Meny

Brittisk streamingtjänst börjar visa fotbollsmatcher på tidpunkter som är ”förbjudna”

I Storbritannien är det redan sedan 60-talet helt förbjudet att TV-sända fotbollsmatcher som spelas på lördagseftermiddagarna. Detta för att kunna få britterna att istället maka sig iväg till arenorna för att se matcherna live. Fenomenet kallas ”Football Blackout”, och samma företeelse existerar även i bland annat den nordamerikanska hockeyligan NHL, där detsamma kallas ”NHL Blackout”. Det brittiska sändningsförbudet gäller mellan 14:45 till 17:15, men några undantag har dock gjorts vid FA Cup-finaler.

Den brittiska streamingtjänsten Eleven Sports har dock tröttnat på detta och menar att den brittiska publiken har två alternativ; att se matchen live, eller att streama densamma via en piratsajt. Och många britter misstänks välja det andra alternativet. Den 29:e september sände Eleven Sports matchen mellan Barcelona and Athletic Bilbao klockan 15:15, vilket ledde till en uppståndelse av sällan skådat slag.

Eleven Sports menar att de vill minska den illegala streamingmarknaden och samtidigt erbjuda en bra tjänst för dess kunder. Representanter från fotbollen menar dock att mycket pengar riskerar försvinna från samma sport. Britterna är dock rätt ensamma i Europa när det kommer till denna företeelse, så det kanske vore för det bästa om de anpassade sig till det sändningssystem som resten av världsdelen använder sig av.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN