Meny

Bitcoingrävare använder snart 0.5 procent av all tillgänglig elektricitet

Bitcoin är världens mest populära kryptovaluta, och för att kunna gräva efter dessa mynt krävs ett grafikkort värt namnet och ett bra elavtal. Bitcoingrävare står snart för 0.5 procent av världens elförbrukning, enligt en studie som nyligen slutförts.

Det är svårt att uppskatta hur mycket ström hela Bitcoinnätverket kräver, men detta har inte hindrat forskare från att räkna på det hela. Forskarna bakom studien uppskattar att nätverket i sin helhet förbrukar lika mycket ström som hela Irland, och att en Bitcointransaktion förbrukar samma mängd ström som en nederländsk genomsnittsfamilj gör av med på en månad. Vid slutet av detta året menar forskarna att nätverket kommer förbruka 7.7 gigawatt, vilket i sin tur motsvarar hela Österrikes årliga elförbrukning.

Bitcoingrävande är avancerat, men i korta drag gäller följande: Ju mer kraftfull din dator är, desto mer Bitcoin belönas du med. Detta menar forskarna bidrar till att Bitcoingrävare skaffar än mer kraftfulla datorer som i sin tur drar ännu mer ström. Det finns för närvarande inga uppgifter om strömförbrukningen har ökat i samma takt som forskarna förutspått.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN