Meny

5 tips för att få jobb på ett VPN-företag

Vad behöver du kunna för att få ett jobb hos ett VPN-företag, och vad ska du tänka på när du ansöker om ett jobb inom VPN? Det svarar vi på nu.

5 tips för att få jobb hos en VPN-tjänst

  1. Skaffa ett bra CV.
  2. Nätverka med personer inom branschen.
  3. Leta efter jobb inom VPN på nätet.
  4. Spontanansök om jobb på VPN-företagets webbsida.
  5. Ta ett instegsjobb med lägre krav.

Nedan berättar vi mer om de tips som precis nämnts i större detalj.

1. Skaffa ett CV som arbetsgivarna fastnar för

VPN-företagen får sannolikt många arbetsansökningar, så skaffa ett bra CV för att särskilja dig från mängden. Det är en bra idé att skaffa en CV-mall via en webbsida som erbjuder det. Dels för att du sparar tid, och dels för att ditt CV ger ett mer professionellt intryck.

2. Nätverka med personer som arbetar inom VPN

På webbsajter såsom Linkedin kan du nätverka med personer som arbetar inom VPN-branschen. Via den sociala medie-tjänsten hittar du bland annat personal som arbetar för OVPN, MullvadVPN och ExpressVPN.

3. Leta efter arbete inom VPN-branschen på nätet

Det finns många bra resurser på nätet som hjälper dig hitta ett jobb inom VPN. Arbetsförmedlingens jobbsöksplattform Platsbanken ofta välfylld med IT-jobb. Utöver det är Blocket Jobb en bra tjänst när det kommer till att hitta jobb inom IT.

4. Spontansök jobb på VPN-företagens hemsidor

På bilden nedan ser du att ExpressVPN erbjuder 54 lediga jobb bara på deras kontor i England. Så om du är beredd att flytta finns det hur många bra VPN-jobb som helst som du kan söka dig till.

Dataingenjörer, app-ingenjörer, supportpersonal, content writers och penetrationstestare är fem yrkesgrupper som eftersöks av det VPN-företaget.

Pa ExpressVPN finns det 540 lediga jobb bara pa londonkontoret

5. Ta ett enklare jobb inom VPN-branschen

Du behöver inte bli utvecklingschef redan från dag ett. Ta ett lite enklare utvecklings- eller supportjobb och arbeta dig upp inom hierarkin allt eftersom du lär dig mer inom din yrkesroll.

Ett bra tips är att gå med i facket

Såväl tillfälligt arbetande (tex. studenter) som personer med fast arbete har nytta av att gå med i ett fackförbund. Som sajten Fackocharbete säger är det en god idé att gå med i ett fack oavsett yrkestitel, främst tack vare det arbetsrelaterade skyddet. För att nämna ett exempel finns det två lämpliga fack för supporttekniker som du kan titta lite närmare på.

3 yrkeskategorier som kan arbeta för ett VPN-företag

  1. Programmerare. Personer inom denna yrkesgrupp ska i regel hantera språk såsom C, C++, Java, Python, Pascal och/eller Fortran. De kunskaper som behövs beror på hur VPN-apparna är uppbyggda.
  2. Copywriters/Content writers. Om du söker jobb på ett stort VPN-företag och dessutom är en haj på såväl svenska som engelska, då kan du bli anställd som copywriter eller content writer.
  3. Supporttekniker. Denna yrkesgrupp utgör ett bra instegsalternativ för alla som vill få in en fot i VPN-branschen. Här hjälper du i regel kunderna med hjälp av en chattklient, och oftast krävs det bara att du vet hur en VPN fungerar. Som du ser nedan erbjuder OVPN supportjobb under sommaren.

OVPN ar ett VPN foretag som erbjuder sommarjobb for studenter

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN