Meny

Epic Games har kommit överens med fuskande Fortnite-grabb

Epic Games har förlikat i ett fall som rör en 14-årig pojke som sålt diverse Fortnite-fusk via Youtube samt via en webbsida.

Spelföretagets mål har alltid varit att få pojken att sluta sälja fusk, och inte att ruinera familjen ekonomiskt – vilket många verkar ha trott. Men allt som allt har rättsmålet gått lite sisådär för spelföretaget i fråga.

fuskande-fortnite-unge
Bildkälla: Youtube

Från första början skickades ett varningsbrev, men det bet inte alls. Konsekvensen av det blev att pojkens familj anlitade ett gäng advokater och körde med diverse känsloargument såsom: ”Vår pojke gör inget olagligt – och nu vill ett stort spelföretag ruinera oss” samt ”Det är ett barn det handlar om – han ska inte behöva genomlida en rättegång i en annan delstat”.

fortnite-fuskare
Bildkälla: Youtube

Men Epic Games köpte inte det snacket, och en rättegång närmade sig med stormsteg. Någon sådan blev det dock aldrig frågan om då parterna gjorde upp utanför rättssalen. Tack vare pojkens advokater, som för övrigt arbetade helt gratis – kunde en förlikning uppnås. Men vad den innebär vet ingen förutom de inblandade själva.

Men några ledtrådar kan vi i alla fall skrapa fram. Då pojkens försvarsadvokater ska ha varit nöjda bör vi kunna räkna med att Epic Games inte gått alltför hårt fram. Och då både Youtubekanalen samt webbsidan (nexuscheats.co) tystnat bör pojken ha fattat vinken. Om samma grabb behöver betala tillbaka pengarna han ”tjänat” vet dock ingen, inte ens Torrentfreak.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN