Meny

Torrentsidan Leechers Paradise kan vara på väg tillbaka

Tack vare DHT- och PEX-tekniken kan torrenter delas helt utan att en tracker behöver vara inblandad. Men även om ovanstående teknik teknik är smidig behövs torrentsidor för att kunna koppla ihop användare med varandra på ett smidigare sätt. Torrentsidor som även driver egna trackers är ovanliga, och därför beskriver Torrentfreak det som ett stort nederlag för torrenting-communityt när Leechers Paradise slog igen sina dörrar.
Leechers paradise e1545421452222

Mannen bakom sidan menade själv att det var oro inför det förmodade införandet av EU:s Artikel 13 som låg bakom nedläggningen. Men nu verkar det som att sajten kan komma tillbaka, och enligt samma man gör sajten comeback inom kort, och detta med en ny ägare. Den gamla ägaren, ”Eddie”, har följande att säga om saken:

”Nu finns det äntligen ett ljus vid slutet av tunneln. Jag kan nu avslöja att Leechers Paradise gör comeback, en kollega till mig har köpt upp domännamnen och kommer att slå upp dörrarna inom kort”

”Eddie” fortsätter:

”En person som för närvarande basar över en riktigt stor BitTorrent-tracker kommer att ta över”

Han vill dock inte nämna några namn med rädsla för att mannen som tar över ska hamna i rättsliga bekymmer.

För strax över 12 år sedan var det en helt annan tid, och det finns saker som sidan skapare ångrar:

”Jag skulle vilja klargöra att jag la ner sidan på grund av att jag inte var anonym över huvud taget. För 12 år sedan var det ett helt annat klimat och då var det inga problem alls att skylta med sitt eget namn tack vare betydligt mer generösa upphovsrättslagar”

Han menar själv att han inte tjänade några pengar på sidan men verkar trots allt riktigt nöjd:

”Det har varit ett slitsamt och ibland otacksamt jobb, som jag alltid har utfört med glädje. Men riskerna blev tillslut för stora för att kunna fortsätta driva sajten.”

Än så länge ligger sidan fortfarande nere, men så fort ägarbytet är slutfört ska Leechers Paradise vara uppe och tuffa igen.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN