Meny

Filmbolag stämmer YTS-användare, inkl. de som skyddat sig med VPN

För ungefär en vecka sedan förlikade torrentsajten YTS i ett rättsmål där filmbolaget Wicked Nevada var inblandat. Som en konsekvens av detta fick sajtägaren punga upp 150.000 dollar. Det är inte särskilt uppseendeväckande i sig. Torrentsajter stäms hela tiden. Men det här fallet skiljer sig från mängden.

Kort efter att Wicked Nevada fått sina pengar valde de att ge sig på YTS ytterligare en gång, men nu är det inte torrentsajten som stäms, utan användarna. Mer specifikt har de fått tag på både IP-nummer och e-postadresser, och enligt Torrentfreak finns det en risk att YTS har lättat på locket.

Minst en misstänkt nätpirat har identifierats, dvs. Harry Beaser, som använt samma e-postadress för både YTS- och VPN-kontot.

Det är fullt möjligt att YTS dumpat personuppgifter för att filmbolaget skulle backa. YTS är dessutom fortfarande uppe och tickar, vilket kan tyda på att allt inte står rätt till. Ett ”ni får alla personuppgifter om ni lämnar oss ifred”-avtal kan ha tecknats, och om så är fallet kan många användare ligga surt till.

Vanliga VPN-användare bör dock vara säkra då Beaser var oförsiktig nog att använda sin riktiga e-postadress, vid två tillfällen dessutom. Men trots att så är fallet är det långtifrån säkert att han åtalas. Detta då YTS inte kräver att e-postadresserna bekräftas och då VPN-företagens IP-adresser är anonyma och delas med hundratals andra.

Men hur vi än vrider och vänder på det är det oroväckande att filmbolag kommit över uppgifter som bara YTS-gänget ska ha tillgång till. Med detta sagt; använd ospårbara och anonyma e-postadresser när ni registrerar er för en VPN. Protonmail kan vara ett bra alternativ för just detta.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN