Meny

Upphovsrättslobbyn tar över ytterligare fyra IPTV-domäner

Efter att räderna mot Xtream Codes utförts menade somliga att en större antipiratkampanj mot olicensierade IPTV-leverantörer kunde vara på ingång. Och nu när nerläggningen av ytterligare fyra IPTV-sajter är ett faktum talar mycket för att de orden är sanna. Denna gången är det ACE (Alliance for Creativity and Entertainment) och MPA som är i farten, och det huvudsakliga målet är att stänga ner samtliga olicensierade IPTV-strömmar.

Att film- och tv-bolagens förlängda armar skulle lyckas med den lilla manövern betraktar Torrentfreak som extremt osannolikt, men även om så är fallet kommer samma grupper knappast att lägga sig platta.

En av de nedstängda IPTV-sidorna, VStreamTV.com, drog igång sin verksamhet år 2015 och sålde Kodi-boxar för omkring 3.500 kronor stycket. I dessa ska det ha funnits ca. 100.000 filmer och omkring 1.000 live-kanaler tillgängliga, och på grund av den ganska saltade startavgiften var VStream-kunderna dessutom befriade från månadsavgifter.

På bilden nedan hittar ni företagets senaste IPTV-box, ”VS4+”-lådan, som numera endast fungerar som ett glorifierat bokstöd.

vs4-box-för-iptv

Den andra IPTV-sajten som släcktes ner, MaxTVLive.com, var en något yngre IPTV-leverantör som började sälja modifierade Android-boxar år 2018. En IPTV-prenumeration landade på omkring 250 kr/mån, och om man ville kunna kika på flera enheter samtidigt kunde extraboxar kopplas upp mot 50 kr/mån.

max-tv-live

Den tredje av de totalt fyra haffade IPTV-leverantörerna, MyIQXTV.com, drevs ungefär som ett pyramidspel. Försäljare som rekryterade nya försäljare fick en allt större kickback från MyIXTV-gänget, och sen rullade det på – till upphovsrättslobbyn fick nys om det hela vill säga.

Sist ut att drabbas blev JailbrokenBlackBox.co, och det är än så länge okänt hur deras IPTV-erbjudanden var utformade. Klart är det i alla fall att samtliga IPTV-leverantörer som nämnts fått sina sajter beslagtagna, och då deras domäner numera vidarebefordrar besökarna vidare till MPA-ägda Alliance4creativity.com är loppet med stor sannolikhet förlorat.

Då de lobbyorganisationer som nämnts (MPA och ACE) verkar jorden runt – och har storföretag som Amazon, Netflix, Disney och Discovery bakom rodret, lär få olicensierade IPTV-aktörer kunna känna sig säkra. Inte ens de svenska sådana.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN