Meny

Piratdatabasen Swetracker har problem med antipirat-företag

Torrentdatabasen Swetracker har haft problem med diverse antipirat-företag som i sin tur kräver att sajtägaren stänger ner vissa delar av sidan, och ibland hela webbplatsen.

Många kilar iväg till närmsta piratsida för att ladda ner diverse material, men inte alla. Vissa gillar att besöka ”Pre-databaser” såsom Swetracker, som i sin tur listar nytt material så fort det släpps. Somliga Pre-databaser länkar till upphovsrättsskyddat material, vilket är ajabaja, men Swetracker håller sig på rätt sida om lagen, vilket tyvärr inte verkar hjälpa särskilt mycket.

swetackr-topplista

Torrentfreak har snackat med Swetrackers ägare, som i sin tur menar att han bara erbjuder en nyhetstjänst:

”Jag och sidans besökare vill bara ha koll på var alla nya releaser tar vägen, och vilken sida som kniper dem först.”

Swetracker kartlägger med andra ord bara vilken torrentsida som är snabbast med att plocka upp en ny release, men trots detta har diverse antipiratföretag krävt att Google censurerat vissa delar av sidan, vilket de gör i 65 procent av fallen. Ett antipiratföretag fick dessutom hela webbplatsen nedstängd efter att de anmält sidan till Cloudflare och webbhotellet.

Swetracker dök upp igen, men dessa former av trakasserier är numera vardagsmat för Pre-databaserna, och tyvärr får sajtägarna finna sig i eländet. Ett relesenamn räcker med andra ord för att webbsidan ska hamna i skottgluggen för diverse antipiratorganisationer.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN