Meny

Fortnite-fuskare fick kryptovirus istället för ”wallhacks” och ”aim bottar”

Det populära Battle Royale-liret Fortnite har över 250 miljoner aktiva spelare, och med ett så pass högt spelarantal är suget stort när det kommer till nya fuskprogram. Säkerhetsföretaget Cyren har uppmärksammat att ett av dessa innehåller ett ransomware-virus. Syrk, som eländet heter, krypterar offrens datorer och gör dessa obrukbara.

Enligt bedragarna själva skulle fuskpaketet innehålla en funktion som gör att fuskaren alltid träffar rätt (en ”aim bot”) samt en funktion som innebär att fuskaren kan se var motspelarna gömmer sig (ett ”wallhack”). Istället väntar en dator som krypterats till oigenkännlighet, vilket inte ens Fortnite-fuskare förtjänar.

fortnite_ransomware_05-1024x606

Rent praktiskt stänger Syrk ner Windows Defender och aktivitetshanteraren. Därefter lägger programmet till sig i autostartlistan, och efter en omstart är det ett rejält krypteringskalas som väntar.

Lyckligtvis är Syrk ett relativt tamt program som kan avkrypteras på ett enkelt sätt. Men hur som helst är Fortnitefuskare ofta utsatta för virusattacker, och det finns ingenting som säger att bedragarna inte lägger in ett mer elakt virus i framtiden. Att få lite förödmjukande pisk i Fortnite är kanske inte det värsta som kan hända trots allt?

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN