Meny

Kinesisk man dömd för att ha sålt förbjuden VPN-mjukvara

En kinesisk mjukvaruutvecklare har dömts till ett villkorligt fängelsestraff på sammanlagt 3 år, utöver detta ska han även betala omkring 13 000 kronor i böter. Detta för att han ska ha sålt förbjuden VPN-mjukvara. Tack vare VPN-tekniken kan kinesiska invånare gömma sig från regeringens ständigt vakande öga, som under de senaste åren blivit allt mer effektiva vad gäller att övervaka landets medborgare.

Kina har surnat till rejält när det kommer till VPN-leverantörer som inte fått statens godkännande. I slutet av förra året dömde samma regering en man till nio månaders fängelse, anklagad för exakt samma brott.

De VPN-aktörer som listas på den här sidan riktar sig främst emot turister. Det vill säga icke-medborgare som kan betala för sig med utländska kreditkort, och inte riskerar att straffas i samma utsträckning som kineserna själva.

Den kinesiska regeringen menar själva att VPN-tekniken är fullt laglig. Det lilla kruxet består bara av att få tjänsten godkänd av landets kommunikationsmyndighet, och då kanske det är lika bra att istället bara maila internethistoriken direkt till samma myndighet, så de slipper att lägga resurser på att snoka runt?

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN