Meny

5 VPN-tjänster som låser upp ITV Hub i Sverige

Den brittiska tv-plattformen ITV är säkert ganska okänd för många svenskar, och det är inte så konstigt då streamingtjänsten inte kan nås utanför Storbritannien. Men frukta ej – med en kompetent VPN-tjänst tar ni er förbi det lilla hindret – var så säkra.

Mer specifikt döljer VPN-företagen era riktiga IP-adresser för att på så sätt kunna ”lura systemet”. Om ni exempelvis befinner er i Sverige kopplar ni upp er mot en brittisk VPN-server – och vips är ITV Hub upplåst.

Det är inte svårt att låsa upp ITV Hub, men det kan ta några minuter då ni måste skapa ett ITV-konto, och välja rätt VPN-alternativ förstås.

De bästa VPN-tjänsterna för ITV Hub

Vi går rakt på sak. Samtliga VPN-tjänster som nämns nedan kan låsa upp ITV Hub, var ni än befinner er.

#1 Cyberghost

cyberghost-landningssida-696

Cyberghost klarar av att överlista en lång rad tv-plattformar, inklusive Netflix, BBC iPlayer och ITV Hub förstås. Säkerhetsläget är dessutom helt perfekt och alla moderna VPN-protokoll finns på plats. Utöver det ingår även en annonsblockerare samt en inbyggd funktion som motar bort spionprogram.

I övrigt sparar de inga känsliga loggar, vilket innebär att upphovsrättstrollen inte har någonting att hämta. Egenutvecklade appar finns på plats för alla vanliga plattformar (Windows, Mac, Android, iOS) inklusive Linux, och Kill Switch-funktionalitet ingår i samtliga av dem. Kill Switch-verktyget bör vara aktiverat för jämnan, och är det bästa vi har för att både IP- samt DNS-läckor ska kunna förhindras.

Slutligen, prisläget – hur ser det ut där? Jodå, Cyberghost är inte billigast i VPN-svängen, men om vi tänker pris kontra prestanda är det ingen som slår dem på fingrarna.

Testa Cyberghost nu!

Läs gärna recensionen för att få mer information om hur Cyberghost presterar.

InformationAttribut
Företagets säteRumänien
Antal servrar6200+ i 90+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts7
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
Pris från€2.75
WebbsidaCyberghost.com

#2 ExpressVPN

expressvpn-landningssida-liten

ExpressVPN låser upp lika många utländska tv-plattformar som listettan gör, men prisnivån är dock något mer saltad. Även den här VPN-tjänsten fungerar utmärkt för nybörjare, då egenutvecklade appar finns på plats för alla tänkbara enheter. Samtliga VPN-appar har dessutom exakt samma gränssnitt, vilket underlättar en hel del då inkörningstiden blir lika med noll.

I övrigt är VPN-servrarna kvicka som attan, inga känsliga loggar sparas och säkerhetsnivån är på topp även här. Som jag tidigare gafflat om är prisläget långtifrån perfekt, men det struntar många i. De väljer ExpressVPN i vilket fall – och verkar hur nöjda som helst.

Testa ExpressVPN nu!

Läs gärna mer om vad andra användare tycker om ExpressVPN i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar3000+ i 94+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts5
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från:$6.67
WebbsidaExpressVPN.com

#3 IvacyVPN

ivacyvpn-landningssida

IvacyVPN är ett renodlat lågprisalternativ som klarar av mycket av det som de andra VPN-jättarna gör – fast till ett betydligt trevligare pris. Om vi bortser från prisläget en stund är VPN-apparna smidiga som attan, VPN-företaget sparar inte heller några känsliga loggar och precis som väntat låser de upp ITV Hub utan några som helst problem. Ni kan till och med låsa upp ITV med hjälp av deras webbläsartillägg (Chrome och Firefox), men ni bör samtidigt tänka på att många insticksprogram har sina nackdelar.

Serverparken är dessutom relativt stor och säkerhetsläget är perfekt. Ivacy erbjuder som bäst AES 256-kryptering tillsammans med OpenVPN-protokollet. Nästan alla större VPN-företag tillämpar förvisso den säkerhetsstandarden, som är helt oslagbar.

Mer specifikt bör IvacyVPN ses som ett mycket bra val för alla som är ute efter att komma åt ITV i Sverige utan att behöva betala alltför mycket. Tänk gärna på att teckna er för ett längre abonnemang då de är kraftigt rabatterade. Om ni skulle vara missnöjda kan ni alltid välja att nyttja pengarna tillbaka-garantin.

Testa IvacyVPN nu!

Läs gärna den mer detaljerade recensionen för att få veta mer om IvacyVPN.

InformationAttribut
Företagets säteSingapore
Antal servrar1000+ i 100+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts5
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$1.33
WebbsidaIvacyVPN.com

#4. VyprVPN

vyprvpn-logo-landningssida-liten-bild

För några år sedan klagade jag på att VyprVPN-gänget presterade lite sisådär när det kom till att låsa upp utländska streamingtjänster. Men skam den som ger sig. VPN-företaget har skärpt till sig rejält på streamingfronten. Numera kan de låsa upp en lång rad tv-plattformar och jepp – ITV Hub är en av dem.

I övrigt presterar VyprVPN utmärkt inom många kategorier, men det är när det kommer till just säkerhetsläget som de briljerar som mest. De basar till och med över ett eget VPN-protokoll, Chameleon – som är både säkert och prestandaeffektivt. VPN-företaget har även passat på att justera prisnivån åt rätt håll i samband med att tvåårs-abonnemanget infördes. Om ni väljer att satsa på VyprVPN är det dessutom 25% rabatt som gäller, men bara om ni klickar er vidare via någon av de länkar som ni hittar på den här webbplatsen.

Testa VyprVPN nu!

Lär dig mer om VyprVPN genom att läsa recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteSchweiz
Antal servrar700+ i 70+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter5
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Pengarna tillbaka-garanti

30 dagar

Pris från

$2.50

WebbsidaVyprVPN.com

#5. Zenmate

zenmatevpn-landningssida-liten

Zenmate ägs av Kape Technologies, dvs. samma moderföretag som basar över Cyberghost, och det märks. De låser upp alla tänkbara tv-plattformar, inklusive ITV Hub förstås, och VPN-apparna är nästan lika fiffiga som listettans.

VPN-servrarna är dock något långsammare i jämförelse med Cyberghosts, och kundsupporten är inte heller lika bra uppstyrd. Det är svårt att vara lillebrorsa till en listetta, som ni märker. Men trots att Zenmate inte presterar riktigt lika bra bör VPN-tjänsten passa många, och detta tack vare att prisläget ser riktigt trevligt ut. Om ni kan stå ut med snäppet sämre prestanda och aningen mer funktionsfattiga VPN-appar kan Zenmate vara någonting att överväga.

Testa Zenmate nu!

I recensionen kan du läsa mer om hur Zenmate presterar.

InformationAttribut
Företagets säteTyskland
Antal servrar300+ i 30+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts5
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€2.22
WebbsidaZenmate.com

Gör så här för att låsa upp ITV Hub

Följ stegen nedan så är ni igång på några minuter:

Steg 1: Skapa ett VPN-konto hos ett VPN-företag som klarar av att låsa upp ITV. CyberGhost(recension) och ExpressVPN(recension) är två heta alternativ. Men om ni vill välja och vraka bland alla VPN-företag som recenserats finns alltid VPN-topplistan tillgänglig.

Steg 2: Installera en VPN-app på den enhet ni vill använda för att låsa upp ITV Hub. Och om ni vill skydda alla enheter på en och samma gång – installera gärna VPN-tjänsten i routern.

Steg 3: Logga in i VPN-appen och koppla upp er mot en brittisk server.

Steg 4: Skapa ett ITV-konto via ITV:s officiella webbsida. Under registrerings-processen måste ni uppge ett brittiskt postnummer. Vilket som helst av de här exemplen ska fungera utmärkt:

  • W1K 7AA
  • SE21 8ER
  • SW1A 1AA
  • EC1V 9FR

Steg 5: Då var det klart. ITV är upplåst – och ni kan streama bäst ni vill.

Varför bör man använda en VPN?

När ni kopplar upp er mot en VPN-server skapas en skyddande tunnel som gör att alla tänkbara övervakare får foten vid dörren. För det första måste alla internetoperatörer spara vår webbhistorik i minst 10 månader. Och om en myndighet, såsom polisen eller tullverket, vill veta mer om oss måste de lämna över precis allt. Det spelar ingen roll om ni är misstänkta för ett brott eller inte – operatörerna har aldrig rätt att säga nej.

För det andra är upphovsrättstrollen ett stort problem. De samarbetar med nordiska advokatbyråer, och tillsammans skickar de ut kravbrev till vanliga svenskar, i förhoppning om att mottagarna ska nappa på förlikningserbjudandet. Sist men inte minst har alla svenska internetoperatörer rätt att strypa våra uppkopplingshastigheter, helt utan att uppge någon egentlig anledning.

Tack vare VPN-tekniken slipper ni strypta hastigheter, snokande myndigheter samt dryga upphovsrättstroll. Ta gärna en titt på köpguiden om ni vill veta mer.

Varför är ITV Hub otillgängligt i Sverige?

Då ITV köper in stora delar av sitt material från gigantiska produktionsbolag måste de acceptera att licenssystemet ser ut som det gör. Produktionsbolagen vill kunna sälja exakt samma material till flera olika regioner, och som en konsekvens av det blir ITV-gänget tvingade att låsa in rubbet.

Dagens snedvridna licenssystem drabbar först och främst kunderna, men även tv-plattformarna – som tvingas lyda eller bli så gott som innehållslösa.

Är det lagligt att låsa upp ITV Hub?

Ja. Det finns inga lagar eller bestämmelser som säger att det skulle vara olagligt. Om ni använder er av en VPN-lösning som inte klarar av att överlista ITV får ni ett felmeddelande uppkört i ansiktet. Värre än så blir det aldrig.

På vilka enheter fungerar ITV Hub?

Ni kan komma åt ITV-plattformen via alla vanliga webbläsare (Chrome, Firefox mfl.). Det finns även dedikerade ITV-appar för Apple TV, Spelkonsoler (Xbox/Playstation) iOS, Android och Android TV. Ni kan ibland behöva byta region för att kunna ladda ner apparna via App Store och/eller Play Store, men om ni låser upp ITV Hub via en webbläsare slipper ni det böket.

Vad innehåller ITV Hub?

Utbudet är minst sagt enormt. Amerikanska serier såsom American Dad och Family Guy varvas med bland annat livesport, sportdokumentärer, filmer, reality-tv-program, nöjesprogram samt mycket annat.

Fem av de bästa serierna på ITV Hub

Mr Bean: Animated Series

mr-bean-itv-hub

IMDb: 6.8
Genre: Animerat/Komedi

Här är det som vanligt Rowan Atkinson som spelar Mr Bean, fast den här gången får han nöja sig med att röstskådespela. Alla avsnitt tar plats i London och på ITV Hub hittar ni samtliga 26 av dem.

Mr Bean

mr-bean

IMDb: 8.2
Genre: Komedi

Dålig fantasi? Kanske det. Oavsett hur det ligger till med den saken är originalserien, som bara heter ”Mr Bean”, en riktig klassiker. Tyvärr finns endast fyra avsnitt tillgängliga på en och samma gång, men det får ses som bra nog.

Love Island

love-island

IMDb: 5.0
Genre: Reality-tv

Solbrända och vältränade damer och herrar? Check. Intriger? Check. Uppblåsta egon? Check. I ITV:s originalsatsning Love Island åker ett gäng britter till Sydafrika för sola, ”kramas” och bråkas. IMDb-betyget är inget man skriker högt över, men då dessa typer av program är mångas ”guilty pleasure” kan den här reality-serien vara värd att nämna.

Ben 10

ben-10-itv-hub

IMDb: 7.2
Genre: Animerat/Barn

Ben 10 handlar om en kille som (föga förvånande) heter Ben. Han hittar en utomjordisk artefakt som kallas för ”Omnitrix”, och tack vare den kan han förvandla sig till diverse utomjordiska karaktärer.

Bromans

bromans-itv-hub

IMDb: 5.1
Genre: Reality-tv

Om ni tycker att den svenska reality-serien Robinson var snurrig, vänta tills ni får syn på Bromans. I samma serie får ett gäng människor som lever i parförhållanden se hur de skulle klarat av livet på romarnas tid. Inte heller här är IMDB-betyget något att skryta om, men underhållningen är det dock inget fel på.

Sammanfattning

Det är relativt enkelt att överlista ITV Hubs skydd, för att på så sätt komma åt tv-plattformen utanför Storbritanniens gränser. Allt ni behöver är en kompetent VPN-tjänst, såsom CyberGhost(recension), samt ett ITV-konto – sen är det bara att tuta och köra. Om ni har frågor eller kanske vill bidra med exempel på fler serier som är sevärda, hojta gärna till via kommentarsfältet.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN