Meny

Antipiratsystemet Valeroa knäcktes på bara 20 minuter

Ett nytt krypteringsskydd som påminner starkt om Denuvo uppges ha knäckts på bara 20 minuter. Skyddet hittades för första gången för några dagar sedan i PC-titeln City Patrol: Police, och Valeroas påstående: ”skyddet inte kan knäckas på ett bra tag”, väger inte längre särskilt tungt.

PC-spel är otroligt utsatta när det kommer till piratkopiering, och även om spelstudiorna och publicisterna gör vad de kan för att stävja piratkopieringen räcker detta ofta inte särskilt långt. Konsolspel är inte utsatta i samma omfattning och filmer och musik kan i princip inte skyddas alls.

Konsolspelens (PS4 och Xbox One) mjukvara är så pass låst att piratkopieringen förmodligen aldrig kommer att bli särskilt utbredd på dessa plattformar. Dock är Windows så pass hackervänligt att vissa kan pilleriplocka tills fingrarna trillar av för att hitta nya sätt att kringgå diverse DRM-skydd.

City patrol Police screenshot e1543877878935

Nyligen blev den senaste versionen av Denuvo hackad nästan direkt, och DRM-företagen nöjer sig numera med att erbjuda skydd för maximalt ett par dagar på PC-sidan. Valeroa är inte lika resurskrävande som Denuvo och ser sig själva som ett lättviktsalternativ som ska erbjuda en lika bra kryptering utan att vara alltför påträngande för de som köpt spelet.

Den turkiska hackern ”Steam006” sägs vara den som knäckte Valeroas DRM-skydd, och 2 dagar efter att City Patrol: Police släpptes fanns spelet tillgängligt på diverse torrentsidor. Men även om Valeroa föll lite väl enkelt den här gången hyllas skyddet på Reddits delforum r/crackwatch där Valeroa ses som ett bra mycket bättre alternativ än Denuvo. Det återstår dock att se hur väl nästa version av Valeroa klarar sig mot diverse hackare.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN