Meny

Bästa VPN för Chrome →【Och vilka du inte kan lita på!】

Är det någon idé att installera en VPN för Chrome, eller ska du skaffa en en bra VPN i stället för ett halvtaskigt webbläsartillägg?

Sanningen är att du ska köra på Cyberghost, för då får du ett bra Chrome-tillägg samtidigt som du får en riktig VPN för alla andra enheter som Windows, MacOS, iOS, Android och Linux.

Cyberghost small logo 250

CyberghostMest VPN för pengarna!

3 gratismånader för nya kunder
Från
€ 2,03
9.9
Så tycker vi
Specifikationer
Cyberghost ger dig mest VPN för pengarna. Just nu inkluderas även 3 månader gratis via samtliga länkar på VPNBasen.
Recension
  3 gratismånader för nya kunder
  Värdens största servernätverk
  Världens snabbaste servernätverk
  Sparar inga känsliga loggar
  Låser upp Netflix i 15 regioner
  Program på svenska
  Säker webbläsare inkluderas
  Annonsblockerare inkluderas
  Ingenting
Pris från
€2,03 (ca. 23 kr) per månad
Fungerar med
Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter
7
Anonym fildelning
Tillåts
Låser upp Netflix
Ja, i över 15 regioner inkl. USA
Policy om loggar
Inga loggar sparas
VPN-protokoll
OpenVPN, WireGuard och IKEv2
Kill Switch
Ja, för alla applikationer.
Webbsida på svenska
Ja, och alla nordiska språk.
Program på svenska
Ja, och alla nordiska språk.
Betala med
Kreditkort, kontokort, PayPal eller Bitcoin
Pengarna tillbaka-garanti
45 dagar

OBS: Tänk på att du bara skyddar din webbläsare när du använder en VPN för Chrome så om du vill ha ett heltäckande skydd, installera en riktig VPN-applikation i stället.

Så hittar du bästa VPN för Chrome!

 1. Du ska få tillgång till snabba servrar via Chrome. För att du ska kunna låsa upp tv-portaler utan lagg.
 2. Det ska finnas ett inbyggt skydd mot dataläckor. Så att inte övervakare kan få reda på vad du gör på nätet.
 3. Du ska få tillgång till vanliga VPN-program. Som finns tillgängliga på svenska för alla viktiga enheter som Windows, MacOS, Linux samt mobila enheter.

3 VPN-tjänster med bra program för Chrome!

Cyberghost 200x112 1

Cyberghost VPN

Du betalar €2.00 (ca. 20 kronor) per månad om du tecknar dig för 3 år, och får även ta del av 3 gratismånader. En 45 dagar lång pengarna tillbaka-garanti inkluderas alltid.
€11.99
2.00/mån
SPARA 83%
Till erbjudandet
Surfshark 200x112 1

Surfshark VPN

Du sparar 83 % och får ta del av 3 gratismånader såvida du tecknar dig för 2 år. Du betalar €2.09 (ca. 21 kronor) per månad, och en pengarna tillbaka-garanti på 30 dagar inkluderas alltid.
€10.59
2.09/mån
SPARA 80%
Till erbjudandet
Expressvpn 200x12 1

Express VPN

Du betalar $6.67 (ca. 55 kr) i månaden och får samtidigt ta del av tre gratismånader, som inkluderas med hjälp av denna rabattkupong. En pengarna tillbaka-garanti på 30 dagar inkluderas alltid.
$12.95
$6.67/mån
SPARA 48%
Till erbjudandet

CyberGhosts Chrome-tillägg är bäst!

Cyberghost är den mest högpresterande VPN-aktören på topplistan, och hamnar på samma fina position när det kommer till gratis VPN-tillägg för Chrome. VPN-företaget utmärker sig på många sätt. Serverparken är enorm, egenutvecklade appar finns på plats för alla vanliga enheter (Windows, Mac, iOS samt Android) inklusive Chrome förstås.

VPN-företaget är dessutom ett av få som erbjuder en helt gratis VPN-app för Chrome, men det finns tyvärr ett antal begränsningar som ni tvingas stå ut med.

cyberghost-sammanfattning-för-chrome

Som ni ser ovan krymper serverparken rejält. Chromeanvändare som vill skydda sina webbläsare får dessutom bara ta del av åtta VPN-servrar i fyra länder. Men innan vi grottar ner oss i alla detaljer blir det lite snabbfakta som står på schemat:

Snabbfakta:

 • Ingen databegränsning
 • Annonsblockerare ingår inte
 • Kundsupport ingår inte
 • VPN-servrar finns utplacerade i 8 länder
 • Chrome-appen är välbyggd och säker
 • Inga känsliga loggar sparas

Inga känsliga loggar sparas

Många Chrome-tillägg lägger vantarna på känsliga uppgifter, men Cyberghost sköter sig dock bra. De sparar ingenting som kan riskerar att röja er identitet. De vet inte när ni kopplar upp er mot deras servrar, hur länge ni är uppkopplade eller vilka sidor ni besöker.

Loggavtalet lyder:

”WE DO NOT LOG REAL IP ADDRESSES, WE DO NOT LOG ASSIGNED SERVERS, WE DO NOT LOG LOGIN OR LOGOUT TIMES, WE DON’T MERGE ANY REAL DATA (like purchase data) INTO ACCOUNT DATA, WE DO NOT LOG TRAFFIC DATA (e.g. which website are visited) NOR ANY INFORMATION SENT VIA A CYBERGHOST SERVER.”

8 servrar i 4 länder – räcker det?

Nej, egentligen inte. Men då Cyberghosts VPN-tillägg för Chrome är både säkert och helt gratis är det svårt att klaga alltför högljutt. Servrar finns utplacerade i USA, Rumänien, Holland samt Tyskland, och det får det ses som godkänt.

Inga extrafunktioner ingår

I Cyberghosts Windows-app hittar vi en inbyggd annonsblockerare, ett Kill Switch-verktyg och VPN-servrar värda namnet. På Chrome-sidan är det dock ganska sparsmakat. Väl där hittar vi bara ett fåtal VPN-servrar, inget mer.

Säkerhetsläget är helt perfekt

Säkerhetsläget är det iallafall inget fel på. Mer specifikt kunde inga IP-läckor, DNS-läckor eller WebRTC-läckor identifieras, som ni ser nedan.

inga-ip-läckor-för-cyberghosts-chrome-tillägg
Inga DNS-läckor enligt DNSLeak.com..
chrome-ip-läckor
Inga IP-läckor enligt IPX.ac
cyberghost-webrtc-läckor-förhindras
Cyberghost inaktiverar WebRTC – smart och säkert..

Kundsupport ingår inte

Om ni vill kunna tjattra med supportgänget måste ni betala för er, så enkelt är det.

Chrome-tillägget är rappt och avskalat

Det är busenkelt att komma igång. Allt ni behöver göra är att ta er in på Chrome Web Store och ladda ner CyberGhosts Chrome-tillägg – sen är det bara att tuta och köra. Som ni ser nedan är gränssnittet snyggt och fint. Serverbytena är dessutom kvickt överstökade, så här finns det ingenting att klaga på.

cyberghost-chrome

Rekommenderas Cyberghosts Chrome-tillägg?

Till viss del. Även om serverlistan är långtifrån enorm är Cyberghosts VPN-tillägg det som är minst dåligt.

I korthet är Cyberghosts Chrome-app så bra den bara kan bli, men då det endast är webbläsaren, och inte hela internetuppkopplingen som skyddas, bör ni undvika alla VPN-insticksprogram som enbart fungerar på webbläsare.

Windscribe för Chrome är värdelöst!

windscribe-app-för-chrome

Windscribes renodlade VPN-tjänst är ingen större favorit för min del, och inte heller Chrome-appen håller måttet. I Chrome-varianten hittar vi bland annat en gratis annonsblockerare, och utöver det får alla Chrome-användare ta del av 2 GB data per månad. Men det finns samtidigt en stor nackdel som vi inte kan se bort från – appen läcker..

Snabbfakta:

 • 2 GB data ingår månatligen
 • Annonsblockerare ingår
 • Kundsupport ingår
 • VPN-servrar finns utplacerade i 10 länder
 • Säkerhetsläget är uselt
 • Chrome-appen är väldesignad
 • Inga känsliga loggar sparas

Windscribe sparar inga känsliga uppgifter

Då Windscribes Chrome-tillägg är bestyckat med en databegränsning måste VPN-företaget spara så kallade bandbreddsloggar, för att de ska kunna ha koll på hur mycket data som förbrukats. I övrigt lägger de inte vantarna på någonting som kan räknas som känsligt.

Serverparken är kraftigt begränsad

De betalande VPN-användarna får njuta av en rejäl serverpark, men Chrome-användarna får bara ta del av en bråkdel av den. Mer specifikt är alla stjärnmärkta servrar otillgängliga för gratisanvändare, som bara får välja och vraka bland 10 servrar.

windscribe-servrar-för-chrome

En WebRTC-läcka påträffades

Alla Chrome-tillägg får brottas mot ett gäng webbverktyg, och nu är det Windscribes tur:

inga-ip-läckor-för-windscribe
Inga IP-läckor..
windscribe-webrtc-läcka-identifierades
En WebRTC-läcka identifierades..

Som ni själva ser kunde en WebRTC-läcka identifieras, vilket innebär att ytterligare en Chrome-app misslyckas med att hålla oss säkra.

Windscribes Chrome-tillägg är snyggt och funktionsrikt

Många Chrome-appar kör med följande modell: ”Ladda ner VPN-appen i Chrome Web Store – sen är det bara att köra igång”. Men så är inte fallet hos Windscribe – där måste vi registrera oss för att appen ska kunna användas.

windscribe-registrering

När det väl är avklarat tuffar appen igång – och till Windscribes försvar är den riktigt snygg.

windscribe-chrome-app

I samma insticksprogram hittar vi även en kompetent annonsblockerare som klarar av det mesta, inklusive att rensa bort alla störande sociala medie-knappar som man hittar lite här och var.

windscribe-annonsblockerare-chrome

I övrigt sker alla serverbyten ögonblickligen och gränssnittet kändes alltid både följsamt och rappt.

Kundsupport ingår

Det är få VPN-appar för Chrome som bjussar på kundsupport, men Windscribe är en av dem. Jag hyvlade glatt iväg en fråga där jag låtsades vara en lättledd VPN-kund med dålig koll på läget..

windscribe-chattklien-frågat

Nappade det någon hungrig säljare som beskrev premiumversionen som det bästa som hänt VPN-branschen någonsin? Nepp – så blev det inte. Det var istället chatboten ”Gary” som bjöd på ett svepande och oklart svar.

windscribe-chattklient-svar

Chattbottarna är i regel lika intelligenta som brödrostar – och Windscribes ”Gary” är knappast något undantag till den regeln. Om ni vill kunna snacka med mänskliga supportmedarbetare måste ni nästan alltid betala för er.

Rekommenderas Windscribes Chrome-app?

Nej. Databegränsningen på 2 GB känns ganska besvärande, och då många VPN-servrar är låsta är det svårt att hitta en passande sådan. Till Windscribes försvar är appen snygg och funktionsrik, men vad gör det när den läcker som ett såll?

Hotspot Shield för Chrome är värdelöst

hotspot-shield-chrome

Hotspot Shield är ett av världens mest kända VPN-företag, och om vi räknar i alla gratisanvändare, som är över 700 miljoner till antalet, är de även ruskigt stora. VPN-aktören basar också över det egenutvecklade VPN-protokollet Catapult Hydra, som de menar är både snabbt och effektivt. Men det får Chrome-användarna inte ta del av då många VPN-tillägg för samma webbläsare bjussar på en genomgående taskig krypteringsnivå.

Snabbfakta:

 • 500 MB data ingår – nollställs dagligen
 • Annonsblockerare ingår
 • Kundsupport ingår
 • VPN-servrar finns utplacerade i 4 länder
 • Chrome-appen är snygg men osäker
 • Inga känsliga loggar sparas

Hotspot Shield sparar inte mer än vad de måste

Även Hotspot Shield lägger beslag på bandbreddsloggar, och detta för att de ska kunna nollställa datamängden varje dag. I övrigt sparar de inget som riskerar att röja er identitet.

Chrome-tillägget är osäkert

Som ni ser nedan kunde inga IP- eller DNS-läckor identifieras. En WebRTC-läcka kunde dock identifieras, vilket innebär att även det här Chrome-tillägget är fullkomligt värdelöst.

ipx-2
Inga IP-läckor..
inga-dns-läckor-för-hotspot-shield
Inga DNS-läckor..
webrtc-läcka-för-hotspot-shield
En WebRTC-läcka påträffades..

Chrome-tillägget är snyggt och det är lätt att komma igång

När Chrome-appen startas upp för första gången bjuds vi på en liten rundtur:

introduktion-för-hotspot-shield

Efter det väljer ni någon av de fyra VPN-servrar som finns tillgängliga – sen är det bara att trycka på ”Connect” för att koppla upp er.

hotspot-shield-chrome-app

Svårare än så är det inte. När det kommer till användarvänligheten finns det ingenting att klaga på. Appen är välbyggd som få – och gör precis det den ska.

En annonsblockerare ingår

Även om många av funktionerna fortfarande inte är helt färdigutvecklade fungerar de hur bra som helst. Annonser samt cookies rensas på ett kick, och enligt Hotspot Shield själva ska Chrome-appen även varna för spionprogram.

Kundsupport ingår för alla användare

Hos Hotspot Shield får ni snacka med mänskliga supportmedarbetare oavsett om ni betalar för er eller inte. Det blir dock inte frågan om någon direktchatt då den är öronmärkt för betalande VPN-kunder.

Gratisanvändare som vill ha svar på sina frågor måste använda sig av ett e-postbaserat ticketsystem. I många fall täcker de föreslagna FAQ-svaren det mesta. Som ni ser nedan vill jag ha mer information om databegränsningen – och efter bara någon halv sekund ploppade en träffande informationsartikel upp.

hotspot-shield-supportformulär

Som ett litet tillägg svarar de mänskliga supportmedarbetarna oftast inom några timmar.

Rekommenderas Hotspot Shields Chrome-app?

Nej. Chrome-tillägget är snyggt designat och extrafunktionerna fungerar bra, men då WebRTC-läckan innebär att vem som helst kan ta reda på våra riktiga IP-nummer kan Hotspot Shields Chrome-tillägg knappast rekommenderas.

HolaVPN:s Chrome-tillägg är värdelöst!

holavpn-chrome

Många VPN-företag kör med starka VPN-protokoll såsom OpenVPN och IKEv2, men inte Hola. De har istället valt att skapa ett enormt p2p-nätverk som både är osäkert och resurskrävande. De basar med andra ord inte över några VPN-servrar, utan utnyttjar istället användarnas bandbredd.

Snabbfakta:

 • Ingen databegränsning tillämpas
 • Annonsblockerare ingår
 • Kundsupport ingår
 • VPN-servrar finns utplacerade i 50+ länder
 • Holas Chrome-tillägg är osäkert och buggigt
 • Hola sparar känsliga uppgifter såsom IP-adresser och webbhistoriken

Om ni exempelvis befinner er i Norge och vill skaffa er en svensk IP-adress kopplas ni upp mot en svensk Hola-användare som för tillfället är inaktiv, och tar över dennes IP-adress.

p2p-hola

Hola menar att den manövern är hur säker som helst, men det är få som köper det snacket. Att koppla upp sig mot främlingars datorer kan varken räknas som säkert eller resurseffektivt då personer ni inte känner helt plötsligt får väldigt stora friheter.

hola-användarvillkor

Chrome-apparna är inget annat än glorifierade Proxy-tjänster som skickar över all information i klartext och inte döljer någonting överhuvudtaget. Och Hola är ett av de absolut värsta alternativen.

Holas Chrome-tillägg läcker

Inga IP-läckor eller DNS-läckor påträffades, men precis som vanligt kunde en WebRTC-läcka identifieras.

hola-ingen-ip-läcka
IP-läckor slipper vi undan..
hola-inga-dns-läckor
DNS-läckor likaså..
webtc-läcka-för-hola-vpn
Och här kommer den välbekanta WebRTC-läckan..

Holas Chrome-tillägg är buggigt som få

Det är lätt att installera HolaVPN:s Chrome-tillägg, det kan vi inte ta ifrån dem. Appen är däremot ingenting att hänga i julgranen. Under de två timmar jag testkörde tillägget slängde den ut mig omkring 20 gånger. Därefter var jag tvungen att koppla upp mig igen – gång efter gång.

inget-internet-med-hola

Utöver det var det ofta diverse felmeddelanden som stod på schemat:

felmeddelande-hola

När appen väl fungerade var det inga större problem att byta uppkopplingsland, och tillägget är faktiskt relativt snyggt designat. Men som sagt – att slängas ut var femte minut var knappast någon behaglig upplevelse.

chrome-app-för-holavpn

HolaVPN lägger vantarna på allt

Om vi tar en kik på Holas loggpolicy ser vi att de sparar precis allt, inklusive webbhistoriken.

hola-sparar-loggar

Det var knappast någon bländande inledning. Men håll i er – det blir värre. Hola sparar till och med våra riktiga IP-adresser.

hola-sparar-ip-adresser

Utöver detta säljer de vidare allt de samlar in till diverse tredjepartsaktörer. Och med tredjepartsaktörer menar jag skumma reklaminstitut som skapar annonsprofiler till höger och vänster.

information-som-delas-med-hola

Mycket värre än så här kan det knappast bli. Yuk.

Supportavdelningen är på konstant kafferast

Om ni vill ställa några frågor till supportgänget har ni otur. De är en ruskigt svårväckt skara. Tillslut hittade jag iallafall en supportadress.

kontakta-oss-holavpn

Jag fyrade iväg ett e-postmeddelande med frågor som jag redan visste svaret på, men någon replik blev det dock inte tal om.

frågor-till-holas-kundsupport

Nu, dvs. omkring en vecka efteråt, ekar det fortfarande tomt i inkorgen.

Kan Holas Chrome-tillägg rekommenderas?

Nej. HolaVPN är uruselt på alla sätt och vis. Alla som hoppar på det här tåget får det tvivelaktiga nöjet att vara en del av ett gigantiskt p2p-nätverk som både är osäkert och resurskrävande.

Om ni vill låta främlingar suga ut era internetuppkopplingar samtidigt som ni förblir i princip oskyddade – go ahead, men jag råder er att ni hoppar över Hola och tar en kik på VPN-alternativ som håller måttet istället.

HoxxVPN:s Chrome-tillägg är värdelöst!

hoxxvpn-landningssida-2

HoxxVPN lovar mycket, men levererar absolut ingenting. En WebRTC-läcka kunde dessutom identifieras, och utöver det lägger de vantarna på det mesta.

Snabbfakta:

 • Ingen databegränsning tillämpas
 • Annonsblockerare ingår inte
 • VPN-servrar finns utplacerade i 17 länder
 • Säkerhetsläget är uselt
 • Chrome-appen är någorlunda snyggt designad
 • HoxxVPN sparar känsliga uppgifter

HoxxVPN sparar allt

Om vi tar en kik på loggpolicyn hittar vi en hel del smaskens, och med smaskens menar jag oroväckande uppgifter. Som ni ser nedan lägger de vantarna på vår GPS-data, våra riktiga IP-nummer, vår fullständiga webbhistorik, och precis som vanligt lassas informationsbunten över till dem som betalar bäst.

information-som-hoxx-sparar

Och om någon myndighet skulle knacka på dörren lämnar de över precis allt.

hoxx-delar-information

Säkerhetsläget är uruselt även här

Inga IP-läckor eller DNS-läckor kunde identifieras, men däremot en WebRTC-läcka, som ni ser på den understa bilden.

hoxxvpn-inen-ip-läcka
Inga IP-läckor..
inga-dns-läckor-för-hoxxvpn
Inga DNS-läckor..
webrtc-läcka-för-hoxxvpn
Och här har vi den traditionsenligt WebRTC-läckan..

Det är lätt att komma igång – och appen är relativt väldesignad

Även här är det relativt enkelt att komma igång. Efter att Chrome-appen laddats ner måste ni skapa ett användarkonto.

skapa-konto-hos-hox

Sen är det bara att köra igång. Appen vinner förmodligen inga designpriser med den gör iallafall det jag ber den om. I övrigt är serverbytena kvickt överstökade och gränssnittet följsamt.

hoxxvpn-frankrike

Mer specifikt finns det inte mycket att klaga över inom den här kategorin.

Supportavdelningen är seg som sirap

Supportgänget kan kontaktas via ett webbformulär, som ni hittar på Hoxx.Zendesk.com.

webbformulär-för-hoxxvpn-1

Något svar blev det dock aldrig frågan om här heller, tråkigt nog.

Rekommenderas HoxxVPN:s Chrome-app?

Nej. HoxxVPN misslyckas med det mesta. De sparar känsliga loggar, säkerhetsläget är hemskt och supportavdelningen är sömnig som bara den. Håll er borta! Det är mitt ärliga råd.

TouchVPN:s Chrome-tillägg är värdelöst!

touchvpn-landningssida

TouchVPN:s VPN-tillägg för Chrome har en egentlig fördel. Den är gratis, men i övrigt finns det inte mycket att hurra för.

Snabbfakta:

 • Ingen databegränsning
 • Annonsblockerare ingår
 • VPN-servrar finns utplacerade i 8 länder
 • En WebRTC-läcka påträffades
 • Chrome-appen är relativt väldesignad
 • TouchVPN sparar GPS-data, IP-nummer och webbhistorik

TouchVPN sparar känsliga uppgifter

Alla renodlade gratisalternativ sparar på tok för mycket, och HoxVPN:s Chrome-tillägg är inget undantag till den ramsan. Mer specifikt lägger de beslag på:

 • GPS-data
 • Våra riktiga IP-nummer
 • Webbhistoriken

Och så fort de samlat ihop en rejäl informationsbunt säljer de rubbet till närmaste reklambolag. Om vi bortser från de övertrampen är det även Google-annonser som gäller för hela slanten.

touchvpn-loggpolicy

Hos TouchVPN är det ni som är produkterna – så enkelt är det.

Säkerhetsläget ser allt annat än bra ut

Inga IP- eller DNS-läckor kunde hittas, men däremot en WebRTC-läcka.

inga-ip-läckor-för-touchvpn
Inga IP-läckor..
dns-läckor-för-hoxxvpn-chrome-app
Inga DNS-läckor..
webrtc-läcka-för-touchvpn
En WebRTC-läcka hittades..

Chrome-tillägget är relativt väldesignat

Så fort appen laddats ner från Chrome Web Store är det bara att sätta igång, ingen registrering krävs. Själva appen är det inga större fel på. Serverbytena är kvicka, annonsblockeraren fungerar prima och designen är riktigt häftig.

touchvpn-chrome-app

TouchVPN:s supportavdelning är svårväckt

Hos TouchVPN är det ett e-postbaserat ticketsystem som gäller. Någon chattklient är det med andra ord inte tal om – men det känns acceptabelt då Chrome-tillägget inte kostar ett smack.

Sammanlagt skickade jag två frågor, och nu, ungefär en vecka senare, har de fortfarande inte hört av sig.

Rekommenderas TouchVPN:s Chrome-app?

Nej. Även om appen är snyggt utformad är integritetsläget allt annat än bra. Precis som alla andra renodlade gratisalternativ samlar de in på tok för mycket data som tillslut hamnar i händerna på diverse skummisar.

Två typer av VPN-tillägg för Chrome har granskats

Vi har kikat närmare på två typer av VPN-appar för Chrome, och båda av dem har varit helt gratis. CyberGhosts VPN-tillägg är det enda som är säkert, men begränsningarna är lite väl många till antalet om ni frågar mig.

De renodlade gratisalternativen är i sin tur osäkra och i värsta fall farliga. År 2015 ertappades HolaVPN med att ha missbrukat sitt enorma botnät, då gratisanvändarnas bandbredd användes för att snabba upp företagsservrarna, som VPN-företaget tar betalt för. Vid exakt samma tillfälle identifierades även en bugg som innebar att tekniskt kunniga Hola-användare kunde infektera andra Hola-användares datorer med spionprogram.

Med detta sagt: Varken de renodlade gratisalternativen eller VPN-jättarnas ”prova på”-varianter kan rekommenderas. För att förtydliga det hela säger listettan Cyberghost följande på nerladdningssidan för deras Chrome-tillägg:

”Please note that this browser plugin is not secure when accessing Flash content and does not protect you from webRTC leaks. For full online protection, we recommend you install our desktop and mobile VPN solution, available for Windows, Mac, iOS and Android: CyberGhost VPN”

Inte ens det mest högpresterande VPN-företaget i världen rekommenderar sitt eget Chrome-tillägg, och det är förståeligt. Den bästa vägen att gå är att ladda ner en fullfjädrad VPN-klient till den enhet ni använder er av, för att på så sätt kunna skydda hela internetuppkopplingen, och inte bara webbläsaren.

Varför säljer många VPN-tillägg användardata?

Oseriösa VPN-tillägg får inte in några pengar via månadsavgifter och dylikt, och som vanligt när det kommer till gratistjänster är det vi som är produkterna.

1. Driftskostnaderna är höga

Det kostar hundratusentals kronor att förfoga över VPN-servrar som håller måttet. Dessa måste även underhållas och uppgraderas i tid och otid, vilket innebär att driftkostnaderna lätt sticker iväg.

2. De vill tjäna pengar

Somliga VPN-tillägg visar annonser, och får därmed en liten slant att röra sig med. Men det räcker inte. För att verksamheten ska kunna gå ihop måste de samla in och sälja användardata till högstbjudande. Det är precis där de stora pengarna kan kammas hem.

3. De är giriga

Många renodlade gratisalternativ har hundratusentals, och ibland miljontals kunder. De förfogar med andra ord över en stor mängd data, som är värd hur mycket som helst. Om vi tar HolaVPN som exempel har de inga större utgifter. Och då de driver ett enormt p2p-nätverk med miljontals användare är det säkert lockande att sälja rubbet för att tjäna en hacka, och det gör de också.

WebRTC-läckor och VPN-tillägg för Chrome

WebRTC är ett programmerings-gränssnitt som finns i bland annat Chrome, Firefox och Opera. Med ett relativt lättanvänt webbverktyg (Webrtc-ips) kan vem som helst ta reda på era riktiga IP-nummer, om ni inte skyddar er med en fullfjädrad VPN-lösning vill säga.

WebRTC-läckorna är som mest problematiska på Windows-sidan, och det bästa är om ni väljer att avaktivera WebRTC helt och hållet, då det sällan används nuförtiden.

Övriga Chrome-tillägg som läcker

HolaVPN:s, TouchVPN:s, HoxxVPN:s, Windscribes och Hotspot Shields VPN-appar för Chrome läcker, och samma sak gäller för en lång rad andra insticksprogram.

uVPN läcker..

uvpn-läcker

FreeVPN läcker..

freevpn-läcker.

PPVPN läcker..

ppvpn-läcker.

Betternet läcker..

betternet-läcker.

Listan kan göras hur lång som helst..

VPN-tillägg för Firefox – är de någonting att ha?

Nej. De VPN-tillägg som finns tillgängliga för webbläsare (det kvittar vilken) är begränsade, osäkra och i värsta fall farliga. Och för att göra ett litet tillägg är Operas inbyggda VPN-skydd inte heller någon större hit.

Vill du ha ett Chrome-tillägg som faktiskt är säkert, och fungerar som det är tänkt? Då ska du satsa på Cyberghost, det är vårt ärliga råd!

Cyberghost small logo 250

CyberghostMest VPN för pengarna!

3 gratismånader för nya kunder
Från
€ 2,03
9.9
Så tycker vi
Specifikationer
Cyberghost ger dig mest VPN för pengarna. Just nu inkluderas även 3 månader gratis via samtliga länkar på VPNBasen.
Recension
  3 gratismånader för nya kunder
  Värdens största servernätverk
  Världens snabbaste servernätverk
  Sparar inga känsliga loggar
  Låser upp Netflix i 15 regioner
  Program på svenska
  Säker webbläsare inkluderas
  Annonsblockerare inkluderas
  Ingenting
Pris från
€2,03 (ca. 23 kr) per månad
Fungerar med
Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter
7
Anonym fildelning
Tillåts
Låser upp Netflix
Ja, i över 15 regioner inkl. USA
Policy om loggar
Inga loggar sparas
VPN-protokoll
OpenVPN, WireGuard och IKEv2
Kill Switch
Ja, för alla applikationer.
Webbsida på svenska
Ja, och alla nordiska språk.
Program på svenska
Ja, och alla nordiska språk.
Betala med
Kreditkort, kontokort, PayPal eller Bitcoin
Pengarna tillbaka-garanti
45 dagar

4 nackdelar med VPN för Chrome!

De renodlade gratisalternativen är riktigt usla och VPN-jättarnas Chrome-alternativ är bättre, men inte bra nog. Cyberghosts Chrome-app är den enda som inte läcker, men trots att så är fallet är det en ganska dålig idé att installera en VPN-app i Chrome-webbläsaren:

1. Fildelning är tekniskt omöjligt då det bara är webbläsaren skyddas.

2. Inga moderna VPN-protokoll finns på plats då alla VPN-tillägg egentligen bara är Proxy-lösningar.

3. Inga moderna säkerhetsfunktioner ingår, såsom Kill Switch-verktyg, som är ena hejare på att skydda oss mot både IP- och DNS-läckor.

4. WebRTC-läckor är fortfarande vanliga. HoxxVPN, som för övrigt är en skojare av rang, har försökt få bukt med problemet genom att släppa WebRTC Leak Shield.

webrtc-leak-shield

Men där har de inte haft någon större framgång. WebRTC Leak Shield är lika osäkert som HoxxVPN:s Chrome-tillägg.

kritik-för-webrtc-läckaprogram

wertc-leak-klagomål-på-chrome-forum

Det bästa (eller minst dåliga) insticksprogrammet för Chrome står CyberGhosts VPN-tillägg för. De kör med de absolut ärligaste upplägget. Cyberghost, det vill säga världens största och mest högpresterande VPN-jätte, erkänner att inga VPN-tillägg för Chrome är helt säkra. Inte ens deras egna webbläsartillägg.

Om ni envisas med att skaffa en VPN-app för Chrome är deras insticksprogram det bästa valet. Väl där inkluderas åtta servrar i fyra länder, och de begränsar inte varken datamängden eller hastigheten.

vpn-servrar-för-cyberghost-för-chrome

Svar på vanligt ställda frågor

🔒Kan jag surfa privat via Chrome?

Du kan surfa privat via Chrome, men du skyddar bara webbläsaren och ingenting annat. Du kan exempelvis inte skydda din Firefox-webbläsare med en VPN för Chrome, och du kan inte heller fildela anonymt med en VPN för Chrome.

🔒Finns det någon VPN för Chrome som duger?

Cyberghost är den bästa VPN-tjänsten för Chrome, men ExpressVPN och Surfshark fungerar också bra.

🔒Vad är en Chrome VPN?

En Chrome VPN är en VPN-klient som fungerar på Chrome, och bara Chrome. Använd ett riktigt VPN-program i stället för att köra på ett webbläsarrtillägg med VPN! Det är det bästa rådet vi kan ge dig.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN