swesub-torrenter) samt ETTV, som ser till att nytt material läggs till i en mycket rask takt.

#1. YTS.lt

yts-logo-landningssida

Världens största torrentsajt – kända för att döpa om och ladda upp populära releaser av nya filmer och serier. Sajten är en avknoppning av YTS- och YIFY-sajterna, och som sagt, mer populär än någonsin.

Reklamen kan dock vara något störande och vare sig Ublock Origin eller Adblock Plus biter mot denna. Tvåan, 1337x, är i mina ögon ett bättre val. Men smaken är trots allt som vår mörkaste kroppsdel.

Grundades: 2018
Nerladdning via ett klick: Nej
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 205
Länk: YTS.lt

#2. 1337X

1337x-logo

1337X skapades redan år 2007. Sedan dess har sidan växt långsamt men stabilt. Torrentsajten fick för övrigt ett rejält uppsving efter att en konkurrerande torrentsajt, Kickasstorrents, stängdes ner.

Sidans sökresultat kommer inte längre upp i Googlesökningar, vilket innebär att de som vill ta del av sajtens material alltid måste besöka startsidan. 1337x nischar sig inte åt något speciellt innehåll, dock kan filmkategorin beskrivas som den mest populära.

I övrigt är sajten oerhört rapp, och med annonsblockerare eller tre slipper vi alla typer av reklam.

Grundades: 2007
Nerladdning via ett klick: Nej
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 248
Länk: 1337x.to

#3. The Pirate Bay

the-pirate-bay-logo

TPB är för närvarande världens tredje största bittorrent-sajt med sina över 5 miljoner användare. Tre välkända svenskar drog igång sajten år 2003, och sedan dess har väldigt mycket hänt.

Webbsidan har hotats av nedstängning i princip varje år och har även blockerats för användare i bland annat Norge, Danmark och England. TPB har har också drabbats av mycket nertid under det senaste året, men de ansvariga verkar ha lyckats få bukt på problemet. Just nu är sidan hur stabil som helst, och så länge inget oväntat inträffar lär sajten alltid vara högt rankad på denna lista.

Grundades: 2003
Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 288
Länk: Thepiratebay.org

#4. RARBG

rarbg.to-logo

RARBG slog upp dörrarna år 2008 och har sedan dess växt rejält. Samma år som de startade upp sin verksamhet stängdes sajten ner under en kortare period på grund av påtryckningar från upphovsrättsindustrin. Men de återhämtade sig lyckligtvis fort. Sedan dess har de varit uppe och tuggat året runt, och om inget oväntat händer så hänger de säkert med ett tag till.

Webbsidans gränssnitt är mycket modernt, men även om torrentsidan är snyggare än många konkurrenters sajter har de inte kommit upp i samma storlek som storebrorsan The Pirate Bay, än så länge vill säga.

Grundades: 2008
Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 325
Länk: Rarbg.to

#5. Torrentz2

torrentz2-torrent-site

När Torrentz.eu la ner sin verksamhet år 2016 skapades denna klon, som faktiskt är riktigt populär. Sajten har haft lite problem med nertid samt försvunna torrenter, men numera tuffar de på fint.

Grundades: 2016
Nerladdning via ett klick: Nej
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 498
Länk: Torrentz2.eu

#6. Nyaa.si

nyaa.si_

En Singapore-baserad torrentsajt som främst satsar på anime samt filmreleaser. Sajten hade lite problem med Cloudflare förra året, men det verkar ha rättat till sig.

Grundades: 2015
Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 549
Länk: Nyaa.si

#7. LimeTorrents

limetorrents.cc-logo-landningssida

LimeTorrents är en stor och seglivad torrentsida som fått byta domännamn ett antal gånger på grund av diverse blockeringsförsök, men än så länge är de lyckligtvis uppe och tickar.

Grundades: 2009
Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 962
Länk: Limetorrents.info

#8. Zoogle

zoogle-logo

Zoogle är en relativt ung torrentsida som ger tillgång till över 3.5-miljoner torrents. En smidig topplista finns tillgänglig och i huvudsak listas tv-serier samt filmer.

Grundades: 2013
Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 1753
Länk: Zoogle.com

#9. EZTV

eztv

EZTV är en relativt nystartad torrentsida som ger tillgång till över 150.000 torrenter. Sidan har länge kantats av interna stridigheter vad gäller vem som egentligen äger sajten. Rätt ägare (enligt de själva i alla fall) styr numera rodret på den populära torrentsidan som nästan enbart fokuserar på tv-serier.

Grundades: 2015
Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 1950
Länk: EZTV.io

#10. TorrentDownloads

torrentdownloads-logotyp

Sajten har drabbats av nertid lite från och till, men nu verkar alla problem vara lösta. Utbudet är brett – och de har inte nischat sig åt något speciellt område.

Grundades: 2017
Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Alexa-ranking: 2.018
Länk: Torrentdownloads.me

Så här laddar ni ner en torrent?

För att ni ska kunna ladda ner filer via Bittorrent-protokollet krävs en torrentklient som håller måttet. Många av dessa är helt gratis, utvecklas av entusiaster och kan laddas ner på ett mycket enkelt sätt. Nedan förklarar jag hur ni kommer igång:

Steg 1: Ladda ner en Torrentklient. I detta exempel väljer vi att använda oss av qBittorrent, som kan hittas på Fosshub.com/qBittorrent.

ladda-ner-qbittorrent

Steg 2: Följ alla installationssteg, ta er till Slackware.com och klicka på en torrent i listan.

slackware-linuxdistributioner

Steg 3: Välj en lämplig mapp där torrenten ifråga ska hamna, och klicka “OK”

spara-torrent-i-qbittorrent

Steg 4: Öppna qBittorrent, och se till att torrenten laddas ner fullständigt.

qbittorrent-gränssnitt

Steg 5: Nu har ni en fullt fungerande Linux-distribution på hårddisken. Ni måste förstås inte installera Linux, men ni kan klappa er själva på axeln då ni precis laddat ner eran första torrent. Och om ni behöver tips vad gäller lämpliga torrentsajter behöver ni inte leta länge wink wink.

Som ni själva märkte var hastighetsläget perfekt, och detta har vi Bittorrent-tekniken att tacka för. Men alla torrenter är tyvärr inte lika rappa som den testtorrent som precis laddades ner. Men men, välj en bra torrentsida så är det problemet inte särskilt blödigt.

Med en VPN-tjänst kan ni fildela säkert och anonymt

VPN-tekniken bjussar på två viktiga fördelar när det kommer till just fildelning. För det första krypteras hela internetanslutningen, och med detta sagt kan inga snokande internetoperatörer, upphovsrättsorganisationer, advokatbyråer och dylikt ta reda på vad ni gör på nätet. Ni slipper då även de så kallade kravbreven eller utpressningsbreven – som dyker upp i var och varannan brevlåda.

För det andra är fildelning lite av en säkerhetsrisk. Då en direkt uppkoppling skapas mot ett antal främlingar blir era riktiga IP-nummer synliga, och med den informationen kan oärliga användare hitta på en hel del bus. För ett tag sedan hittade ett gäng hackers en allvarlig säkerhetsbrist i uTorrent, vilket ledde till att många fildelare drabbades av virusangrepp samt andra tråkigheter.

Vilken VPN-tjänst passar bäst för fildelning?

ivacyvpn-torrenting

Med en VPN-tjänst i ryggen döljs era riktiga IP-nummer på ett mycket effektivt sätt, och vissa VPN-aktörer har till och med valt att optimera sina VPN-servrar för just denna ädla hobby. De bästa VPN-alternativen för just fildelning hittar ni här, och om ni vill jämföra vidare finns även VPN-topplistan tillgänglig.

Många VPN-aktörer erbjuder även gratis prova på-konton, som kan användas helt utan risk i uppemot en månad. I somliga fall behöver ni inte ens uppge några betaluppgifter.

Gör så här för att komma igång:

Steg 1: Välj en kompetent VPN-tjänst och ta er till deras officiella webbsida. Jag har testat extremt många sådana, och kan med gott samvete säga att IvacyVPN(recension) kan ses som ett mycket bra val. Om ni vill jämföra med samtliga av VPN-alternativen bör en inhalkning på topplistan ses som en bra idé.

Steg 2: Skapa ett konto och ladda ner en VPN-app som passar den enhet ni använder er av. IvacyVPN erbjuder egenutvecklade appar för bland annat Windows, Mac, Android och iOS.

Steg 3: Starta upp VPN-appen och koppla upp er mot en VPN-server. Ju närmare servern ni befinner sig – desto bättre blir hastighetsläget. För fildelning bör en svensk VPN-server väljas, om ni befinner er i Sverige vill säga.

Steg 4: Ni kan nu fildela på ett betydligt säkrare sätt.

Google censureras av copyrightanslag

För några år sedan kunde ni googla på en specifik torrent, och vips blev man överöst av ett större gäng relevanta sökresultat. Den tiden är dock förbi. Upphovsrättslobbyn har tvingat alla större sökmotorer att rensa bort sökresultat som kan förknippas med piratkopiering, vilket i längden bidrar till att sökmotorerna försämras – det vill säga inte visar de resultat som användarna vill se.

Med detta sagt är det mest bekväma alternativet att använda er av någon/några av de torrentsidor som nämns i artikeln.

Se upp för fejkade torrenter

Alla torrentsajter som ni hittar på topp 10-listan ovan har inte blivit populära av en slump. De har kämpat hårt för att locka till sig användare. Och för att få samma användare att stanna kvar krävs det att torrentsajten ifråga sköter sig rent säkerhetsmässigt. Det ska med andra ord inte existera några virusinfekterade torrenter, farlig reklam eller annat trams.

En annan bra vana är att aldrig ladda ner .WMV- eller .VMA-filmer, då dessa nästan alltid är fejkade, eller i värsta fall farliga. Ni bör också använda ett antivirusverktyg (tex. Virustotal.com) för att undersöka alla .RAR-, .TAR- samt .ZIP-filer innan ni öppnar dessa på era enheter.

Och om det är The Pirate Bay som föredras, se till att ladda ner torrenter från dödskallemärkta användare. Dessa har bevisat att de är att lita på – och deras torrenter är av mycket bra kvalitet.

trusted-uploader-the-pirate-bay

Om ni följer de råd som nämns ovan kan ni undvika en hel del problem.

Övriga torrentsajter som fortfarande fungerar

Nedanstående torrentsidor är populära, men kvalar dock inte in på topp 10-listan. Här blandas öppna torrentsajter med slutna sådana med krav på registrering.

#11. Torlock

torlock

En torrentsökmotor som främst listar tv-serier samt filmer. Användare som rapporterar in fejkade torrenter kan även belönas på olika sätt, vilket innebär att Torlock bör räknas som seriösa.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Länk: Torlock.com

#12. iDope

idope

En stor torrentsajt med omkring 20 miljoner torrenter. Gränssnittet är rent och om vi slinker in med en annonsblockerare i ryggen slipper vi även störande reklam.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Länk: iDope.se

#13. RARBG

rarbg-logo-landningssida

RARBG är en populär torrentsida som specialiserat sig på att erbjuda torrenter med små filstorlekar. Vid skrivande stund finns nästan en miljon torrenter tillgängliga.

Nerladdning via ett klick: Nej
Registreringskrav: Nej
Länk: Rarbg.to

#14. Nordicbits

nordicbits

En nordisk torrentsida som har hängt med ett bra tag. För närvarande krävs en inbjudan för att bli medlem, och utbudet består främst av filmer samt tv-serier.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja
Länk: Nordicdb.com

#15. LinuxTracker

linux-tracker-torrentsida

Som rubriken hintar om är det mest Linux-material som gäller. Ingen registrering krävs.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Länk: Linuxtracker.org

#16. EbookShares

ebook-shares-torrentsajt

En torrentsajt som ägnar sig helt åt e-böcker.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja
Länk: Ebookshares.org

#17. TorrentLeech

torrentleach

En större privat torrentsajt med över 100.000 användare, som ofta stänger registreringen för nya medlemmar. Här är det nästan alltid invites som gäller.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja
Länk: Torrentleech.org

#18. SceneTime

scenetime

Släpper som namnet tyder på bara scenreleaser. Registrering krävs.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja
Länk: SceneTime.org

#19. IPTorrents

iptorrents-torrentsida-med-öppen-registrering

Var länge en helt öppen torrentsida, men numera är det registreringskrav som gäller. Sajten är rumänsk och materialet är relativt blandat.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja
Länk: IpTorrents.com

#20. MacTorrents

mactorrents.com-sajten

Vi behöver inte vara raketforskare för att förstå vad som erbjuds här. Sajten är snyggt designad, men reklamen är något störande. Det går heller inte att bli av med annonserna med hjälp av annonsblockerare såsom Ublock Origin eller Adblock Plus.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja
Länk: MacTorrents.com

#21. ILoveClassics

iloveclassics-torrentsajt

En torrentsajt som fokuserar på filmer gjorda innan 1988. Nämner ni någon nyare rulle – räkna med en verbal örfil.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja
Länk: ILoveClassics.com

#22. Takeabyte Nordic

takeabyte-nordic

Listar främst nordiska scenreleaser. Registrering krävs.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja
Länk: TakeabyteNordic.org

#23. NorBits

norbits-torrentsajt

Här är det enbart norskt material som erbjuds. En inbjudan krävs för att bli medlem.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja
Länk: NorBits.org

#24. DanishBits

danishbits

En dansk torrentsajt med registreringskrav. Tar för närvarande inte in några nya medlemmar.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja
Länk: Danishbits.org

#25. FinVIP

finvip

Listar enbart finskt material. Registreringen är stängd.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja
Länk: FinVIP.org

#26. MusicMaster

music-master

En rumänsk torrentsajt som enbart listar musik.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja
Länk: MusicMaster.ru

#27. TorrentGalaxy

torrentgalaxy

Materialet är mycket blandat, men det är främst tv-serier och film som gäller.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Länk: TorrentGalaxy.to

#28. Toorgle

toorgle

Har absolut ingenting med Tor att göra. Toorgle är en gigantisk torrent-databas som hämtar sökresultatet från över 450 torrentsajter.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Länk: Toorgle.com

#29. YourBittorrent

yourbittorent

En ganska stor torrentsida med ett rent gränssnitt och blandat innehåll. Helt fri från reklam med annonsblockeraren påslagen.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Länk: YourBittorent.com

#30. Popcorn Time

popcorn-time

Är egentligen inte en regelrätt torrentsida, även om de använder sig av bittorrent-tekniken för att slinga iväg filmer och tv-serier gratis. Här listas VPN-tjänster som passar bäst för just Popcorn Time.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Ja
Länk: Popcorntime.sh

#31. SeedPeer

seedpeer

En relativt stor torrentsajt med blandat material. Ingen registrering krävs.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Länk: SeedPeer.me

#32. SkyTorrents

skytorrents

Ytterligare en torrentsökmotor som indexerar andra sidors innehåll. För närvarande kan vi söka bland strax under 23 miljoner torrenter. I övrigt finns även en topp 100-lista tillgänglig.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Länk: Skytorrents.to

#33. SumoTorrent

sumotorrent

Öppnade sina dörrar år 2007, och har sedan dess växt rejält. Numera har sajten strax över en miljon besökare per månad och omkring 8 miljoner torrenter. Innehållet är brett, men tv-serier och filmer verkar vara mest populärt. I övrigt är gränssnittet rent och det är heller inte svårt att hitta nordiska torrenter.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Länk: SumoTorrent.sx

#34. Torrentfunk

torrentfunk

Denna torrentsida är inte populärast i klassen, men det finns trots detta många funktioner som vi bara hittar hos toppalternativen. Uppladdare kan verifieras, torrenter kan betygsättas och mer specifikt bör Torrentfunk räknas in som en riktigt trevlig torrentsida.

Nerladdning via ett klick: Ja
Registreringskrav: Nej
Länk: TorrentFunk.com

Är det någon torrentsida som bör tas tas bort eller läggas till? Är det någon viktig information som saknas? Om så skulle vara fallet – kommentera gärna nedan.

Delta i diskussionen