Meny

Cloundflare klipper banden med 8chan – ryker piratsajterna härnäst?

Som många säkert redan har vetskap om har det varit en tragisk masskjutning i El Paso, Texas. Och som en konsekvens av att huvudpersonen bakom skjutningen varit en frekvent 8chan-besökare klipper nu det amerikanska it-företaget Cloudflare alla band med sajten.

Matthew Prince, vd på Cloudflare, menar att 8chan inte längre får vara kunder då masskjutaren publicerat sitt manifest på det relativt ökända diskussionsforumet. Närmare bestämt var kriminell verksamhet, eller ”lawlessness”, anledningen till att den amerikanska webbjätten nu tvingar 8chan vara ute i kylan.

Termen kriminell verksamhet är någonting som Torrentfreak reflekterar över. Samma sajt hävdar att dängan som vd:n körde med, dvs. ”lawlessness”, kan komma att användas för att tvinga Cloudflare att klippa banden med diverse piratsajter. Därav The Pirate Bay – som är ett av företagets mest kända kunder.

Upphovsrättslobbyn har tidigare legat på Cloudflare för att de i sin tur stödjer vad de väljer att kalla för ”kriminell verksamhet”. Och då samma företag slängt med den stora ”ni passar inte in”-släggan en gång kan mycket väl ett större gäng piratsajter åka på nästa känga. Nåväl – den som lever får se hur kampen slutar.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN