Meny

En underleverantör till Facebook har avlyssnat och skrivit ner våra röstmeddelanden

Facebook har under en längre tid beordrat en av deras underleverantörer att lyssna av och skriva ner slumpvalt utvalda röstmeddelanden som skickats via företagets appar. Facebook menar själva att detta gjordes för att kunna förbättra företagets AI-system, men kritiker menar att Facebook istället arbetade för att deras riktade annonser skulle bli än mer träffsäkra.

Facebook har själva erkänt det hela, och säger att avlyssningsprogrammet numera är nerlagt. Då teknikjättar såsom Apple, Google och Microsoft också påträffats med byxorna nere vågade de med andra ord inte fortsätta med den slumpmässiga avlyssningen.

Zuckerberg har tidigare lovat att Facebook aldrig ska spionera på användare om de själva inte aktivt säger ja till detta. Men när en användare godkänner att exempelvis Facebook Messenger får använda mikrofonen, betyder detta då att samma användare också godkänner att Facebook tjuvlyssnar på de röstmeddelanden som skickas? Något svar på den frågan lär vi förmodligen aldrig få.

Som tidigare nämnts hävdar Facebook själva att avlyssningen har upphört, men kan vi lita på detta då företaget själva, och alla andra tekniktjättar för den delen, använder sig av underleverantörer som i sin tur beläggs med munkavel? Vem vet, värre övertramp kanske fortgår just nu tillsammans med någon obskyr underleverantör? Och så länge ingen visselblåsare vågar träda fram får eländet fortgå.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN