Meny

Mannen som regisserade The Man from Earth ogillar nätpirater

Richard Schenkman, mannen som regisserat The Man from Earth, hyllade länge piratscenen som en stor anledning till filmens framgång, men nu har han ångrat sig. Titeln hade en mycket liten budget och Richard förklarar själv hur han kände när filmens popularitet ökade:

“Någon vecka innan filmen släpptes på DVD ökade filmens popularitet med 11.000% på IMDB, och vi var alla chockade”

Piratkopiering har länge setts som en bra marknadsföringskanal och en av filmens producenter, Eric Wilkinson, tackade för över 10 år sedan den nu nerlagda torrentsidan RLSlog för allt stöd, och ska har påstått:

”Våran lilla indie-film hade ingen marknadsföringsbudget överhuvudtaget, och det såg länge mörkt ut. Detta vände dock efter att någon rippat en DVD-screener av filmen och laddat upp denna på en torrentsajt”

Efter att den första filmen gjort stor succé försökte sig Richard Schenkman på samma sak igen. Uppföljaren, The Man from Earth: Holocene, laddades upp på Thepiratebay av filmskaparna själva men denna gången gick det inte lika bra. Filmen blev nerladdad ungefär en miljon gånger och Schenkman var mycket missnöjd med att bara 7.000 användare valt att donera pengar till filmskaparna. Han menar vidare:

”Om alla som laddat ner filmen hade donerat en dollar var hade projektet kunnat gå jämnt ut, och då hade vi även kunnat skapa ytterligare en uppföljare. De som laddar ner filmer kan, eller vill inte ens betala en sån liten summa.”

Richard var även arg över att vissa ryska torrentsidor valde att ta bort donationsknappen för att istället putta in reklam på samma ställe. Som slutkläm menar Richard:

“Vi måste lära filmkonsumenterna att vi filmarbetare är likadana som dem. Vi går till jobbet och gör det vi tycker om. Piratkopieringen hotar hela branschen.”

Fotnot: Den första filmen, The Man from Earth, fick betyget 7.9 på IMDB. Den andra filmen i ordningen, The Man from Earth: Holoscene, fick bara 5.3 i betyg.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN