Meny

Reddit osynliggör alla Openload-länkar

Reddit shadowbannar, eller osynliggör samtliga länkar från fildelningstjänsten Openload. Medlemmar som skapar nya inlägg som innehåller en Openload-länk tror ofta att deras inlägg syns för samtliga, när dessa egentligen döljs för alla utom den som lagt in inlägget. Sidans moderatorer kan inte heller att godkänna inläggen i efterhand, och det ser helt enkelt ut som att Openload inte längre är välkommen på plattformen.

Openload är en väldigt populär molnlagringstjänst som dessutom är helt laglig att använda. Men som hos många likvärdiga tjänster är det lätt att stöta på piratkopierat material, vilket större upphovsrättsorganisationer klagat på.

För att testa det hela laddade Torrentfreak upp en nytt inlägg som innehöll en Openload-länk:

openload bannad reddit 2

Och resultatet var inte särskilt upplyftande:

openload bannad reddit

Shadowbanningen gäller alla delforum och ingen vet varför Reddit valt att osynliggöra inläggen. Beslutet kan ha tagits för att bekämpa spam, men den mest troliga anledningen är att Reddit inte vill fäktas med tjurskalliga upphovsrättsorganisationer.

Torrentfreak har kontaktat Reddit, men något svar har de inte tagit emot än så länge. Lite transparens hade inte skadat från Reddits sida, och att lite lömskt gömma undan någonting, och dessutom hålla tyst om det, är vad många skulle kalla för ett förmyndarbeteende.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN