Meny

Fildelningssajten Openload i fara – nerläggning hotar?

Openload, en av världens största fildelningssajter, har förlorat åtkomsten till sitt eget domännamn, Openload.co. Domänen är för närvarande avstängd/pausad av webbhotellet Tocows, och så länge detta är fallet går sajten inte att nå.

Openload har miljontals besökare enligt Torrentfreak, och sägs vara mer populär än streamingjättar såsom Hulu och HBO Go.

Sajten är i sig helt laglig. Men det är förmodligen det piratkopierade materialet som existerar på sidan som fått upphovsrättsivrarna att surna till. Såhär såg det ut för ett tag sedan:

 

openloaderror

 

ServerHold-koden, som ni ser nedan, betyder oftast att rättsliga påföljder väntar eller är på ingång. Inget bra tecken för Openload-gänget med andra ord.

openwhois

Fildelningssajten menar själva att det rör sig om ”serverproblem”, men då sajten fick sitt domännamn beslagtaget för bara några år sedan och tvingades byta, känns den förklaringen något långsökt.

Så länge sajten ligger nere rekommenderas besökare att använda sig av Oload.stream och Oload.life, som båda ska innehålla exakt samma material. Ingen kan dock svara på om det är Openload som ligger bakom klonerna. Om så inte är fallet är det förmodligen bra att vara lite extra försiktig med nerladdningarna.

Uppdatering: Openload-gänget har återtagit kontrollen över sidan, och den fungerar utmärkt igen. De uppger heller ingen anledning till att sajten dök ner.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN