Meny

Ett flertal räder har genomförts mot IPTV-plattformen Xtream Codes

Polisstyrkor i flera länder har genomfört ett antal räder mot kontor som ska kunna kopplas samman med driften av IPTV-plattformen Xtream Codes. Vid skrivande stund har husrannsakningar genomförts i Italien, Holland, Frankrike och Bulgarien – med målet att montera ner hela Xtream Codes verksamhet.

Det är värt att poängtera att Xtream Codes inte är en IPTV-leverantör, utan mer en IPTV-plattform som kopplar samman köpare och säljare. IPTV-paketen, som inte är helt lagliga, kostar i sin tur från ca. 150 till 600 kronor.

Enligt Torrentfreak har hela it-infrastrukturen tagits ner, vilket innebär att varken webbsidan (https://xtream-codes.com) eller IPTV-plattformen går att nå.

Xtream Codes beskrivs som en större kriminell liga som verkar internationellt, om vi frågar polisväsendet vill säga. Deras kunder, som för närvarande är över 700.000 till antalet, och 50 miljoner om vi räknar med alla slutkunder, beskriver förmodligen Xtream Codes med betydligt mjukare ord.

xstream-faktaruta

Sammanlagt har uppemot 25 högt uppsatta chefer identifierats, men inte frihetsberövats. De italienska myndigheterna, som i sin tur varit mest drivna för att ta ner IPTV-plattformen, har även släppt en ”skrytvideo” – som ni kan kika på nedan.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN