Meny

Danmarks största torrentsida stängs ner – ägaren tros vara gripen

Danishbits, som under många år var en av Skandinaviens största torrentsidor, har stängts ner. Enligt rapporter från källor med närmare insyn i ärendet ska även ägaren vara gripen. Torrentsajten kommer inte heller att återuppstå, då Danishbits moderatorer inte har tillgång till servrarna. 

Som namnet vittnar om drevs sidan i Danmark, och i samma land var torrentsajten störst, även om Danishbits hade många besökare från andra skandinaviska länder. Men för några dagar sedan blev sajten onåbar, vilket fick medlemmarna att ana oro.

Är ägaren gripen?

En av de moderatorer som verkade på Danishbits har pratat med Torrentfreak, och denne menar att ägaren har gripits. Utöver det har ett meddelande på Pastebin publicerats, där Danishbits moderatorer förklarar den situation som uppstått:

”Kära användare, det är med en klump i halsen som vi blivit tvungna att informera er om att DB, som vi alla älskat, tyvärr verkar ha gått mot sitt slut.

 

Vi moderatorer har informerats om att viktiga personer bakom DB tyvärr har fångats av lagens långa arm. Den nertid som DB drabbats av beror helt enkelt på att nyckelpersoner inom DB inte längre finns tillgängliga för att lösa de problem som uppstått.

 

Säkerhetsläget har alltid värderats extremt högt på DB, och det är utmärkt, men just i det här fallet innebär den höga säkerheten att vi som moderatorer inte har haft någon möjlighet att komma åt DB:s servrar samt databaser, för att återigen kunna driftsätta webbplatsen. Detta faktum betyder tyvärr att DB inte kommer att återuppstå, men vi kan naturligtvis alltid hoppas på att så blir fallet.”

Det finns i skrivande stund inga konkreta uppgifter som talar för att ägaren gripits, även om mycket talar för det.

Användarna ska vara säkra

En moderator från Danishbits har bekräftat att samtliga servrar varit krypterade vilket innebär att ingen, bortsett från den person som tros vara gripen, ska kunna låsa upp dem.

I det meddelande som återfinns ovan förtydligade moderatorerna detta:

“Alla servrar på DB var starkt krypterade och det är i princip omöjligt att komma åt någonting överhuvudtaget.”

Många Skandinaviska torrentsidor faller

För cirka en månad sedan stängdes Nordicbits ner och enligt en tråd på Flashback ska ägaren ha bott i Spanien, och denne ska även ha gripits i samma land. Användare som lämnades ute i kylan hänvisades till Danishbits, som bevisligen gått samma öde till mötes.

nordicbits

Andra torrentsidor vill hjälpa till

I det avskedsmeddelande som publicerats tackar administratörerna alla användare för den tid som gått, och ursäktar sig samtidigt för att de varit lite väl tysta i samband med att Danishbits webbsida varit otillgänglig. De ville göra allt för att försöka återuppliva sidan igen, men när det inte längre var ett hållbart alternativ valde de istället att publicera avskedsbrevet.

Danishbits moderatorer har även vädjat till andra Skandinaviska torrentsidor, likt ShareUniversity och Asgrd, med mål att de skulle öppna sina dörrar för de medlemmar som stängts ute.

Båda av de torrentsidor som nämns ovan verkar ha hörsammat meddelandet, då de i skrivande stund släpper in nya medlemmar.

3 KOMMENTARER

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN