Meny

LaLiga förnyar sitt samarbete med belgiska Pro League – ska ta krafttag mot piratströmmarna

Den spanska toppdivisionen LaLiga förlänger nu sitt avtal med den belgiska toppligan Pro League. Tillsammans ska de göra sitt för att få bukt på alla piratströmmar, rapporterar Torrentfreak. LaLiga meddelar samtidigt att de har rensat bort över 700 Android- och iOS-appar som i sin tur länkade till diverse LaLiga-matcher.

LaLiga är dock inte ensamma om att ha detta ”problem”. Förstaligorna i bland annat England, Italien och Tyskland gör även de sitt för att tvinga fotbollsfansen att betala för sig.

I sammanlagt ett år har Pro League och LaLiga samarbetat för att få bukt med piratströmmarna – vilket ska ha gett resultat, åtminstone enligt de själva. LaLiga menar att de sammanlagt tagit ner omkring 24.000 liveströmmar samt över 100 sociala medie-konton vars innehavare misstänkts för att ligga bakom piratströmmarna.

LaLiga-gänget nämnde dock aldrig den 2.5-miljonböter som de fått ta emot efter att deras egen Android-app spionerat på sina användare i ett försök att identifiera otillåtna streams.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN