Meny

Nollställ Kodi på Windows 10 och Android TV

Om Kodi skulle vara så pass bortom räddning att inte ens ”fixa problem och buffrande”-guiden kan göra situationen bättre är det lika bra att börja om på nytt. En fräsch installation = ett piggt och nyvaket Kodi – och det är aldrig fel. Kruxet är dock att samtliga appar, teman samt eventuella byggen försvinner, men ibland är detta en smäll vi måste ta.

Innan vi börjar..

Många Kodi-användare väljer att skydda sig via en VPN-tjänst. Tack vare detta kan vår regering, våra internetoperatörer och skumma advokatbyråer aldrig få reda på vad vi pysslar med online. Jag rekommenderar att ni använder er av en VPN-tjänst som är snabb nog för låta dig strömma Kodi-material utan laggande, buffrande, och annat trams – samtidigt som säkerhetsläget är på topp och loggpolicyn är bergsäker.

En VPN-leverantör som bockar i alla dessa krav samt mycket är är Cyberghost(recension). VPN-tjänsten är utöver detta även enkel att komma igång med och fungerar på en lång rad enheter – inklusive Windows, Mac, iOS, Linux samt Android. Om ni vill kunna jämföra samtliga VPN-tjänster mot varandra är för övrigt topplistan ett mycket bra val.

Läs mer: Här listas de bästa VPN-tjänsterna för Kodi

Nollställ Kodi på Windows 10

När det kommer till Windows 10 finns det två sätt som Kodi kan installeras på: Antingen via den officiella appbutiken eller via Kodis officiella webbsida. I mina ögon är Windowsbutikens Kodi-version att föredra då programmet på så sätt uppdateras automatiskt. Men med handen på hjärtat är det hugget som stucket – båda versionerna fungerar utmärkt.

När det kommer till nollställningen är det dock en viss skillnad versionerna emellan. Windowsbutikens Kodi-alternativ måste ominstalleras fullständigt medans webbinstallationen inte behöver avinstalleras alls. Nedan går vi igenom hur ni går tillväga – oavsett hur ni valt att installera programmet.

Har ni en Windows Store-installation? Gör så här:

Om ni installerat Kodi via Windowsbutiken gör ni enligt följande:

Steg 1: Avsluta Kodi

avsluta-kodi

Steg 2: Tryck på Windowstangenten -> Sök efter ”Kodi” -> Högerklicka på ”Kodi” -> Välj ”Avinstallera” -> En varningsskylt ploppar upp -> Välj återigen ”Avinstallera”

avinstallera-kodi

Steg 3: Tryck på Windowstangenten -> Sök efter ”Windows Store” -> Öppna ”Windows Store” -> Sök efter och klicka på ”Kodi” -> Klicka på ”Installera” och välj sedan ”Starta”

starta-kodi

Ni ska nu ha en ren Kodi-installation. Inte illa med tanke på att stegen ovan bara tar någon minut att traggla sig igenom.

Har ni installerat Kodi via webben? Gör så här:

Om ni installerat Kodi via programmets officiella webbsida gör ni enligt följande:

Steg 1: Avsluta Kodi

avsluta-kodi

Steg 2: Klicka på Windowstangenten -> sök efter %appdata% och klicka på den mapp som dyker upp i startmenyn (Appdata-mappen lagrar programdata i olika former, och Kodi-datan i samma mapp ligger snart pyrt till).

nollställ-kodi-via-windows-10

Steg 3: Ni får nu syn på en lista med ett antal program. Leta reda på Kodi-mappen och ta bort den.

Kodi ska nu vara nollställt, helt utan att vi behövt ominstallera programmet – vilket är smidigt som bara den.

Nollställ Kodi på Android TV

Om ni vill starta om från början på en Android TV-box gör ni så här:

Steg 1: Avsluta Kodi

Steg 2: Ta er till ”Settings” och välj sedan ”More Settings”

Steg 3: Välj ”Kodi” och sedan ”Clear Data”

Steg 4: Nu ploppar ett varningsmeddelande upp. Välj ”OK”, och efter detta är Kodi nollställt.

Få en bättre Kodi-upplevelse med en VPN-tjänst

Allt ni gör på internet övervakas i realtid av både vår regering samt våra internetoperatörer. Detta innebär bland annat att upphovsrättstroll samt oetiska advokatorganisationer kan ställa till med en hel del problem om de väl sätter klorna i oss.

Då det inte är vi själva som styr över det material som Kodi-tilläggen bjussar på kan upphovsrättstrollen sniffa upp våra IP-adresser och beskylla oss för både det ena och det andra. Seriösa VPN-leverantörer, såsom de på topplistan, döljer våra riktiga IP-adresser och byter ut dessa mot företagets egna sådana. På detta sätt hålls obehöriga snokare borta, och om någon, tex. ett upphovsrättstroll, försöker ta reda på vilken VPN-kund som använt ett visst IP-nummer, får de kalla handen direkt.

Just nu står Cyberghost för det mest stabila och prisvärda alternativet, och det är löjligt enkelt att komma igång:

Steg 1: Teckna er för CyberghostVPN

Steg 2: Ladda ner och installera en VPN-app på den enhet ni använder er av. Cyberghost tillåter för närvarande sju samtidigt uppkopplade enheter – vilket är ett hack över medelnivån.

Steg 3: Koppla upp er mot en lämplig VPN-server. Ju närmare servern är – desto snabbare går det. Svenskar bör därför koppla upp sig mot svenska VPN-servrar i första hand.

Enligt våra tester är samtliga av Cyberghosts VPN-servrar kvicka, inklusive de amerikanska, svenska, brittiska och kanadensiska sådana. Detta innebär att vi kommer åt samtliga regionslåsta Kodi-tillägg såsom CBC, NHL TV samt BBC iPlayer med flera – helt utan frysande eller buffrande.

cyberghost-för-windows-applikation

Utöver detta erbjuder Cyberghost dessutom en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över 45 dagar – om ni inte skulle vara helt nöjda vill säga.

Med detta sagt var guiden slut. Om ni har några frågor eller funderingar – hör gärna av er via kommentarsfältet.

Läs mer: Allt om Kodi: Tillägg, tips, guider och mycket mer

Läs mer: Installera tv-serie- och film-tillägget Genesis

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN