Meny

Bahnhof sammanfattar ”utpressningsåret” 2018

2018 var ingen höjdare när det kom till integritet och censur på internet, vilket Bahnhof bekräftar via en pressrelease. Internetoperatören har nu levererat statistik direkt hämtad från Utpressningskollen, som i sin tur startades för att privatpersoner skulle få en större inblick vad gäller vilken information som lämnas ut från landets internetoperatörer. Enligt samma källa har antalet utpressningsbrev ökat markant sett till 2017, och det är tyvärr ingen uppryckande läsning som följer nedan.

Förra året lämnade svenska internetoperatörer ut kundinformation från 52.341 användare, en rejäl ökning jämfört med 2017 års 25.850 utlämningar.

Bahnhof menar i sina uträkningar att Telia är den värsta syndaren med sina 37.035 utlämningar, tätt följt av ComHem (7.889) och Telenor (6.761). Bahnhof och Tele2 var de enda internetoperatörerna som inte lämnade ut några uppgifter över huvud taget.

De advokatbyråer som var mest offensiva under förra året var NJORD Law Firm och Ramberg Advokater som företrädde 32 respektive 28 mål.

Klicka gärna på källan högst upp i artikeln för att läsa mer statistik från Bahnhofs undersökning, som utförts riktigt seriöst tack vare att samtliga relevanta domstolsansökningar och domstolsbeslut begärts ut från Patent- och marknadsdomstolen.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN