Hitman 2:s Denuvo-märkta DRM-skydd är redan knäckt

Hitman 2 släpps idag och titeln var åtminstone ett tag skyddat av Denuvo, som är ett av världens starkaste DRM-skydd, och utvecklas av ett österrikiskt företag med samma namn. Denuvo och diverse hackergrupper leker ofta lite av en katt och råtta-lek. Detta då Denuvo släpper allt mer avancerade versioner av DRM-skyddet medans diverse hackergrupper knapprar tills fingrarna blöder för att knäcka skyddet.

Sony har lyckats relativt bra med att hålla Playstation 4-plattformen fri från piratkopierade spel, detsamma kan man även säga om Microsoft och Xbox One. PC-sidan har dock inte haft samma framgång när det kommer till att vifta bort pirater.

Hitman 2 skyddades av företagets senaste DRM-skydd (Denuvo v5.3). Men hackergruppen FCKDRM fick snabbt tillgång till en kopia av spelet och knäckte därefter DRM-skyddet på under en dag. Denuvo menar själva att ett DRM-skydd bara behöver skydda en speltitel i cirka fyra dygn för att vara effektivt och ekonomiskt lönsamt, men den här gången blev DRM-skyddet inte ens så pass långlivat. Hackergruppen som knäckte skyddet, FCKDRM, har tagit både sitt namn och sin logga från spelförsäljnings-sajten GOG:s anti DRM-kampanj. Ingen misstänker dock att GOG skulle vara inblandade.

Nästa storspel som släpps med Denuvo-skydd står EA och DICE för. Detta i form av Battlefield 5 som släpps den 20 november.

KÄLLATorrentFreak
Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer