Meny

De bästa VPN-tjänsterna för Mac år 2020

Ni är inte beskonade från spionprogram och hackers bara för att ni använder en Mac-dator. Förr i tiden, då Mac-prylar inte var lika vanliga – var det få it-brottslingar som valde att terrorisera plattformen, men tiderna har förändrats. Utöver det kan alla internetoperatörer se vad ni donar med på nätet, och om en brottsbekämpande myndighet vill veta mer om er måste de lämna över rubbet.

Om ni är helt nya i VPN-svängen, ta gärna en kik på köpguiden. Där kan ni läsa mer om vilka faktorer som är extra viktiga. Men ni behöver förstås inte hoppa över dit. Om ni hänger kvar ska ni få veta mer om de VPN-alternativ som presterar bäst på Mac-sidan år 2020.

Tänk på att vissa VPN-företag säger att de fungerar perfekt på Mac, trots att de inte erbjuder några egenutvecklade appar på Mac-sidan. I de fallen måste ni installera VPN-tjänsten manuellt, och det kan knappast rekommenderas då det är bökigt som bara den – i synnerhet för nyinvigda. Men om ni håller er till de VPN-alternativ som listas i artikeln slipper ni kompromissa. Samtliga av dem erbjuder egenutvecklade VPN-appar för Mac, som fungerar utmärkt.

De 10 bästa VPN-tjänsterna för Mac

Nu är det färdigpratat – här presenteras de 10 starkaste VPN-alternativen på Mac-sidan.

#1. Cyberghost

cyberghost-landningssida-696

Cyberghost hittar ni högst upp nästan överallt, så även när det kommer till Mac. Mer specifikt är serverparken enorm, och Mac-appen är dessutom både säker och funktionsrik.

VPN-företaget erbjuder egenutvecklade VPN-appar för alla tänkbara enheter, och samtliga av dem har ett identiskt gränssnitt, vilket bör underlätta för nybörjare. I övrigt klarar de av att låsa upp en lång rad tv-plattformar, såsom BBC iPlayer, Netflix, SVT Play, C More samt många fler.

Säkerhetsläget är det inte heller något fel på. För Mac-användare är det IKEv2-protokollet som gäller. Det är urstarkt – och fungerar utmärkt tillsammans med världens starkaste krypteringsalgoritm, dvs. AES 256-varianten.

Hastighetsläget då, håller Cyberghost måttet även där? Jepp – de gör de. Jag har recenserat över 60 VPN-företag, och enligt de hastighetstester som genomförts är Cyberghosts VPN-servrar kvickast i branschen.

Vi avslutar med att ta en närmare kik på prisläget, som ser riktigt trevligt ut om ni tecknar er för ett längre abonnemang. Cyberghost är knappast billigast i VPN-svängen, men om vi tänker pris kontra prestanda är de helt oslagbara.

Testa Cyberghost nu!

Läs gärna recensionen för att få mer information om hur Cyberghost presterar.

InformationAttribut
Företagets säteRumänien
Antal servrar6200+ i 90+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts7
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
Pris från€2.75
WebbsidaCyberghost.com

#2. OVPN

ovpn-landningssida-696

Svenska OVPN basar över en ganska blygsam serverpark, de bjussar inte heller på några egenutvecklade VPN-appar för Android och iOS. Men trots att så är fallet presterar de bättre än majoriteten av konkurrenterna, och nu ska jag förklara varför.

Kundsupporten snackar svenska, och då VPN-tekniken kan vara krånglig är det underbart att kunna snacka loss på ett språk man känner sig hemma med. Mac-appen är dessutom både enkel och säker. Vi hittar inga brölande björnar eller flådiga världskartor, men det gör inte ett jota då Mac-klienten alltid gör det den ska.

OVPN utmärker sig främst när det kommer till säkerhetsläget. De sparar inga känsliga loggar och äger sin egen hårdvara. VPN-företaget erbjuder även en försäkring för fildelare, som täcker alla tänkbara rättegångskostnader. Den lilla försäkringen ingår i samtliga abonnemang, och är förstås trevlig. Men jag misstänker att det aldrig kommer att betalas ut några pengar. Inte för att OVPN-gänget skulle vara oärliga – det är de inte. Utan för att de motar bort alla tänkbara IP-förfrågningar.

ovpn-transperensrapport

Vi avslutar som vanligt med att ta en kik på prisläget. 49 kr/mån är det som gäller om ni tecknar er för det längsta abonnemanget. Det är inte gratis att basa över en ursäker VPN-tjänst, och det återspeglas i prissättningen. För att sammanfatta läget är OVPN ett utmärkt VPN-alternativ för alla som har råd att lägga en extra slant för ett säkerhetsläge som är fullkomligt perfekt.

Testa OVPN nu!

Läs gärna mer om hur OVPN presterar i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteSverige
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal servrar83+ i 13+ länder
Antal samtida enheter som tillåts4
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerNej
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti10 dagar
Pris från49 kr
WebbsidaOVPN.com

#3. ExpressVPN

expressvpn-landningssida-liten

ExpressVPN presterar lika bra som Cyberghost, men är snäppet mer kostsamma. Egenutvecklade VPN-appar finns tillgängliga för alla vanliga enheter och Mac-appen är en riktigt kompetent liten rackare. Väl där hittar vi en Kill Switch-funktion, en annonsblockerare och mycket annat som kan förknippas med en ruskigt bra VPN-app.

Utöver det är serverparken stor och fin, och VPN-servrarna är vässade som attan. Säkerhetsläget är på topp även det: Inga IP- eller DNS-läckor kunde identifieras vid recensionstillfället och alla viktiga VPN-protokoll finns på plats.

Likt många av konkurrenterna klarar de av att låsa upp precis allt, inklusive Netflix, SVT Play, C More, Viaplay och många andra tv-portaler.

Som jag var inne och nosade på tidigare är prisläget inte helt perfekt, men tillräckligt bra för att de ska kunna placera sig på en finfin position i den här listan. Om ni har råd att betala en extra slant är ExpressVPN ett mycket bra alternativ.

Testa ExpressVPN nu!

Läs gärna mer om vad andra användare tycker om ExpressVPN i recensionen.

FaktaInfo
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar3000+ i 94+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från:$6.67
WebbsidaExpressVPN.com

#4. RUSVPN

rusvpn-superhjälte-liten

RUSVPN är ett relativt nystartat VPN-företag som presterar bra med tanke på deras ålder. De lägger inte vantarna på några känsliga loggar, egenutvecklade VPN-appar finns på plats för alla vanliga enheter och säkerhetsläget är perfekt.

VPN-servrarna kunde dock må bra av en liten spark i baken, och kundsupporten kunde ha varit aningen bättre uppstyrd. Om vi ska vara super-pilliga är apparna dessutom något enkla, så de passar betydligt bättre för nyinvigda än för experter.

De briljerar dock rejält när det kommer till att låsa upp tv-portaler. RUSVPN överlistar precis allt – inklusive Netflix och BBC iPlayer, helt utan problem. Prisnivån är det inte heller något fel på. Men som läget ser ut idag kan jag bara rekommendera det längsta abonnemanget. Om ni kör på ett år eller mindre skenar priset iväg lite väl mycket – åtminstone i mitt tycke.

Testa RUSVPN nu!

Lär dig mer om RUSVPN genom att läsa recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteDominica
Antal servrar330+ i 35+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och e-post
FildelningJa
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$2.99
WebbsidaRUSVPN.com

#5. IvacyVPN

ivacyvpn-landningssida

IvacyVPN är ganska okända i Sverige, men desto mer välkända i Asien och Amerika. VPN-företaget klarar av precis allt som de större VPN-företagen fixar, fast till ett lite lägre pris.

Egenutvecklade VPN-appar finns på plats för alla vanliga enheter, inklusive Mac förstås. Utöver det klarar de av att låsa upp alla tänkbara tv-plattformar, såsom Netflix, BBC iPlayer samt många fler.

Säkerhetsläget kan man inte heller spotta åt. Hos IvacyVPN är det OpenVPN-protokollet samt AES 256-algoritmen som gäller som bäst. Bättre än så blir det inte. VPN-servrarna är dessutom rappa som få, och det är fullt tillåtet att fildela.

VPN-företaget presterar bra eller mycket bra inom alla mätbara kategorier, och det är främst prisläget som utmärker dem från konkurrenterna. Om ni tecknar er för det längsta abonnemanget kommer ni undan med att betala strax över 10 kronor i månaden. Det är få VPN-företag som slår det erbjudandet.

Testa IvacyVPN nu!

Läs gärna den mer detaljerade recensionen för att få veta mer om IvacyVPN.

InformationAttribut
Företagets säteSingapore
Antal servrar1000+ i 100+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$1.33
WebbsidaIvacyVPN.com

#6. NordVPN

nordvpn-landningssida-liten

NordVPN är en sann VPN-jätte. Serverparken är enorm och egenutvecklade VPN-appar finns på plats för alla vanliga enheter. De sparar inte heller några känsliga loggar och erbjuder även en Dubbel VPN-funktion, som gör att ni kan koppla upp er mot två VPN-servrar på en och samma gång. Om ni går den vägen får säkerhetsläget sig en skjuts i rätt riktning, men om ni surfar i ett fritt land bör ni hålla er borta då hastighetsläget kan påverkas ett snäpp.

Om vi snöar in oss på Mac-appen en stund hittar vi bland annat ett Kill Switch-verktyg, som bryter all internettrafik per automatik om ni skull tappa kontakten med NordVPN:s servrar. Tack vare det skyddas ni mot både IP- och DNS-läckor på ett mycket effektivt sätt. Utöver det är serverbytena snabbt avklarade och trots att designen är lite mer avancerad är Mac-appen rapp som bara den.

I övrigt är säkerhetsläget helt perfekt, VPN-servrarna är vässade som bara den och alla tänkbara tv-plattformar kan låsas upp. NordVPN presterar helt utmärkt, och om det är dem ni fastnar för rekommenderar jag att ni kör på ett längre abonnemang, då de är bäst prissatta.

Testa NordVPN nu!

I NordVPN:s recension kan du läsa mer om allt som gör dem unika.

InformationAttribut
Företagets sätePanama
Antal servrar5600+ i 61+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrar Ja
Antal samtida enheter som tillåts6
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€3.17
WebbsidaNordVPN.com

#7. Surfshark

surfshark-landningssida-liten

Surfshark-gänget basar över en ganska stor serverpark, egenutvecklade appar finns tillgängliga för alla vanliga enheter och säkerhetsläget är perfekt. På Mac-sidan är det OpenVPN-protokollet som arbetar i tandem med AES 256-algoritmen, så där kan man knappast komma och klaga.

Mer specifikt presterar Surfshark bra inom många kategorier, och det som utmärker dem mest är att ni kan koppla upp hur många enheter som helst på en och samma gång. Många konkurrenter sätter upp begränsningar på omkring fyra till åtta samtidigt uppkopplade enheter, men hos Surfshark behöver ni inte bry er om sådant.

I övrigt sparas inga känsliga loggar, en lång rad tv-plattformar kan låsas upp och fildelningstrafik tillåts precis överallt. Sist men inte minst håller servrarna en bra nivå. De är inte lika kvicka som listettans, men snabba nog för att jag inte ska kunna skälla på dem.

Även hos Surfshark sparar ni en ganska rejäl slant om ni tecknar er för ett längre abonnemang, och om ni väl fastnar för dem tycker jag att ni ska gå den vägen.

Testa Surfshark nu!

Ta gärna en titt i recensionen för att få reda på hur Surfshark presterar i detalj.

InformationAttribut
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar1.000+ i 61+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåtsObegränsat
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€2.09
WebbsidaSurfshark.com

#8. ProtonVPN

protonvpn-landningssida-liten

ProtonVPN basar över en ganska stor serverpark, och erbjuder egenutvecklade appar för alla vanliga enheter. Mac-appen är precis lika användarvänlig som resten av app-arsenalen: det räcker att klicka på “Quick Connect” – sen är man igång. Vid recensionstillfället använde jag mig av det mörka läget – som i mitt tycke är förbaskat snyggt.

I övrigt är säkerhetsläget perfekt, VPN-servrarna är kvicka nog och fildelningstrafik är tillåten precis överallt. ProtonVPN har alltid presterat helt perfekt när det kommer till just fildelning, och så lär det förbli även i framtiden.

ProtonVPN låser även upp alla tänkbara tv-plattformar, och det enda jag kan slå ner på är att prisnivån för Plus-abonnemanget är något hög. Plus-kunder får ta del av snabbare servrar, ruskigt kompetenta säkerhetsfunktioner och en betydligt större serverpark i jämförelse med Basic-kunderna. I korthet: Om det är ProtonVPN som lockar, kör på Plus-varianten då den är högpresterande som bara attan. Och snälla – ta mig inte fel, Plus-varianten är värd varenda slant. Om ni har råd att betala lite extra – kör på den för allt i världen.

Testa ProtonVPN nu!

Ta gärna del av recensionen för att lära dig mer om hur ProtonVPN presterar.

InformationAttribut
Företagets säteSchweiz
Antal servrar628+ i 44+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts6
Support viaWebbformulär och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från:$4.00
WebbsidaProtonVPN.com

#9. Zenmate

zenmatevpn-landningssida-liten

Tyska Zenmate ägs av samma moderbolag som basar över Cyberghost, och det märks på många sätt och vis.

VPN-servrarna är snabba, men Cyberghosts maskiner är snäppet vassare. Kundsupporten är bra uppstyrd, men inte lika uppstyrd som Cyberghosts. Apparna är enkla och användarvänliga, men Cyberghosts VPN-klienter är snäppet mer funktionsrika. Ni förstår jargongen – Zenmate presterar utmärkt, men listettan klår dem inom nästan varenda kategori.

Till Zenmates försvar sparar de inte några känsliga loggar, precis som listettan, och de låser upp precis lika många tv-plattformar. VPN-företaget är ett utmärkt alternativ för alla som inte kräver Cyberghost-prestanda, men som ändå vill ta del av en riktigt högpresterande VPN-tjänst.

Testa Zenmate nu!

I recensionen kan du läsa mer om hur Zenmate presterar.

InformationAttribut
Företagets säteTyskland
Antal servrar300+ i 30+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€2.22
WebbsidaZenmate.com

#10. Tunnelbear

tunnelbear-logo-landningssida-696x

Kanadensiska Tunnelbear kan inte mäta sig med de högst rankade VPN-alternativen, men Mac-appen är det iallafall inget fel på.

Väl där träffar ni på en urgullig björn som bland annat hjälper till vid serverbyten. Han är superrolig, men hans Rooooaaarrr!-ande kan bli lite tröttsamt i det långa loppet. Till Tunnelbears försvar kan man iallafall få tyst på brölandet – och det var en befrielse för min del. Skämt åsido, Mac-klienten fungerar utmärkt – precis som alla andra Tunnelbear-appar.

I övrigt är säkerhetsläget perfekt och VPN-servrarna håller måttet, men Tunnelbear kan tyvärr inte överlista varken Netflix eller BBC iPlayer, och det är förstås ett rejält avbräck.

Vi avslutar med att snacka loss om prisläget, som tyvärr är något högt med tanke på det som ingår. Tunnelbear smakar mer än vad de kostar, och även om Mac-appen är riktigt välsvarvad kan jag inte rekommendera dem fullt ut.

Testa Tunnelbear nu!

Läs mer om Tunnelbears starka och svaga sidor i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteKanada
Antal servrar350+ i 22+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Kompatibel med routrarNej
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixNej
Låser upp BBC iPlayerNej
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garantiBedöms från fall till fall
Pris från:$4.99
WebbsidaTunnelbear.com

Svar på vanligt ställda frågor

Nu har ni fått ta en kik på 10 VPN-företag som passar extra bra på Mac-sidan. Men lite extra information har ingen dött av. Nedan svarar jag på lite vanligt ställda frågor, och som en konsekvens av det bör de sista frågetecknen kunna slätas ut.

Vad är en VPN?

En VPN, eller en VPN-tjänst, kapslar in hela internetuppkopplingen i ett skyddande säkerhetslager, och tack vare det kan ni göra er kvitt snokande internetoperatörer, sluga upphovsrättstroll och näsvisa myndigheter.

VPN-tjänsterna fungerar på alla vanliga enheter, såsom Windows, Mac, Android och iOS. Ni kan även installera VPN-tjänsten i routern, för att slå alla flugor i en smäll. Sist men inte minst använder många sig av VPN-tjänster för att kunna låsa upp svenska tv-plattformar när de är utomlands, samt för att låsa upp utländska sådana när de befinner sig på hemmaplan.

Finns det några nackdelar med att använda en VPN?

VPN-tekniken bjussar på många fördelar, men allt är inte guld och gröna skogar. Det finns ett antal nackdelar som ni bör ta hänsyn till, men det är ingen större fara. Om ni väljer en stark VPN-lösning blir nackdelarna knappt märkbara och i bästa fall försvinner de helt.

Hastighetsläget kan påverkas. Då ni få ta del av ett extra säkerhetslager kan uppkopplingshastigheten försämras. Men om ni kör på ett högpresterande VPN-alternativ är hastighetsförändringen knappt märkbar. Hastighetsläget kan till och med förbättras då många svenska operatörer väljer att strypa uppkopplingshastigheterna under ”peak”-tider (kvällar och helger).

Ni bör även tänka på att många VPN-företag erbjuder pengarna tillbaka-garantier som oftast är giltiga i omkring 30 dagar. Var inte rädda för att utnyttja dem om ni inte skulle vara nöjda.

Det kan vara svårt att komma igång. Många VPN-företag erbjuder egenutvecklade appar för Mac, men långtifrån alla. Det är tidsödande och krångligt att pilla med manuella installationer. Tredjepartsapparna är dock minst lika säkra, men hur vi än vrider och vänder på det bör ni hålla er till de egenutvecklade apparna. Dem kommer ni igång med på maximalt någon minut.

Tillgängligheten kan svikta. Vissa VPN-företag tillhandahåller ostabila servrar, och som en konsekvens av det riskerar man att bli utslängd gång efter annan. Men även den här nackdelen kan slätas över om ni väljer en VPN-tjänst som håller måttet. För att nämna två exempel stoltserar både ExpressVPN och Cyberghost med en upptid som motsvarar 99.9% eller mer, och det är vansinnigt starkt.

Är det lagligt att använda en VPN för Mac?

Ja, VPN-tjänster fullt tillåtna i Sverige, resten av Europa och hela den fria världen. Länder som tillämpar stark censur, såsom Kina och Irak, har dock sagt stopp och belägg när det kommer till VPN-tekniken. Men även om så är fallet väljer i princip alla turister att använda sig av VPN-tjänster, och de straffas inte för den sakens skull. Så länge ni inte tjattrar loss på politiska forum och håller er borta från Tor-nätverket bör det vara grönt ljus, oavsett i vilket land ni befinner er i.

Men om ni ska resa eller till och med bosätta er utomlands – ta gärna en kik på ”Var är VPN-tjänster lagliga”-guiden, där alla länder finns representerade.

Är det säkert att använda en VPN på en Mac-dator?

Ja, absolut. Då all internettrafik döljs på ett mycket fiffigt sätt får säkerhetsläget sig en rejäl skjuts i rätt riktning. Men ni bör tänka på att VPN-tjänsterna inte skyddar er mot nätfiske-attacker, så ni kan inte klicka på vad som helst bara för att ni döljer er med en VPN-tjänst.

Hur väljer man den bästa VPN-tjänsten för Mac?

Det finns många faktorer som spelar in, och det är just Mac-apparna som är extra viktiga. Nästan alla VPN-företag erbjuder säkra och stilrena appar för Windows, men då användarbasen är något mindre på Mac-sidan är det långtifrån alla VPN-aktörer som bjussar på fina Mac-appar.

Jag har recenserat strax över 60 VPN-aktörer, och anser att CyberGhost(recension) är det bästa valet för Mac. Men om ni vill jämföra hela bunten finns alltid VPN-topplistan tillgänglig.

Hur kommer man igång med en VPN för Mac?

Så fort ni valt rätt VPN-företag (förhoppningsvis Cyberghost) bör ni logga in på kontosidorna. Väl där kan ni ladda ner VPN-appar till alla enheter som ni vill skydda. För att nämna ett exempel bjussar Cyberghost på egenutvecklade appar för alla vanliga enheter, inklusive Mac förstås.

När VPN-appen är installerad loggar ni in, och därefter kopplar ni upp er mot en passande VPN-server. Ni bör alltid ansluta er mot den närmsta VPN-servern för att hastighetsläget ska påverkas så lite som möjligt. Men om ni är ute efter att låsa upp Netflix, BBC iPlayer eller ITV måste ni oftast koppla upp er mot utländska servrar.

En gratis VPN för Mac – är det en bra idé?

De renodlande gratisalternativen underpresterar och är i värsta fall farliga. De gör betydligt mer skada än nytta – tro mig.

Gratis-VPN-tjänsterna sparar känsliga loggar. De lägger vantarna på all webbhistorik och säljer vidare rubbet till diverse reklambolag, som skapar skumma annonsprofiler. Spionprogram är dessutom relativt vanliga inom gratis-VPN-svängen.

Gratisalternativen är prestandafattiga. Hastighetsläget är uselt, databegränsningar som motsvarar ungefär 2 till 5 GB månatligen är vanliga och serverparkerna är oftast mycket fjuttiga.

Det kostar pengar att hålla upphovsrättstroll och andra snokare på mattan. Det är inte heller gratis att basa över snabba VPN-servrar samt att erbjuda kundsupport som håller måttet. Kör på ett premiumalternativ istället för att dyka ner i gratisträsket – det är mitt ärliga råd.

Då har den här guiden nått sitt slut. Min förhoppning är att ni lyckats hitta ett bra VPN-alternativ för Mac. Om ni inte har det – eller kanske har några frågor eller funderingar, hör gärna av er via kommentarsfältet.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN