Copyright-anslag används för att pressa ut Youtuber på pengar

Youtube kan inte ses som någon överdrivet rättvis plattform, men då det är ett privat företag det handlar om och inte en välgörenhetsinrättning är det tyvärr bara att gilla läget för de Youtubers som drabbas. Videor som är intressanta men kanske inte så reklamvänliga göms undan och/eller blir demonetariserade på löpande band, och för att göra saken ännu värre har copyright-anslagen börjat användas för att pressa ut innehållsskapare på pengar.

Youtubern ObbyRaidz har blivit smärtsamt medveten om detta då en utpressare som går under namnet VengefulFlame nyligen försökte blåsa honom på pengar. VengefulFlame berättar i ett meddelande som Torrentfreak tagit del av att de redan gjort två copyright-anslag, och om han inte betalade 150 dollar skulle han få ytterligare en copyright-känga, som skulle ha tagit ner kanalen helt och hållet.

ObbyRaidz har försökt att kontakta Youtube, men de svarar inte på hans frågor och är därmed inte mycket till hjälp. Plattformens copyrightsystem är bevisligen trasigt, men tills  videotjänsten fått tummen ur sin mörkaste kroppsdel lär orättvisorna och utpressningsförsöken fortgå.

copyright strike youtube dmca

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer