Om ni har en stationär Windows-dator eller en laptop finns det ett större gäng VPN-appar att välja bland. Och då jag har testat ett 60-tal av dessa tänker jag här säga mitt om både de bästa samt sämsta VPN-apparna för Windows 10-användare.

Om ni är ute för att jämföra helheten – det vill säga vilka VPN-leverantörer som har snabbast servrar samt klarar av att låsa upp regionslåsta tjänster och dylikt. Då är topplistan ett bättre val.

De bästa VPN-klienterna för Windows 10

Som rubriken säger listas de mest användarvänliga VPN-apparna för Windows nedan. Med detta sagt vill jag även påminna om att samtliga VPN-leverantörer som listas nedan klarar av att låsa upp Netflix amerikanska utbud samt BBC iPlayer och de presterar även utmärkt rent säkerhetsmässigt. Mer specifikt rekommenderar jag aldrig ett VPN-företag som skulle råka ha en bra Windows-app, men ett dåligt erbjudande i övrigt.

#1 Cyberghost – den mest behagliga VPN-appen för Windows 10

cyberghost-för-windows

Cyberghosts Windows 10-app är en mycket trevlig bekantskap. I korthet: Det räcker att klicka på ”Connect” – sen är vi igång. Via en rullist till vänster i gränssnittet kan vi se vilka streamingservrar och fildelningsservrar som finns tillgängliga samt den aktuella serverbelastningen. Det går förvisso att fildela på samtliga servrar. Om Cyberghost-gänget märker av att vi tex. laddar ner en torrent filtreras vår trafik automatiskt via en holländsk fildelningsserver – så dessa val behöver ni i regel inte tänka på.

Det går även att anpassa appen så att den startar tillsammans med Windows, alltid är aktiv när vi ansluter oss mot nya WiFi-nät (viktigt) och mycket mer. Cyberghost hittar ni högst upp på topplistan – och då jag provkört i princip alla VPN-appar som samma företag bjussar på kan jag säga att de är ett mycket bra val.

cyberghost-klient-för-windows-1

FaktaInfo
Kill Switch för WindowsJa
Inbyggd annonsblockerareJa
Rekommenderat VPN-protokollOpenVPN
Pris från€2.75
Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
WebbsidaCyberghost.com (recension)

#2 Windscribe – den mest funktionsrika VPN-appen för Windows 10

windscribe-för-windows-10

Windscribes Windows 10-app är en lättviktig rackare som i stort påminner om en mobilapp, vilket i mina ögon är hur bra som helst. Serverbytena är överstökade på någon sekund, och allt som allt kändes appen alltid rapp och fin när jag använde den.

DNS-blockeraren ROBERT går tyvärr inte att nå direkt via Windows-klienten, men det gör ingenting. Via ett webbgränssnitt kan vi välja att blockera exempelvis fejkade nyheter, annonser, spionprogram, jobbiga sociala medie-knappar och mycket annat.

windows-app-för-windscribe

FaktaInfo
Kill Switch för WindowsJa
Inbyggd annonsblockerareJa (via ROBERT)
Rekommenderat VPN-protokollOpenVPN
Pris från$4.08
Pengarna tillbaka-garanti3 dagar
WebbsidaWindscribe.com (recension)

#3 IvacyVPN – den mest funktionsrika VPN-appen för Windows 10

ivacyvpn-för-windows

IvacyVPNs Windowsklient är en mycket trevlig bekantskap. Att komma igång tar sammanlagt någon minut, och samma app ger oss även tillgång till kvicka streaming- samt p2p-servrar som alltid är uppe och tickar.

I korta drag gör IvacyVPN-gänget precis samma sak som de stora drakarna – men för ett något lägre pris. Om ni slår till på femårserbjudandet kommer ni dessutom vansinnigt billigt undan – och om ni inte skulle vara hundraprocentigt nöjda går det alltid att använda sig av pengarna tillbaka-erbjudandet som sträcker sig över 30 dagar.

ivacy-programvara-windows

FaktaInfo
Kill Switch för WindowsJa
Inbyggd annonsblockerareNej
Rekommenderat VPN-protokollOpenVPN
Pris från$1.33
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
WebbsidaIvacyVPN.com (recension)

#4 Zenmate – ett prisvärt VPN-alternativ med kvicka servrar

zenmate-för-windows

Tyska ZenmateVPN erbjuder en fullfjädrad VPN-tjänst, och Windows 10-appen är både lättnavigerad och säker.

Då Zenmate och Cyberghost ägs av samma moderföretag, Kape Technologies, är Win 10-apparna nästan identiska. Zenmates app är dock inte lika funktionsrik – men detta känns rätt förlåtligt då prisbilden är en annan jämfört med Cyberghost. I korthet: Installationen var över på någon minut, och appen gjorde alltid precis det jag ville.

zenmate-app-för-windows

FaktaInfo
Kill Switch för WindowsJa
Inbyggd annonsblockerareNej
Rekommenderat VPN-protokollOpenVPN
Pris från€1.75
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
WebbsidaZenmate.com (recension)

#5 Surfshark – den bästa budgetvalet för Windows 10-användare

surfshark-windows-10

Surfshark erbjuder egenutvecklade appar för samtliga vanliga enheter och Windows 10-varianten var en fröjd att använda. Serverbytena var blixtsnabba och många trevliga extrafunktioner ingår såsom annonsblockerare, virusskydd, kamouflerat läge (gör att vi kan surfa i länder med stark censur) och mycket annat.

surfshark-app-windows

FaktaInfo
Kill Switch för WindowsJa
Inbyggd annonsblockerareJa (CleanWeb)
Rekommenderat VPN-protokollOpenVPN
Pris från$1.99
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
WebbsidaSurfshark.com (recension)

#6 NordVPN

nordvpn-windows-ladda-ner

NordVPN:s Windows-app är både enkel och användarvänlig, och servrar kan vi byta via en karta samt via en rullist. I samma app kan vi även välja att kryptera vår webbtrafik via två VPN-servrar, vilket innebär att säkerhetsläget får sig en extra skjuts i rätt riktning.

I övrigt gjorde appen alltid precis det den skulle – och det fanns aldrig någonting att klaga på.

nordvpn-klient-för-windows

FaktaInfo
Kill Switch för WindowsJa
Inbyggd annonsblockerareJa (Cybersec)
Rekommenderat VPN-protokollOpenVPN
Pris från€3.17
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
WebbsidaNordVPN.com (recension)

#7 ExpressVPN

expressvpn-för-windows-1

ExpressVPN är en av världens mest populära VPN-leverantörer har de resurser nog att snickra ihop egenutvecklade appar åt alla vanliga enheter, inklusive Windows 10 förstås. Installationen går på ett nafs och allt som allt är vi igång på bara någon minut.

I övrigt ingår alla funktioner vi kan förvänta oss: Kill Switch, skydd mot säkerhetsläckor och mycket mer. Här finns det heller ingenting att klaga på.

expressvpn-för-windows

FaktaInfo
Kill Switch för WindowsJa
Inbyggd annonsblockerareNej
Rekommenderat VPN-protokollOpenVPN
Pris från$6.67
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
WebbsidaExpressVPN.com (rabattlänk) (recension)

#8 VyprVPN

vyprvpn-app-för-windows

VyprVPN-gänget erbjuder en mycket lättanvänd Windows 10-app. Gränssnittet är rent och fint och det tar inte mer än någon minut att komma igång. Serverbytena sker på momangen och allt som allt är säkerhetsläget urstarkt.

På Windows-sidan finns även ett gratis prova på-erbjudande tillgängligt som sträcker sig över tre dagar. Tänk dock på att säga upp tjänsten om ni inte är nöjda, om ni glömmer detta tecknas ni automatiskt för ett år.

vyprvpn-för-windows-10

FaktaInfo
Kill Switch för WindowsJa
Inbyggd annonsblockerareNej
Rekommenderat VPN-protokollOpenVPN/Chameleon
Pris från$3.75
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
WebbsidaVyprVPN.com (recension)

Dessa Windows 10-appar rekommenderas inte

Alla VPN-leverantörer lyckas tyvärr inte lika bra på mjukvarufronten. Nedan listas alla Windows 10-appar som jag inte riktigt var kompis med.

#1 RapidVPN

rapidvpn-klient-för-windows

RapidVPN:s Windows-app slängde ut mig ett antal gånger, vilket ledde till ett par ofrivilliga Kill Switch-tester (Kill Switch-verktyget fungerade åtminstone bra). Att gränssnittet inte var särskilt snyggt gjorde förvisso ingenting då VPN-klients främsta jobb är trots allt att hålla oss skyddade på webben. Men här var det lite väl mycket frysningar, utslängningar och annat för att jag skulle kunna vara nöjd.

#2 OneVPN

programvara-för-windows

OneVPN:s Windows 10-app var både långsam och ostabil under recensionstillfället. Många länder (inklusive Sverige) utrustades konstigt nog med amerikanska flaggor och allt som allt var jag långtifrån nöjd.

#3 Hide My Ip

klient-för-windows-för-hide-my-ip

Vid det här laget känner ni säkert till vad som kännetecknar en ostabil VPN-app. Frysningar, utslängningar samt många andra otrevligheter var också det som Hide My IP:s Windows 10-app bjussade på. Appen var förvisso funktionsrik och enkel att använda, men vad gör det när man blir utslängd i tid och otid?

Har ni själva provat någon av de Windows 10-appar som nämns i artikeln och vill dela med er lite? I sådana fall – hör gärna av er via kommentarsfältet.

LÄMNA ETT SVAR

Kommentera gärna!
Ange ditt namn