Meny

YTS förlikar i ytterligare ett piratmål – och hänger ut användare?

YTS är en av världens mest populära torrentsidor, och som en konsekvens av detta en stor tagg i baken för upphovsrättslobbyn, som gör allt för att sajten ska stängas ner. YTS har dock klarat sig relativt bra. Visst, de har tagit emot ett par stämningar under den senaste tiden, men trots att så är fallet är de fortfarande uppe och tickar.

För omkring en månad sedan valde sajtägaren Senthil Vijay Segaran att förlika när filmbolaget Wicked Nevada stämde honom. Och den här gången var det exakt samma ramsa som gällde. Den enda skillnaden var att det var HB Productions, dvs. filmbolaget ligger bakom floppen Hellboy, som stod för hotandet.

Som rubriken säger har Segaran valt att förlika, och blir därmed 150.000 dollar fattigare.

hotbrev-yts

Det hör dock till ovanligheterna att filmbolagen nöjer sig med böter, och enligt Torrentfreak misstänks YTS återigen för att ha lättat på locket. Detta då filmstudion numera har börjat ge sig på vanliga YTS-användare. Mer specifikt har HB Productions kommit över ett gäng e-postadresser som YTS-gänget borde haft stenkoll på, då de lagrar alla mejladresser i sin egen databas.

Då e-postadresserna inte måste verifieras kan HB Productions förvisso ha kommit över dem på andra sätt. Men trots det talar mycket för att YTS valt att röja identiteten på minst två av sina användare. Exakt samma sak har hänt inom IPTV-svängen, så de misstankar som riktas mot YTS och Segaran bör vara träffsäkra.

Tills det att läget retts ut bör ni passa er för att registrera er på YTS, samt se till att använda en VPN-aktör som inte samarbetar med upphovsrättslobbyn.

1 KOMMENTAR

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN