Meny

E3 avslöjade identiteten på över 2.000 speljournalister

Den amerikanska organisationen Entertainment Software Association (ESA) ligger varje år bakom den stora spelmässan E3. Väl där avtäcks nya spel samtidigt som presskåren får säga sitt om spektaklet.

Samtliga pressarbetare som valde att besöka mässan var tvingade att registrera sig i förtid, och hamnade därför i en massiv databas. Och jepp – nu är denna på vift. I databasen finns kontaktinformation till över 2.000 journalister, Youtubers, bloggare samt övriga mediepersonligheter.

Ett gäng klåfingriga rackare kom underfull med att de kunde ladda ner databasen genom att ange rätt länk på E3s webbsida, och sen var det kört. Spelmedia likt PcMag har rapporterat om att ett flertal personer inom spelpressen fått ta emot både hembesök samt busringningar – vilket knappast lär ha känts acceptabelt.

ESA har uttryckt att de är ledsna över det som inträffat och att de i framtiden kommer att ändra sina rutiner – vilket förmodligen ett antal speljournalister kommer vara tacksamma över, om de ens vill/vågar registrera sig i framtiden vill säga.

Nästa E3-upplaga drar för övrigt igång om cirka ett år, dvs. i mitten av Juni 2020.

Läs mer: Här listas 50 skrämmande fakta om it-brottslighet

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN